Jašta,preporodiće je intelektualci sa Karakoruma sa 2 zuba i 3 razreda školeaerodinamika wrote:bijo je jedan sa hitlerskim brcicima prije stotinjak godina i yvao se takode hitler koji je ogra]ivao LJUDE zicama...vjesticanametli wrote:Zica zakon ogradi i nema nikud....a fuj jebo ih otac
žalosno je da danas u BOSNI ima ljudi koji zagovaraju fašistoičistku ideologiju, i to nakon svega što je naš ljudi prošli kroz drugi svjetski i zadnji rat,
ja vjerujem da velika večina naroda iam razumijevnja i podrške za ljude koji su u nevolji danas kao što smo i mi bili prije, ovjde je glavni probmlem kao što vidim to što su mnogi unesrečeni migracijama određene vjere i boje kože...
zašto naviše pobuna protiv migranata (da kažem muslimana) dolazi iz velike kladuše gdje je načelnik RATNI ZLOČINAC?
evropa sama po sebi danas ima veliki demografijski promlem, evropa umire i izumire, prije hiljadu godina evropa je živila u mračnjašptvu, nisu imali ni gdje obavit nuždu (velku nuždu) bacali su od nužde po ulicama, nisu imali niti su se kupali, umirali su od kuge zbog prljavštine,
istok ih je preporodio
danas se evropa ponovo nalazi ako ne u istoj a onda barem sličnoj krizi, prostitucija, droga, alkoholisanje na svakom koraku, evropa je dotakla mopralno dno i zbopg toga nestaje, franscuska, njemacka, belkgija holandija stoje na staklenim nogama, jedino što ih može mo0guče spasiti jeste migracija vitalnog dijela svjetske populacije sa itsoka.
evropa če biti preporođena danas ili sutra, ali evropa ovakva kakva jest fašistoičistka nemože 9i neče ostati!
Ilegalni migranti u BiH
- bingov buraz
#7451 Re: Migranti u BiH
- Bloo
- Globalna šefica
#7452 Re: Migranti u BiH
Odgovor u idealnom slučaju nije odgovor. Jer ne živimo u idealnom svijetu. Pogledajmo realno oko sebe. Realno je drugi dio posta.pustopoljina wrote:Ja ne znam sto si prvi moj red stavila u kurziv, kad si onda u postu opisala ono sto sam napisala u mom drugom redu?Bloo wrote:Ne znam jel trolaš ili wtf. Nije ovo USa početkom prošlog stoljeća.pustopoljina wrote: U idealnom slucaju da.
U svim ostalim- samoregulacija.
Jedna država koja nije tvoja TI NE DUGUJE NIŠTA.
Mislim ni tvoja vlastita ti ne duguje, osim možda da pametnije koristi onaj harač što ti otima od poreza.
Ako jednoj državi nedostaje radno sposobnog stanovništva, ista se pobrinula da to reguliše.
Dalje, isto kao u video igrama, imaš resurse koje planirano koristiš, da ti se ne bi sistem urušio.
Ako ti smatraš da jedna ekonomski razvijena država može da podnese nekontrolisani priliv ogromnog broja migranata, a da joj to ne utječe na ekonomiju, molim te objasni kako? Te ljude treba zbrinuti, naučiti jeziku, obučiti da rade ako ne znaju....ko će to platiti? Iz čijeg džepa?
Kako bi ta obećana zemlja bufferovala atak priliva ogromnog broja ljudi u potrazi za svojim snom?
Pa pitam te kako misliš da jedna zemlja ovo podnese? Kako?
Resursno/finansijski? Da novac koji ubire od građana da bi poboljšala ceste, zdravstvene usluge, finansirala državnu administraciju, preusmjeri u sve ovo gore navedeno?
Samo zato jer je par stotina hiljada ljudi odlučilo da ih tamo čeka bolji život....
- CPT
#7453 Re: Migranti u BiH
Ako vec koristi alt-right argumenta ona bar provjeri statistiku....Bloo wrote:Samo zato jer je par stotina hiljada ljudi odlučilo da ih tamo čeka bolji život....
Finansijski ima drzava koristi od migranata, pogotovo onih sto rade na crno. Osim toga rade koji domaci nece rade i demografija vecine EU drzava je u guzu pa moraju primati strance.
First-generation immigrants cost the government more than native-born Americans, according to the report — about $1,600 per person annually. But second generation immigrants are “among the strongest fiscal and economic contributors in the U.S.,” the report found. They contribute about $1,700 per person per year. All other native-born Americans, including third generation immigrants, contribute $1,300 per year on average.
Last edited by CPT on 16/06/2019 12:30, edited 1 time in total.
- pustopoljina
#7454 Re: Migranti u BiH
Pa upravo ti govorim: SAMOREGULACIJA.
Povratna negativna sprega.
Kad je sistem zasicen, idu ukidanja ovog i onog, i manje ih dolazi.
Traze drugu zemlju, prave revoluciju u svojoj.
Dva puta pises, a nikako da shvatis.
Naravno da nema idealnog slucaja.
- insomnia78
#7455 Re: Migranti u BiH
Jos nikad nisam vidio da domaci nece da rade bilo koji poso
- insomnia78
#7456 Re: Migranti u BiH
Pa upravo je to na sceni. Medjutim sta sa ovima koji su na putu?pustopoljina wrote:Pa upravo ti govorim: SAMOREGULACIJA.
- Bloo
- Globalna šefica
#7457 Re: Migranti u BiH
Pa ni ti nikako da shvatiš. Nastavljamo sa hipotetičkim scenarijem.pustopoljina wrote:Pa upravo ti govorim: SAMOREGULACIJA.
Dođe do zasićenja, i ukinu se "ovo i ono" (šta god da je to). U jednom momentuI imaš određeni suficit tih ljudi za koje više nemaš sredstava inače ćeš bankrotirati kao država. A i domicilno stanovništvo prijeti da pravi revoluciju u vlastitoj državi jer se ne slaže sa potrošnjom novaca od poreza, jer očekuju da kroz harač koji plaćaju državi vide bolje ceste.
A ti ljudi su već na teritoriji tvoje države.
Gdje ih vraćaš, šta radiš sa njima?
- pustopoljina
#7458 Re: Migranti u BiH
Zavisi dokle su dosli.insomnia78 wrote:Pa upravo je to na sceni. Medjutim sta sa ovima koji su na putu?pustopoljina wrote:Pa upravo ti govorim: SAMOREGULACIJA.
Vidjeti sa eu ima li negdje mjesta.
Ako definitivno nema reci im- evo vam tu zemlje komad, evo vam nesto materijala, imati gradjevince i arhitekte da im se pomogne u pravljenju naselja, napraviti infrastrukturu...sve sa eu parama.
I reci, ili cete ostati ovdje ili se vracajte nazad.
I tako u svakoj zemlji do polazista.
Ili ostati kakva god da je drzava ili ici nazad.
Policija zaposliti vise ljudi, vise ucitelja zbog jezika, traziti da to financira eu.
-
jajara
#7459 Re: Migranti u BiH
AHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA pa jest...istina je to..uvijek su svjetski intelektualci dolazili iz ovih bliskoistocnih zemalja. islam je preporodio svijet jel tako? sva tehnologija koju imamo danas potekla je iz islama. i sad opet uskacu bliskoistocni islamisti da spase europu iz ponora. ma na ranu da ih covjek privije.aerodinamika wrote:bijo je jedan sa hitlerskim brcicima prije stotinjak godina i yvao se takode hitler koji je ogra]ivao LJUDE zicama...vjesticanametli wrote:Zica zakon ogradi i nema nikud....a fuj jebo ih otac
žalosno je da danas u BOSNI ima ljudi koji zagovaraju fašistoičistku ideologiju, i to nakon svega što je naš ljudi prošli kroz drugi svjetski i zadnji rat,
ja vjerujem da velika večina naroda iam razumijevnja i podrške za ljude koji su u nevolji danas kao što smo i mi bili prije, ovjde je glavni probmlem kao što vidim to što su mnogi unesrečeni migracijama određene vjere i boje kože...
zašto naviše pobuna protiv migranata (da kažem muslimana) dolazi iz velike kladuše gdje je načelnik RATNI ZLOČINAC?
evropa sama po sebi danas ima veliki demografijski promlem, evropa umire i izumire, prije hiljadu godina evropa je živila u mračnjašptvu, nisu imali ni gdje obavit nuždu (velku nuždu) bacali su od nužde po ulicama, nisu imali niti su se kupali, umirali su od kuge zbog prljavštine,
istok ih je preporodio
danas se evropa ponovo nalazi ako ne u istoj a onda barem sličnoj krizi, prostitucija, droga, alkoholisanje na svakom koraku, evropa je dotakla mopralno dno i zbopg toga nestaje, franscuska, njemacka, belkgija holandija stoje na staklenim nogama, jedino što ih može mo0guče spasiti jeste migracija vitalnog dijela svjetske populacije sa itsoka.
evropa če biti preporođena danas ili sutra, ali evropa ovakva kakva jest fašistoičistka nemože 9i neče ostati!
- Bloo
- Globalna šefica
#7460 Re: Migranti u BiH
Ali ako to nije država njihovih snova?Ili ostati kakva god da je drzava ili ici nazad.
Ona koju oni sanjaju i zbog koje su prešli hiljade kilometara, napustili porodice, prodali sve....
- CPT
#7461 Re: Migranti u BiH
U tom izmisljenom scenariju izmislis problem i onda trazis teoretske solucije za problem koji ne postoji. Problem je sve starija populacija EU i ne visak mladih. Briga za jednog starijeg domicilnog penzionera usput moze kostati par stotina hiljada €, prosjecan migrant ne kosta ni 1/10 te cifre. Drzava za ocekivanu rastu od 4-5% koje se ocekuje treba stalan priliv "krvi".Bloo wrote:Pa ni ti nikako da shvatiš. Nastavljamo sa hipotetičkim scenarijem.pustopoljina wrote:Pa upravo ti govorim: SAMOREGULACIJA.
Dođe do zasićenja, i ukinu se "ovo i ono" (šta god da je to). U jednom momentuI imaš određeni suficit tih ljudi za koje više nemaš sredstava inače ćeš bankrotirati kao država. A i domicilno stanovništvo prijeti da pravi revoluciju u vlastitoj državi jer se ne slaže sa potrošnjom novaca od poreza, jer očekuju da kroz harač koji plaćaju državi vide bolje ceste.
- CPT
#7462 Re: Migranti u BiH
Steve Jobs agreesjajara wrote:AHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA pa jest...istina je to..uvijek su svjetski intelektualci dolazili iz ovih bliskoistocnih zemalja. islam je preporodio svijet jel tako? sva tehnologija koju imamo danas potekla je iz islama. i sad opet uskacu bliskoistocni islamisti da spase europu iz ponora. ma na ranu da ih covjek privije.
- animals
#7463 Re: Migranti u BiH
imas 25 godina i nisi maknuo iz Zenice i pricas o zapadu.._BataZiv_0809 wrote:https://forum.klix.ba/posting.php?mode= ... p=15650733#animals wrote:
Da zivis na zapadu, znao bi da si ti rob u svojoj drzavi, a ne ja u tudjoj..
ali, cula , kazala..
Zato si ti tu da me prosvijetlis. Idi bizi.
tipicni sklop Bosanca
- insomnia78
#7464 Re: Migranti u BiH
pustopoljina wrote:Zavisi dokle su dosli.insomnia78 wrote:Pa upravo je to na sceni. Medjutim sta sa ovima koji su na putu?pustopoljina wrote:Pa upravo ti govorim: SAMOREGULACIJA.
Ako definitivno nema reci im- evo vam tu zemlje komad, evo vam nesto materijala, imati gradjevince i arhitekte da im se pomogne u pravljenju naselja, napraviti infrastrukturu...sve sa eu parama.
Policija zaposliti vise ljudi, vise ucitelja zbog jezika, traziti da to financira eu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7465 Re: Migranti u BiH
Sefe ja za dan zaboravim vise nego sto si ti u zivotu procitao, vidio i obisao.animals wrote:
imas 25 godina i nisi maknuo iz Zenice i pricas o zapadu..
tipicni sklop Bosanca
- animals
#7466 Re: Migranti u BiH
Zato i jesi na forumu_BataZiv_0809 wrote:Sefe ja za dan zaboravim vise nego sto si ti u zivotu procitao, vidio i obisao.animals wrote:
imas 25 godina i nisi maknuo iz Zenice i pricas o zapadu..
tipicni sklop Bosanca
- pustopoljina
#7467 Re: Migranti u BiH
Znaci, ja bukvalno tebi trebam crtati?Bloo wrote:Pa ni ti nikako da shvatiš. Nastavljamo sa hipotetičkim scenarijem.pustopoljina wrote:Pa upravo ti govorim: SAMOREGULACIJA.
Ok?
Kad se pojavi suficit i prijeti kolaps. Ukidas socijalna davanja. Svima. Domicilno stanovnistvo se buni. Eventualno smjena vlade u vise desnu. Koja svejedno ne moze nikog otjerati. Stvara se klima za sikanu. Novi vise ne dolaze, nisu ludi. Stari ili ostaju i cekaju bolja vremena ili traze dalje ili se vracaju.
De mi sad objasni:
Koja je svrha ovog hipotetickog scenarija?
I zasto ja tebi moram pisati koje ekonomske mjere drzava moze poduzeti u slucaju da joj prijeti kolaps socijalnog sistema?
Ti to znas. Kao i ja.
Na svijetu postoje i zemlje sa manje socijalnih davanja...ni u jednom hipotetskom scenariju nije ugrozena drzava, nego nacin zivota.
A znamo po sebi, da se to dugo moze trpiti.
I sta...mozda u nekom trenu poljska bude obećana zemlja...mozda brazil. Stvari se mijenjaju, to je normalno.
Lijepo je zivjeti u zemlji u kojoj se zapravo bas i ne moras brinuti ako ostanes bez posla, ostavite covjek sa troje djece...hoces studirati, a nemas para...sve je to lijepo, ali nije pod moranje.
Tako ja to vidim.
Ovdje su ljudi birali plave, jer kao oni su za malog covjeka, a protiv silnih migranata. Birali da sacuvaju "svoj nacin zivota"
Dosli plavi i smanjili pare za nezaposlene, jos za nesto...ukinuli pomoc za stanovanje vecini i reducirali broj zaposlenih (austrijanaca) koji su radili po tim kampovima i organizacijama sa migrantima, uveli radni dan od 12 sati za gastro.
A vecina biraca plavih su oni po socijalnim stanovima plus truHli bogatasi (al' oni imaju koristi).
Ja ne bih kukala zbog urusavanja socijalnog sistema, nego gledala malo sire i gledala da se prilagodim.
- pustopoljina
#7468 Re: Migranti u BiH
Onda neka sjede na suncu i kisi i masu metalnim sipkama.Bloo wrote:Ali ako to nije država njihovih snova?Ili ostati kakva god da je drzava ili ici nazad.![]()
Ona koju oni sanjaju i zbog koje su prešli hiljade kilometara, napustili porodice, prodali sve....
Povecati br. Policajaca.
Ko bi to izabrao?
- Maraschino
#7469 Re: Migranti u BiH
Ja bi to besplatno radio.deer_hunter wrote:pa eto ako je to tako lako budi im vodic i uzmi pare. samo jbg, imaju i Hrvati vodica koji ce ih istim putem vratiti nazad. jest da njihov vodic nece uzeti pare ko ti, al ko ga y.ebeMaraschino wrote:
Zasto neko ne zaposli jednog vodica gore koji ih treba usmjeravati preko Medjudrazja i Pljesavice u R.H.
Ljudi ne znaju da su tako blizu EU.
- славянин
#7470 Re: Migranti u BiH
Maraschino wrote:Ja bi to besplatno radio.deer_hunter wrote:pa eto ako je to tako lako budi im vodic i uzmi pare. samo jbg, imaju i Hrvati vodica koji ce ih istim putem vratiti nazad. jest da njihov vodic nece uzeti pare ko ti, al ko ga y.ebeMaraschino wrote:
Zasto neko ne zaposli jednog vodica gore koji ih treba usmjeravati preko Medjudrazja i Pljesavice u R.H.
Ljudi ne znaju da su tako blizu EU.
Braca lijepa ih alah nagradi umorili se od puta a krenuli iz arapskih zemalja sto su krstasi opljackali a znamo da su arapi sve izmislili i sve tehnologije sad ce insala doc u evropu i onda ce evropa do 2040 biti vecinski muslimanska - insala masala - kakvi papiri i granice samo alahov zakon je pravi
- Maraschino
#7471 Re: Migranti u BiH
славянин wrote:![]()
Braca lijepa ih alah nagradi umorili se od puta a krenuli iz arapskih zemalja sto su krstasi opljackali a znamo da su arapi sve izmislili i sve tehnologije sad ce insala doc u evropu i onda ce evropa do 2040 biti vecinski muslimanska - insala masala - kakvi papiri i granice samo alahov zakon je pravi
u sridu hizo
- pustopoljina
#7472 Re: Migranti u BiH
Ok, haj'mo 'vako...insomnia78 wrote:pustopoljina wrote:Zavisi dokle su dosli.insomnia78 wrote: Pa upravo je to na sceni. Medjutim sta sa ovima koji su na putu?
Ti: potuko sve, nabio u avion i istrpao negdje u afganistanu, dao im pokvarene padobrane?
Bloo: ona samo smatra da to naprosto nije u redu tako se ponasati
Ja: poljubi ili ostavi.
Onaj zposao: ne moze to tako, kako smo se mi morali patiti...fulio temu
Od ovolikih plahti se pogubim. Moze li se u jednu recenicu sazeti?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7473 Re: Migranti u BiH
A ti nisi? Nije lako vazdan govoriti Ja mein Herr, jebiga nismo ti mi krivi...animals wrote:
Zato i jesi na forumu
- animals
#7474 Re: Migranti u BiH
Da bas tako.._BataZiv_0809 wrote:A ti nisi? Nije lako vazdan govoriti Ja mein Herr, jebiga nismo ti mi krivi...animals wrote:
Zato i jesi na forumu
- Bloo
- Globalna šefica
#7475 Re: Migranti u BiH
Pa sve je nekako pocelo od
pustopoljina wrote:
Ako je osoba A sebi zacrtala drugi zivot, moje licno misljenje je da bi bilo dobro da ispostuje bozije zakone. Ljudske ne mora.