prog321 wrote:
Svecani pocetak je u Maju 2013e ali nije bilo nikakvog konkretnog rada do 2014e.
Realni pocetak radova je u 2014oj, i trebalo bi zavrsiti u 2016. To je dvije godine.
Posto osobno uzimate ove kritike vjerujem da ste direktno povezani sa tom inkompetencijom od 20 km,?.
Sta ces, cak i Dodo sa rukama u svim dzepovima je uspeo da bude uspjesniji od primata u Federaciji.
O čemu sada lupetaš maj 2013 rad 2014? Zavrsetak 2016? Za koju dionicu? Ako se radi 2014 1015 2016 to su tri godine ako je to nešto drugačije po tovom kalendaru onda izvini. Prva od te dvije dionice se rade od Oktobra 2012.
Kako si ti nekompetentan sa cifram onda si nekompetentan sa razumom. Zadnji put kada sam pogledao kartu ja mislim da piše da je rs dio Bosne i Hercegovine. Za banke garant je BiH tako da za njih je isto jeli se radilo u Federaciji ili Rs.
BiH 127 km izgrađenoga autoputa u Fbih 93 km u Rs 34 km u izgradnji u ovoj godini će u BiH biti 106 km od čega u Fbih 34 km dok Rs 72 km. Sljedeće dvije godine u fbih treba da počne 60 km (i zaviseći od financiranja još 16 km) dok u Rs u te dvije godine treba da počne izgradnja još 46 km. Pa ti vidi o primatima i čemu još tebe interesira.
Možda tebi još nije jasno U Fbih kreditno zaduženje za 127 km iznosi €750 miliona dok Rs za 106 km €470 miliona. U čemu je razlike u Rs se gradi većinom u ravnici. Primjera radi:
Fbih (izgrađeno i u izgradnji) je
12,9km mostova/vijadukta a u Rs (izgrađeno i u izgradnji)
3,5km mostova/vijadukta
Fbih (izgrađeno i u izgradnji) je
12,2km tunela a u Rs (izgrađeno i u izgradnji) 0,9km (
866 metara) tunela
Imaš pravo uspješniji od Federacije