Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
rhez
#7426 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa, pitanje:
Da li biste ušli u koaliciju koja bi uključivala nacionalne stranke? Znam, sada ne biste, ali recimo da su tek okončani izbori i da imate ponudu da uđete u vlast koja bi uključivala i nacionalne stranke.
Da li biste ušli u koaliciju koja bi uključivala nacionalne stranke? Znam, sada ne biste, ali recimo da su tek okončani izbori i da imate ponudu da uđete u vlast koja bi uključivala i nacionalne stranke.
-
Pedja Kojovic
#7427 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
marinhan
Posto je Vlada premijera Musica od pocetka imala tijesnu vecinu opozicija je cesto po hodnicima razmatrala mogucnost da je "obori".
MI smo odbijali ucesce u takvim planovima jer smo mislili da je neprirodnost kolacije opozicionih stranaka izrazenija nego ona izmedju vladajucih stranaka.
Ipak, postojala je jedna opcija koju bismo podrzali.
Nazalost, nas prijedlog, da se ekspertna Vlade formira od svih parlamentarnih stranaka i da ukljucuje i nestranacke ljude, nije naisao na podrsku medju zavjerenicima.
p.k.
Posto je Vlada premijera Musica od pocetka imala tijesnu vecinu opozicija je cesto po hodnicima razmatrala mogucnost da je "obori".
MI smo odbijali ucesce u takvim planovima jer smo mislili da je neprirodnost kolacije opozicionih stranaka izrazenija nego ona izmedju vladajucih stranaka.
Nazalost, nas prijedlog, da se ekspertna Vlade formira od svih parlamentarnih stranaka i da ukljucuje i nestranacke ljude, nije naisao na podrsku medju zavjerenicima.
p.k.
- Skijaš
#7428 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nemam pitanja Peđa, ali eto samo da kažem kako me ponekad tvoji odgovori pomalo sjebu. U najpozitivnijem smisluPedja Kojovic wrote:marinhan
p.k.
- Corto Maltese
#7429 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne mogu vjerovati!? Mislio sam da je manipulacija djecom u političke svrhe zabranjena.MarinHan wrote:Bogu hvala pa da ima i Naša stranka u BiH![]()
Još jedno pitanje, dok sam se zagrijao:
Da li i na koji način maloljetnici mogu učestvovati u radu Naše stranke? Da li mogu volontirati? Viđao sam kako neke osobe koje imaju 16-17 godina već imaju članske karte SDA, pa čak sam vidio i jednu člansku kartu SDPa koja je izdata jedanaestogodišnjaku!
- rossoner
#7430 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa imam pitanje.
Pošto na vašoj stranici nisam to uspio naći, htio bih znati da li je formiran općinski odbor u Jablanici i ko je predsjednik? Imam ozbiljna razmišljanja o priključenju jer mi je lična dolje, a sad živim u Sa privremeno. Samo mi je izuzetno bitno ko je odgovorni i kakva je organizacija. Mislim da bih mogao aktivirati još mladih da se priključe. Vi i SDU ste mi simpa, to sam već nekoliko puta rekao, samo što SDU nema dolje još, to znam.
Pošto na vašoj stranici nisam to uspio naći, htio bih znati da li je formiran općinski odbor u Jablanici i ko je predsjednik? Imam ozbiljna razmišljanja o priključenju jer mi je lična dolje, a sad živim u Sa privremeno. Samo mi je izuzetno bitno ko je odgovorni i kakva je organizacija. Mislim da bih mogao aktivirati još mladih da se priključe. Vi i SDU ste mi simpa, to sam već nekoliko puta rekao, samo što SDU nema dolje još, to znam.
Last edited by rossoner on 05/06/2012 22:39, edited 1 time in total.
-
rhez
#7431 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hvala na odgovoru iako sam Peđu pitao.MarinHan wrote:100% ne bi ulazili, znam da sam to isto pitanje postavio na predizbornom skupu u Tešnju 2010![]()
-
Canton
#7432 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nasa Stranka nikad nece pristati uci i vlast. Zasto?rhez wrote:Peđa, pitanje:
Zato sto je najlakse soliti pamet iz opozicije, znajuci da nikad nece dobiti dovoljno glasova da budu vodeca stranka u koaliciji, ali ce dobiti dovoljno glasova za 1-2 mandata u skupstini kantona Sarajevo sto je njima sasvim dovoljno.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7433 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Lokalni odbori NS u Sarajevu su danas cistili parkove, i u lokalnoj zajednici konkretno djelovali, dok su se neki otimali i borili za fotelje.
NS Novo Sarajevo,NS Novi Grad, NS Vogosca....
Vise na:
http://www.facebook.com/NASA.STRANKA.SARAJEVO
Vise na:
- poznanik
#7434 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Canton wrote:Nasa Stranka nikad nece pristati uci i vlast. Zasto?
Zato sto je najlakse soliti pamet iz opozicije...
Svako napredno društvo treba imati jaku i sposobnu opoziciju, samo tako pozicija može biti pod kontrolom i provoditi volju birača kroz zakone i propise. Jaka opozicija znači i efikasnu poziciju.
-
Canton
#7435 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Izvini ali ja ti ne vidim stranku koja je sama sebe ogranicila na Sarajevo. Uopste ne sporim pravo NSu na opoziciono djelovanje, samo kazem da njima trojici-cetvorici ulazak u vlast neodgovara iz razloga koje sam rekao.poznanik wrote:Canton wrote:Nasa Stranka nikad nece pristati uci i vlast. Zasto?
Zato sto je najlakse soliti pamet iz opozicije...
Svako napredno društvo treba imati jaku i sposobnu opoziciju, samo tako pozicija može biti pod kontrolom i provoditi volju birača kroz zakone i propise. Jaka opozicija znači i efikasnu poziciju.
Uvijek se u KS mogu osloniti na odredjen broj glasaca koji nisu simpatizeri uslovno receno velikih stranaka
tako da ce uvijek biti tu u parlamentu, palamuditi a ni za sta nece odgovarati, sto je legitimno pravo.
Dakle tesko da na visim nivoima imaju kapacitet za jako opoziciono djelovanje ali u KS mogu odraditi kvalitetan posao, za razliku recimo od SDU koji su opsjednuti SDPom. Zbog toga NS u kantonu Sarajevo smatram konstruktivnom opozicijom.
- seln
#7436 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bravo!-LIBERO- wrote:Lokalni odbori NS u Sarajevu su danas cistili parkove, i u lokalnoj zajednici konkretno djelovali, dok su se neki otimali i borili za fotelje.
Vise na:http://www.facebook.com/NASA.STRANKA.SARAJEVO
Tako smo nekada i mi, dok smo bili pioniri. Fino i organizovano iz skole, ponesemo alat i idemo cistiti park.
-
rhez
#7437 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hvala i tebi na odgovoru, ali sam Peđu pitao.Canton wrote:Nasa Stranka nikad nece pristati uci i vlast. Zasto?rhez wrote:Peđa, pitanje:
Zato sto je najlakse soliti pamet iz opozicije, znajuci da nikad nece dobiti dovoljno glasova da budu vodeca stranka u koaliciji, ali ce dobiti dovoljno glasova za 1-2 mandata u skupstini kantona Sarajevo sto je njima sasvim dovoljno.
-
pemanapemani
#7438 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Canton wrote:Nasa Stranka nikad nece pristati uci i vlast. Zasto?rhez wrote:Peđa, pitanje:
Hajde budi malo iskren pa odgovori da li bi ti pristao?
Ko bi normalan pristao da uđe u vlast nekoliko mjeseci prije lokalnih izbora i to sa strankom koja za dvije godine nije uradila bukvalno ništa i strankom na čijem je čelu čovjek za kojeg se osnovano sumnja da je povezan sa organizovanim kriminalom?
Ako je NS baš takva kako si ti naveo, zašto su koalirali sa SDP-om u Gradskom vijeću? Tada je bilo da su željni vlasti pod svaku cijenu.
Zašto SDP nije pristao na "vladu eksperata" koju je predlagala NS?
Dvije godine se bezobrazno sprdate sa ovom strankom. Prvi ti si nekoliko puta napisao kako se NS ne zaslužuje nazivati strankom i ismijavao si svakog ko ih je spomenuo u kontekstu potencijalno bitnog političkog faktora. Naravno, ne samo ti, nego čitava svita forumaša.
Nije mi jasno kako je sad odjenom NS bitna? Čemu tolika zabrinutost za skupinu ljudi koja se "nikako ne može okarakterisati kao politička stranka". Na kraju bi obavezno stajao neki mega zajebani smajli koji bi kao slikovno prikazivao kako je NS smijurija od stranke...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7439 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Evo Pedje i na klix-u:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/kojovic- ... /120606104
U sustini rekao je ono sto je opste poznata stvar i principijelan stav NS.
Po mom misljenju NS ima najveci problem zbog te neke medijske blokade, ali evo, pomalo, fragmentirano..ali se i to malo mijenja. Istina najvise na netu, ali eto...
Po mom misljenju NS ima najveci problem zbog te neke medijske blokade, ali evo, pomalo, fragmentirano..ali se i to malo mijenja. Istina najvise na netu, ali eto...
- Corto Maltese
#7440 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Najveći problem Naše Stranke je taj što je, na neki način, mimo svijeta. Sama ideja cilja na onaj duh koji je nekada boravio u BiH, naročito u gradovima. Na žalost, rat i poratno beznađe su učinili svoje, i nosioci tog duha su u većem broju vani, nego u zemlji. Razlika se ne označava sa "%" nego sa "x". Što će reći, NS mora da sebi gradi bazu, jer ne može preuzeti nijednu od postojećih. I tako dolazimo do glavnog razloga zašto su prethodne četiri godine proćerdane, u smislu privlačenja glasačkog tijela. Na početku se računalo se na veliki dio glasača SDP, jer NS i jesu osnovali odmetnuti SDP-ovci, odnosno oni koji su bili bliski toj ideji i pisali otvorena pisma Lagumdžiji. Zajeb je bio u vjeri da je samo rukovodstvo SDP-a zastranilo. Ali kao što vidimo, baza SDP BiH je i na ideološkom nivou trenutno bliža SBB-u, i SZBiH, zbog čega nova koalicija tako glatko prolazi, i zbog čega su tako česti prelasci iz Haretovog u Zlajino naručje (dobrodošao Druže Berilo!). Helem, potrebno je usmjeriti se na potpuno nove ciljne grupe.-LIBERO- wrote:Evo Pedje i na klix-u:
Last edited by Corto Maltese on 06/06/2012 18:57, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#7441 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Slazem se Corto
. Mislim, vidim, da su i sami to shvatili, i da su poceli furati svoj film. I zaista se pocelo stvarati jezgro (koliko god da je) glasaca NS koji nemaju nikakve zajednicke veze ni sa SDP-om, a jos manje sa ovim drugima.
- Dasi
#7442 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne trolaj, tema je NS a ne SDPmadner wrote:Ako dobiju 10% u Sarajevu to bi bio strahovit uspjeh.
Realno 5%.
- madner
#7443 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
To je kao kada neki manadzer kaze imamo super produkt, samo su kupci glupi pravo. Mi cemo ostat vjerni produktu i cekat dok se kupci promjene.-LIBERO- wrote:Slazem se Corto. Mislim, vidim, da su i sami to shvatili, i da su poceli furati svoj film. I zaista se pocelo stvarati jezgro (koliko god da je) glasaca NS koji nemaju nikakve zajednicke veze ni sa SDP-om, a jos manje sa ovim drugima.
I jos im neko aplaudira za taj pristup.
- madner
#7444 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sto se samom sebi smijes?Dasi wrote:Ne trolaj, tema je NS a ne SDPmadner wrote:Ako dobiju 10% u Sarajevu to bi bio strahovit uspjeh.
Realno 5%.
- Boom71
#7445 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Corto Maltese wrote:Najveći problem Naše Stranke je taj što je, na neki način, mimo svijeta. Sama ideja cilja na onaj duh koji je nekada boravio u BiH, naročito u gradovima. Na žalost, rat i poratno beznađe su učinili svoje, i nosioci tog duha su u većem broju vani, nego u zemlji. Razlika se ne označava sa "%" nego sa "x". Što će reći, NS mora da sebi gradi bazu, jer ne može preuzeti nijednu od postojećih. I tako dolazimo do glavnog razloga zašto su prethodne četiri godine proćerdane, u smislu privlačenja glasačkog tijela. Na početku se računalo se na veliki dio glasača SDP, jer NS i jesu osnovali odmetnuti SDP-ovci, odnosno oni koji su bili bliski toj ideji i pisali otvorena pisma Lagumdžiji. Zajeb je bio u vjeri da je samo rukovodstvo SDP-a zastranilo. Ali kao što vidimo, baza SDP BiH je i na ideološkom nivou trenutno bliža SBB-u, i SZBiH, zbog čega nova koalicija tako glatko prolazi, i zbog čega su tako česti prelasci iz Haretovog u Zlajino naručje (dobrodošao Druže Berilo!). Helem, potrebno je usmjeriti se na potpuno nove ciljne grupe.-LIBERO- wrote:Evo Pedje i na klix-u:
- Boom71
#7446 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
lijepo si to uočiomadner wrote:To je kao kada neki manadzer kaze imamo super produkt, samo su kupci glupi pravo. Mi cemo ostat vjerni produktu i cekat dok se kupci promjene.-LIBERO- wrote:Slazem se Corto. Mislim, vidim, da su i sami to shvatili, i da su poceli furati svoj film. I zaista se pocelo stvarati jezgro (koliko god da je) glasaca NS koji nemaju nikakve zajednicke veze ni sa SDP-om, a jos manje sa ovim drugima.
- DepraUbiVepra
- Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!
#7447 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nisu kupci glupi, kupci su bolesni... I mi ćemo ostati vjerni svom produktu. I ne treba nam aplaudirati - na lijeku se ne zahvaljuje!madner wrote:To je kao kada neki manadzer kaze imamo super produkt, samo su kupci glupi pravo. Mi cemo ostat vjerni produktu i cekat dok se kupci promjene.-LIBERO- wrote:Slazem se Corto. Mislim, vidim, da su i sami to shvatili, i da su poceli furati svoj film. I zaista se pocelo stvarati jezgro (koliko god da je) glasaca NS koji nemaju nikakve zajednicke veze ni sa SDP-om, a jos manje sa ovim drugima.
- Boom71
#7448 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
uvijek je avangarda i napredna misao imala problema.ali to ne znaci da treba odustati,nego realno prihvatiti stanje u drustvu i prepoznatljivo djelovati.DepraUbiVepra wrote:Nisu kupci glupi, kupci su bolesni... I mi ćemo ostati vjerni svom produktu. I ne treba nam aplaudirati - na lijeku se ne zahvaljuje!madner wrote:To je kao kada neki manadzer kaze imamo super produkt, samo su kupci glupi pravo. Mi cemo ostat vjerni produktu i cekat dok se kupci promjene.-LIBERO- wrote:Slazem se Corto. Mislim, vidim, da su i sami to shvatili, i da su poceli furati svoj film. I zaista se pocelo stvarati jezgro (koliko god da je) glasaca NS koji nemaju nikakve zajednicke veze ni sa SDP-om, a jos manje sa ovim drugima.
- madner
#7449 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kakva ba avangarda.
S tim stavom nece nikad kreirati politiku za drustvo nego ce ostati ventil za razocarane.
S tim stavom nece nikad kreirati politiku za drustvo nego ce ostati ventil za razocarane.
- kiky
#7450 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
meni se čini da je u perspektivi stvaranje jednog večeg bloka oko sbb u koji bi ušle manje političke partije kao što su ns, lds, sdu isl. ...
po meni, a pod određenim uvijetima, to nebi bilo loše ...
al opet ...
neznam ...

po meni, a pod određenim uvijetima, to nebi bilo loše ...
al opet ...
neznam ...