GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hecimnadri

#7426 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hecimnadri »

TheWatcher wrote:nevezano za gras (ali ipak na neki nacin povezano) :x

Sramotan potez: Poslanici u Skupštini KS sebi povećali plate za 700 KM

sta treba da se desi u ovom jebenom gradu da ljudi konacno izadju na ulice (masovno) i da ova govna od ljudi lincuju :x
Ovo ko da je pisao Nedžad Fazlija,nema nikakve veze sa Grasom ali se mogu iz porike iščitati ko stoji iza ovoga.
Stvarno ovo ko je zamislio je pravi idiot.
Građani su ogorčeni na grasovce,suludo je bilo očekivati da će se solidarisati sa njima.
Ja sam dvaput konkurisao u Grasu za posao i nisam prošao ,zna se vrlo dobro ko se tamo zapošljavao,neki čak ni državljanstvo nisu imali.
Innovation

#7427 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Innovation »

Gledajte sada nastavak tj. vanrednu SKS. :)
Adriatic

#7428 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

Pa jebo te kad će tramvaji????
Svi zaboravili da imamo i njih.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7429 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

vako bi bilo da nas vlast fata i trpa u zatvore bez suđenja
i da nestaju ljudi

ne bi ni riječi niko pisnuo

jebiga takvi smo... prvi ja
od denisa me niš to ne zanima ni protesti niti izlasci niti rušenje---> vlast nisu vanzemaljci mi smo ih izabrali
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#7430 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Meni se jebe iskreno da vam kazem. Jesam se namucio ovih par dana, no spreman sam se muciti jos 365 dana, kada me je gras mogao jebavati, mogu i dalje trpiti ovo stanje. Nekako mi je drago kada ne vidim one grasovske njuske.

Pricam s ljudima, svi al' bas svi osudjuju potez grasovaca i samo kazu "Neka ne voze, doci ce im kasno u glavu". Tako ce i biti, nije mi zao ni jednog, ni njihovih porodica jer su se samo oni doveli u ovu situaicju.

Takodjer, nadam se da ce ova vlada platiti jer nema muda da ih istjera i da dodjeli tramvaje i trole privatnicima ili da zaposli nove vozace.
Reglan

#7431 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Reglan »

Jos lijepo vidjeti vozace centre u odijelu i kravatama a ne one seljake iz grasa sa masnom kosom i prljavom i poderanom odjecom.
hhaarree

#7432 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

ma sad je problem sto ne znas sta da mislis, grasovci naravno krivi za nelegalni strajk itd al gledaj sad ove bagre plate sebi dize, tacno bi sad stao na njihovu stranu da sve izvuku iz garaza i da pregrade ceste busevima

i smarate vise sa izgledom grasovaca, naravno ct su gospoda kad ih vidis sto se izgleda tice
sema911s

#7433 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sema911s »

hhaarree wrote:ma sad je problem sto ne znas sta da mislis, grasovci naravno krivi za nelegalni strajk itd al gledaj sad ove bagre plate sebi dize, tacno bi sad stao na njihovu stranu da sve izvuku iz garaza i da pregrade ceste busevima

i smarate vise sa izgledom grasovaca, naravno ct su gospoda kad ih vidis sto se izgleda tice

pa ovo i trebaju da urade ako planiraju da uspiju u naumu,. jer ovako ispastamo samo mi obicni gradjani a odgovorni jbga oni se voze u audi a6, pasat b7, citroen c6, tuareg, tiguan, audi a4 i da imaju vozace tak da njih zalibo lijevo jajce za nass,. a grasovcima nesmiju poslat murju jer moze svasta se desit pa ce onda i oni zaplivat, jer ce to povuc mnogo sta sto se krije,. jer za policisku intervenciju se trazi razlog sto ovi strajkaju, pa ako murja slucajno vidi, nadje razlog eto finansiske, raznih inspekcija i sl,. mada se to sve moze usutkat, zataskat al murjaci imaju dug jezik pa koji novinar moze sta saznat pa onda gori belaj,. pusti ce oni njih jos koji dan da se krckaju pa ce neki ministar sa neba naci neko rijesenje,plan,. koji ce se provest u 6 mjeseci,.,.
jazzer

#7434 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jazzer »

Ko da gledam, Vlada ce osnovati neku komisiju koja se treba kao pozabaviti grasom (a svi znamo zasto
se takve komisije osnivaju :) ) pod izgovorom neke sanacije preduzeca, sagledavanja realnih potreba, oporavka preduzeca i slicnih budalastina, grasovci ce to prihvatiti, vratiti se na posao i.. pojeo vuk magarca. Nista se nece dugorocno rijesiti, kao ni do sada. I tako.. do nekog novog strajka. Zivi bili pa vidjeli.
archi_a

#7435 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by archi_a »

megaman4 wrote:dragi forumaši, građani BiH, ovi posljednji događaji su nam pokazali, da država BiH defacto više ne postoji...zavladalo je stanje anarhije, samo ćorav to ne vidi, tj. političari ne vide da ne vladaju više, gube svaki legalitet...cijela država u štrajku, svakim danom sve više štrajkova, što znači da je daytonsk BiH došla do svog kraja...
Ma bas me briga sto ne vladam, sve dok imam dovoljno vlasti da sebi podignem platu za 700 km.
skafiskafsnjak

#7436 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by skafiskafsnjak »

megaman4 wrote:dragi forumaši, građani BiH, ovi posljednji događaji su nam pokazali, da država BiH defacto više ne postoji...zavladalo je stanje anarhije, samo ćorav to ne vidi, tj. političari ne vide da ne vladaju više, gube svaki legalitet...cijela država u štrajku, svakim danom sve više štrajkova, što znači da je daytonsk BiH došla do svog kraja...
ti si jedan od onih koji misle da je Sarajevo BOsna i Hercegovina...
e pa zahebo si se.
hhaarree

#7437 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

skafiskafsnjak wrote:
ti si jedan od onih koji misle da je Sarajevo BOsna i Hercegovina...
e pa zahebo si se.
:roll:

on je jedan od onih koji kazu "tzv bih" pa poletio da se nasladi :lol:
Innovation

#7438 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Innovation »

Zasto ne gledate sada g.Kojovica sada na SKS. Populista koji namece netacne izjave, da bi vi imali sta pljuvati. Sto je najsmjesnije, prije nego saznate istinu, ovdje pljujete i proklinjete ljude. :run:
hhaarree

#7439 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

ja upalio tu sjednicu onaj nekakav pokusava da prica nesto se trza, 3 put rijec ponavlja, gubi se ko na horsu i ugasim
Joker88

#7440 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Joker88 »

un1ted wrote:Meni se jebe iskreno da vam kazem. Jesam se namucio ovih par dana, no spreman sam se muciti jos 365 dana, kada me je gras mogao jebavati, mogu i dalje trpiti ovo stanje. Nekako mi je drago kada ne vidim one grasovske njuske.

Pricam s ljudima, svi al' bas svi osudjuju potez grasovaca i samo kazu "Neka ne voze, doci ce im kasno u glavu". Tako ce i biti, nije mi zao ni jednog, ni njihovih porodica jer su se samo oni doveli u ovu situaicju.

Takodjer, nadam se da ce ova vlada platiti jer nema muda da ih istjera i da dodjeli tramvaje i trole privatnicima ili da zaposli nove vozace.
:bih: :bih:
udrch

#7442 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by udrch »

hhaarree wrote:ma sad je problem sto ne znas sta da mislis, grasovci naravno krivi za nelegalni strajk itd al gledaj sad ove bagre plate sebi dize, tacno bi sad stao na njihovu stranu da sve izvuku iz garaza i da pregrade ceste busevima

Kojović je postao pravi političar..
nisu poslanici sebi digli plate, već su usvojili zakon o novom obračunu koji zaustavlja tužbe koje traju mjesecima..
računaj da jedna tužba prosvjetnog radnika košta Kanton preko 8 hiljada KM, a tek sudstvo, tužilaštvo, policija, namještenici..
ovim se konačno nakon 3 godine obustavljaju tužbe koje su opuhale budžet..
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#7443 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Admir_1984 »

udrch wrote:

nisu poslanici sebi digli plate, već su usvojili zakon o novom obračunu koji zaustavlja tužbe koje traju mjesecima..
računaj da jedna tužba prosvjetnog radnika košta Kanton preko 8 hiljada KM, a tek sudstvo, tužilaštvo, policija, namještenici..
a to se nikako nije moglo uraditi bez povecanja plata? :roll:
hhaarree

#7444 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

ja nista ne kontam, jesul povecali il nisu :? ako jesu nije opravdano taman da su novi gras napravili i osposobili
MOSALJOZE

#7445 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MOSALJOZE »

Nego da vas pitam jesu li imali sjednicu.Čuo sam da bi trebala biti donesena odluka da se obustavi nastava :?
hhaarree

#7446 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

evo ih sad na sjednici ne znam hoce li o tome pricat

A malo sam gledao i sad ispade da je onaj neki dao nepotpunu informaciju, znaci nekim su smanjene plate i za taj iznos nekima povecane znaci ni iz dzepa ni u dzep, ako i ovi sad ne petljaju nesta :lol: ma jebo lud zbunjenog :mrgreen:
Neradnik

#7447 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Neradnik »

meni je najvise zao sto se ovi penzioneri nemogu vozikat po gradu a ovi sto rade i idu na fakultete,skolu njih mi nije zao nimalo. :D
HM 2011

#7448 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by HM 2011 »

Imam ja jedan vic/šalu - jest kretenska ali eto:

Zove N.N. kantonalnu TV i kaže - Ova sjednica, može li se ikako uključiti u program ?

uglavnomja

#7449 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

udrch wrote:

:?

pise da su povecane place DRZAVNIM SLUZBENICIMA, a tu ne spadaju prosvjetno osoblje, policija, itd mislim cak ni drzavni namjestenici :-? . ovi ostali imaju granske kolektivne ugovore koje nemaju direktne veze sa drzavnim lsuzbenicima.
ili je vijest pogresno napisana, ili uciteljice nece dobiti vecu platu :?:
StupskaBitanga

#7450 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

Eno nešto oko Centrotransa gori i idu vatrogasci ko ludi
Post Reply