Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hladan.preminger

#7426 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by hladan.preminger »

Pitam mehaničare gdje ima dobar autoelektricar (po mogućnosti mercedes specijalista)?
Imam neki sitan bug pa da prekontrolišem da sam miran.
HAVANA

#7427 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by HAVANA »

065583625 Vjeran.Samo Mercedes.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7428 Re: RE: Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

HAVANA wrote:065583625 Vjeran.Samo Mercedes.
Otkad to??? Ako mislimo na istog, iz lukavice?!

Sent from my C6603 using Tapatalk
HAVANA

#7429 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by HAVANA »

Eto ga na stupu radi, kod tehnickog pregleda.Ja od kad ga znam samo mercedesa,nece drugo ni da pogleda.Ima bas dobre spravice i djidje za mercedesa a i zna.Jes da malo puno prica. :D Mozda sad i drugo radi,nemam pojma.
Enticer

#7430 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Enticer »

Imam problem sa maglenjem sajbe, zamagli brzo, a ne moze da posusi, ni grijanjem ni klimom. A inace slabo grije unutra skroz, a oni ventilatori naprijed ima ih 4, dva sa strane i dva u sredini, ovi mi u sredini totalno slabo pusu, dok ovi sa strana su bolji. Hmm sumnjam na mali hladnjak, kazu kad on ode curi dole kod nogu, a ja nisam primjetio da curi ista. Prije pola godine, mozda i vise sipo sam ona hladnjak ona sranja od praskova, tu sam se zayeb'o dobro, mozda je to sve pozacepljavalo... :? U pitanju je VW Sharan 2002.god.
Ima li ko iskustva sa ovim belajima?
kabal1337

#7431 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kabal1337 »

Preporuka majstora za Mercedes ? / Sarajevo
mirzet87sa

#7432 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

adi/zeljko
kabal1337

#7433 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kabal1337 »

Gdje se nalazi taj Zeljko ?
mirzet87sa

#7434 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

negdje u lukavici, ne znam ni ja tacno.. moram potrazit negdje br.. ili ako ko zna, radio je i on u starlineu.. ps. jesi li ti onaj kojem adi umalo ne heba boga? :D sto je pametovo oko internet majstorluka i mazanja ;D
kabal1337

#7435 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kabal1337 »

nek on hebe, sve mu pise u WIS-u.
mirzet87sa

#7436 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

Djes mu pametovat i spominjat internet, podivlja lik.. :D meni je sredio c mjenjac, e full, cls sreduje.. ostavim mu uvijek 50-100eu vise i ne smaram, kad zavrsi zavrsi.. :D
kabal1337

#7437 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kabal1337 »

Ja znam da Adi ima znanje, te da su za njega ova tipicni servisi sasa i smaranje. Ali ja sam stekao takav osjecaj kao da nece, ili smlati... Pogotovo manji majstor.
Onda frka oko diskova, ma gluposti je biti jeftin na tim stvarima. Ne bi ja ni "a" progovorio da mi je rekao: ej tako i tako stvari stoje.
mirzet87sa

#7438 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

Ja mu licno za sitne kvarove i ne idem.. pogotovo gluposti tipa zamjena ulja, filtera, svjecice, grijaci.. samo krupne stvari.. :D da znanja ima ima i ne moze niko reci da nema.. nije mala stvar, barem ne meni, vratit iz mrtvih 722.9
HAVANA

#7439 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by HAVANA »

Imam ja na poslu zeljkov broj.Al nema prije srijede. :D
kabal1337

#7440 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by kabal1337 »

Meni vala ne gori...
Kad ugrabis vremena proslijedi nam, ako nije problem.
Hvala unaprijed.
mirzet87sa

#7441 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

baci nek se nadje, dobar je i on za mercedese..
Kataklinger

#7442 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Kataklinger »

Imal' ijedan taj majstor sa znanjem a da nije ters i da sam sebe ne zakiva u zvijezde? Ko god ima malo corbe u glavi, to ne da sa sobom pricat, neki zivci nesto, pa majka mu stara, treba imat i odnos s ljudima. Ima jbg i svakakvih musterija, ali ovi majstori generalizuju pa imaju isti tretman sa svima. Onaj spomene bitangu uz napomenu da je ters, onaj spomene Buzu uz napomenu da je ovakav, onakav, onda Adi ovo Adi ono, ne smije im se ovo spomenut, ne smije ono. Sta ja sad treba da odvezem svoje auto jednom od tih boljih majstora, ostavim i poklopim se ko ckapi, uz strah da me nece odjebat ako mu nesto kazem sto mu ne pase?
HAVANA

#7443 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by HAVANA »

Ako ja dodjem tom dobrom majstoru,mogu mu ispricati sta je problem,pitati koliko ce kostati,kada moze primiti,zavrsiti i cao.Nemojte gnjaviti ljude suvisnom pricom i petljati se u njihov poso,cuo ti,procito na internetu,ima ovo,ima ono,ima hamo u avliji skida mjenjac za petobanku,nema potrebe da si tu i metiljas mu se oko nogu i dizalice dok radi...I onako mu drnda telefon i prekida ga stalno, a pola tih poziva su gomila glupih i suvisnih pitanja i zahtjeva.Svi bi u vecini slucajeva sve jeftinije i preko reda,svima se zuri,svi su nervozni...I niko nije carobnjak,neke stvari je tesko rijesiti i dijagnosticirati,nekad trebaju sati da se samo ustanovi sta je problem a to je tesko naplativo utroseno vrijeme.Pogotovo kad su radili raznorazni djundjeri po avlijama, pa je pola crijeva otkaceno,egr blokiran,dpf skinut...I onda od njega trazis da sad to sve rijesi.Kakvih sam se budala nagledo kod mehanicara to je za price. :-) Najbolje po njegovo psihicko zdravlje,a i finansijsku situaciju je kao vani.Prijemni pult,termin i dovidjenja i prijatno.Nema hodat po radioni i peglat ljude.
HAVANA

#7444 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by HAVANA »

A dobri,dobri su mnogi i vala nemam problem ni sa jednim.Svaki ce mi pomoci u 3 ujutro da ga zovnem.Dobar je i hota,i ado,i vjeran,zeljko,sejo,bitanga...Svako ima svoje bubice i los dan,svako moze i pogrijesiti,nije mrtva glava.Svi ovi ljudi da su vani ubijali bi se od posla.I naplatili svoj rad i trud.Neki dan slusam frajera on bi i fiskalni racun i garanciju, a da mu mijenja set kvacila za 80 maraka ruku na autu od 20 i kusur hiljada.Jos dosao sa setom kvacila u kesi,sam on kupio sa fiksnim zamajcem.I daj mu i fiskalni i garanciju.Za 8 banki i njegov set,sa interneta. :lol: Haj nek mi jedan od takvih napravi finansijsku konstrukciju za regularnu firmu i poslovanje a da moze to uraditi za 80km.Ih kaeee,kako je to u njemackoj.Znas reko kako je?Dobar dan,molim kljuceve,dodjite sutra...870 eura i garancija.Sve sa osmijehom. :)
Bakir1

#7445 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

To je zato sto svi kod nas sve znaju...
Znaju ko krade kako krade ko koga guzi cija je koja firma gdje se kupuju auta koliko se zaradi na autima svi sve znaju ali kada dodje do realizacije prc milojka nejma ne moze to tako...
Ja ono sto znam prosljedim kao informaciju majstoru, pregledaj pogledaj daj mi dijagnostiku i to je to i to sa ljudima koje znam citav zivot.
Sa ljudima raditi a nemati stav tj tersluk je garancija loseg majstora probijenih rokova lopovluka.
A i mnogi bi bili gospoda za svoje pare ali iz nekog razloga izbjegavaju gospodski ovlastene servise :mrgreen:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#7446 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bordo gandalf »

Kataklinger wrote:Imal' ijedan taj majstor sa znanjem a da nije ters i da sam sebe ne zakiva u zvijezde? Ko god ima malo corbe u glavi, to ne da sa sobom pricat, neki zivci nesto, pa majka mu stara, treba imat i odnos s ljudima. Ima jbg i svakakvih musterija, ali ovi majstori generalizuju pa imaju isti tretman sa svima. Onaj spomene bitangu uz napomenu da je ters, onaj spomene Buzu uz napomenu da je ovakav, onakav, onda Adi ovo Adi ono, ne smije im se ovo spomenut, ne smije ono. Sta ja sad treba da odvezem svoje auto jednom od tih boljih majstora, ostavim i poklopim se ko ckapi, uz strah da me nece odjebat ako mu nesto kazem sto mu ne pase?
Bitanga je normala.. Od mene topla preporuka!!!
HAVANA

#7447 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by HAVANA »

Bakir1 wrote:To je zato sto svi kod nas sve znaju...
Znaju ko krade kako krade ko koga guzi cija je koja firma gdje se kupuju auta koliko se zaradi na autima svi sve znaju ali kada dodje do realizacije prc milojka nejma ne moze to tako...
Ja ono sto znam prosljedim kao informaciju majstoru, pregledaj pogledaj daj mi dijagnostiku i to je to i to sa ljudima koje znam citav zivot.
Sa ljudima raditi a nemati stav tj tersluk je garancija loseg majstora probijenih rokova lopovluka.
A i mnogi bi bili gospoda za svoje pare ali iz nekog razloga izbjegavaju gospodski ovlastene servise :mrgreen:
Ma nije to samo u tim stvarima.Najteze je sa ljudima raditi.Svi bi cuda nekakva.Svi bi regularno a kad sam dovuce onda bi od speditera da mu cudo napravi,kad registruje,predo bi u utorak a da mu je u srijedu sve gotovo,naravno na rate i sto jeftinije.Kad kupuje u regularnoj firmi,mjerilo cijene mu je svercer,ih kaze ti zaradis.Jok eto tebi ja otvorio,da ti zelje ispunjavam.Kad je puno preslo,ih puno preso.Kad je malo preslo,skupo a i nije garant toliko preslo.Kad obojis vrata,ko da je kran pao na njega.Kad ne obojis,ih kaze vidi udareno.Kad je bijeli i jeftin,ih da je sivi i sa automatskom klimom i svjetlima...Kad je sivi i sa automatskom klimom i svjetlima,jebo opremu.Kad je bordo,navija za zelju.Kad je plavi navija za sarajevo.Kad sam kupi ubijedjen u lakocu uvoza i kupovine,sve te ispita i ode.Kad mu zapne,zove te jer ti to znas.Luda zemlja u kojoj se najlakse prodaju auta sa puno kilometara.Cijene se gledaju u par stotina maraka a u normalnom svijetu razlika zna biti i par hiljada za isto godiste i model,zavisno od opreme,boje,kilometara...Kad kreci kucu,za stoju bi kako da je okreci,al ne sam,neg ko gospodin fino da zovne majstora.Svaku jebenu stvar, u bilo kojoj djelatnosti,svi zamisljaju i smatraju da vrijedi i treba tako biti kako oni zamisle.Sve dok se ne dodje do djelatnosti kojom se oni bave.Onda sve vrijedi.
Bakir1

#7448 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

Srecom najpametniji uvijek "jeftino" prolaze :mrgreen:
HAVANA

#7449 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by HAVANA »

Ja carape one jeftine uzeo,hoce zena da me istjera iz kuce kad dodjem. :lol: 3 za 3km.One 5 za 25 i dan danas traju,miruhe. :D Jeftino je najskuplje,ako sam ista u zivotu naucio,to sam.U bilo cemu.Obicni majstor,da mi kreci...Cim on nabraja jeftin sam,krecim,lijepim plocice,radim rigips,vodu,struju...Haj ti ziv bio gdje si i dosad bio jeftin.Najlakse je biti jeftin,to je igra bez kraja i sam sebi skaces u stomak.Em ce te neko stanglom opalit,em ti firma nece raditi duze od par godina,u bilo cemu.Najlaksi nacin do brzih para,jeftin i na foru uzmi i napustaj djelatnost.Hajd radi i penziju zaradi sa istom firmom i u istoj djelatnosti...To je vec nauka i celicni zivci.Splet raznoraznih gubitaka i dobiti,problema i lakoce poslovanja.Ja uvijek kazem,probaj,sve ce ti se samo kazati.Evo ja cu ti i objasniti,olaksati...samo probaj.I sa mehanicarima je isto.Cim on meni pocne,blokiraj egr,skini dpf,jebo to,stavi plocice od 30km...U ruci mu rigips saraf i sarafciger s pijace...Hvala,eto me u cetvrtak. :run:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7450 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Ja sam skontao, da treba biti ters k'o i sami majstori, jer svakako ni sa finim stavom neces bolje proci kod njih.

Sent from my C6603 using Tapatalk
Post Reply