FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

manijak1

#74376 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

Tomahawk11 wrote:
Charuga wrote:Trenutno sam u štrajku sa moderatorskim poslom ... 8-)
30% od plate :oops:
Samo dok Chmoljo vidi 8-)
Priznaj da si dobio 50 posto stimulacije od osnovice , zato što špijuniraš ovdje, vatra ti pred remont :D na Koševu.
Odrađeno je 20 minuta treninga , ne znam pojedinosti ovog događaja (frizerka na odmoru :oops: ) , pojedinci poput Stevanovića i Krpića su trebali dobiti stimulaciju.Za sve ostalo je trebalo reagirati neposredno nakon odigranih utakmica.Široki Kup, Krupa, Mladost DK, Sloboda , GOŠK......i nek kaže neko da opušteno :D sami sebe ne karamo.Ćunu bi imali plus pet husrefići.
Tomahawk11
Globalni moderator

#74377 Re: FK Željezničar

Post by Tomahawk11 »

manijak1 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Charuga wrote:Trenutno sam u štrajku sa moderatorskim poslom ... 8-)
30% od plate :oops:
Samo dok Chmoljo vidi 8-)
Priznaj da si dobio 50 posto stimulacije od osnovice , zato što špijuniraš ovdje, vatra ti pred remont :D na Koševu.
Odrađeno je 20 minuta treninga , ne znam pojedinosti ovog događaja (frizerka na odmoru :oops: ) , pojedinci poput Stevanovića i Krpića su trebali dobiti stimulaciju.Za sve ostalo je trebalo reagirati neposredno nakon odigranih utakmica.Široki Kup, Krupa, Mladost DK, Sloboda , GOŠK......i nek kaže neko da opušteno :D sami sebe ne karamo.Ćunu bi imali plus pet husrefići.
Jok, ja poslom naletio :oops:
Kad smo kod brice, ja svom ne smijem ići dok se ovo ne smiri, može uho zaplatiti, pa belaj :run:
Charuga
Globalni moderator

#74378 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

hrasno38 wrote:
Charuga wrote:I kod nas u firmi svaki mjesec idu stimulacije i destimulacije. Puno više je ovih prvih, ali ima i drugih.

Ali to nije svakako tema. Vrijeme će pokazati je li sa osnovom ili ne.
U privatnim firmama DA i uopste ne poricem u drzavnim firmama i javnim drzavnim preduzecima neproizvodnog karaktera (mislim na normirane poslove) ni pod razno!
Ne radim u privatnoj firmi.
zipoo

#74379 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Banuj Charuga ove spamere
Charuga
Globalni moderator

#74380 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Rekoh ti da sam u štrajku. Samo se malo pojavim i to je to.
decko_sa_kovaca

#74381 Re: FK Željezničar

Post by decko_sa_kovaca »

Charuga wrote:Rekoh ti da sam u štrajku. Samo se malo pojavim i to je to.
Boli tebe uhljebio si se :D
Charuga
Globalni moderator

#74382 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

:izet:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#74383 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Charuga wrote:
hrasno38 wrote:
Charuga wrote:I kod nas u firmi svaki mjesec idu stimulacije i destimulacije. Puno više je ovih prvih, ali ima i drugih.

Ali to nije svakako tema. Vrijeme će pokazati je li sa osnovom ili ne.
U privatnim firmama DA i uopste ne poricem u drzavnim firmama i javnim drzavnim preduzecima neproizvodnog karaktera (mislim na normirane poslove) ni pod razno!
Ne radim u privatnoj firmi.
Znam ja gdje ti radis i to nema veze sa ovim o cemu ja pricam....tvoja firma ima normiranja i ima puno materijane odgovornosti.
decko_sa_kovaca

#74384 Re: FK Željezničar

Post by decko_sa_kovaca »

Jebo majku ovde sve fol nekakvi nikovi a svak svakog zna
zipoo

#74385 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Je li danas kasnio trening
insaneinthebrain

#74386 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

danas 20 minuta ranije poceli, da nadoknade od jucer :zzzz: :run:
zipoo

#74387 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Kazna urodila plodom. Ni milimetar! Svaka cast najboljoj poslijeratnoj upravi! Dali smo im sve, dat ce nam sve! :mrgreen:
Ricken

#74388 Re: FK Željezničar

Post by Ricken »

hrasno38 wrote:
mali_milojica wrote:Dobiju Zvijezdu i Pitare i dobiju stimulaciju ovo sto im je oduzeto. :skoljka:
Milojice da se ne svadjamo ali stimulacija i destimulacija su dvije stvari koje se totalno razlicito pravno tumace. Dakle ako imas neku fiksnu platu definisanu ugovorom vrlo tesko je od te plate ista uzeti jer se mora provesti disciplinski postupak i dokazati da postoje realne i pravne osnove za destimulaciju. Stimulacija se regulise internim aktom ili odlukom Uprave i onda se mora donositi posebno za svaku isplatu. Dakle ti su poptisao ugovor sa klubom u kojem pise da je tvoja plata 5000 i ovjerio ga kod notara u kojem moze pisati da je ta plata podlozna destimulaciji ali mora biti tacno u bobu navedeno na koji nacin se to utvrdjuje. Isto ti je i npr. za prekovremene sate gdje poslodovac mora donjeti odluku da li se ti sati isplacuju novcem ili slobodnim danima. Pa nije pravo zajebancija .....i vjerovatno kod ugovora igraca postoji nesto vezano za tu destimulaciju ali to se moze odnositi samo ako igras i ako si u ekipi a ne ako si bolestan (povrijedjen) da te tretiraju kao da igras. Pa zamisli sebe da si pola godine imao pravo zajebanu povredu i da se boris da se vratis opet na teren i onda te neko kazni jer neko drugi nije izvrsavao svoje obaveze. Nema u ozbiljnom biznisu po ovom pitanju onoga "kud si Turci tu i mali Mujo" newgo onaj ko je odgovoransnosi i posljedice. Zato nisam bas siguran da ce ovo zavrsiti tako lako i da ce igraci klepiti usima jer medju njima ima onih koji izgibose na terenu.
Ugovori su tipski, kreirani od strane NSBiH. Predviđaju fiksni dio i varijabilni dio u zavisnosti od učinka. NSBiH je to temeljio na ZoRu:

VII. PLAĆA I NAKNADA PLAĆE Pravo na plaću
Član 75.
(1) Plaća radnika utvrđuje se kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu i ugovorom o radu.
(2) Plaća za obavljeni rad i vrijeme provedeno na radu sastoji se od osnovne plaće, dijela plaće za
radni učinak
i uvećane plaće za otežane uvjete rada, u skladu sa kolektivnim ugovorom,
pravilnikom o radu i ugovorom o radu.
(3) Kolektivnim ugovorom i pravilnikom o radu utvrđuju se elementi za određivanje osnovne
plaće i dijela plaće po osnovu radnog učinka.

Drugim riječima ključna riječ je učinak, a on je definisan ugovorima i internim aktima kluba!

Ljudi odu na bolovanje, i nemaju pravo ni na puni fiksni iznos, nego 80%, osim u slučaju povrede na radu. Za bolovanja preko 42 dana troškove naknade snosi država i to daleko niže od punog iznosa plate.

Međutim, mi ovde pričamo o ne isplaćivanju plate za učinak, varijabilnog ne garantiranog primanja.
Alfa_i_Omega

#74389 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Zavisi sta je dogovoreno, od igraca do igraca. Evo kako to otprilike izgleda kada Misimovic, pardon struka, dovode igrace.
On 18 Aug 2016, at 14:37, Senad Misimović <[email protected]> wrote:
Postovani gospodine Vukotic i gospodine Siljak,
Danas je postignut dogovor oko angazmana igraca Sandija Krizmana.
Preuzeo sam licnu odgovornost za ovaj transfer.
Preuzecu odgovornost i za neke ozbiljne poslovne operacije u bliskoj buducnosti.
Igrac je juce igrao na treningu probnu utakmicu.
Imamo vjerodostojne skautske izvjestaje za igraca.
Igraca su juce gledale sve odgovorne osobe sportskog segmenta i dale zeleno svjetlo za
angazovanje.
To nije u koliziji sa instrukcijom predsjednika kluba jer smo imali interne konsultacije na ovu
temu.Naravno zbog situacije u klubu konsultacije postoje i za mnoga druga pitanja.To naravno
podrazumjeva svakodnevno prisustvo u klubu i rad na mnogim otvorenim pitanjima.
FK Zeljeznicar treba igraca takvog kalibra i ocekujemo da bude dodatna vrijednost za klub.
Dogovoru sa igracem i menadjerom prisustvovali su glavni skaut cijelo vrijeme razgovora i
generalni sekretar u dijelu kada su se definisali uslovi.
LICNI KOMPENZACIONI PAKET
1.Licna primanja 3000 eura neto.
1.1.Ugovor ce biti podijeljen na dva jednaka dijela i to radni ugovor i promotivni ugovor.
2.Stan za igraca.
3.Provizija za menadjera 5000 eura neto.
3.1.Isplata putem ugvora o djelu
DonieBrasco

#74391 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Pazi sad kad neko napadne upravu sto prodaju momka za 1. mil €, a kao da gledam da je cifra manja nego nasi mediji standarno polete.

Samo se manite price "da je ostao jos godinu vrijedio bio duplo", nismo mi Dinamo, kod nas igrac sto vise ostane, vise propadne i ode za dzaba u neku xy ligu.
Last edited by DonieBrasco on 27/10/2018 10:40, edited 1 time in total.
RasAlGhul

#74392 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

DonieBrasco wrote:Pazi sad kad neko napadne upravu sto prodaju momka za 1. mil €, a kao da gledam da je cifra manja nego nasi mediji standarno polete.
Ma našim balijama ništa ne odgovara, da smo prodali za pet, rekli bi malo, da je otišao za pola miliona, tražili bi glave na lomači :lol:
Alfa_i_Omega

#74393 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

DonieBrasco wrote:Pazi sad kad neko napadne upravu sto prodaju momka za 1. mil €, a kao da gledam da je cifra manja nego nasi mediji standarno polete.

Samo se manite price "da je ostao jos godinu vrijedio bio duplo", nismo mi Dinamo, kod nas igrac sto vise ostane, vise propadne i ode za dzaba u neku xy ligu.

Tebe bas opasno prenosi, prividja ti se napad na upravu u svakoj recenici. Ziv bio, citaj bez predrasuda, razmisljaj.

Ako se napisano za Anela ostvari, sigurno potez koji u okvirima BiH fudbala postavlja neke nove standarde. Bio bi to rekordan transfer i samim tim veliki finansijski impuls za klub, iskorak u jedan novi svijet euro fudbalskog trzista. Ako se ostvari, kapa do poda.
ljevoruki

#74394 Re: FK Željezničar

Post by ljevoruki »

Cuj milion :shock: za ono nedonosce od 40 kila.
Da mu nije babe ne bi ni u Zelji imao mjesta.
zipoo

#74395 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

insaneinthebrain wrote:cekamo zvanicnu potvrdu :zzzz:

https://www.klix.ba/sport/nogomet/klix- ... /181027010
Odlicno ako je istina. Mada kada je ova uprava u pitanju ne znam ni koliko je dobro dati im u ruke 1 mil. eura.
Smrcak15

#74396 Re: FK Željezničar

Post by Smrcak15 »

2 miliona maraka za Sabana nije malo , nego je pre pre pre dobro, sobzirom da je mlak igrac.
DonieBrasco

#74397 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Inace nam klubovi prodaju igrace za milione pa treba diskotovati da li je milion eura dobra cifra. :-)
zipoo

#74398 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Cifra je dobra, ali sta ce uraditi sa tom cifrom?
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#74399 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Cuj sta?
Fangla, mistrija, salovanje :mrgreen:
insaneinthebrain

#74400 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

zipoo wrote:Cifra je dobra, ali sta ce uraditi sa tom cifrom?
kupiti drugog igraca i prodati ga za 2 miliona 8-)
Post Reply