kad prije? to je neka patka sigurno.Zovem se Zelena wrote:Ima li Tuzlaka ovdje koji se kreću oko prihvatnih centara? Navodno su negdje, neki u karantinu zbog pojave scabiesa?!
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
omar little
#7451 Re: Poplave u cijeloj BiH
- It_is_a_Leclerc
#7452 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ako misliš na Dubrave, tamo je, barem jučer, bilo sve ok. Čak dolaze iz CK TK da odnose pomoć u druge dijelove, jer u Dubravama ima previše.Zovem se Zelena wrote:Ima li Tuzlaka ovdje koji se kreću oko prihvatnih centara? Navodno su negdje, neki u karantinu zbog pojave scabiesa?!
- Zovem se Zelena
#7453 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bem ti više fejsbuke i divlje portale.
Mada, moguće je da je neko imao od ranije. Jedno je dovoljno da se iz predostrožnosti cijela grupa stavi u karantin.
Mada, moguće je da je neko imao od ranije. Jedno je dovoljno da se iz predostrožnosti cijela grupa stavi u karantin.
-
emmir1
#7454 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ja mislim da je i riblji fond dosta sjeban.
Gledao sam jedan video kako se jedan škobalj od jedno po kile koprca u centru Maglaja u lokvi vode
Gledao sam jedan video kako se jedan škobalj od jedno po kile koprca u centru Maglaja u lokvi vode
- Zovem se Zelena
#7455 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kupali se u ratu u SprečiJanjicar wrote:@hajlac Spreca je u toku rata dok GIKIL, SODASO nisu radili bila sva preciscenja i riba se vratila u nju mah ljepota a sada sela koja su uz sprecu boluju od raznih tumora itd... Al et nema drzave nego zivimo u loncu i to je to, nekima se to svidja jer nista ne mijenjaju...
Sve u svemu ako zivim u loncu opet nije to izgovor da ne pomognem komsiji da sanira kucu ili pomognem nekom makar s jednim paketom ili paketićem
-
omar little
#7456 Re: Poplave u cijeloj BiH
ma, prerano je za takav vid zaraze, pa voda se povlaci tek dan i malo vise. smecarski portali jedva docekali da sire "ekskluzive". stoka.Zovem se Zelena wrote:Bem ti više fejsbuke i divlje portale.
-
almir1977
#7457 Re: Poplave u cijeloj BiH
Da ukinemo i Evropsku Uniju usput?O'zone wrote:Poslušati Agica: "Sve razvaliti i napraviti nanovo" i državu i sistem i zakon i vlast....
Dajte ljudi, malo realnosti, ne pustih snova.
- jalijas74
#7458 Re: Poplave u cijeloj BiH
"Zbog nesposobnosti lokalnih vlasti, od danas, u Doboju na vlasti general Momir Zec, koji ima pravo zaplijeniti MTS i mobilisati ljudstvo prema potrebama, a u svrhu normalizacije stanja u ovom gradu".
Bravo za DOBOJ
Bravo za DOBOJ
- hrastov žižak
#7459 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ni mene, al sam dao prvenstvo optimističnijoj opcijiO'zone wrote:Ne bi me čudilo da stoku koja je masovno uginula na farmama i za koju se zna porijeklo i zdravstveno stanje tipa farmi pretvore u stočno brasno.hrastov žižak wrote:Baš rekli mesa? Nisam gledao prilog ali pomišljam da je možda rekao "preradu goveđih sirovina" ili nešto slično, aludirajući na kompanije koje se bave preradom kožecostacurta wrote:Večeras na dnevniku FTVa iz Bijeljine onaj (neznamkakosezove) na pitanje šta sa velikim brojem uginule stoke, on odgovara da imaju iskopane nekakve velike rupe i onda će ih tu zatrpavati, posipati krečom i ne znam čime još. I sledeće što je rekao je da će također doći iz Inđije iz neke tvornice za preradu mesa da sabiraju tu stoku i da je ..............volio bih da ga nisam skontao dobro, ali k'o da reče da će tu stoku "prerađivati".
Jel ima neko da je gledao isti prilog, jesam li ga dobro skontao?
- Maharadza
#7460 Re: Poplave u cijeloj BiH
Halalite ako je bilo ali zaslužili su:
KRAJIŠNICI - SILA NEBESKA!!!
KRAJIŠNICI - SILA NEBESKA!!!
- bingov buraz
#7461 Re: Poplave u cijeloj BiH
i zatoHerr Flick wrote:Eto onaj policajac osvani na tuzlanski.ba
Ouuu na RTRS-u Željka okrivljuje lokalnu vlast u Doboju...kontrolu preuzeo general Momir Zec. Svu krivicu i nesposobnost svališe na lokalnu samoupravu Doboja kao oni nisu radili svoj posao. Rasulo totalno.
suzdrzavam se vec tri dana da ovo napisem jer nije vrijeme ali Dodikova televizija se ponasa sramotno sve vrijeme,govore o poplavama u PC i Srbiji,glavonja u Beogradu upucuje sucut porodicama poginulih u PC i Srbiji,dok voda potapa Bijeljinu njihov reporter prenosi da nema uopste razloga za brigu i da narod seta i radi kucanske poslove normalno,nikad i nigdje nisu spomenuti npr.rafteri iz Bihaca za koje Dobojlije kazu da su vjerovatno spasili mnogo zivota itd ili neki drugi vid solidarnosti iz federacije a tri dana su pricali samo o Izraelskoj obecanj pomoci PC
i da ovim sto uzmu nesto od ovog sto narod salje a realno im ne treba pozelim od srca da im stvarno zatreba
-
Peryton_
#7462 Re: Poplave u cijeloj BiH
Za scabies je patka, ja danas bio u Dubravama, niko nema nikakvu zaraznu bolest, ali ako ostanu tamo vise dana mogucnost od iste eksponencijalno raste.
Inace, infekcija sa Sarcoptes scabiei u nasem kantonu je tabu tema, dosta ljudi na opstini srebrenik i jos dvije opstine ima sugu i lijeci se od iste.
Ako neko ne vjeruje, pitajte gospodina Topalovica iz Zavoda, covjek pokusava vec duze vrijeme skrenuti paznju na ovaj problem ali ga niko ne benda ni 1%.
Inace, infekcija sa Sarcoptes scabiei u nasem kantonu je tabu tema, dosta ljudi na opstini srebrenik i jos dvije opstine ima sugu i lijeci se od iste.
Ako neko ne vjeruje, pitajte gospodina Topalovica iz Zavoda, covjek pokusava vec duze vrijeme skrenuti paznju na ovaj problem ali ga niko ne benda ni 1%.
- art vandeley
#7463 Re: Poplave u cijeloj BiH
Svakakvih portala i svakakvih naslova, najsmijesniji su ovi koji u skoro sve to povjeruju 
- Janjicar
#7464 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sad ako u nju skočiš mozes samo glavom u kakvu rernu uletjet...Zovem se Zelena wrote:Kupali se u ratu u SprečiJanjicar wrote:@hajlac Spreca je u toku rata dok GIKIL, SODASO nisu radili bila sva preciscenja i riba se vratila u nju mah ljepota a sada sela koja su uz sprecu boluju od raznih tumora itd... Al et nema drzave nego zivimo u loncu i to je to, nekima se to svidja jer nista ne mijenjaju...
Sve u svemu ako zivim u loncu opet nije to izgovor da ne pomognem komsiji da sanira kucu ili pomognem nekom makar s jednim paketom ili paketićemnikad je u životu bistriju nisam vidjela. Ali se katran sa stopala teško skidao
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#7465 Re: Poplave u cijeloj BiH
Prvi dan poplave, specijalci u Doboju ne smiju krenuti u spasavanje sa camcima dok Dodik ne dodje i slika se, ljudi popizdili totalno :/
- korisnik.1
#7466 Re: Poplave u cijeloj BiH
omar little wrote:kad prije? to je neka patka sigurno.Zovem se Zelena wrote:Ima li Tuzlaka ovdje koji se kreću oko prihvatnih centara? Navodno su negdje, neki u karantinu zbog pojave scabiesa?!
Ne znam da li su u karantinu, ali pouzdano znam da se scabies pojavio u kasarni u Dubravama. I ja sam se odmah zapitao pa kad se prije pojavi, ali viđo jučer i nekoliko Roma u kasarni. Nije da imam predrasude, ali su im oni nekako odmah došli u sumnju.It_is_a_Leclerc wrote:Ako misliš na Dubrave, tamo je, barem jučer, bilo sve ok. Čak dolaze iz CK TK da odnose pomoć u druge dijelove, jer u Dubravama ima previše.Zovem se Zelena wrote:Ima li Tuzlaka ovdje koji se kreću oko prihvatnih centara? Navodno su negdje, neki u karantinu zbog pojave scabiesa?!
- It_is_a_Leclerc
#7467 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sorry, al' šta je ovdje za bravo ?jalijas74 wrote:"Zbog nesposobnosti lokalnih vlasti, od danas, u Doboju na vlasti general Momir Zec, koji ima pravo zaplijeniti MTS i mobilisati ljudstvo prema potrebama, a u svrhu normalizacije stanja u ovom gradu".
Bravo za DOBOJ
-
VjecitiStudent
#7468 Re: Poplave u cijeloj BiH
Prvo će hapsiti onog policajca što nahvali Federaciju.jalijas74 wrote:"Zbog nesposobnosti lokalnih vlasti, od danas, u Doboju na vlasti general Momir Zec, koji ima pravo zaplijeniti MTS i mobilisati ljudstvo prema potrebama, a u svrhu normalizacije stanja u ovom gradu".
Bravo za DOBOJ
-
Straza
#7469 Re: Poplave u cijeloj BiH
Bratunac - Lonjin: Samir otac četvero djece sa strepnjom očekuje ono što slijedi u mjesecima nakon katastrofe

Ovom narodu treba pomoci... Ko god i kako god moze....

Selo Lonjin kod Bratunca, na mjestu gdje se potok Slapašnica ulijeva u Drinu. Voda je odnijela štalu, dok se Samir, otac četvero djece, do posljednjeg trenutka borio da spasi krave. Danas radi na čišćenju onoga što je ostalo poslije poplave i odrona, strahujući za preživjelu stoku koja se nalazi u improviziranim objektima, čekajući najavljena zatopljenja.
Njegova porodica je samo jedna od hiljada po povratničkim zajednicama u okolini Srebrenice, Bratunca, Vlasenice i Zvornika koje žive od zemljoradnje i stočarstva. Kao takva, inače potpuno samoodrživa domaćinstva, sa strepnjom čekaju ono što slijedi u mjesecima nakon katastrofe.
Usjevi su propali, a upoznati s odnosom prema ovim selima u ranijem periodu, mnogi sumnjaju da će dobiti pripadajuću naknadu štete od organa lokalne samouprave kada priča o poplavama utihne. Pored fotografija iz Cerske, koje su obišle regiju, na ovim prostorima se sa najvećim problemima suočavaju odsječena sela u dolini rijeka Kravica i Jadar, gdje su mostovi ili potpuno uništeni ili značajno oštećeni. U Srebrenici, civilna zaštita probija blokirane puteve prema izoliranim mjesnim zajednicama u okolini jezera Perućac.
Put prema Sarajevu i Tuzli je otvoren, premda mnoga oštećenja na cesti te odroni nisu adekvatno obilježeni. Pomoć pristiže iz glavnog grada, ne od vlasti već od običnih građana. Putem preko Romanije, prognani koji žive veći dio vremena u kućama u Federaciji među prvima su se probili do svojih sela. Nekima su, kao raseljenim koji danas žive u Doglodima kod Sarajeva, poplave oštetile imovinu sa obje strane entitetske linije razgraničenja.
'Otišle' godine ulaganja
Uništeni dalekovodi, prekinute telekomunikacije, nedostajuća oprema, manjak kolica i gumenih čizmama, nedovoljan broj higijensko-sanitarnih potrepština - samo su neki od trenutnih problema sa kojima se suočavaju sela u Podrinju. Dugoročni problemi tek će se prepoznati.
Godine ulaganja kroz programe izgradnje infrastrukture za održivi povratak - otišle su za svega nekoliko dana. Malo ko ima iluzije da će ovi krajevi biti prioritet obnove Vlade RS-a. Takvu poruku vlasti šalju i na drugom kraju entiteta, u Hambarinama i Bišćanima kod Prijedora, gdje su povratnici otvoreno optužili nadležne institucije za nemar. Tamo je lokalna civilna zaštita, prema riječima Mirsada Duratovića, zaobišla ova područja, te se pomoć posljednjih dana ostvarila isključivo zahvaljujući samoorganizaciji zajednice.
Vodena stihija ne zna za etničke podjele. Mulj je došao i do srpskih i bošnjačkih kuća. Istočna Bosna na margini vijesti, a novi problemi dolaze. Strah od zaraza slijedi, a dugoročno i velike nestašice. Malo šta drugo će biti tema u mjesecima koji pristižu, dok drugi put u manje od pola godine realnost života u Bosni i Hercegovini remeti planske poruke političkih elita za izbore koji slijede. Jedno je sigurno, dok su elite otkazale, obični ljudi sigurno nisu. Stvarnost ove zemlje se promijenila, a utabane staze političkih kampanja jednostavno više nisu dovoljne.
Ovom narodu treba pomoci... Ko god i kako god moze....
-
Peryton_
#7470 Re: Poplave u cijeloj BiH
korisnik.1 wrote:omar little wrote:kad prije? to je neka patka sigurno.Zovem se Zelena wrote:Ima li Tuzlaka ovdje koji se kreću oko prihvatnih centara? Navodno su negdje, neki u karantinu zbog pojave scabiesa?!Ne znam da li su u karantinu, ali pouzdano znam da se scabies pojavio u kasarni u Dubravama. I ja sam se odmah zapitao pa kad se prije pojavi, ali viđo jučer i nekoliko Roma u kasarni. Nije da imam predrasude, ali su im oni nekako odmah došli u sumnju.It_is_a_Leclerc wrote:Ako misliš na Dubrave, tamo je, barem jučer, bilo sve ok. Čak dolaze iz CK TK da odnose pomoć u druge dijelove, jer u Dubravama ima previše.Zovem se Zelena wrote:Ima li Tuzlaka ovdje koji se kreću oko prihvatnih centara? Navodno su negdje, neki u karantinu zbog pojave scabiesa?!
Jedino ako su donijeli sa sobom u kasarnu vec razvijenu zarazu.
Ja danas pregledao 45 ljudi, niko nema dermatoloskih problema.
- Zovem se Zelena
#7471 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pročitah na statusu BKC TUZLA, upravo su Dubrave i Sapnu pominjali.korisnik.1 wrote: Ne znam da li su u karantinu, ali pouzdano znam da se scabies pojavio u kasarni u Dubravama. I ja sam se odmah zapitao pa kad se prije pojavi, ali viđo jučer i nekoliko Roma u kasarni. Nije da imam predrasude, ali su im oni nekako odmah došli u sumnju.
- korisnik.1
#7472 Re: Poplave u cijeloj BiH
Na to sam mislio, da su već imali razvijenu zarazu i prije dolaska u kasarnu. Gdje si pregledavao, u Dubravama ili negdje drugo ?Peryton_ wrote:Jedino ako su donijeli sa sobom u kasarnu vec razvijenu zarazu.korisnik.1 wrote:Ne znam da li su u karantinu, ali pouzdano znam da se scabies pojavio u kasarni u Dubravama. I ja sam se odmah zapitao pa kad se prije pojavi, ali viđo jučer i nekoliko Roma u kasarni. Nije da imam predrasude, ali su im oni nekako odmah došli u sumnju.
Ja danas pregledao 45 ljudi, niko nema dermatoloskih problema.
- astala_vistala
#7473 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ima li neko slike ili informacije kako ljudi u RS reaguju na ovu katastrofu kako se tamo ljudi organiziju da pomognu ugrozenima..citajuci ovaj forum nigdje nisam vidio da se u rs nesto organizuje ili sam nehatno propustio to.
-
radostan dan
#7474 Re: Poplave u cijeloj BiH
VjecitiStudent wrote:Prvo će hapsiti onog policajca što nahvali Federaciju.jalijas74 wrote:"Zbog nesposobnosti lokalnih vlasti, od danas, u Doboju na vlasti general Momir Zec, koji ima pravo zaplijeniti MTS i mobilisati ljudstvo prema potrebama, a u svrhu normalizacije stanja u ovom gradu".
Bravo za DOBOJ
joooj, kako loše sabirate u vezi tog policajca, to je čudo jedno...
- Hajlac
#7475 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vala baš, ovakvim diktatorskim potezima vjerovatno nastoji prikriti stvarno stanje i zavesti strahovladu. Oteli su se previše, počeli govoriti istinu o tome ko pomaže a ko odmaže.It_is_a_Leclerc wrote:Sorry, al' šta je ovdje za bravo ?jalijas74 wrote:"Zbog nesposobnosti lokalnih vlasti, od danas, u Doboju na vlasti general Momir Zec, koji ima pravo zaplijeniti MTS i mobilisati ljudstvo prema potrebama, a u svrhu normalizacije stanja u ovom gradu".
Bravo za DOBOJ
Ono što su glumili kako je sve OK dok je uzvodno Bosna divljala i bujala(k'o da se radi o drugom kontinentu) je kriminalno i to će sigurno pokušati zataškati.
Jadni ljudi, umjesto da im se pomaže na sve načine, prelamaju im se leđa zbog krkana koji vježba svoju silu i sirovost.
Last edited by Hajlac on 19/05/2014 23:18, edited 1 time in total.