Android OS
Moderator: Benq
-
Djubre_
#7427 Re: Android OS
Radi ko zmaj
meni dovoljno da dobro cita 3000 poruka, 1000 slika.. imenik.. aplikacije i tako to.. imam oko 120 aplikacija 3 stranice po 40 i radi super bez ikakve patnje. Dizao sam ga na 1.8 procesor, tad je letio. Ali sam vratio na normalu 245 - 1400, to je bila samo proba. I mnogo sam zadovoljan ovim romom nego na stock kad je bio.
Sent from my GT-I9001
Sent from my GT-I9001
- Qler
#7428 Re: Android OS
Opet se vracamo na ono, ako hoces da sve bude potaman, moras mijenjati rom, izgubiti dosta ovih kerafeka sto daje samsung, i na kraju das preko 1000KM za nesto sto moras mijenjati i rizikovati (da, postoji rizik, koliko god mali postoji) da brickas telefon i onda problem. Sto se ne potrudi neko da napravi telefon da mu sve radi kako treba out of the box. Jedini androidi koji rade kako treba su Nexusi.
-
BadBoy
#7429 Re: Android OS
Pa ne kontam te šta ne radi na SIII ili šta neće na ovom SIV raditi out of the box? Znam da si ti imao onaj problem sa imenikom i volio bih to uživo vidjeti u čemu je riječ, jer ti sto posto garantujem da to nije učestao problem.
A ovo što sam spomenuo custom rom kod kolege @androida je bilo samo da ti kažem da ne treba osam jezgri da Android radi. Drugo je to što je cijenjeni kolega power user pa voli da customizira i flasha, to je njegova zanimacija i njegovo pravo. Ali sutra kada bi izašao novi telefon sa istim specifikacijama kao njegov mogao bi da vrti stock Jelly Bean bez ikakvog flashanja. Osam jezgri na novoj četvorci je čisti marketing Samsunga.
A ovo što sam spomenuo custom rom kod kolege @androida je bilo samo da ti kažem da ne treba osam jezgri da Android radi. Drugo je to što je cijenjeni kolega power user pa voli da customizira i flasha, to je njegova zanimacija i njegovo pravo. Ali sutra kada bi izašao novi telefon sa istim specifikacijama kao njegov mogao bi da vrti stock Jelly Bean bez ikakvog flashanja. Osam jezgri na novoj četvorci je čisti marketing Samsunga.
- Qler
#7430 Re: Android OS
Android je super, ali ja kada bih uzimao samo nexus serija. Svi imaju svoju viziju kako bi trebao izgledati i onda nastaju problemi. Nexus serija je zakon.
-
Djubre_
#7431 Re: Android OS
Qler, ne moras ti nista na telefonima mjenjati.. normalan covjek tj muskarac ili zena kad normalno koriste tel, oni nemaju nikakvi problema. Evo moja djevojka koristi S2, stock rom sve fabricko.. nikad nema problema neki osim sto se jednom grijao ali to je jer je imala 500 aplikacija
pojma nema sta je rom, android, procesor itd..
Zavisi ko je kakav.. ja volim mnogo da cackam oko racunara i telefona.. da imam novca vise, napucavao bih i auto.. kucu.. stan.. mjenjao bih nesto..
Ljudi kupe auto i samo gorivo sipaju, ulje mjenjaju.. malo ko sredjuje.. to je situacija i sa telefonima.. sta je nas ovdje malo koji nesto cackamo.. ostali ljudi normalno koriste..
On je mislio na napuhavanje samsunga s4. I jesu ga napucali i stavili cijenu 2.000 km.. bolje da su trud dali u kameru.. nesto drugo al eto.. S5 ce imati 20 mpx kam hehe.. 2.0 ili 2.3 procesor.. display mozda isti..kud ce veci.. i staviti cijenu 2.500 km.. hah..
Ja volim stvarno samsung.. ali za ove 2.000 i ja bi ga napravio.. jebene su to pare.. dati za to.. i opet ce biti tel godine.. pa i ne bio.. opet kazem 2.000 km!
Sent from my GT-I9001
Zavisi ko je kakav.. ja volim mnogo da cackam oko racunara i telefona.. da imam novca vise, napucavao bih i auto.. kucu.. stan.. mjenjao bih nesto..
Ljudi kupe auto i samo gorivo sipaju, ulje mjenjaju.. malo ko sredjuje.. to je situacija i sa telefonima.. sta je nas ovdje malo koji nesto cackamo.. ostali ljudi normalno koriste..
On je mislio na napuhavanje samsunga s4. I jesu ga napucali i stavili cijenu 2.000 km.. bolje da su trud dali u kameru.. nesto drugo al eto.. S5 ce imati 20 mpx kam hehe.. 2.0 ili 2.3 procesor.. display mozda isti..kud ce veci.. i staviti cijenu 2.500 km.. hah..
Ja volim stvarno samsung.. ali za ove 2.000 i ja bi ga napravio.. jebene su to pare.. dati za to.. i opet ce biti tel godine.. pa i ne bio.. opet kazem 2.000 km!
Sent from my GT-I9001
- Qler
#7432 Re: Android OS
Ma otisli su telefoni predaleko. iPhone 5, Lumia 920, sad Galaxy S4, sve preko 1000KM a sve je nekako meh...
Iskreno, ja sam kupio 808 zbog kamere, i tih nekih sitnica, HDMI, USB OTG i to sto ima sve u paketu sto meni bas treba. A sada da kupujem telefon, eto volim dobru kamer, svaki ovaj ima losiju kameru od moje stare N8, svakom nesto fali, a ima nesto.. Fakat, ne znam sta bi sebi kupio. Koji telefon, koji OS, a da vrijedi para. Svidja mi se Sony Z pravo, bas mi je nekako dobar, a opet kontam ne vrijedi para. Lumia 720 je nekako best buy, ali nisam nikako fan WP-a, koliko god bio brz i uglancan. Symbian
je nazalost otpisan, Jolla jos ne znamo kakva je u praksi sta ce nuditi, ali eto nudit ce nativno podrsku za android aplikacije. Samo koliko ce kostati telefoni i sta ce jos nuditi. Ubuntu i Firefox mislim da ce biti feature phones, ono jeftinjaci, pogotovo firefox, i mislim da nece bas nesto ni nuditi puno.
U glavnom, 8 jezgri, 5'', 2GB ram, preseravanje, za bilo koji OS. WP, iOS, Android, bilo sta, hebo mobitel koji ti je kao cigla dimenzijama, ne mozes upravljati jednom rukom, kosta ko neko auto, a za 6 mjeseci obsolete...
Iskreno, ja sam kupio 808 zbog kamere, i tih nekih sitnica, HDMI, USB OTG i to sto ima sve u paketu sto meni bas treba. A sada da kupujem telefon, eto volim dobru kamer, svaki ovaj ima losiju kameru od moje stare N8, svakom nesto fali, a ima nesto.. Fakat, ne znam sta bi sebi kupio. Koji telefon, koji OS, a da vrijedi para. Svidja mi se Sony Z pravo, bas mi je nekako dobar, a opet kontam ne vrijedi para. Lumia 720 je nekako best buy, ali nisam nikako fan WP-a, koliko god bio brz i uglancan. Symbian
U glavnom, 8 jezgri, 5'', 2GB ram, preseravanje, za bilo koji OS. WP, iOS, Android, bilo sta, hebo mobitel koji ti je kao cigla dimenzijama, ne mozes upravljati jednom rukom, kosta ko neko auto, a za 6 mjeseci obsolete...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#7433 Re: Android OS
jel ima ko da mi pojasni kako zakačiti android tablet (model je Chuwi v99 Quad) na TV (Toshiba 32AV933G ).
Imam i kabl mini HDMI na HDMI.
nisam se nikada susretao sa andriod OS pa mi je sve

Imam i kabl mini HDMI na HDMI.
nisam se nikada susretao sa andriod OS pa mi je sve
- Qler
#7434 Re: Android OS
Nam tu logike, bar ne bi trebalo, Spojis kabal u tablet, u TV na TV-u izaberi u input HDMI i to je to. Sve sto vidis na tabletu trebalo bi da vidis i na TV...
-
Djubre_
#7435 Re: Android OS
ne znam sta tacno zelis kad spojis?
Edit: probaj ovo..
http://yourguide.vzw.com/article/0022-smartphone-to-tv/
Sent from my GT-I9001
Edit: probaj ovo..
http://yourguide.vzw.com/article/0022-smartphone-to-tv/
Sent from my GT-I9001
-
BadBoy
#7436 Re: Android OS
Ovo si super rekao i apsolutno se slažem s tim. Daš milju i po i telefon ti bude obsolete za ravno 6 mjeseci. Ova industrija se zaista prebrzo kreće. Čini mi se da je prije dvije godine lakši izbor bio. Uzmeš galaxy dvicu ili iphone i znaš da je fakat top of the line.Qler wrote:
- JoseMujica
#7437 Re: Android OS
hvala svima,Qler wrote:Nam tu logike, bar ne bi trebalo, Spojis kabal u tablet, u TV na TV-u izaberi u input HDMI i to je to. Sve sto vidis na tabletu trebalo bi da vidis i na TV...
ću da probam dok se kuće dočepam...ideja je da drito preko tableta gledam stream sa neta na TV-u
ps
ako isto ima neko must have prijedloge džabnih aplikacija..za sada imam EZ reader, viber, skaype, neki offfice
hvala unaprijed
-
Djubre_
#7438 Re: Android OS
Sve su dzabne 
Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
- JoseMujica
#7439 Re: Android OS
nisu na google play....
-
Djubre_
#7440 Re: Android OS
Nisu na google play, ali jesu na google 
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
-
ljubiteljifilma
#7442 Re: Android OS
Evo jedna recenzija za Adv.Task Killer - Android
- mumi80
#7443 Re: Android OS
Joj sto se nasmija, sta sve ljudi zovu recenzijom:-)
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
-
Kurjakk
#7444 Re: Android OS
da li postoji neka aplikacija i da li je uopste moguce imati budilnik na androidu (S3) kada je ugasen, svi stariji telefoni su to imali izgleda da ovi smart i nisu bar toliko smart. googlam ali nista ne mogu naci. dakle trebam budilnik najjednostavni koji radi na ugasenom telefonu, ako nema moze i nesto da upali kompletan telefon, samo je bitno da je je mob ugasen dok spavam.
- Qler
#7445 Re: Android OS
sad ja klizeci 
kupi symbian on to ima
ugasis i on se upali u vrijeme alarma 
Hadzialagic

kupi symbian on to ima
Hadzialagic
- holowey
#7446 Re: Android OS
sta je razlog da ti mob bude iskljucen dok spavas? ne zelis da te uzemiravaju ili stedis bateriju? ako je samo uznemiravanje u pitanju, pred spavanje stavi telefon na offline i miran si...Kurjakk wrote:da li postoji neka aplikacija i da li je uopste moguce imati budilnik na androidu (S3) kada je ugasen, svi stariji telefoni su to imali izgleda da ovi smart i nisu bar toliko smart. googlam ali nista ne mogu naci. dakle trebam budilnik najjednostavni koji radi na ugasenom telefonu, ako nema moze i nesto da upali kompletan telefon, samo je bitno da je je mob ugasen dok spavam.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#7447 Re: Android OS
Je li bitan razlog !? On zeli to i ne moras ti sada traziti razlog ili opravdanje
Sta ako se telefon u toku noci ugasi sam od sebe, znalo se desiti a ti sutra propustis voz za Sarajevo ?

- holowey
#7448 Re: Android OS
sta tebe muci care? ja sam dao konkretno rjesenje za jedan slucaj, od tebe ne vidim ni r od rjesenja...un1ted wrote:Je li bitan razlog !? On zeli to i ne moras ti sada traziti razlog ili opravdanjeSta ako se telefon u toku noci ugasi sam od sebe, znalo se desiti a ti sutra propustis voz za Sarajevo ?
![]()
dajes primjer telefona koji se isljuci "sam od sebe", znaci istrosi mu se baterija, nikakva funkcija telefona ga nece ponovo ukljuciti
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#7449 Re: Android OS
Ne, ti si dao zaobilaznicu koju on nije trazio. On nije naveo da ga neko uznemirava, vec jednostavno, ako ja imam ugasen telefon, kako da se isti upali kada alarm treba da zvoni !? To je pitanje i ti si davao zaobilaznice koje njemu NE TREBAJU.
Ja dajem primjer telefona i to ne jednog, vec dva s i9000 stock rom i s2 stock rom koji su se znali (doduse ne tako cesto) ugasitit sami od sebe, sada sto nikada saznao nisam.
Ja dajem primjer telefona i to ne jednog, vec dva s i9000 stock rom i s2 stock rom koji su se znali (doduse ne tako cesto) ugasitit sami od sebe, sada sto nikada saznao nisam.
- holowey
#7450 Re: Android OS
kako ono bjese? klik na korisnika, klik na gnjavator, klik na "da"...upravo tako...un1ted wrote:Ne, ti si dao zaobilaznicu koju on nije trazio. On nije naveo da ga neko uznemirava, vec jednostavno, ako ja imam ugasen telefon, kako da se isti upali kada alarm treba da zvoni !? To je pitanje i ti si davao zaobilaznice koje njemu NE TREBAJU.