The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#7426 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

joske wrote:ovo je meni najgora sezona do sad nema vise akcije kao prve 3 sezone sve do guvernera :-D a i mali karl je vec dosadan

odavno je on dosadan i naporan
Daryl Dixon

#7427 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

dječak sa šibicama wrote:Inace, za zombi apokalipsu, prvo mi bi na pamet palo negdje naci BOV a onda i gorivo, dosta municije i nema zime.

Image

sa ovim mozes u nabavku bilo gdje, bilo kada :D
podsjeti me na onaj tenk iz prve sezone, kad su se Rick i Glen upoznali :D

nezz.. meni bezze sto nema vise akcije po gradu, ono neboderi, zgrade, mostovi.. sve neka apokalipsa u divljini :roll: :lol:
Rockefeller

#7428 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Umjesto da nađu 5 tenkova i uče se vozit oni Neganu jaja ližu :mrgreen:

Mogu malo i vojsku ubacit, šta je sa predsjednikom i to. Jeb'o Ricka i Negana.
Pandakonda

#7429 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ljudi dragi shvatite više da je serija skoro stigla strip, logično je da će usporit radnju jer je kreator rekao da nikad neće pustit da serija spoila/stigne strip...
dale cooper

#7430 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Ono što bi trebalo zabrinuti producente je rapidan pad gledanosti ove sezone. Naime nakon
premijere u ove četiri sedmice gledanost je pala sa 17 na 11 miliona što je popriličan pad.
11 miliona je još uvijek solidna brojka, međutim ako se trend nastavi neće biti dobro.
Mislim da Kirkman i ostali već trebaju misliti o izlaznoj strategiji. Rijetko koja serija koja
nabere 7 sezona zadrži isti nivo kvaliteta, a taj nivo sve više varira kod Walking Deada.
Mislim da sad već trebaju imati kraj serije u vidu.
Tito_i_Partija

#7431 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

AMC ce ovo da muze dok gledanost ne padne ispod jednog miliona. Vjerovatno bi i Breaking Bad jos uvijek bio na TV-u da su se oni pitali; srecom, sva prava na tu seriju je drz'o njen kreator Vince Gilligan i zavrsila je bas kad je se trebala da zavrsi.

Pa cijela ideja oko Fear the Walking Dead je da se kapitalizira na popularnosti TWD-a, iako ne postoji nikakva podloga iste u drugom mediju (t.j. comic). Zato serija i jeste zesci trash koja nema i nece imat' ni blizu gledanost TWD-a.
Rockefeller

#7432 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Jebo ih strip, et.
Jack Be Nimble

#7433 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Mozda gledanost pada, ali opet je trenutno jedna od najgledaniji serija. Takodjer kada se pogleda statistika gledanosti preko DVR, gledanost nije pala. Medjutim DVR ne znaci puno onima koji placaju za reklame. Sigurno ce gledanost porasti kada se bude emitovalo u Februaru bez NFL. Ako i tada budu oko 11 miliona ili manje onda je problem.
zdruzdjo

#7434 Re: RE: Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by zdruzdjo »

Pandakonda wrote:
Charlie Sheen je rekorder što se tice para, lik je uzimao 2 miliona po epizodi za Two and a Half Men. :-)
Ali su ga u zadnjoj epizodi tako popljuvali za njegova drkanja da ja ne bih pred foto aparat stao vise nikad a ne pred kameru.
Isto tako je izmedju epizoda na zaradjena 2 miliona on trosio 3..
dječak sa šibicama

#7435 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Rockefeller wrote:Jebo ih strip, et.
Potpis.

Jebo ih strip, i cuj nemaju ideja u jednoj SF seriji, pa smislite nesto, za sta primate puste milione.

Razvukli radnju, ko da gledam Ponos i predrasude.

Ubace 3 minute akcije, zapravo bilo sta da se desava, i onda opet 10 minuta gledanja u prazno, facijalnih ekspresija glumaca, uzdaha i izdaha, razumijem karakterizaciju likova u prvim sezonama ali ovima znamo i koju boju najvise vole.. uostalom, ionako ginu kao na traci.

Sto je najsmjesnije, svezali se sumetine jer im je valjda snimanje scena u urbanim sredinama preskupo. Samo cekam kad ce glavni junaci opet po prugama setati po 3 debele epizode.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7436 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Nek malo ubrzaju sa stripom, ha ja :D
Razvlacenje radnje, jer je serija dostigla strip je :-)
Normala da ce padati gledanost, iz epizode u epizodu sve manje drzi paznju.
Ono, gledas ovlas preko oka i tipkas nesto na telefonu/laptopu :-)
Na kraju ce biti jedino bitno gledati premijeru, epizodu pred kraj polusezone i finale sezone.
Rockefeller

#7437 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Imaju milion nekih glupih scena, ono da te glava zaboli. Jebu stvar, jebu seriju i cao.
brain bubbles

#7438 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

Negan kao Ramsay Snow/Bolton, mandrkne od tigra/psa :P

pauzirao sam malo s TWD, nisam gledao od 6. sezone i zadnjih dana pogledam, praznici i tako to, imalo se vremena

na zapadu nista novo, ali eto, drze nekako gledanost, trecina likova me nervira (car(o)l, enid, spencer, gregori...), trecina mi je gotivna (posebno ovi sto imaju manje ekranizacije, aaron, heath, isus, ezekiel), a ostali nekako nebitni, popunjavaju vrijeme. Deril i Mison su i dalje gotiva, Morgan mi je drag, iako je cesto naporan s onim svojim pravilima

i da, Isusa u troclano predsjednistvo, s Rickom i Ezekielom, ima vec svoj entitet

lijep pozdrav svima, pravda za Comediana, nije los Watchmen, posebno directors cut :thumbup:
Jack Be Nimble

#7439 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Vidi se da je Tara bila trudna. Dojke joj ko lubenice, najbolji momenti epizode kada trci.

Inace nema se nista puno kazati u vezi epizode. Mislim da se nesto desavalo, samo ne znam sta.
SanskiBiser

#7440 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Jack Be Nimble wrote:Vidi se da je Tara bila trudna. Dojke joj ko lubenice, najbolji momenti epizode kada trci.

Inace nema se nista puno kazati u vezi epizode. Mislim da se nesto desavalo, samo ne znam sta.
Neko ce vec vjerovatno napraviti montazu sa Tarom iz ove epizode i ovom pjesmom :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7441 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Jack Be Nimble wrote:Vidi se da je Tara bila trudna. Dojke joj ko lubenice, najbolji momenti epizode kada trci.

Ili sto bi reko Zgembo...

brain bubbles

#7442 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

vjerovatno ce se ove amazonke opet pojaviti, mozda kad se udruze svi protiv Saviorsa, vidjet cemo
Tito_i_Partija

#7443 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Grozna epizoda. Tara mi je uzasno iritantan lik sa onim njenim non-stop "cool" i "fist-bumpovima"...k'o da je djecak od dvanaest godina.

Razumijem svrhu epizode, otkrili eto jos jedno naselje s kim ce se vjerovatno udruzit protiv Negana, al' da su Bogdom to uradili s nekim likom sto ne para oci.

Jednu stvar nisam bas najbolje skont'o, a mrsko mi je bilo premotavat' nazad: kad im je vec rekla za Alexandriju i kad su se dogovorili da idu tamo, sto je pocela bjezat' od one dvije u sumi? Jel' mozda mislila da ce je ipak ubit' pa se prepala il' sta vec?
SOMA

#7444 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SOMA »

Tito_i_Partija wrote:Grozna epizoda. Tara mi je uzasno iritantan lik sa onim njenim non-stop "cool" i "fist-bumpovima"...k'o da je djecak od dvanaest godina.

Razumijem svrhu epizode, otkrili eto jos jedno naselje s kim ce se vjerovatno udruzit protiv Negana, al' da su Bogdom to uradili s nekim likom sto ne para oci.

Jednu stvar nisam bas najbolje skont'o, a mrsko mi je bilo premotavat' nazad: kad im je vec rekla za Alexandriju i kad su se dogovorili da idu tamo, sto je pocela bjezat' od one dvije u sumi? Jel' mozda mislila da ce je ipak ubit' pa se prepala il' sta vec?
zato sto su poceli pucat na nju nakon sto su je poslali da ubije onog zombija sto se zapetljao u granama.
Tito_i_Partija

#7445 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

SOMA wrote:
Tito_i_Partija wrote:Grozna epizoda. Tara mi je uzasno iritantan lik sa onim njenim non-stop "cool" i "fist-bumpovima"...k'o da je djecak od dvanaest godina.

zato sto su poceli pucat na nju nakon sto su je poslali da ubije onog zombija sto se zapetljao u granama.
Ne sjecam se scene tacno, mislio sam da je ona prva pocela bjezat, pa su onda poceli pucat' na nju.
brain bubbles

#7446 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

I ja mislim da je ona prva krenula da bjezi. Mozda je mislila da ce je ubiti kad dođu do Heata, jer je on u blizini i postoji mogucnost da pronađe ono selo. Sve u svemu, mala ce nastradati sto joj je pomogla
kakavdanakneiskustvu

#7447 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Je li jos dvije epizode do kraja polusezone?
joske

#7448 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by joske »

8 je polufinalna . o cemu vi ko je pobjego i kad od koga :roll:
Jack Be Nimble

#7449 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Tara je prva pocela bjezati, pa onda pucali za njom.

Komotno su mogli staviti zadnju scenu epizode kao prvu scenu, gdje Tara veli na koga je naisla u sumi, sta imaju i da bi mozda mogli pomoci. I tako krenuti sa epizodom. Stvarno je ne bitno sta i kako je bilo Tari.
strong69

#7450 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by strong69 »

Tara na Lezbosu. Meni se učinilo da ide roknuti onog walkera kad one, prije nego mu zabode noz u glavu, počinju pucati.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Post Reply