Arena HD paket će do kraja sedmice biti dostupan putem EON box-ova, to mi je definitivno danas potvrđeno, a uskoro slijedi i izjednačavanje ponude, odnosno ubacivanje ostalih 10 lokalnih TV kanala i 3 lokalne radio stanice.shalla wrote:Nove crtice iz apsurdnosti:
Uzeo najskuplji paket koji ljudi imaju, plus spreman na to da plaćam Arena HD paket dodatno i pazi sad, Ligu prvaka moram gledati u SD jer na Eon boxu nema HD Arena a CI modul koji su mi jučer odnijeli ću dobiti nekad, kaže momak kad ili neko vrati svoj ili donesu iz drugog grada![]()
![]()
![]()
Jebo li me otac kud išta dirah, sad se dorate glupi pati sa slikom na SD Areni...
P.S. A internet mi je 59/9, MRVICU manje od onog što me sljeduje![]()
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- crnivrag
#74451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
duffy_duck
#74452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada bi trebali ti kanali biti na eon boxu molim te za info ako imas.crnivrag wrote: Arena HD paket će do kraja sedmice biti dostupan putem EON box-ova, to mi je definitivno danas potvrđeno, a uskoro slijedi i izjednačavanje ponude, odnosno ubacivanje ostalih 10 lokalnih TV kanala i 3 lokalne radio stanice.
- crnivrag
#74453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za ostale nedostajuće kanale još uvijek nemaju info, ali kažu da bi izjednačavanje definitivno trebalo biti urađeno, ali kada, to se za sada ne zna, jedino se zna da Arena HD paket stiže do kraja sedmice na EON Box ponudu.duffy_duck wrote:
Kada bi trebali ti kanali biti na eon boxu molim te za info ako imas.
A inače fale ovi kanali:
TV:
Arena HD paket, RTV Sana, BIR TV, RTRS Plus, Pink Crime & Mystery, Hayatovci, Hayat Music, Hayat Folk, K:CN 3, Sevdah TV, N-TV DE
Radio:
Radio Breza, Običan Radio, Narodni Radio
Last edited by crnivrag on 23/10/2018 21:34, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#74454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
duffy_duck wrote:Kada bi trebali ti kanali biti na eon boxu molim te za info ako imas.crnivrag wrote: Arena HD paket će do kraja sedmice biti dostupan putem EON box-ova, to mi je definitivno danas potvrđeno, a uskoro slijedi i izjednačavanje ponude, odnosno ubacivanje ostalih 10 lokalnih TV kanala i 3 lokalne radio stanice.
Pa napisano ti je do kraja sedmice, znaci u nedelju 28.10 je krajnji rok
- shalla
#74455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma čim donesu modul ove godine, ide box nazad ko djeca u školu pa nek' izjednačavaju do sutracrnivrag wrote:Arena HD paket će do kraja sedmice biti dostupan putem EON box-ova, to mi je definitivno danas potvrđeno, a uskoro slijedi i izjednačavanje ponude, odnosno ubacivanje ostalih 10 lokalnih TV kanala i 3 lokalne radio stanice.shalla wrote:Nove crtice iz apsurdnosti:
Uzeo najskuplji paket koji ljudi imaju, plus spreman na to da plaćam Arena HD paket dodatno i pazi sad, Ligu prvaka moram gledati u SD jer na Eon boxu nema HD Arena a CI modul koji su mi jučer odnijeli ću dobiti nekad, kaže momak kad ili neko vrati svoj ili donesu iz drugog grada![]()
![]()
![]()
Jebo li me otac kud išta dirah, sad se dorate glupi pati sa slikom na SD Areni...
P.S. A internet mi je 59/9, MRVICU manje od onog što me sljeduje![]()
- MTV
#74456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
BOX ti je ukljucen u cijenu i on ce ti ostati a modul ces rentati za 3,5 KM mjesecno.
- shalla
#74457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znam. Ne želim ga uopšte, samo će kupiti prašinu. Za ono koliko gledam TV ne trebaju mi ni video klub ni premotavanje unazad. Gledam ovako ponekad sport, gledam Netflix, Kodi, toeto...MTV wrote:BOX ti je ukljucen u cijenu i on ce ti ostati a modul ces rentati za 3,5 KM mjesecno.
-
NediM17
#74458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uhvatio zadnjih par minuta serije "Ne diraj mi mamu", a na EON-u je ne mogu vratiti. Kaze mi: "Kanal nema pravo emotivanja na ovoj mrezi", a ja zakacen na kucni Telemach ruter. Odron!
- crnivrag
#74459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nažalost neka TV kuća u BiH je otkupila pravo na emitiranje te serije, pa se Nova HR zatamnjuje upravo zbog toga, a kada će se ta serija početi emitirati u BiH, i na kojem kanalu, još uvijek nije poznato.NediM17 wrote:Uhvatio zadnjih par minuta serije "Ne diraj mi mamu", a na EON-u je ne mogu vratiti. Kaze mi: "Kanal nema pravo emotivanja na ovoj mrezi", a ja zakacen na kucni Telemach ruter. Odron!
- fusion_ba
#74460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zatamnjeno jer ce vjerovatno ici na onom odronu od kanala Nova BH. Nisu u stanju ni seriju istovremeno emitovati sa Novom HR.
-
NediM17
#74461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa nije bila zatamnjena, putem TV-a i CI modula sam uredno uhvatio zadnjih par minuta, a na EON-u je ne mogu vratiti, tj. na EON-u je bila zatamnjena.
I nisam uhvatio samo onih par minuta koje su uletile pod "Dnevnik" kada se pogleda EPG, nego i malo prije toga, tako da je serija isla 100% i nije bila zatamnjena, a na EON-u se ne moze vratit. Odron!
I nisam uhvatio samo onih par minuta koje su uletile pod "Dnevnik" kada se pogleda EPG, nego i malo prije toga, tako da je serija isla 100% i nije bila zatamnjena, a na EON-u se ne moze vratit. Odron!
- crnivrag
#74462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imaš pravo, vratio sam preko EON box-a, i serija je bila zatamnjena, međutim kada sam je vratio putem D3 resivera, čitava epizoda serije je uredno išla.NediM17 wrote:Pa nije bila zatamnjena, putem TV-a i CI modula sam uredno uhvatio zadnjih par minuta, a na EON-u je ne mogu vratiti, tj. na EON-u je bila zatamnjena.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#74463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pitanje.....imam TG Extra......na jednom TV-u modul na drugom dbox......sta sad?? Potpisao sam novi ugovor prije par mjeseci. Jel mi se nesto mijenja ili ostajem na istom. Nisam dugo pratio novitete TM-a i sad odem na stranicu i vise nigdje moga paketa ali dobro ima EON Premium kojem odgovoara cijena koju placam. Ako nekome nije tsko nek malo pojasni. Vidim idu sad neki novi EON Smart Box-ovi...jel to umjesto rutera ili dodatno.......itd itd....ajde zivi bili da ne listam sad unazad jer ova prica ide vec unedogled. Hvala!
-
duffy_duck
#74464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E pa ovako na Eon smart boxu mozes premotavati sve kanale unazad 7 dana dakle SVE KANALE IZ TELEMACH PONUDE.hrasno38 wrote:Pitanje.....imam TG Extra......na jednom TV-u modul na drugom dbox......sta sad?? Potpisao sam novi ugovor prije par mjeseci. Jel mi se nesto mijenja ili ostajem na istom. Nisam dugo pratio novitete TM-a i sad odem na stranicu i vise nigdje moga paketa ali dobro ima EON Premium kojem odgovoara cijena koju placam. Ako nekome nije tsko nek malo pojasni. Vidim idu sad neki novi EON Smart Box-ovi...jel to umjesto rutera ili dodatno.......itd itd....ajde zivi bili da ne listam sad unazad jer ova prica ide vec unedogled. Hvala!
To je prva novina.
2. Interfejs drugaciji,prebacivanje kanala ide brzo
3. 12.000 video naslova u Video klubu.
4. EON STB SVE TELEVIZORE PRETVARA U SMART.
5. Novj folderi Cinestar OD, Zauder OD.
6. Jači internet od 200 MB/S
Last edited by duffy_duck on 24/10/2018 03:10, edited 1 time in total.
- crnivrag
#74465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako želiš možeš ostati beskonačno dugo na tom starom paketu, s tim da ako si imao neke benefite za obnovu ugovora, oni prestaju važiti nakon isteka ugovora.hrasno38 wrote:Pitanje.....imam TG Extra......na jednom TV-u modul na drugom dbox......sta sad?? Potpisao sam novi ugovor prije par mjeseci. Jel mi se nesto mijenja ili ostajem na istom. Nisam dugo pratio novitete TM-a i sad odem na stranicu i vise nigdje moga paketa ali dobro ima EON Premium kojem odgovoara cijena koju placam. Ako nekome nije tsko nek malo pojasni. Vidim idu sad neki novi EON Smart Box-ovi...jel to umjesto rutera ili dodatno.......itd itd....ajde zivi bili da ne listam sad unazad jer ova prica ide vec unedogled. Hvala!
EON Box je nova vrsta Android resivera koji osim EON aplikacije koja omogućava gledanje TV kanala, omogućava i vraćanje sadržaja na svim kanalima i to 7 dana unazad, te nudi mnoštvo novih VOD kataloga sa 12500 video sadržaja, a na box možeš instalirati i druge android aplikacije, kao i koristiti glasovnu funkciju za pretraživanje sadržaja, jer novi daljinski ima ugrađen mikrofon u sebi, a sam box može raditi na maksimalnoj rezoluciji od 4K, i naravno nudi i kanal SK 4K.
- MTV
#74466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
72 sata ti je 3 dana.duffy_duck wrote:E pa ovako na Eon smart boxu mozes premotavati sve kanale unazad 72 sata dakle SVE KANALE IZ TELEMACH PONUDE.hrasno38 wrote:Pitanje.....imam TG Extra......na jednom TV-u modul na drugom dbox......sta sad?? Potpisao sam novi ugovor prije par mjeseci. Jel mi se nesto mijenja ili ostajem na istom. Nisam dugo pratio novitete TM-a i sad odem na stranicu i vise nigdje moga paketa ali dobro ima EON Premium kojem odgovoara cijena koju placam. Ako nekome nije tsko nek malo pojasni. Vidim idu sad neki novi EON Smart Box-ovi...jel to umjesto rutera ili dodatno.......itd itd....ajde zivi bili da ne listam sad unazad jer ova prica ide vec unedogled. Hvala!
To je prva novina.
2. Interfejs drugaciji,prebacivanje kanala ide brzo
3. 12.000 video naslova u Video klubu.
4. EON STB SVE TELEVIZORE PRETVARA U SMART.
5. Novj folderi Cinestar OD, Zauder OD.
6. Jači internet od 200 MB/S
Ustvari vracanje unazad je 7 dana ilitiga 168 sati.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#74467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
OK samo me interesovalo moram li sad ista mijenjati. Sve ostalo znam sta se dobija sa EON-om. Ne kontam ako sa EON-om dobijas na najvecem paketu 200 Mb zasto to ne bih i ja mogao dobiti jer imam gigabitni modem koji to moze voziti. Nemam 4K TV tako da mi za sada 4K nista ne znaci. EON je u stvari klasicni TV Box sa multimedijalnim zonzama. Vjerovatno mozes na njega zakaciti i externi USB ili Disk i gledati multimedijalne sadrzaje. Ono sto sam ja shvatio da fakticki sve prelazi na internet platformu i nisam bas siguran kako ce sve to ici s obizrom da TM ne posjeduje optiku.crnivrag wrote:Ako želiš možeš ostati beskonačno dugo na tom starom paketu, s tim da ako si imao neke benefite za obnovu ugovora, oni prestaju važiti nakon isteka ugovora.hrasno38 wrote:Pitanje.....imam TG Extra......na jednom TV-u modul na drugom dbox......sta sad?? Potpisao sam novi ugovor prije par mjeseci. Jel mi se nesto mijenja ili ostajem na istom. Nisam dugo pratio novitete TM-a i sad odem na stranicu i vise nigdje moga paketa ali dobro ima EON Premium kojem odgovoara cijena koju placam. Ako nekome nije tsko nek malo pojasni. Vidim idu sad neki novi EON Smart Box-ovi...jel to umjesto rutera ili dodatno.......itd itd....ajde zivi bili da ne listam sad unazad jer ova prica ide vec unedogled. Hvala!
EON Box je nova vrsta Android resivera koji osim EON aplikacije koja omogućava gledanje TV kanala, omogućava i vraćanje sadržaja na svim kanalima i to 7 dana unazad, te nudi mnoštvo novih VOD kataloga sa 12500 video sadržaja, a na box možeš instalirati i druge android aplikacije, kao i koristiti glasovnu funkciju za pretraživanje sadržaja, jer novi daljinski ima ugrađen mikrofon u sebi, a sam box može raditi na maksimalnoj rezoluciji od 4K, i naravno nudi i kanal SK 4K.
-
immortalwmostar
#74468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mene zanima mozeli se ovaj EON box povezati putem wifi? i ako moze koja je kartica ili koliko je brz net na njemu?
-
Kralj Tvrtko I.
#74469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ćini mi se da ne može putem wifia se povezati...ali sačekaj vraga zna on tačno.
- crnivrag
#74470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nažalost ne može, samo direktno putem UTP kabla, a maksimalna download brzina je 100 Mbps.immortalwmostar wrote:Mene zanima mozeli se ovaj EON box povezati putem wifi? i ako moze koja je kartica ili koliko je brz net na njemu?
- crnivrag
- PlusSA
#74472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta je sa EONom na drugim mrežama?
Još neki kanali su zakljucani, bilo je govora da je dostupno svakome ko ima net
- Benq
#74473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pogresno si shvatiohrasno38 wrote: Ono sto sam ja shvatio da fakticki sve prelazi na internet platformu i nisam bas siguran kako ce sve to ici s obizrom da TM ne posjeduje optiku.
- Benq
#74474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cjenovnik stupa na snagu 26.10. , a nakon toga ce se znati vise detalja.PlusSA wrote:Sta je sa EONom na drugim mrežama?
-
Becky7
#74475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
zahtjev za eon premium duo otisao u proceduru u subotu i da su nam rekli da ce biti u utorak prikopcano al nema jos nikoga na adresi, da li moze info dokle je i kad cete doci?
zahtjev za eon premium duo otisao u proceduru u subotu i da su nam rekli da ce biti u utorak prikopcano al nema jos nikoga na adresi, da li moze info dokle je i kad cete doci?