Faraone wrote:Ne znam da li je ovo pogodna tema ali da ispricam svoje neugodno iskustvo od neki dan. Prije svega da kazem nisam Sarajlija, ali sam tuda ranije prolazio milion puta bez ikakvih poteskoca.
Naime spustam se niz Alipasinu i dosao sam do semafora koji granici sa Titovom, a hocu prema Skenderiji. Pali se zeleno, ja treci-cetvrti u koloni a u istoj je i autobus i svi prolazimo na zeleno. Ja ne vidim nesto previse daleko ispred sebe, ali i ne razmisljam da mi se moze desiti ono sto me snalazi u sljedecem trenutku, mene i jos par ljudi. Semafor ispod koji presijeca Obalu, odnosno nastavlja se prema Skenderiji je zapeo, i mi sa semafora iznad smo zapeli na pola Titove bukvalno, djelomicno zakrcili ulicu. Uzasan osjecaj kada se ovima sto idu Titovom upalilo zeleno, sviraju, psuju, jedva prolaze, ali opet kontam nije toliko ni do mene. Prepusten na milost i nemilost mogao me mogao udariti ko god je zelio i da budem kriv. Hajde onda kasnije dokazi da mi se desilo to sto se desilo. Uglavnom jedva sam docekao da se njima upali crveno (kao godina mi je ovo trajalo), dolje zeleno i da se maknem "na sigurno". U dvije i po godine dana mog vozackog iskustva, ovo mi je ubjedljivo najgore iskustvo u gradu koje mi se desilo. Ne znam da li je ovo sarajevska svakodnevnica, ali ako je tako, onda je zaista strasno.
Moraš gledati ispred sebe, na raskrsnicu se ne smije ući i pored zelenog svjetla ako ćeš ostati u njoj...dobro da vas niko od policije nije pokažnjavao ili neki nestrpljivi rmpalija namlatio.