IRAN

Point.

#74276 Re: IRAN

Post by Point. »

zposao wrote: 24/04/2026 16:43
jeza u ledja wrote: 24/04/2026 16:21
Rijetko odvratan i opasan lik. Sta god on kaze ili podrzava treba bjezat od toga. Ako je on alternativa Trumpu ne hvala.
De malo proširi ne bilo ti mrsko. Nisam ga dosad tako dozivljavao. Zbog čega imaš takvo mišljenje o njemu?
Lik je odavno proruska, Putinova pizda. Neka se izvinjava materi svojoj.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#74277 Re: IRAN

Post by Velkoski »

POLITICO: Trump impatient with negotiations, convinced US has all the cards
skrbavi-admin

#74278 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

mishic

#74279 Re: IRAN

Post by mishic »

Objavljivanj spiskova za likvidaciju i likvidacija najviših iranskih zvaničnika veoma je opasan vid državnog terorizma koji se neće zadržati na onome koga Netanyahu i Trump odrede za odstrel nego će kao ideja poslužiti monogima čak i mimo Irana da kuju planove za likvidaciju ovih ali i drugih nepoželjnih osoba čija politika i ponašanje odudaraju od uobičajenih standarda.

Razumljivo je da se do tih osoba ne može tako jednostavno doći ali istorija atentata nas uči kada na takvu ideju dođe neko ko već nije registriran kao problematična osoba ipak dobije takvu priliku.

Najnovija pucnjava u Bijeloj kući to jasno ilustruje.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#74280 Re: IRAN

Post by konektovan »

mislis hollywood produkcija...pucnjava. :lol:
SmokingMan

#74281 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

Ljudska pažnja je usmjerena tačno tamo čime bi se trebala "zanimati" (industrija zabave, politikantsvo, iskorištavanje ljudske slabosti u konzumerizmu, etc), kako se ne bi bavili pravim uzrocima, koji su višeslojni.
Porodice Foht

#74282 Re: IRAN

Post by Porodice Foht »

Neimenovani američki izvori navode da je šteta od iranskih udara na američke vojne baze u sedam zemalja Bliskog istoka "daleko gora nego što je javno objavljeno i očekuje se da će sanacija koštati milijarde dolara"

"Prema podacima do kojih je došao NBC News, pozivajući se na svoje izvore, Teheran je u dosadašnjem toku rata nanio znatno veću štetu američkim bazama i opremi na Bliskom istoku nego što je Washington javno predstavio.Izvori navode da je šteta od iranskih udara na američke vojne baze u sedam zemalja Bliskog istoka "daleko gora nego što je javno objavljeno i očekuje se da će sanacija koštati milijarde dolara".

Zna li smo i bez ovih, ali eto, dobro je kada to potvrde i americki izvori.
Sefket007

#74283 Re: IRAN

Post by Sefket007 »

Izrokali im Iranci i HAARP sisteme i ostale radare i nakkn GODINA tamo pocela kisa padati.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#74284 Re: IRAN

Post by japin_mutapi »

banuj sam sebe
Danguba

#74285 Re: IRAN

Post by Danguba »

mishic wrote: 26/04/2026 10:10 Objavljivanj spiskova za likvidaciju i likvidacija najviših iranskih zvaničnika veoma je opasan vid državnog terorizma koji se neće zadržati na onome koga Netanyahu i Trump odrede za odstrel nego će kao ideja poslužiti monogima čak i mimo Irana da kuju planove za likvidaciju ovih ali i drugih nepoželjnih osoba čija politika i ponašanje odudaraju od uobičajenih standarda.

Razumljivo je da se do tih osoba ne može tako jednostavno doći ali istorija atentata nas uči kada na takvu ideju dođe neko ko već nije registriran kao problematična osoba ipak dobije takvu priliku.

Najnovija pucnjava u Bijeloj kući to jasno ilustruje.

Otvoren terorizam.

Da je suprotno, cijeli svijet bi se digao da poravna Iran.
zigzag

#74286 Re: IRAN

Post by zigzag »

Šta bi se desilo da je neko ubio 170 djevojčica u jevrejskoj školi.
Ili da je ubio nekog iz jevrejske vlasti.
Dozer

#74287 Re: IRAN

Post by Dozer »

Bili bi prikazani kao 770, a narativ bi bio usmjeren na masovnu osvetu prema onome koga oni "detektuju".

Uostalom, to rade vec 25 godina tako.
WTC false-flag je posluzio za jednostrani rat daleko od USA, i jos uvijek taj rat traje.
Oktobar '23 je posluzio Izraelu da pokrene genocid u Gazi i WB, napadne Siriju, Liban, a na kraju i Iran.
I ko zna koliko je jos raznoraznih false-flag i drugih podmetnutih dogadjaja uzrokovalo njihove napade i ubijanja.
DebelinJoe

#74288 Re: IRAN

Post by DebelinJoe »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/obrn ... /260426062

Nisam fan režima u Iranu, ali muda običnih iranaca zaslužuju rispekt brother.

Napali američku vojsku američkim avionima i to muzejskim primjercima. Avioni napravljeni 1959.
Benjo34

#74289 Re: IRAN

Post by Benjo34 »

Ako je istina ovo za F5 a ne vjerujem da nije jer sami ameri to kazu, nije ni cudno obaranje ni F35, ni F15 i ko zna cega tu jos ima.

Poznavajuci americku tehniku, vazdusnu nadmoc i sve, ovo treba da je u domenu USS Enterprise oteli Klingonci pa napali baze
Dozer

#74290 Re: IRAN

Post by Dozer »

Klingonci su zajebaniji od nas :lol:
skrbavi-admin

#74291 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

koliko sam ja upoznat, napravili su nekoliko komada u kucnoj radinosti :mrgreen: s tim sto su pridodali neke digitalne kontrole vatre i lokacije....
to je jedan vrlo prost stari borbeni avion kojeg turci danas koriste za skolske letove s obzirom na svoje kapacitete..... vjerujem da su negdje odnekud iscackali neke malo naprednije radare i napravili neki pandan nekom recimo migu 29 sa nesto kapacitetnijim sposobnostima......

u svakom slucaju ne bih pravio veliki hajp od toga..... al eto sama cinjenica da im 2 komada nisu rasturena govori da su ukopani pofino i sacuvani....

u biti teorijski bilo koji avion moze biti konkurentan u zraku ako ima savrsene i unaprijedjene elektronske sisteme, kontrole vatre, dalekometnog AESA radara, dalekometne projektile koji imaju viseslojne navigacione sisteme...

da to ovako malo prostije: bio je Golf MK2 Bubba sa 1050 konjskih snaga, nije mu mogao nista nijedan auto na svijetu koliko je bio pojacan i tuningovan, mos ti i na GOlf 2 stavit android i carplay, nightvision termalnu observaciju terena, kozu, klimu, motore u sjedistima da bude ko Mercedes S klase..... ali to ipak nije Mercedes S klase jer je auto esencijalno star 45 godina :mrgreen:

inace sto se tice starih aviona, negdje sam procitao da stare avione vade iz naftalina i lagera kinezi i da ce praviti od njih sehid-like-dronove zbog velike nosivosti bombi i goriva....
Benjo34

#74292 Re: IRAN

Post by Benjo34 »

Niti u jednom jedinom trenutku americke baze nisu smjele biti ugrozene od strane IRAF, to samo pokazuje koliko su ili podcijenili Iran ili usli totalno nespremno, mislim da je kombinacija svega.

Ako se ne varam i neke SU24 su oborili kao tik pred bazu.

Valjda je to ono sto ti se desi kad iz vojske pocistis sposobne a ostavis podobne.

Isto tako sad ima smisla cemu toliko gađanje UAE, tamo je bio Iron dome..sve u svemu impresivni udarci, ali mislim da ce sad ova pauza vise koristiti amerima, ostaje da se vidi
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#74293 Re: IRAN

Post by Velkoski »

ovo su postavili i 27. februara

-

Eksplozija u Teheranu

SmokingMan

#74294 Re: IRAN

Post by SmokingMan »

Njihova riječ za mene nema gotovo nikakvu težinu, pa čak i u formalnom dogovoru. Ne bi im okrenuo leđa sve dok ne bi vidio da su zamakli iza horizonta.
skrbavi-admin

#74295 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

taj profil beskrupuloznih, bezobraznih, oportunistickih, profiterski nastrojenih, podlih, podmuklh, muckih, lukavih neljudi je obrazac koji se ne vidja samo kod njih....

vidio sam takve u ratu i poslije rata vidjao..... i nadas se da ce se nestA kao smilovat, da ce ti dat nesto nako na lijepe oci, na obraz, nesto malo progledat kroz prste, da ce malo smeksat, da ce malo pokazat razuma i cudoredja...., pruzis mu i ruku i sansu da se iskupi da se poprave stvari da se iznormalizuju stvari....

i onda shvatis da taj sljam ne zasluzuje nista dobro..... svaki znak pruzene prilike je njihova prilika da te nadvladaju da te sjebu zakucaju na pod na dno, jer ti si slabic jer je ljudskost cin slabosti, jer je humanost i humanizam slabost..... jebote u kakvom svijetu mi zivimo zapravo???

pa se onda zapita covjek je l mozda problem u tebi sto nisi govno, sto nisi smetljar, sto nisi hijena, sto nisi lesinar......... je li to modus operandi kojim treba da se vodimo ili je bolje cestito u grob i zajebat smetlje i eto uzivajte mamu vam jebem.....
Danguba

#74296 Re: IRAN

Post by Danguba »

Mi smo generacija koja je rodjena i odrasla u vrijeme UN, medjunarodnog poretka gdje je sve sto se desava ispravno i moralno, gdje vlada pravo i pravda, gdje se postivaju pravila i medj.konvencije...i onda shvatimo da skoro nista od toga Amerika nije postovala.
Zivjeli smo u zabludi a sve je ogolila ova americka administracija koja je brutalna.
Kada su nam pricali o nekim teroristima koje treba loviti, mi smo im vjerovali a u stvari oni su lovili sve one koji bi mogli da ugroze Izrael.
Sve teroristicke grupe su oni izmislili da bi isli na BI da ruse drzave i rezime...
...ostao im je Iran i vjerovatno Turska ali su def. ogoljeni jer im ni bivsi saveznici nisu pritekli u pomoc kao ranije.

O buducim naopadima na Iran nece odlucivati Amerika nego cionisti.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#74297 Re: IRAN

Post by konektovan »

A ko je odlucivao o dosadasnjim napadima?! :lol:
Dozer

#74298 Re: IRAN

Post by Dozer »

skrbavi-admin wrote: 26/04/2026 23:15 taj profil beskrupuloznih, bezobraznih, oportunistickih, profiterski nastrojenih, podlih, podmuklh, muckih, lukavih neljudi je obrazac koji se ne vidja samo kod njih....

vidio sam takve u ratu i poslije rata vidjao..... i nadas se da ce se nestA kao smilovat, da ce ti dat nesto nako na lijepe oci, na obraz, nesto malo progledat kroz prste, da ce malo smeksat, da ce malo pokazat razuma i cudoredja...., pruzis mu i ruku i sansu da se iskupi da se poprave stvari da se iznormalizuju stvari....

i onda shvatis da taj sljam ne zasluzuje nista dobro..... svaki znak pruzene prilike je njihova prilika da te nadvladaju da te sjebu zakucaju na pod na dno, jer ti si slabic jer je ljudskost cin slabosti, jer je humanost i humanizam slabost..... jebote u kakvom svijetu mi zivimo zapravo???

pa se onda zapita covjek je l mozda problem u tebi sto nisi govno, sto nisi smetljar, sto nisi hijena, sto nisi lesinar......... je li to modus operandi kojim treba da se vodimo ili je bolje cestito u grob i zajebat smetlje i eto uzivajte mamu vam jebem.....
Brat bratu 3000x sam sam sebi hebo sve sto u ratu cijev nisam okretao i iza ledja... A nije da nisam mogao, ili imao prilike... Sad je kasno.
Toffee karamela

#74299 Re: IRAN

Post by Toffee karamela »

Benjo34 wrote: 26/04/2026 19:34

Poznavajuci americku tehniku, vazdusnu nadmoc i sve, ovo treba da je u domenu USS Enterprise oteli Klingonci pa napali baze
Klingoni su bare bare s Federacijom, a po meni i superiorniji

bolje da si ih uporedio s Ferengijima...pohlepni trgovci, sve može za novac, a tehnika se osipa

Image
skrbavi-admin

#74300 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

Post Reply