nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mirzet87sa

#7451 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

supercali wrote:Mirzete jel ti emko sta u rodu? :)
nije, jaran mi je, sto pitas?
Laplace

#7452 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

Bakir1 wrote:Eh da kad smo kod zenice jutros ispred mene pod rotacijama 3 bihamkove slepe stara sedmica zatamljena stari Audi a8 isto zatamljen i jos neki golf 3 zatamnit via zeljezara odose :mrgreen:
I nijedna Kia?

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
citroen xm

#7453 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Ovakva Kia je jedno vrijeme, možda baš te 2013. bila 37 000 KM. Pamtim reklamne kataloge kao da je bilo juče. 1.7 Dizel, prednja vuča i ovakva neka osnovna oprema. Do fula ova ima još koliko hoćeš.

To je i tada i sada solidna ponuda. Ali nabijanje opreme do duplog povećanja cijene na ovakvim autima je čudno. Zbog toga ja onaj novi Sportage sa linka ne bih ni pogledao.
Bakir1

#7454 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Stari se dvoumio izmedju touarega starog 3 god i novog sportage 2,0 sa 4x4 AUT mjenjacem bio 54.
Imam negdje i cjenovnik, ovo osnovni model...
mirzet87sa

#7455 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Jel tuareg prve generacije? To auto je kita od ovce, bolje uzeti i kiu
Bakir1

#7456 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Sta je da je bio je nema ga vise zamjenjen za octaviju staru 10 mjeseci golu ko pistolj :mrgreen:
Lazu te majstore za 70, kod istog lika na profilu imas sportage u fulu 4x4 za trazenih 59 ;-)
mirzet87sa

#7457 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Imao je haver prvu generaciju, auto rupa bez dna.. Ne vidim poentu, a ni svrhu, da izmisljam, kako on meni, tako ja tebi. S tim da sam ja trazio sve isto kao i ovaj 2016, samo cijenu iz 2013. Nisam plaho ni zainteresovan za istrazivanja kie, ta auta i ostale lijeve marke su daleko od profitabilnog auta za moje potrebe
commendatore

#7458 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

najskuplja KIA Sportage na mobilu je 23000€ :lol:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... eNumber=50
mirzet87sa

#7459 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

+ uvozne dadzbine, ne vjerujem da je preko 60.000km. Eno ti iste, u ovlastenom kiinom za 70.
Bakir1

#7460 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Ovo je najnoviji model, taj tada je bio 3 god star i sigurno znam da je bio od 45 minus minus ispod 40...
commendatore

#7461 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

mirzet87sa wrote:+ uvozne dadzbine, ne vjerujem da je preko 60.000km. Eno ti iste, u ovlastenom kiinom za 70.
nije 30 000 maraka dazbina na 23000 eura jbga i pricamo o NAJSKUPLJOJ u NJEMACKOJ.....

dakle mogu ja napisat da prodajem Golfa 2 za 20 000 al pitanje je oce l ko kupit ..... to lupanje cijena kod nas nije nista neobicno....
mirzet87sa

#7462 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Ne znam ne pratim cijene tih auta, jer kao sto sam rekao, nisu profitabilna. Zvao i pitao za kiu sportage 2016 imaju li na stanju, imaju, koja je cijena bila iste sa istom opremom 2013godine, za 2013 godiste, reche 70 + nekih troskova. Eto ti i link na mobileu, ista kia vani 23k e kod nas 70k km. Precijenjena.
mirzet87sa

#7463 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

commendatore wrote:
nije 30 000 maraka dazbina na 23000 eura jbga i pricamo o NAJSKUPLJOJ u NJEMACKOJ.....

dakle mogu ja napisat da prodajem Golfa 2 za 20 000 al pitanje je oce l ko kupit ..... to lupanje cijena kod nas nije nista neobicno....
Pa eto, vani vrijedi 45 milja km. Dok se uvuce, poplacaju dadzbine, kazem da nece izaci preko 60.000km sa svim. Ali ove cijene lupa ovlasteni distributer, ne neki privatnik..
commendatore

#7464 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

mirzet87sa wrote:Ne znam ne pratim cijene tih auta, jer kao sto sam rekao, nisu profitabilna. Zvao i pitao za kiu sportage 2016 imaju li na stanju, imaju, koja je cijena bila iste sa istom opremom 2013godine, za 2013 godiste, reche 70 + nekih troskova. Eto ti i link na mobileu, ista kia vani 23k e kod nas 70k km. Precijenjena.
pa eto sad znas... dao sam ti i argument.... mogu stavit i 100 000 ako misle da ce neko kupit.... to je li precijenjeno nesto ili nije odluci trziste.... a ne mirzet.... ili Komandant....
Bakir1

#7465 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Ne licis na tako lokovjernog tipa :mrgreen:
Pa ni sorento nije dobacio do 70 sa start motorom i opremom ;-)
mirzet87sa

#7466 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

commendatore wrote:
pa eto sad znas... dao sam ti i argument.... mogu stavit i 100 000 ako misle da ce neko kupit.... to je li precijenjeno nesto ili nije odluci trziste.... a ne mirzet.... ili Komandant....
ja znam koja je njima cijena vani, zato sam i govorio da je auto precijenjeno u startu.. ali dobih more kritika, nude ovo, nude ono, dakle ima ovaca, kupili bi da imaju para.. :D ja sam samo rekao da se ne isplati, moze se uzeti bolje za iste pare, a takodjer novo, to je sve.
mirzet87sa

#7467 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Bakir1 wrote:Ne licis na tako lokovjernog tipa :mrgreen:
Pa ni sorento nije dobacio do 70 sa start motorom i opremom ;-)
http://www.olx.ba/artikal/22970196/kia- ... -awd-full/
a ovdje 86 ;D
ma kakav ja i kie, hyundai, dacie.. mercedes, audi, porshe.. milion nacina za izvuci kesh + prodat :D
commendatore

#7468 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

mirzet87sa wrote:
commendatore wrote:
ja znam koja je njima cijena vani, zato sam i govorio da je auto precijenjeno u startu.. ali dobih more kritika, nude ovo, nude ono, dakle ima ovaca, kupili bi da imaju para.. :D ja sam samo rekao da se ne isplati, moze se uzeti bolje za iste pare, a takodjer novo, to je sve.
ti se citavo vrijeme, barem se meni cini, pokusavas utjesiti cinjenicom da si ti dao ogromnu lovu koja koketira sa dosta novih limuzina srednje klase za vrlo izgazen auto koji ima puno konja - u sto ja ne ulazim i to je tvoj cejf - ali licno smatram da mirises zajeb pa ti mozes nailovoj materi da to nije tacno - ti mozes nailovoj materi do sutra pricat o auspusima od 100 000 i autu od 250 000 kad je to polovan izgazen auto....

ponovo kazem - drago mi je da uzivas drago mi je da je to zvijer al 200 000 km na satu je respektabilna cifra i za mercedes 124d a kamo li visokoturazni motor.....

obzirom da smo pobili cinjenicu da je stvarna cijena kije 70 000 - mozemo zakljuciti ovu raspravu. ja ti zelim da se ti navozas puno kilometara u zdravlju i veselju i rahatluku - ali postoje ljudi kojima magla o isplativosti kupovine izraubanog auta od 45000 (ako sam dobro primijetio negdje) nije bas prodaJNA (kako bi seljosi rekli - nije proDAJNO) :thumbup:
Bakir1

#7469 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Start motor plus start oprema rekoh ti...
Ti vozis sto volis, eno ti se sportage u tri smjene pravi :mrgreen:
mirzet87sa

#7470 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

commendatore wrote:
ti se citavo vrijeme, barem se meni cini, pokusavas utjesiti cinjenicom da si ti dao ogromnu lovu koja koketira sa dosta novih limuzina srednje klase za vrlo izgazen auto koji ima puno konja - u sto ja ne ulazim i to je tvoj cejf - ali licno smatram da mirises zajeb pa ti mozes nailovoj materi da to nije tacno - ti mozes nailovoj materi do sutra pricat o auspusima od 100 000 i autu od 250 000 kad je to polovan izgazen auto....

ponovo kazem - drago mi je da uzivas drago mi je da je to zvijer al 200 000 km na satu je respektabilna cifra i za mercedes 124d a kamo li visokoturazni motor.....

obzirom da smo pobili cinjenicu da je stvarna cijena kije 70 000 - mozemo zakljuciti ovu raspravu. ja ti zelim da se ti navozas puno kilometara u zdravlju i veselju i rahatluku - ali postoje ljudi kojima magla o isplativosti kupovine izraubanog auta od 45000 (ako sam dobro primijetio negdje) nije bas prodaJNA (kako bi seljosi rekli - nije proDAJNO) :thumbup:
Daleko od toga da se tjesim, pored ovoga ja jos imam par auta.. :D Ulozio dosta u auto jesam, zna i bakir kod koga sam radio te moze kod njega licno provjeriti u kakvom se stanju auto nalazi, te je li prica suplja ili prava. Ja druze vozim amgove jos od 2012 godine, prvo c63, c55, pa ovaj, te mislim nastaviti. Za mene ovo nije nesto "wow".. Eh, tu je tvoja greska. Sto smatras da je prica o auspuhu, kataloskoj vrijednosti, prica za nailove matere. Auto ce se samo isplatiti, a vjerujem da bakir ima i predstavu kako, te prodati i uzeti bolje. Daleko je ovo od izgazenog auta ali ako ce ti biti lakse, raga je
Bakir1

#7471 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Ja samo znam da sam zeni danas u bijeljini uzeo pojeftino oraha za baklave...
Ostalo rahmetli Ekrem stajl nista ne znam :mrgreen:
tempuser

#7472 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Kad poredite pad cijene poredite razlicite parametre, ne mozes porediti pad cijene jednog auta u KM sa padom cijene drugog auta u %. Ko god je kupio tog CLS-a je u prve 2-3 godine mozda izgubio manje u % ali je izgubio daleko vise u KM nego neko ko je kupio KIA-u pa i onu precjenjenu od 70k KM tako da je proca djes KIA-u, ona gubi na cijeni nidje veze, bolje polovan premium. Jes bolje ako je 4-5 ruka i star 8+ godina. Na svemu sto je skupo se u prve 2-3 godine gube velike pare. Da svi samo gledaju samo pad cijene ti tog CLS-a ne bi mogao ni sanjati jer ga niko ne bi kupio ili bi bio preko 100k KM.
Ja vozim auto za koji vazi da dobro drzi cijenu. Poslije 20 mjeseci nako sto sam ga kupio pojavila se neka varijanta da nesto mjenjam, bacili na papir ja na autu izgubio 15,5k KM. Mozda sam izgubio manje u % nego da sam kupio neki i30 ili Ceeda, ali sam u KM izgubio vise i kad sam ga kupovao nisam ga platio u % nego u KM.
Na kraju se vratimo na pocetak nikakva misterija o mentalnom sklopu, ljudi koji imaju drugacije rezone zarade 70k KM, svidi im se Sportage, kupe ga, voze 3 god, izgube 30k KM, prodaju, dodaju 50k KM kupe novog XC 60 i tako u krug, bas kao sto je nekad neko kupio novog CLS-a. Na cesti su oni manji "mangupi" od ovih sto ih murija presrece, ali im auti vrijede 2-3-4-5 x vise para od ovih razvikanih premiuma!
klaki

#7473 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

sta veli respektabilna cifra za visokoturazni motor :lol:

japanske kosilice prevale tolko pa i dalje idu jako a ne amg motor...
commendatore

#7474 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

mirzet87sa wrote:
commendatore wrote:

Daleko od toga da se tjesim, pored ovoga ja jos imam par auta.. :D Ulozio dosta u auto jesam, zna i bakir kod koga sam radio te moze kod njega licno provjeriti u kakvom se stanju auto nalazi, te je li prica suplja ili prava. Ja druze vozim amgove jos od 2012 godine, prvo c63, c55, pa ovaj, te mislim nastaviti. Za mene ovo nije nesto "wow".. Eh, tu je tvoja greska. Sto smatras da je prica o auspuhu, kataloskoj vrijednosti, prica za nailove matere. Auto ce se samo isplatiti, a vjerujem da bakir ima i predstavu kako, te prodati i uzeti bolje. Daleko je ovo od izgazenog auta ali ako ce ti biti lakse, raga je
sjajno - zaista mi je drago ali zaista - dabogda imo vozni park ko seik Al-Thani - samo mi nije jasno ako si sjajno situiran - vozas dobra auta i imas vise auta - cemu potreba da baljezgas nadugo i nasiroko o autu forumskim nickovima.....na nekom forumu....., cjepidlacis, trivijalno se raspravljas sa nepoznatim ljudima o bas tom autu iako si ih imao desetine i stotine.... toliko o tom autu trunis - slikas ga tamo ga vamo ga - fali ti osjecaj paznje, fali ti osjecaj sigurnosti, egocentrizam? - sta je problem? cemu ta potreba... treba neko da ti pljesce da ti se divi da bi bio zadovoljan? ili sta.... stvarno mi nije jasno
commendatore

#7475 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

klaki wrote:sta veli respektabilna cifra za visokoturazni motor :lol:

japanske kosilice prevale tolko pa i dalje idu jako a ne amg motor...
jeste - inace AMG motor zbog svoje visoke trajnosti vozaju minhenski i berlinski taksisti - samo mi sad fakat nije jasno kako sam uvijek nailazio na bluetec 200cdi ili 220 cdi.... a ne na AMGa

nea sta strucno razmisljas evo zini da da ciko bonu....
Post Reply