Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#74476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

NediM17 wrote:Pa nije bila zatamnjena, putem TV-a i CI modula sam uredno uhvatio zadnjih par minuta, a na EON-u je ne mogu vratiti, tj. na EON-u je bila zatamnjena.

I nisam uhvatio samo onih par minuta koje su uletile pod "Dnevnik" kada se pogleda EPG, nego i malo prije toga, tako da je serija isla 100% i nije bila zatamnjena, a na EON-u se ne moze vratit. Odron!
@NediM17,
Izvršit ćemo rpovjeru navedenog.
Telemach

#74477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Becky7 wrote:@Telemach
zahtjev za eon premium duo otisao u proceduru u subotu i da su nam rekli da ce biti u utorak prikopcano al nema jos nikoga na adresi, da li moze info dokle je i kad cete doci?
@Becky7,
Dostavite nam više podataka u pp i provjerit ćemo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#74478 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
hrasno38 wrote: Ono sto sam ja shvatio da fakticki sve prelazi na internet platformu i nisam bas siguran kako ce sve to ici s obizrom da TM ne posjeduje optiku.
Pogresno si shvatio :), ne prelazi se na internet platformu, prijem signala za tv i dalje ide preko koaksijalnog kabla jer box ima ugradjen dvb-c tuner, samo dodatne usluge (vod, vracanje unazad) idu preko interneta. Sto se tice TM-a i optike, posjeduje itekako jer Telemach radi na HFC (Hybrid fibre-coaxial) sistemu.
Znaci ako bi presao na EON paltformu fakticki samo umjesto modula bi dobio ovaj uredjaj, ostaje mi modem. I koja bi bila varijanta kod mene posto imam na jednom TV-u modul a na drugom dbox kojeg dodatno placam mjesecno......da li bi mi i to zamjenili. Taj drugi TV gdje dbox svakako nije smart i bilo bi mi interesantno da na njega zakacim ovaj EON. I niko mi nije odgvorio da ako ostanem na ovom sistemu TG Extra hoce li se i meni povecavati brzina interneta skladno EON paketu jer isto placam. Ma ima tu jos pitanja :)
Becky7

#74479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Becky7 »

Telemach wrote:
zahtjev za eon premium duo otisao u proceduru u subotu i da su nam rekli da ce biti u utorak prikopcano al nema jos nikoga na adresi, da li moze info dokle je i kad cete doci?
@Becky7,
Poslata PP
Benq

#74480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

hrasno38 wrote: Znaci ako bi presao na EON paltformu fakticki samo umjesto modula bi dobio ovaj uredjaj, ostaje mi modem. I koja bi bila varijanta kod mene posto imam na jednom TV-u modul a na drugom dbox kojeg dodatno placam mjesecno......da li bi mi i to zamjenili. Taj drugi TV gdje dbox svakako nije smart i bilo bi mi interesantno da na njega zakacim ovaj EON. I niko mi nije odgvorio da ako ostanem na ovom sistemu TG Extra hoce li se i meni povecavati brzina interneta skladno EON paketu jer isto placam. Ma ima tu jos pitanja :)
U EON Full i EON Premium paketima dobijes jedan EON box besplatno na koristenje, a ako zelis i drugi uredjaj da bude EON onda placas prikljucnu taksu 80KM + rentu 5KM. Ti mozes (kao sto sam i ja uradio) preci na EON Premium, od ta dva postojeca uredjaja koja imas u kuci jedan zadrzis a drugi zamijenis za EON box, tako da ces placati paket 79,90KM + rentu za drugi uredjaj koji odlucis ostaviti za drugi tv.

Prelaskom na EON Premium, dobijas i novu brzinu neta 200/12.

Da ti rezimiram, ako zadrzis modul, placat ces 83,40KM mjesecno, a ako zadrzis box placat ces 84,9KM mjesecno.
plagijator1975

#74481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

Samo da pohvalim @Telemach na susretljivosti, produžili smo saradnju i sljedeće dvije godine na obostrano zadovoljstvo :)

TURN YOUR TV EON!

:thumbup:
hrasno38

#74482 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
hrasno38 wrote: Znaci ako bi presao na EON paltformu fakticki samo umjesto modula bi dobio ovaj uredjaj, ostaje mi modem. I koja bi bila varijanta kod mene posto imam na jednom TV-u modul a na drugom dbox kojeg dodatno placam mjesecno......da li bi mi i to zamjenili. Taj drugi TV gdje dbox svakako nije smart i bilo bi mi interesantno da na njega zakacim ovaj EON. I niko mi nije odgvorio da ako ostanem na ovom sistemu TG Extra hoce li se i meni povecavati brzina interneta skladno EON paketu jer isto placam. Ma ima tu jos pitanja :)
U EON Full i EON Premium paketima dobijes jedan EON box besplatno na koristenje, a ako zelis i drugi uredjaj da bude EON onda placas prikljucnu taksu 80KM + rentu 5KM. Ti mozes (kao sto sam i ja uradio) preci na EON Premium, od ta dva postojeca uredjaja koja imas u kuci jedan zadrzis a drugi zamijenis za EON box, tako da ces placati paket 79,90KM + rentu za drugi uredjaj koji odlucis ostaviti za drugi tv.

Da ti rezimiram, ako zadrzis modul, placat ces 83,40KM mjesecno, a ako zadrzis box placat ces 84,9KM mjesecno.
OK drug nista bez tebe :) U biti sve je isto osim brzine interneta i par tih caka oko vracanja kanala i videoteke!
Telemach

#74483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Becky7 wrote:
Telemach wrote:
@Becky7,
Poslata PP
@Becky7,
Nemamo pp.
Benq

#74484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

hrasno38 wrote: OK drug nista bez tebe :) U biti sve je isto osim brzine interneta i par tih caka oko vracanja kanala i videoteke!
U sustini da, s tim da je videoteka dosta prosirena, 7 dana unazad na svim kanalima, box radi fluidno.. U svakom slucaju, s obzirom da koristis TGE paket, preporucujem prelazak na EON Premium, mala je razlika u cijeni a dosta se dobije.
tnt-tunja

#74485 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Koliko košta statička IP adresa?
PlusSA

#74486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

Benq wrote:
PlusSA wrote:Sta je sa EONom na drugim mrežama?
Još neki kanali su zakljucani, bilo je govora da je dostupno svakome ko ima net :?:
Cjenovnik stupa na snagu 26.10. , a nakon toga ce se znati vise detalja.

Planiram uzeti

EON FULL TV
9,90 KM
mjesec
nakon 6 mjeseci 29,90 KM/mjesec

A ne zna se kad cu imati sve kanale na drugim mrežama. Nije mi jasno zasto to nisu vec regulisali a mogu odabrati taj paket vec.
Benq

#74487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

tnt-tunja wrote:Koliko košta statička IP adresa?
10KM mjesecno
Benq

#74488 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

PlusSA wrote: A ne zna se kad cu imati sve kanale na drugim mrežama. Nije mi jasno zasto to nisu vec regulisali a mogu odabrati taj paket vec.
Novi cjenovnik su zakonski morali objaviti 30 dana prije stupanja na snagu, tako da zvanicno ide od 26.10. pa ce vjerovatno dotad i taj dio rijesit.
PlusSA

#74489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

Benq wrote:
PlusSA wrote: A ne zna se kad cu imati sve kanale na drugim mrežama. Nije mi jasno zasto to nisu vec regulisali a mogu odabrati taj paket vec.
Novi cjenovnik su zakonski morali objaviti 30 dana prije stupanja na snagu, tako da zvanicno ide od 26.10. pa ce vjerovatno dotad i taj dio rijesit.
Odlicno. Hvala na info nadam se da ce od petka tako i biti :thumbup:
shalla

#74490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

Benq wrote:

S tim da će ti brzina interneta, ako budeš "sreće" ko ja, varirati između 50 i 60 :lol:
hrasno38

#74491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

shalla wrote:
Benq wrote:

S tim da će ti brzina interneta, ako budeš "sreće" ko ja, varirati između 50 i 60 :lol:
WiFi ili LAN?
Becky7

#74492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Becky7 »

Telemach wrote: @Becky7,
Nemamo pp.
Poslata pp ponovo
shalla

#74493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

WiFi. LAN baci čak do 80-90
Telemach

#74494 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Becky7 wrote:
Telemach wrote: @Becky7,
Nemamo pp.
Poslata pp ponovo
@Becky7,
:thumbup:
hrasno38

#74495 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

shalla wrote:WiFi. LAN baci čak do 80-90
Pa stavi WiFi na 5GHZ band pa ces onda vidjeti naravno ako ti modem podrzava 5Ghz
diablobih

#74496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

@telemach, sta ce se desiti kada bude giga grad? Da li ce se samo uklopiti u sadasnje EON pakete, ili ce opet neki novi biti?
pepeljara

#74497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

diablobih wrote:@telemach, sta ce se desiti kada bude giga grad? Da li ce se samo uklopiti u sadasnje EON pakete, ili ce opet neki novi biti?

bit ce ti +5 marki :D
Telemach

#74498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

diablobih wrote:@telemach, sta ce se desiti kada bude giga grad? Da li ce se samo uklopiti u sadasnje EON pakete, ili ce opet neki novi biti?
@diablobih,
Kada bude, saznat ćete :-D Sad uživajte u EON novitetima :-D
crnivrag

#74499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
@diablobih,
Neke novosti o izjednačavnju D3 i EON ponude, i ubacivanje preostalih nedostajućih kanala u EON box ponudi?

Podsjećam radi se o kanalima:

TV:

Arena 1 BiH HD, Arena 2 HD, Arena 3 HD, Arena 4 HD, RTV Sana, BIR TV, RTRS Plus, Pink Crime & Mystery, Hayatovci, Hayat Music, Hayat Folk, K:CN 3, Sevdah TV, N-TV DE

Radio:

Radio Breza, Običan Radio, Narodni Radio
hrasno38

#74500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
@diablobih,
Neke novosti o izjednačavnju D3 i EON ponude, i ubacivanje preostalih nedostajućih kanala u EON box ponudi?

Podsjećam radi se o kanalima:

TV:

Arena 1 BiH HD, Arena 2 HD, Arena 3 HD, Arena 4 HD, RTV Sana, BIR TV, RTRS Plus, Pink Crime & Mystery, Hayatovci, Hayat Music, Hayat Folk, K:CN 3, Sevdah TV, N-TV DE

Radio:

Radio Breza, Običan Radio, Narodni Radio
Jel i u EON-u Arena HD ostaje paket koji se zasebno placa?
Locked