Sirija

Locked
Kikibombona

#7451 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

UltrasNaBaterije wrote:U Damasku SAA, postepeno ali sigurno napreduje. Odsječene su sve linije opskrbe pobunjenika, tako da su ovi nadrljali dobro. Pogotovo ovi džepovi u južnom dijelu Damaska. :-)

Taktika ce vjerovatno biti da kad ih dovoljno izgladne i izmore otvoriće im neki koridor prema istoku i pustiti da izađu iz okruženja. Biće veoma zanimljivo sa vojnog aspekta kako će to izvesti SAA rukovodstvo.

Jer, nije problem mečku u rupu stjerati, problem je ući u rupu i ubit je. Jer nema šanse da vojska uzme kompletnu polovinu grada u skorije vrijeme, jedino da ga sravni sa zemljom u potpunosti.
Sjecate li se 'velike epopeje' kojom su pobunjenici namjeravali zauzeti Damask i tako zavrsiti rat u svoju korist?

Ako me sjecanje sluzi akcija je najavljena nakon sto su zauzeli Jobar. Barzeh, Zamalka i Jobar su opasno blizu centru grada. Pitam se u kakvoj je situaciji bila SAA kada je dozvolila tako brzo napredovanje pobunjenika. Sjecam se da su Jobar zauzeli za par dana, dok sada SAA trebaju mjeseci da povrati kvart pod svoju kontrolu. Ide im dosta tesko, pobunjenicima ocigledno zivoti nisu od prevelike vaznosti. Dobro kazes, SAA ce vjerovatno otvoriti koridor i nastojati ih prinuditi na povlacenje iz okolice Damaska.

Velika epopeja, ta neuspjela akcija je oznacila kraj napredovanja pobunjenika.

Pobunjenici sada svim silama udaraju na Daru. Tu vide sansu da resterete Damask i u slucaju potpunog zauzimanja provincije ljudstvo i tehniku prebace malo sjevernije. Damask je vrlo blizu Dare.
udrch

#7452 Re: Sirija

Post by udrch »

sarajevoxxxx wrote:Dera: Zauzet u potpunosti režimski vojni punkt Er-Radi El-Džedid

- U sklopu akcije FSA nazvane Tevhid El-Sufuf FSA je i danas nastavila oslobađati teritorij oko grada Tafesa u pokrajini Dera. Jutros je pao režimski vojni punkt Al Bahre ili Er-Radi El-Džedid koji se nalazi između punkta El-Mesakin i Et-Tabilin. Svi režimski vojnici su pobijeni i zarobljeno je oružje.

http://www.facebook.com/Maktab.Daraa?hc_location=stream
ko drži Tafes, sami grad?
udrch

#7453 Re: Sirija

Post by udrch »

Kikibombona wrote:
UltrasNaBaterije wrote:U Damasku SAA, postepeno ali sigurno napreduje. Odsječene su sve linije opskrbe pobunjenika, tako da su ovi nadrljali dobro. Pogotovo ovi džepovi u južnom dijelu Damaska. :-)

Taktika ce vjerovatno biti da kad ih dovoljno izgladne i izmore otvoriće im neki koridor prema istoku i pustiti da izađu iz okruženja. Biće veoma zanimljivo sa vojnog aspekta kako će to izvesti SAA rukovodstvo.

Jer, nije problem mečku u rupu stjerati, problem je ući u rupu i ubit je. Jer nema šanse da vojska uzme kompletnu polovinu grada u skorije vrijeme, jedino da ga sravni sa zemljom u potpunosti.
Sjecate li se 'velike epopeje' kojom su pobunjenici namjeravali zauzeti Damask i tako zavrsiti rat u svoju korist?

Ako me sjecanje sluzi akcija je najavljena nakon sto su zauzeli Jobar. Barzeh, Zamalka i Jobar su opasno blizu centru grada. Pitam se u kakvoj je situaciji bila SAA kada je dozvolila tako brzo napredovanje pobunjenika. Sjecam se da su Jobar zauzeli za par dana, dok sada SAA trebaju mjeseci da povrati kvart pod svoju kontrolu. Ide im dosta tesko, pobunjenicima ocigledno zivoti nisu od prevelike vaznosti. Dobro kazes, SAA ce vjerovatno otvoriti koridor i nastojati ih prinuditi na povlacenje iz okolice Damaska.

Velika epopeja, ta neuspjela akcija je oznacila kraj napredovanja pobunjenika.

Pobunjenici sada svim silama udaraju na Daru. Tu vide sansu da resterete Damask i u slucaju potpunog zauzimanja provincije ljudstvo i tehniku prebace malo sjevernije. Damask je vrlo blizu Dare.
trebaju se obratiti Vinku Pandureviću..on je dobar u ovom izgladnjivanju enklava..
sarajevoxxxx

#7454 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Početak akcije, zauzimanje Et-Tabilina:
18 +

Stjui

#7455 Re: Sirija

Post by Stjui »

udrch wrote: trebaju se obratiti Vinku Pandureviću..on je dobar u ovom izgladnjivanju enklava..
gospodine udrch, opet solite bošnjačke rane ne biste li izmuzli našu podršku i suosjećanje za vašu bradatu bandu i kojekakve glavosjeće. ništa od toga,g.udrch, samo bivate sve gadnijim u našim očima :roll:
Opetja033

#7456 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

@Chelly

Vec smo dovoljno dugo na ovoj temi da do u zehricu znamo gdje imamo jedan drugog. Ovo sto cu napisati nije zajebancija, ne furam te, ne ismijavam te (ne znam zasto ali ste mi ti i @Klavi dragi. Ne shvatam vas ozbiljno ali ste mi fakat dragi. Mozda zato sto niste glupi momci).

Covjece ti ne vidis koliko sve vise zaglibljujes u tim teorijama zavjere. Na pocetku nisi bio ovakav, nisi pisao neke stvari ali sada se zapravo sve manje bavis Sirijom a sve vise nekim tones u neke besmislene i sulude teorije zavjere. Cak znam tacno sta ces odgovoriti i na ovu moju tvrdnju (Sirija je samo jedan bitan dio, treba gledati siru sliku, bla, bla, bla).

Ili si se trudio da ostavis drugaciju sliku pa te na kraju prenijelo (ono, maske su pale) ili sve vise tones u smece i blato teoreticara zavjere. Sto uglavnom rezultira psihickim stanjem na granici sa paranojom i sizofrenijom.
Preispitaj se malo.

Pozdrav
udrch

#7457 Re: Sirija

Post by udrch »

Stjui wrote:
udrch wrote: trebaju se obratiti Vinku Pandureviću..on je dobar u ovom izgladnjivanju enklava..
gospodine udrch, opet solite bošnjačke rane ne biste li izmuzli našu podršku i suosjećanje za vašu bradatu bandu i kojekakve glavosjeće. ništa od toga,g.udrch, samo bivate sve gadnijim u našim očima :roll:
gospodine Stjuarte, nije problem kada se govori o tome kako mečku treba utjerati u rupu i naći način da se ubije..nije problem ni kada se sa ushićenjem govori o izgladnjivanju čitavih gradova i kvartova sa desetinama hiljada ljudi..
problem je očito ne slagati se s tim..
uostalom gosp. Stujuarte, jel misliš da mene boli kita kako izgledam u tvojim očima ili u očima ovih što sanjaju da je Sarajevo još u Jugoslaviji, koji provode vrijeme po srbijanskim i hrvatskim forumima i portalima..
sigurno je da znaš odgovor, a bolje je da se zapitaš što te stalno banuju, pa ja sad ne znam sa kim uopće vodim razgovor..
Kikibombona

#7458 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

udrch wrote: gospodine Stjuarte, nije problem kada se govori o tome kako mečku treba utjerati u rupu i naći način da se ubije..nije problem ni kada se sa ushićenjem govori o izgladnjivanju čitavih gradova i kvartova sa desetinama hiljada ljudi..
uostalom gosp. Stujuarte, jel misliš da mene boli kita kako izgledam u tvojim očima ili u očima ovih što sanjaju da je Sarajevo još u Jugoslaviji, koji provode vrijeme po srbijanskim i hrvatskim forumima i portalima..
sigurno je da znaš odgovor, a bolje je da se zapitaš što te stalno banuju, pa ja sad ne znam sa kim uopće vodim razgovor..
trebaju se obratiti Vinku Pandureviću..on je dobar u ovom izgladnjivanju enklava..
Hoces reci da pobunjenici ne rade istu stvar u gradovima koji su pod njihovom opsadom?

Ja sam neuporedivo drugaciji od tebe, nemam griznju savjesti kada je u pitanju sirijski sukob. Ne podrzavam beskrupuloznog diktatora i ubicu, ne podrzavam islamisticke koljace koje nazivamo 'pobunjenicima', ne podrzavam sunitske i siitske fanatike koji su u Siriju dosli rasplamsati rat i pobiti sto vise ljudi. Nisam emocijama vezan ni za jednu zlocinacku stranu u sukobu, za razliku od tebe koji si po prici zrtva zlocinaca, a na ovoj temi otvorenog srca podrzavas koljace i anticivilizacijski talog koji mnogim Sirijcima nanosi neizmjerno zlo. Mnogi od nas su dobro nadrljali u posljednjem ratu, pa je zbog toga posebno cudno da podrzavamo zlocince koji su vjerovatno oholiji i svirepiji od onih koji su nas proganjali. Al to je vec prica za psihologe i ozbiljne psihoanalize.

Savjetujem da repliciras ljevicarima na temi. Oni su bez obzira na zlocine na strani Asada. Ti si bez obzira na zlocine na strani islamista. Vama je vazna ideologija a ne zivoti ljudi.
Stjui

#7459 Re: Sirija

Post by Stjui »

udrch wrote: gospodine Stjuarte, nije problem kada se govori o tome kako mečku treba utjerati u rupu i naći način da se ubije..nije problem ni kada se sa ushićenjem govori o izgladnjivanju čitavih gradova i kvartova sa desetinama hiljada ljudi..
naprotiv gospodine udrch,ja itekako suosjećam s gradovima koje vi ,talibanci, držite kao taoce . a vi i vama slični ,gospodine udrch ,ako vas "boli tuki" šta ostali misle,zašto potrošiste 300 str foruma na raspravu sa nama?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7460 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

jel počela sjeverna oluja svih oluja kako to onomad reče sadam brat asadaov
sarajevoxxxx

#7461 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Hoces reci da pobunjenici ne rade istu stvar u gradovima koji su pod njihovom opsadom?

Ja sam neuporedivo drugaciji od tebe, nemam griznju savjesti kada je u pitanju sirijski sukob. Ne podrzavam beskrupuloznog diktatora i ubicu, ne podrzavam islamisticke koljace koje nazivamo 'pobunjenicima', ne podrzavam sunitske i siitske fanatike koji su u Siriju dosli rasplamsati rat i pobiti sto vise ljudi. Nisam emocijama vezan ni za jednu zlocinacku stranu u sukobu, za razliku od tebe koji si po prici zrtva zlocinaca, a na ovoj temi otvorenog srca podrzavas koljace i anticivilizacijski talog koji mnogim Sirijcima nanosi neizmjerno zlo. Mnogi od nas su dobro nadrljali u posljednjem ratu, pa je zbog toga posebno cudno da podrzavamo zlocince koji su vjerovatno oholiji i svirepiji od onih koji su nas proganjali. Al to je vec prica za psihologe i ozbiljne psihoanalize.

Savjetujem da repliciras ljevicarima na temi. Oni su bez obzira na zlocine na strani Asada. Ti si bez obzira na zlocine na strani islamista. Vama je vazna ideologija a ne zivoti ljudi.
Ne rade istu stvar. U Halebu su mogli zabraniti unos hrane i lijekova nikada to nisu uradili. Jeste bilo zahtjeva totalne izolacije Haleba koji je pod režimskom kontrolom ali nikada to nije prošlo.

Udrch nikada nisam čuo da podržava koljače. Ne potvaraj čovjeka bez veze. Podržava legitimnu vojsku koja ruši asada, ograđuje se od ratnih zločinaca ma o kome se radilo. Ne znam otkud ti ta potreba da uvališ nekoga u skupinu koja podržava ratne zločince ili koljače.
sarajevoxxxx

#7462 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

I jutros žestoko granatiranje Al Sefire eksplozivnim buradima i haubicama i minobacaćima i tenkovima. I naravno zračnim udarima režimskih aviona koji iz zraka raketiraju grad. Također, jutros je palo bure eksploziva i odjednom otpuhalo 18 objekata.

http://www.facebook.com/pages/%D8%AA%D9 ... ion=stream
Herr Flick

#7463 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Ovi koji podrzavaju ove bradate divljake aka pobunjenike vise ni ne znaju sami sta pisu..Kolega @saxxx prije par sedmica meni napisa u odgovoru da FSA ne postoji,ali eto da se taj naziv koristi.Sad napisa "legitimna vojska" koja ruši Assada.Koja legitimna vojska :?: :?: Jesi mislio na Nusra Front? :lol:
Last edited by Herr Flick on 25/10/2013 14:11, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#7464 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Demonstracije u Halebu: ''Riješenje je u Hagu ne u Ženevi''

http://www.facebook.com/MediaCenterOfAl ... ion=stream
sarajevoxxxx

#7465 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Herr Flick wrote:Ovi koji podrzavaju ove bradate divljake aka pobunjenike vise ni ne znaju sami sta pisu..Kolega @saxxx prije par sedmica meni napisa u odgovoru da FSA ne postoji,ali eto da se taj naziv koristi.Sad napisa "legitimna vojska" koja ruši Assada.Koja legitimna vojska :?: :?: Jesi mislio na Nusra Front?
Postoje ljudi koji gaze Asadovu vojsku - nećeš vjerovati pucaju od legitimnosti.
sarajevoxxxx

#7466 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Potvrđena vijest o napadu Ahraru Šama i snaga FSA na aerodrom u Damasku. Sinoć u 10 navečer im kroz iskopane tunele probili se do aerodroma, navodno veliki broj režimskih vojnnika je poginuo.

http://www.facebook.com/UnionofChristia ... ion=stream
sarajevoxxxx

#7467 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Al Sefira - najrazoreniji grad u Siriji !!!

Zlo Asad protiv Al Sefire 25.10.2013 - stravićne slike nevjerovatnog razaranja jednog sirijskog grada. Ovakva sudbina je namijenjena svim Sirijcima koji se suprostave vrhunskom idiotu Bešaru Asadu.

dječak sa šibicama

#7468 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Umlati ih SAA u Damasku, vidi se ruska skola taktike, sistem klijesta malo sa sjeverne malo sa juzne strane i na kraju cijela Istocna Guta zatvorena klijestima. Usput se ciste juzna i sjeverna predgradja.

Takvom taktikom je CA satrala Wermacht.

Ocito su instruktori na terenu :D
popokatepetl_com

#7469 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Pao rezimski vojni punkt na autu.

Image
Co0l

#7470 Re: Sirija

Post by Co0l »

sarajevoxxxx wrote:Potvrđena vijest o napadu Ahraru Šama i snaga FSA na aerodrom u Damasku. Sinoć u 10 navečer im kroz iskopane tunele probili se do aerodroma, navodno veliki broj režimskih vojnnika je poginuo.

http://www.facebook.com/UnionofChristia ... ion=stream
Ovo lici na neki filmski scenario i za tako nesto bi trebalo bas imat balls of steel.Nije da nisu i do sad pokazali da im hrabrosti ne nedostaje al et...
popokatepetl_com

#7471 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Image

Djevojcica Zulejha iz Sirije koju je rezim oteo od roditelja i prodao ciganima u Grcku.
Kikibombona

#7472 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
Ne rade istu stvar. U Halebu su mogli zabraniti unos hrane i lijekova nikada to nisu uradili. Jeste bilo zahtjeva totalne izolacije Haleba koji je pod režimskom kontrolom ali nikada to nije prošlo.

Udrch nikada nisam čuo da podržava koljače. Ne potvaraj čovjeka bez veze. Podržava legitimnu vojsku koja ruši asada, ograđuje se od ratnih zločinaca ma o kome se radilo. Ne znam otkud ti ta potreba da uvališ nekoga u skupinu koja podržava ratne zločince ili koljače.
Pusti ublehe.

Cini mi se da si upravo ti danas ili juce napisao kako SAA mijenja zatvorenike za hranu.

Pobunjenike predvode zlocinacke organizacije kao sto je ISIL, Nusra, Ahrar Sam, Liva Islam i drugi. To je kao da kazem; 'podrzavam NDH i ustasku vojsku i sa jednakim zarom osudjem zlocine koje su pocinili'.

ISIL i Nusra su zlocinacke organizacije, anticivilizacijski element. Dakle, ako podrzavas gore nabrojane formacije, podrzavas koljace. Internet je prepun njihovih monstruoznih zlocina i ritualnih egzekucija. Dokaza milijardu za one koje zanimaju dokazi.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7473 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

:lol: :lol: :lol:
Herr Flick wrote:Ovi koji podrzavaju ove bradate divljake aka pobunjenike vise ni ne znaju sami sta pisu..Kolega @saxxx prije par sedmica meni napisa u odgovoru da FSA ne postoji,ali eto da se taj naziv koristi.Sad napisa "legitimna vojska" koja ruši Assada.Koja legitimna vojska :?: :?: Jesi mislio na Nusra Front?
AleksoMKD

#7474 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

popokatepetl_com wrote:Image

Djevojcica Zulejha iz Sirije koju je rezim oteo od roditelja i prodao ciganima u Grcku.
Moze li link od ove informacije?
Sa obzirom da Interpol jos radi na slucaju.

Mislim, bez zelje da uvredim kolega, ali koji je to "brainstorming" rezimskih sluzbi koji je doveo do ovog rezultata?

"Kidnapovacemo djevocicu, preneti u Grcku (EU i NATO clanica) i prodati random Romskoj porodici :-)"
Co0l

#7475 Re: Sirija

Post by Co0l »

AleksoMKD wrote:
popokatepetl_com wrote:Image

Moze li link od ove informacije?
Sa obzirom da Interpol jos radi na slucaju.

Mislim, bez zelje da uvredim kolega, ali koji je to "brainstorming" rezimskih sluzbi koji je doveo do ovog rezultata?

"Kidnapovacemo djevocicu, preneti u Grcku (EU i NATO clanica) i prodati random Romskoj porodici :-)"
Ma vidis da nazor pokusava da ismije sve koji se protive rezimu.
Naravno da je u tu svrhu i izmislio ovu 'optuzbu'.
Locked