Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#74251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

aladinosmic1 wrote:može li se na taj eon box instalirati "smart iptv" aplikacija za iptv?
Ako je dostupna putem Google Play Store-a za Android TV sistem, verzija 8.0 - Oreo, onda može.
odmor

#74252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

shalla wrote:@ odmor

Nije problem box, naći ću mu primjenu (tj već sam našao, gledao formulu jer jučer nisam do kraja), problem mi je ova nelogičnost sa modulom...

Nisam ih otjerao zato što su mi ljudi rekli da je takva procedura, kaže nije vam kolegica dobro objasnila. Ok, šta sad, svi griješimo, zato sam i reagovao ovdje da mi se modul što prije ponovo uključi...

Lp
Ma ja se zezam malo, naravno da ces se kultura postavit :wink:
Meni su izlazili u susret, mislim da ni s tobom nece biti problema.
odmor

#74253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Raja, moze li mi ko reci na telemach.ba stranici ne mogu nikako naci DUO TEL pakete, je li to vise ne postoji ???
crnivrag

#74254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:Raja, moze li mi ko reci na telemach.ba stranici ne mogu nikako naci DUO TEL pakete, je li to vise ne postoji ???
Postoji još 4 dana, a možeš ih vidjeti u aktuelnom cjenovniku na stranici 50/51: https://telemach.ba/Binary/10646/Cjenov ... 9.2018.pdf
PhilCou

#74255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PhilCou »

Evo ga sve radi ponovo. :thumbup:

Bez interneta i TV-a isto budale postali, pojeli bi jedni druge.. :mrgreen:
odmor

#74256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
odmor wrote:Raja, moze li mi ko reci na telemach.ba stranici ne mogu nikako naci DUO TEL pakete, je li to vise ne postoji ???
Postoji još 4 dana, a možeš ih vidjeti u aktuelnom cjenovniku na stranici 50/51: https://telemach.ba/Binary/10646/Cjenov ... 9.2018.pdf
U mene Hanifa presla sa BHTelekoma na Telemach samo radi telefona. Sad nema vise ovaj Senior paket? Mora po stare dane uzimat paket s internetom :run:
alipasijaner

#74257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

Kako je crk'o telemach tako smo se okupili oko routera kao oko logorske vatre.. bas smo fino popricali i mogu vam reci da ovi sto zive samnom su fini neki ljudi..
shalla

#74258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

odmor wrote:
shalla wrote:@ odmor

Nije problem box, naći ću mu primjenu (tj već sam našao, gledao formulu jer jučer nisam do kraja), problem mi je ova nelogičnost sa modulom...

Nisam ih otjerao zato što su mi ljudi rekli da je takva procedura, kaže nije vam kolegica dobro objasnila. Ok, šta sad, svi griješimo, zato sam i reagovao ovdje da mi se modul što prije ponovo uključi...

Lp
Ma ja se zezam malo, naravno da ces se kultura postavit :wink:
Meni su izlazili u susret, mislim da ni s tobom nece biti problema.
Ma bili su uvijek fer nemam ja zamjerki samo me eto ovo malo izbilo iz cipela jer sad slušam ukućane kako im "je ovo komplikovano, taman kad su naučili da imaju samo jedan daljinski, onaj Sony interface itd" :roll:
channel10

#74259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Gledam ovaj srednji trio eon paket, cni mi se eon full i tu se dobije eon box za prvi tv i cini mi se smart aplikacija koja bi se mogla koristiti za drugi tv.

Eh sad, da li je moguce tu aplikaciju instalisati na android box tipa A95X (16/2) i gledati na drugom tv sasvim regularno tv kanale kao i na prvom (znaci isto kao sto se sad renta resiver od njih za drugi tv) ?
Maharadza

#74260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

odmor wrote:
crnivrag wrote:
U mene Hanifa presla sa BHTelekoma na Telemach samo radi telefona. Sad nema vise ovaj Senior paket? Mora po stare dane uzimat paket s internetom :run:
Stranica 38 na tom linku gore...

Image
crnivrag

#74261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Snimio sam vidio sa svime što ste tražili, biće gotov za nekih 20 minuta, a kad će se pojaviti u 4K rezoluciji to ne znam, ali samo da znate Netflix nije dostupan putem Google Play Store-a.

Instalirao sam Aidu64 i Kodi da Cook vidi da rade dodatne aplikacije.

P.S. Snimio sam i nešto malo mikrofonom, pa vas molim unaprijed da mi ne osuđujete glas :-) :roll:
odmor

#74262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

@Maharadza
Aha, onda ostaju ako sam dobro shvatio. :-D
odmor

#74263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:Snimio sam vidio sa svime što ste tražili, biće gotov za nekih 20 minuta, a kad će se pojaviti u 4K rezoluciji to ne znam, ali samo da znate Netflix nije dostupan putem Google Play Store-a.

P.S. Snimio sam i nešto malo mikrofonom, pa vas molim unaprijed da mi ne osuđujete glas :-) :roll:
Trebo si ga filtrirarat.. onako robotizovat hahaha
crnivrag

#74264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:@Maharadza
Aha, onda ostaju ako sam dobro shvatio. :-D
Stari paketi ostaju doživotno ako ne želiš prelaziti sa njih, samo gubiš benefite nakon isteka ugovora, i ne možeš produžiti više ugovor na stari paket.
Last edited by crnivrag on 22/10/2018 23:33, edited 1 time in total.
duffy_duck

#74265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote:Snimio sam vidio sa svime što ste tražili, biće gotov za nekih 20 minuta, a kad će se pojaviti u 4K rezoluciji to ne znam, ali samo da znate Netflix nije dostupan putem Google Play Store-a.

Zasto netflix ne moze ? Sto se tice glasa nema problema normalno je to.
crnivrag

#74266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

duffy_duck wrote:
Zasto netflix ne moze ? Sto se tice glasa nema problema normalno je to.
Jednostavno nije dostupan putem Google Play Store-a, vjerovatno zbog toga što Netflix pušta svoju aplikaciju samo kompatibilnim proizvođačima, a njima izgleda nisu dozvolili.

P.S. Netflix radi putem web pretraživača, ako njega instaliraš na box.
Last edited by crnivrag on 22/10/2018 22:47, edited 1 time in total.
EasyWay

#74267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

1. U ovom katalogu Cinestar Premiere plus svi kanali su mi otključani, jel to nešto kao promotivno? Smijem li pustiti koji film :zoka: Imam TGF paket
2. Na portalu mojtelemach, vidim postavljeno zauder 0KM/mj, jel i ovo nesto promo, čim nema cjene i gdje je free trial za EON platformu, sto je @telemach ovdje najavljivao, to ne vidim još na portalu.
crnivrag

#74268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

EasyWay wrote:1. U ovom katalogu Cinestar Premiere plus svi kanali su mi otključani, jel to nešto kao promotivno? Smijem li pustiti koji film :zoka: Imam TGF paket
2. Na portalu mojtelemach, vidim postavljeno zauder 0KM/mj, jel i ovo nesto promo, čim nema cjene i gdje je free trial za EON platformu, sto je @telemach ovdje najavljivao, to ne vidim još na portalu.
1. Misliš svi sadržaji su ti otključani, a ako jesu smiješ ih slobodno gledati, neće ti se dodatno naplatiti.

2. Zauder još nije ubačen u ponudu, ali vjerovatno ga imaš promotivno, pa sačekaj da puste, a trial verzija EON-a još nije krenula.
EasyWay

#74269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

crnivrag wrote:
EasyWay wrote:1. U ovom katalogu Cinestar Premiere plus svi kanali su mi otključani, jel to nešto kao promotivno? Smijem li pustiti koji film :zoka: Imam TGF paket
1. Misliš svi sadržaji su ti otključani, a ako jesu smiješ ih slobodno gledati, neće ti se dodatno naplatiti.

2. Zauder još nije ubačen u ponudu, ali vjerovatno ga imaš promotivno, pa sačekaj da puste, a trial verzija EON-a još nije krenula.
Da, svi filmovi su otključani, ukupno 155. Znači mogu ih slobodno puštati. Hajd valjda će brzo i ta trial verzija. Ok. Hvala na odgovoru
kakaljin

#74270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Kako da se aktivira eon smart tv aplikacija u promo periodu, javlja mi ovo, a nemam niti jedan uredjaj aktiviran i telemach je deaktivirao sve uredjaje:

Autorizovali ste maksimalan broj uređaja. Da biste odabrani uređaj povezali na ovaj nalog, potrebno je da deautorizujete jedan od već dodanih uređaja.
duffy_duck

#74271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

:evil: kako ide uploud? Za koliko mozemo ocekivat klip ? I sta je sve sadrzano u klipu?
crnivrag

#74272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:Kako da se aktivira eon smart tv aplikacija u promo periodu, javlja mi ovo, a nemam niti jedan uredjaj aktiviran i telemach je deaktivirao sve uredjaje:

Autorizovali ste maksimalan broj uređaja. Da biste odabrani uređaj povezali na ovaj nalog, potrebno je da deautorizujete jedan od već dodanih uređaja.
Strpi se malo, trial period nije još zvanično ušao u ponudu, i nije još nigdje omogućen.
crnivrag

#74273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

duffy_duck wrote::evil: kako ide uploud? Za koliko mozemo ocekivat klip ? I sta je sve sadrzano u klipu?
Video se procesira, a koliko ćete morati čekati da se pojavi u 4K rezoluciji, to ne znam, ali snimio sam sve što je Cook tražio, plus tvoj zahtjev za testiranjem glasovne funkcije.
kakaljin

#74274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote:Kako da se aktivira eon smart tv aplikacija u promo periodu, javlja mi ovo, a nemam niti jedan uredjaj aktiviran i telemach je deaktivirao sve uredjaje:

Strpi se malo, trial period nije još zvanično ušao u ponudu, i nije još nigdje omogućen.

OK :thumbup: :thumbup:
crnivrag

#74275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Evo video, čekajte da se ukaže makar HD rezolucija, a 4K će vjerovatno biti malo kasnije:

Image
Last edited by crnivrag on 22/10/2018 23:07, edited 1 time in total.
Locked