FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#74351 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Alfa_i_Omega wrote: Jos malo demagogije, da se bolje primi.
A vidim ni kenjanja ne nedostaje.
Alfa_i_Omega

#74352 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

mali_milojica wrote:
Alfa_i_Omega wrote: Jos malo demagogije, da se bolje primi.
A vidim ni kenjanja ne nedostaje.
Tacno mi se njake od propagande. U pravu si.
Radio Sarajevo

#74353 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Ja nisam za tjeranje Uprave, i rečenica "riba smrdi od glave" je preglupa, pogotovo u konstelaciji snaga kakvu imamo u našem fudbalu.

Niti Misimović igra, niti je Uprava kriva za loše rezultate. Ista je priča i sa Fudbalskim savezom. Pa ne igra Slavica Pecikoza, niti Jasmin Baković, nego igrači koji su u tom trenutku vjerovatno najbolji.

Ipak, slažem se i sa drugom Hrasno da ovo što trenutno Uprava radi nema nikakvog zakonskog okvira. Nema internog akta jedne firme koji je iznad ugovora i zakona. Čak i da je u ugovoru navedeno da mogu biti kažnjeni zbog loših igara, svaki sud na svijetu će presuditi u korist igrača jer je to subjektivan dojam, i ni po čemu nije opravdan.

Većina ljudi koji pišu ovdje miješaju pravo i pravdu, a to nije isto.

Pravedno bi bilo otkinuti nekoliko stoja nekim igračima.

Nepravedno bi to bilo uraditi Sinanu Ramoviću, Filipu Arežini i ostalima koji nisu igrali, a o doktorima da ne pričam.

Pravno gledano, nikome se ne smije uzeti ni marka, osim ukoliko je svjesno kršio disciplinu, svjesno nije dolazio na treninge, svjesno opstruirao klub itd., a da li je nešto svjesno, mora biti i dokazivo. Ako nije dokazivo, možeš objesiti mačku od rep.

Većina naših ljudi pojma nema o pravu, a to je uglavnom jer ne znaju čitati. Zato iskusni advokati ubiše stotine hiljada na slučajevima međe, gdje se dvojica komšija krve oko gluposti.
Tromblon

#74354 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Veze Sa pamecu nema prica koju jedan clan forums neprestano ponavlja, a to je da smo titulu u sezoni 16/17 izgubili zbog toga sto je Zrinjski kupovao sudije koje Su svirale penale.

Menu I danas nije jasno kako nismo bilo prvaci predvodjeni genijalnim majstorom ofanzive Slavkom Petrovicem Koji je zgazio Slobodu, deklasirao Krupu I ponizio pitare na putu do prvog mjesta.

Kontam kako nismo slavili titulu I unijeli pehar u vitrine nego to uradi Zrinjski.

Gore lobotomije ja nisam vidio nikad.

Zato nam se ovo danas I desava. Poslije Krupe ih je tad trebalo izmlatiti sve do jedmoga a sve zbog boljeg sutra. Te mlohave cune treba zaganjati jednom trcali bi vise I brze nego I na jednoj tekmi.

I vazda neka tiha vecina I lazna solidarnost kad treba praviti sranja. Gdje Su da se ovako skype I dogovore da dobiju mladost, gosk I slobodu. Neka izginu na terenu svi jedan za drugoga a ne ovako slati laznu sliku timskog duha I zajednistva.
FreakyStyley

#74355 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

Samo malo, zar NSBiH ne predvidja destimulaciju do 30%? Sve preko toga sindikat moze pravno da reaguje, ako je ispod 30% ne moze. Je li tako ili je pljasu?
mali_milojica

#74356 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Dobiju Zvijezdu i Pitare i dobiju stimulaciju ovo sto im je oduzeto. :skoljka:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#74357 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

mali_milojica wrote:Dobiju Zvijezdu i Pitare i dobiju stimulaciju ovo sto im je oduzeto. :skoljka:
Milojice da se ne svadjamo ali stimulacija i destimulacija su dvije stvari koje se totalno razlicito pravno tumace. Dakle ako imas neku fiksnu platu definisanu ugovorom vrlo tesko je od te plate ista uzeti jer se mora provesti disciplinski postupak i dokazati da postoje realne i pravne osnove za destimulaciju. Stimulacija se regulise internim aktom ili odlukom Uprave i onda se mora donositi posebno za svaku isplatu. Dakle ti su poptisao ugovor sa klubom u kojem pise da je tvoja plata 5000 i ovjerio ga kod notara u kojem moze pisati da je ta plata podlozna destimulaciji ali mora biti tacno u bobu navedeno na koji nacin se to utvrdjuje. Isto ti je i npr. za prekovremene sate gdje poslodovac mora donjeti odluku da li se ti sati isplacuju novcem ili slobodnim danima. Pa nije pravo zajebancija .....i vjerovatno kod ugovora igraca postoji nesto vezano za tu destimulaciju ali to se moze odnositi samo ako igras i ako si u ekipi a ne ako si bolestan (povrijedjen) da te tretiraju kao da igras. Pa zamisli sebe da si pola godine imao pravo zajebanu povredu i da se boris da se vratis opet na teren i onda te neko kazni jer neko drugi nije izvrsavao svoje obaveze. Nema u ozbiljnom biznisu po ovom pitanju onoga "kud si Turci tu i mali Mujo" newgo onaj ko je odgovoransnosi i posljedice. Zato nisam bas siguran da ce ovo zavrsiti tako lako i da ce igraci klepiti usima jer medju njima ima onih koji izgibose na terenu.
mali_milojica

#74358 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Bolje bi im bilo da sute, raja se opasno nahorozila, a nista im ne ide u prilog, cak naprotiv, samo jos vise upadaju u govna.
Kad se dobila nagrada za Kup, sve je super. Kad treba popiti kaznu onda su uvrijedjene mlade.
A kazne su se trebale i ranije desavati. 100% sam na strani uprave sto se ovoga tice, mada sam znao biti i protiv njih.
Alfa_i_Omega

#74359 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Nije problem kazniti igrace, samo kada i koga, to je problem. Jos jedan samar atmosferi u ekipi od strane uprave, jos jedna mrlja na klubu. Od Krcmarevica i njegova dva kola do suspenzija najplacenijih igraca i sramne suspenzije reprezentativca, kapitena, Zeljinog djeteta i najskupljeg exponata.

Pa kaze, dali smo vam sve. Igrajte piqke. :bih:
nosara

#74360 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Oni ce igrati preko kurca, zavalice nas bodovno, a onda ce nas odrat na sudu finansijski uz pomoc sindikata.

Zeljo je sprdnja. Riba smrdi od glave. Ali, sabura samo...
hrasno38

#74361 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

nosara wrote:Oni ce igrati preko kurca, zavalice nas bodovno, a onda ce nas odrat na sudu finansijski uz pomoc sindikata.

Zeljo je sprdnja. Riba smrdi od glave. Ali, sabura samo...
Upravo tako to je jedna od varijanti mada se ne smije zapostaviti ono sto se zove "strah od navijaca" jer svjesni su da nije ni malo nepoznato da navijaci namarisu igrace. Tako da ja mislim da ce biti samo ovo drugo a da nece igrati preko kurca.
Alfa_i_Omega

#74362 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Svi u nedelju na stadion da gadjamo kolovodje isprintanim novcanicama.

Joj lobotomaca, Jehovini svjedoci su mala maca. :lol:
DonieBrasco

#74363 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Vidjet cemo sad protiv Zvijede kako ce stvari stajati na terenu, treba zaista biti spreman na sve.
avetinja

#74364 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Zijane od Zvijezde, uzmu Sarajevo, pa na kraju ne dobiju ništa jer kazne ponište premije. :lol:
Enticer

#74365 Re: FK Željezničar

Post by Enticer »

Alfa_i_Omega wrote:Na zvaničnoj stranici FK Željezničar se još navodi:

"Model rada Kluba podrazumijeva punu autonomiju šefa stručnog štaba. Tako je bilo u slučaju svih prethodnika i tako je i sada. U nadležnosti uprave Kluba, između ostalog, je da obezbjedi uslove i određuje kratkoročne i dugoročne ciljeve sportskom segmentu. Činjenica da je igrač bio u sporu je nerelevantna zato što su argumenti bili na strani Kluba i budući da se ispunila zakonska procedura predviđena za okončanje saradnje. S tim u vezi Klub je bio uvjeren da će dobiti spor jer su argumenti bili na našoj strani. Međutim, struka je rekla svoje i Klub je to ispoštovao. Svi su priču ostavili iza sebe i FK Željezničar je drago da je Bogičević ponovo dio tima. Pozivamo navijače da Jadranka podrže u našem dresu".
:kiss: :izet: :lol:[/quote]

Cek malo, za ovu prvu boldiranu recenicu, zar Misimovic nije javno rekao pred kamerama da niti jedan sef strucnog staba nece imati potpunu autonomiju? Il' sam ja nesto pobrko mada se dobro sjecam ove njegove izjave.
salle_eh1986

#74366 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

hrasno38 wrote:
salle_eh1986 wrote:
Melbourne_Australia wrote:Igrac ima ugovor potpisan i on je zasticen....Izvana terena i disciplinske gluposti mozes kazniti...Ali dokazati nikad ne mozes da se ne trudi....
radim u državnoj firmi, imam fiksnu platu plus za hranu i prevoz koliko radim toliko dobijem
postoji opcija da me kazne ako me "uhvate" da kršim pravila, isto tako i da budem nagrađen
i ne lično, ali znam desetine primjera gdje se ovo izvršilo
e sad možda u australiji ovog nema, haj ga znaj 8-)
Izvini ali moram ti reci da lazes! Ne moze ti oduzeti od plate tek tako. Moze samo ako ostetis firmu i napravis joj svjesno nekakav finansijski gubitak. Ali i za to mora da prodju disiplinske i disciplinske komisije. Nagradjivanje isto tako je moguce ali mora biti potkrijepljeno bas sa brdom papira. Sto se tice drzavnih firmi ono sto mozes dobiti na platu su prekovremeni sati i neka nagrada i to je otprilike to. Oduzimanje od plate skoro da je SF!
)
e moj forumaš, eto ti znaš lažem li ja ili ne
haj razguli
nazovi MO i pitaj kad ja lažem eto :)
Alfa_i_Omega

#74367 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Enticer wrote:
Alfa_i_Omega wrote:Na zvaničnoj stranici FK Željezničar se još navodi:

"Model rada Kluba podrazumijeva punu autonomiju šefa stručnog štaba. Tako je bilo u slučaju svih prethodnika i tako je i sada. U nadležnosti uprave Kluba, između ostalog, je da obezbjedi uslove i određuje kratkoročne i dugoročne ciljeve sportskom segmentu. Činjenica da je igrač bio u sporu je nerelevantna zato što su argumenti bili na strani Kluba i budući da se ispunila zakonska procedura predviđena za okončanje saradnje. S tim u vezi Klub je bio uvjeren da će dobiti spor jer su argumenti bili na našoj strani. Međutim, struka je rekla svoje i Klub je to ispoštovao. Svi su priču ostavili iza sebe i FK Željezničar je drago da je Bogičević ponovo dio tima. Pozivamo navijače da Jadranka podrže u našem dresu".
:kiss: :izet: :lol:
Cek malo, za ovu prvu boldiranu recenicu, zar Misimovic nije javno rekao pred kamerama da niti jedan sef strucnog staba nece imati potpunu autonomiju? Il' sam ja nesto pobrko mada se dobro sjecam ove njegove izjave.[/quote]

Jeste, nisi pogrijesio. Na prvoj skupstini i nakon otkaza Mulalicu.

Autonomija po potrebi.
mali_milojica

#74368 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

:nasolji1:
hrasno38

#74369 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

salle_eh1986 wrote:e moj forumaš, eto ti znaš lažem li ja ili ne
haj razguli
he nakon 32 godina rada budi siguran da sam makar naucio koja su mi prava i obaveze a pogotovo recimo kad je u pitanju MO! Pusti meni suplje i valjanje macica ispod lavora prosao sam ja te skole davno. Nisi samo naveo u MO da li se to odnosi na vojnike, oficire, drzavne sluzbenike ili namjestenike! To sto mozda vas neko pravi budalama to je druga prica ali tacno postoje pravila za takve stvari i ne ide to bas tako kako ti pricas. Morat cu bas priupitati Gojka Lalovica kako se to vama uzima od plate....ipak vam je on predsjednik sindikata
Charuga
Globalni moderator

#74370 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

I kod nas u firmi svaki mjesec idu stimulacije i destimulacije. Puno više je ovih prvih, ali ima i drugih.

Ali to nije svakako tema. Vrijeme će pokazati je li sa osnovom ili ne.
hrasno38

#74371 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Charuga wrote:I kod nas u firmi svaki mjesec idu stimulacije i destimulacije. Puno više je ovih prvih, ali ima i drugih.

Ali to nije svakako tema. Vrijeme će pokazati je li sa osnovom ili ne.
U privatnim firmama DA i uopste ne poricem u drzavnim firmama i javnim drzavnim preduzecima neproizvodnog karaktera (mislim na normirane poslove) ni pod razno!
mali_milojica

#74372 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

:facepalm:
hrasno38

#74373 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

mali_milojica wrote::facepalm:
bolja varijanta ti je :zid: ili jos bolje da procitas kolektivne ugovore pa mozda dodjes tobi zajedno sa pojedincima sa ovog foruma! Nije ovo JAR niti kolonija da moze sa platom raditi ko sta hoce ponavljam u drzavnim preduzecima i upravi, ustanovama i institucijama vlasti itd! Iako nije tema evo vam pa se malo edukujte i to na kolektivnim ugovorima u prozivodnim granama gdje najprije se moze plata smanjivati ili povecavati ali da ne bi poslodavac radio sta hoce zato postoje kolektivni ugovori :izet:

http://www.sssbih.com/granski-kolektivni-ugovori/
http://www.sssbih.com/opci-kolektivni-ugovor/
http://www.sssbih.com/konvencije-mor-a/

Izvinjavam se @charuga necu vise a ti obrisi ako mislis da treba! Ne bi ovo postavljao da nema previse filozofa
salle_eh1986

#74374 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

hrasno38 wrote:
haj razguli
he nakon 32 godina rada budi siguran da sam makar naucio koja su mi prava i obaveze a pogotovo recimo kad je u pitanju MO! Pusti meni suplje i valjanje macica ispod lavora prosao sam ja te skole davno. Nisi samo naveo u MO da li se to odnosi na vojnike, oficire, drzavne sluzbenike ili namjestenike! To sto mozda vas neko pravi budalama to je druga prica ali tacno postoje pravila za takve stvari i ne ide to bas tako kako ti pricas. Morat cu bas priupitati Gojka Lalovica kako se to vama uzima od plate....ipak vam je on predsjednik sindikata
sindikata u vojsci ?
hrasno38

#74375 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

salle_eh1986 wrote:
hrasno38 wrote:
haj razguli
sindikata u vojsci ?
sindikata Minstarstva odbrane BiH....ti si rekao da nazovem MO?
Post Reply