SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
salik79

#7451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

golfiista wrote:Kolegica je dobro odgovorila, ali je Avaz to senzacionalisticki prenio. Ona kaze ako je djelo ucinjeno sa umisljajem, moze dobiti do 20.g. Nema tog tuzioca koji moze dokazati da je imao umisljaj u odnosu na ucinjeno djelo, svjesni nehat jeste.
Zakonodavni idiotizam. Da uzmem pistolj i rafalam okolo (a vec prije toga imam podeblji dosje), te tom prilikom ubijem dvoje, valjda se ne bih mogao vaditi na nepostojanje predumisljaja?!

Lik, kojem je (dokazano) automobil smrtonosno oruzje u rukama ce se moci vaditi na to :roll:

Cirkus, koji omogucuje svakome ko mu stane na zulj da ga se na pravno/krivicno "najbezbolniji" nacin rijesi. Grebo utoke, nego volan u ruke i eto te vani dok sudjenje prodje.

Nego, ima li ikakve poveznice bjezanje sa mjesta nesrece/zlocina i predumisljaja?! Te da li postoji mogucnost predumisljaja, ako proletis u gradu sa 150 km/h kroz crveno svjetlo i pri tome nekoga ubijes?
kafanski_covjek

#7452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kafanski_covjek »

golfiista wrote:
Zao mi je sto nisi primjetio da sam sarkastican. Naravno da nije isto ubiti jedno ili dva bica, ali je to zakon sveo na otezavajucu okolnost, a to u praksi znaci da ce kazna biti bliza zakonskom maksimumu. Koliko god neko mislio da ce ga Sud kastrirati, nece, jer je Zakon na strani pocinitelja krivicnih djela, sve da se i promijene propisi, ovome ce se suditi po Zakonu koji je vazio u vrijeme izvrsenja krivicnog djela, a po izmjenjenom samo ako je blazi, dakle opet u korist pocinioca.
Jednostavno propisi se moraju mijenjati, a parlament ne zasjeda ima tri mjeseca, a sad ce se sastati da odobre novo zaduzenje od MMf i opet nece naredna tri mjeseca, a zavto vrijeme kriminalci slave KZ i ZKP.
ovo sam cuo nedavno i ostao sam zatecen :shock: pa nije ni cudo sto za ubistvo izadju za par godina :roll:
BadBoy

#7453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

salik79 wrote:
golfiista wrote:Kolegica je dobro odgovorila, ali je Avaz to senzacionalisticki prenio. Ona kaze ako je djelo ucinjeno sa umisljajem, moze dobiti do 20.g. Nema tog tuzioca koji moze dokazati da je imao umisljaj u odnosu na ucinjeno djelo, svjesni nehat jeste.
Zakonodavni idiotizam. Da uzmem pistolj i rafalam okolo (a vec prije toga imam podeblji dosje), te tom prilikom ubijem dvoje, valjda se ne bih mogao vaditi na nepostojanje predumisljaja?!

Lik, kojem je (dokazano) automobil smrtonosno oruzje u rukama ce se moci vaditi na to :roll:

Cirkus, koji omogucuje svakome ko mu stane na zulj da ga se na pravno/krivicno "najbezbolniji" nacin rijesi. Grebo utoke, nego volan u ruke i eto te vani dok sudjenje prodje.

Nego, ima li ikakve poveznice bjezanje sa mjesta nesrece/zlocina i predumisljaja?! Te da li postoji mogucnost predumisljaja, ako proletis u gradu sa 150 km/h kroz crveno svjetlo i pri tome nekoga ubijes?
Koliko god stravičan ovaj slučaj bio moraš imati na umu da on nije sjeo u auto i krenuo namjerno da ubije ove dvije djevojke. Dakle, nema umišljaja u tom pravcu što je i logično. Ubistvo bi bilo kada bi se ti i ja potukli, ti me naluapo, a onda se ja dočepao svog auta i iz odmazde te zgazim jer si jači od mene. Nešto tipa što je uradio onaj Bungi u Sutjeskoj kada je zgazio frajera. U ovom slučaju radi se o svjesnom nehatu, kako su to kolege dobro istakle, jer je lik bio svjestan štetnih posljedica koje može izazvati ovakvom vožnjom ali je ipak vozio kretenski.
drug_profi

#7454 Re: RE: Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Kataklinger wrote:
drugi profil wrote: 8+8+1=14 godina
Jebem te u matematiku [emoji14]
Sabro' dva parna i jedan neparan broj i opet dobio paran broj kao rezultat xD
To ti je matematika sa Prava.

Poslano sa Tipfeler mašine
salik79

#7455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by salik79 »

BadBoy wrote:
salik79 wrote:

Koliko god stravičan ovaj slučaj bio moraš imati na umu da on nije sjeo u auto i krenuo namjerno da ubije ove dvije djevojke. Dakle, nema umišljaja u tom pravcu što je i logično. Ubistvo bi bilo kada bi se ti i ja potukli, ti me naluapo, a onda se ja dočepao svog auta i iz odmazde te zgazim jer si jači od mene. Nešto tipa što je uradio onaj Bungi u Sutjeskoj kada je zgazio frajera. U ovom slučaju radi se o svjesnom nehatu, kako su to kolege dobro istakle, jer je lik bio svjestan štetnih posljedica koje može izazvati ovakvom vožnjom ali je ipak vozio kretenski.
Sve je meni jasno, ali ja nemam predumisljaj ni kada uzmem utoku da rafalam, nego mi bio cejf, a sto sam tom prilikom nekog i "potkacio" ne bi moglo biti okarakterizirano kao ubistvo s predumisljajem, te bi mi to bila olaksavajuca okolnost prilikom izricanja presude...Eh, to mi je nonsens par excellence.
vješalica

#7456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Pored svih otezavajucih okolnosti
I njegovog criminal recorda
Sud ce uzeti kao olakotnu njegove suzice plac i cviljenje plus avazove ispovijesti
I dobice do 7 godina,izaci za 3,5 a dotad imati godisnji i bolovanje izvan celije
dječak sa šibicama

#7457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Reglan wrote:A ako im je stvarno maltretiro staru??? Ne opravdavam ovo ubistvo al ako je ubijeni nesto im uradio mami onda me ne cudi njihov zastitnicki nagon, samo sto su pretjerali ocito.
Kakve to veze ima, ubistvo je ubistvo, jedina razlika je u predumisljaju/nehatu.

Cuj maltretirao im majku, pa ga oni ubili. Hajmo sad svi ubiti nekoga ko nam je nekoga maltretirao :-)
Muhamed Đakmić

#7458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Muhamed Đakmić »

dječak sa šibicama wrote:
Reglan wrote:A ako im je stvarno maltretiro staru??? Ne opravdavam ovo ubistvo al ako je ubijeni nesto im uradio mami onda me ne cudi njihov zastitnicki nagon, samo sto su pretjerali ocito.
Kakve to veze ima, ubistvo je ubistvo, jedina razlika je u predumisljaju/nehatu.

Cuj maltretirao im majku, pa ga oni ubili. Hajmo sad svi ubiti nekoga ko nam je nekoga maltretirao :-)
Pa na forumu se to već konstantno priziva i nema ko nije pisao da treba uzeti pravdu u svoje ruke.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by japin_mutapi »

supercali

#7460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

golfiista wrote:
hrasno38 wrote:
golfiista wrote:Ima tu nekoliko djela u sticaju, ali ni za jedno nema preko 10.g, tako ako mu ne prikace neka djela od ranije, a tako teskih nema, dobit ce 10 plafon vani je za 4.g. Na vikende, a skroz za 7. Takav Zakon, i da se promijeni Zakon, mora mu se suditi po blazem, a od postojeceg blaze nema, jer cesto eminentni krivicari znaju kazati da je postojeci KZ i ZKP uoravo onakav kakav bi kriminalci pozeljeli i sigurni su da su ga krimosi i napisali za sebe ;)
http://m.avaz.ba/clanak/258130/seficu-p ... na-zatvora

Nada je vrsni advokat i zna bolje od nas kako stvari stoje.
E pa vidi, kod Nade idu kada sam prezauzet ;).
Omare jesi to ti?
sizifinho

#7461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sizifinho »

UZETI STVARI U SVOJE RUKE ne znači ubijati ljude.

To znači - doći sebi i razumu i shvatiti da nije narod tu zbog vlade, već vlada tu zbog naroda.
Uzeti stvari u svoje ruke - ne znači ići ulicom i ubiti svakog ko je učinio nekakav zločin.
To znači izaći na ulicu, i izboriti se za svoja prava.

Ne jednim štrajkom.
Ne sa dva štrajka.

Ko što to kod nas fercera. Dan-dva i zaboravljeno sve.
dječak sa šibicama

#7462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Muhamed Đakmić wrote:

Pa na forumu se to već konstantno priziva i nema ko nije pisao da treba uzeti pravdu u svoje ruke.
Drugo je to, na forumu su svi jebaci, na forumu.

Zakon je jasan, ovo je klasicno ubistvo i nema tu joj znas on je prvi poceo. Stvar jasna kao dan.

Mogli su ga malo izbubati, polomiti mu noge ili nesto takvo, ako su vec naumili. A ne ubiti covjeka jebote.
Muhamed Đakmić

#7463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Muhamed Đakmić »

Pa uzimanje pravde u svoje ruke i jeste problem jer ne znaš kako će stvari ispasti. Ne vjerujem ni ja da su oni njega baš htjeli ubiti, ali ubili ga jesu i sad trebaju za to odgovarati.

A bojim se da će anarhija od države u kojoj živimo samo više ovakvih stvari donijeti u budućnosti.
cpu_fan

#7464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by cpu_fan »

Ne znam gdje ova situacija u gradu vodi ali se definitivno treba naoruzati. Sad hodam pjesackom zonom, postoji i znak zabrane za motorna vozila, lik kockaste glave ide iza mene autom i svira mi da se sklonim i jos iz auta dobacuje jesi li to mangup. Meni se u tim situacija obicno pomuti razum i krenem na bilo koga. Sad kontam da se pobijem s konjem i meni ce doci kazna i sklonim se. Al generalno dok se budemo sklanjali konji ce sve vise biti bahatiji.

Sent from mTalk
Ljakan

#7465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

cpu_fan wrote:Ne znam gdje ova situacija u gradu vodi ali se definitivno treba naoruzati. Sad hodam pjesackom zonom, postoji i znak zabrane za motorna vozila, lik kockaste glave ide iza mene autom i svira mi da se sklonim i jos iz auta dobacuje jesi li to mangup. Meni se u tim situacija obicno pomuti razum i krenem na bilo koga. Sad kontam da se pobijem s konjem i meni ce doci kazna i sklonim se. Al generalno dok se budemo sklanjali konji ce sve vise biti bahatiji.

Sent from mTalk
Trebo si reci jesam mangup ili mozda bolje nista ne komentarisat samo izvadit telefon uslikat auto tablice i zvat muriju,pritom se ne sklonit debilu i reci sad ti mangupe cekaj policiju.
Last edited by Ljakan on 15/10/2016 14:38, edited 1 time in total.
mali_balon

#7466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

cpu_fan wrote:Ne znam gdje ova situacija u gradu vodi ali se definitivno treba naoruzati. Sad hodam pjesackom zonom, postoji i znak zabrane za motorna vozila, lik kockaste glave ide iza mene autom i svira mi da se sklonim i jos iz auta dobacuje jesi li to mangup. Meni se u tim situacija obicno pomuti razum i krenem na bilo koga. Sad kontam da se pobijem s konjem i meni ce doci kazna i sklonim se. Al generalno dok se budemo sklanjali konji ce sve vise biti bahatiji.

Sent from mTalk
U tim situacijama pozelim da imam sijac pa da ihresetam i njega i auto a ujedno se i zahvalim Bogu sto nemam jer bi zbog idiota upropastio svoj zivot i porodicu.....
smijesni_ste

#7467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

supercali wrote:
golfiista wrote:
E pa vidi, kod Nade idu kada sam prezauzet ;).
Omare jesi to ti?
Oplakah :lol: :lol: :lol:
zdruzdjo

#7468 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Sent from mTalk
Gdje to svega ti? Ja boga molim pored 100-metarke zgrade da mi naleti tako jednom jer tuda pocesto hodam. A ironijom svaki put mi se desi da to vidim iz auta.
Pustis ga da malo odmakne, uslikas i zovnes muriju i kazes udario me autom i pobjegao. Naravno i hitnu da se zove jer te eto boli vrat i malo se izgrebes po rukama. U sjednes na asfalt. I treses se.
Hakiz

#7469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

sizifinho wrote:UZETI STVARI U SVOJE RUKE ne znači ubijati ljude.

To znači - doći sebi i razumu i shvatiti da nije narod tu zbog vlade, već vlada tu zbog naroda.
Uzeti stvari u svoje ruke - ne znači ići ulicom i ubiti svakog ko je učinio nekakav zločin.
To znači izaći na ulicu, i izboriti se za svoja prava.

Ne jednim štrajkom.
Ne sa dva štrajka.

Ko što to kod nas fercera. Dan-dva i zaboravljeno sve.
Uzati stvari u svoje ruke znači uraditi sve šta je potrebno da napraviš jedno od slijedeće tri stvari:

1. Natjerati vlasti da rade svoj posao pošteno, kao što ti kažeš da se ponašaju tako da su oni tu zbog nas, a ne mi zbog njih.

2. Ako to ne ide, da tu vlast zamijeniš onom koja će uraditi navedeno.

3. Ako ni to ne ide, onda u se i u svoje kljuse.

Ali, da bi bilo 3, preduslov je da 1 i/ili 2 ne uspije.

A da li će situacija 1 i 2 ići mirno ili nasilno zavisi od reakcije onih koje se pokušava natjerati da rade ili ih se ruši jer neće da rade kako treba.

Uzeti stvari u svoje ruke ne znači anarhiju, ne znači rušenje ustavnog poretka, ne znači uništavanje. To je ispunjavanje prava i izvršenje obaveze društva i pojedinca da u slučaju u kojem institucije zakažu, oni moraju riješiti problem. I dovesti na kraju institucije u stanje u kojem one rade svoj posao pošteno, odgovorno i efikasno u korist ljudi kojima su servis.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Sent from mTalk
Vjeruj mi ne isplati se kazem ti iz vlastitog iskustva jer sam potpuno isti takav :D uglavnom najebes ti ni kriv ni duzan...
Hakiz

#7471 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

zdruzdjo wrote:

Sent from mTalk
Gdje to svega ti? Ja boga molim pored 100-metarke zgrade da mi naleti tako jednom jer tuda pocesto hodam. A ironijom svaki put mi se desi da to vidim iz auta.
Pustis ga da malo odmakne, uslikas i zovnes muriju i kazes udario me autom i pobjegao. Naravno i hitnu da se zove jer te eto boli vrat i malo se izgrebes po rukama. U sjednes na asfalt. I treses se.
Ne moraš ga pustiti da odmakne. Kada te pita jesi li mangup ti ljubazno kažeš izvini i nazoveš policiju, da on sluša: "Dobar dan, imam problem, hodam trotoarom/pješačkom stazom i osoba u vozilu marke X registarskih tablica xxxxxxxx vozi za mnom trotoarom/stazom i prijeti mi ako se ne sklonim zato što on ne može nesmetano voziti trotoarom/stazom.
Last edited by Hakiz on 15/10/2016 14:53, edited 1 time in total.
insomnia78

#7472 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Muhamed Đakmić wrote:

E ali ovaj je Hrvat
insomnia78

#7474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Pa 1000%
Ko jos ne zna ovog sa žigicama
zdruzdjo

#7475 Re: RE: Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Hakiz wrote: Ne moraš ga pustiti da odmakne. Kada te pita jesi li mangup ti ljubazno kažeš izvini i nazoveš policiju, da on sluša: "Dobar dan, imam problem, hodam trotoarom/pješačkom stazom i osoba u vozilu marke X registarskih tablica xxxxxxxx vozi za mnom trotoarom/stazom i prijeti mi ako se ne sklonim zato što on ne može nesmetano voziti trotoarom/stazom.
Kakva je nasa policija rekli bi ti "pa sklonite se neka prodje da ne pravite sebi ni nekome problem"
Post Reply