dallton wrote:http://www.youtube.com/watch?v=GAMWEgkG ... re=related
citati
"ako ohr nece da radi svoj posao, neka ide - mi cemo zavrsiti stvari na svoj nacin"
"ako dodik hoce referendum, neka ga napravi - on zna sta to znaci"
"kad nisu uspjeli 93 sa vojskama s tri strane, srbija, cg, hrvatska - sad vise nemaju nikakve sanse"
ma najbolje brate receno kratko da puno ne tupimo dalje
Milorad Dodik ALL ABOUT
- Bosnolog
#7426 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- kamen spoticanja
#7427 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
daj ba vise ,gdje je onaj konrad da prenese stranackom sefu ovo:
milorade molim te,evo molim te daj nam referendum,odcjepi se...eto ne moras se odjcepljivat,daj referendum bar o uzgoju puzeva na meksickim farmama,daj sta bilo referendumuj...molim te
daj eto makar da dallton jednom ne bude upravu( dallton
)
daj makar njemu napakosti,nek crkne od muke kad vidi kako se kod vas demokratski referendumuje...molim te mile
evo obecavam da cu skavi dan kupovati mlijeko od tvojih dalekometnih krava...molim te bre mile
milorade molim te,evo molim te daj nam referendum,odcjepi se...eto ne moras se odjcepljivat,daj referendum bar o uzgoju puzeva na meksickim farmama,daj sta bilo referendumuj...molim te
daj eto makar da dallton jednom ne bude upravu( dallton
daj makar njemu napakosti,nek crkne od muke kad vidi kako se kod vas demokratski referendumuje...molim te mile
evo obecavam da cu skavi dan kupovati mlijeko od tvojih dalekometnih krava...molim te bre mile
- vee-jay
#7428 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kamen spoticanja wrote:daj ba vise ,gdje je onaj konrad da prenese stranackom sefu ovo:
daj eto makar da dallton jednom ne bude upravu( dallton)
- felipe kajetano
#7429 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
O vidim fan-klub raste iz dana u dan
Nego..album sa sličicama"I poslije Dodika Mile" od srijede na svim kioscima..pa more se onda i tapke razbaciti 
- felipe kajetano
#7430 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
E Zago pa nemoj bona tako ;-)Ja sam na platnom spiskuzagazaga wrote:a ti dežuraš da ne bi neko isprljao lik i djelofelipe kajetano wrote:O vidim fan-klub raste iz dana u danNego..album sa sličicama"I poslije Dodika Mile" od srijede na svim kioscima..pa more se onda i tapke razbaciti
![]()
![]()
- Skijash
#7431 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kako da ne, ovo što Dodik traži podršku za aktivnosti nepriznavanja Suda i Tužilaštva BiH je prazna priča, nije razlog za brigu, kao što je i ono ukopavanje JNA oko Sarajeva bilo vojna vježba. Šta da neko odgovori i odluči da se neće priznavati sudove RS-a ? Lako je njemu, on će u avion i pravac Surčin, Goricu mu *****.felipe kajetano wrote:O vidim fan-klub raste iz dana u danNego..album sa sličicama"I poslije Dodika Mile" od srijede na svim kioscima..pa more se onda i tapke razbaciti
-
dallton
#7432 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
vee-jay wrote:kamen spoticanja wrote:daj ba vise ,gdje je onaj konrad da prenese stranackom sefu ovo:
daj eto makar da dallton jednom ne bude upravu( dallton)
evo obecavam da cu skavi dan kupovati mlijeko od tvojih dalekometnih krava...molim te bre mile![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7433 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Lustracija! wrote:
RS ponovo na energetskoj mapi regiona
FOKUS: Značajne investicije su u RS došle iz Rusije, a u najavi su i nova ulaganja. Kako doživljavate etikete koje vam se daju da ste čovjek koji otvara vrata ruskom kapitalu?
DODIK: Dolazile su ovdje i druge zemlje. Austrija je pokupovala sve banke. Srbija je kupila Telekom. Ne bih imao ništa protiv da smo imali bilo koji konkurentan prijedlog iz Evrope ili Amerike za ulaganja u energetiku. Ništa nije bilo predodređeno za Ruse po svaku cijenu, već za onoga ko je imao novac da to plati i rekonstruiše. Proslavili smo godinu dana rada Rafinerije u Brodu, koja prerađuje više od milion tona sirove nafte.
Logika koja je plasirana preko "Transparensi internešnela" služila je samo za laganje. Ta organizacija je najveći svjetski lažov. Pominjali su čak da sam suvlasnik svega toga. Kada bih sanjao, to bi bilo zaista lijepo. RS je ponovo na energetskoj mapi regiona. Rafinerija će proizvoditi još tri miliona tona nafte, uz dodatnih 500 zaposlenih ljudi. Biće jedan od najznačajnijih regionalnih proizvođača nafte. Rusi najavljuju ulaganje dodatnih milijardu evra za te projekte. Ponosan sam što smo našli jednog sjajnog partnera u "Zarubežnjeftu" i Vnješekonom banci. Veliko je pitanje kako bi sada bilo da nismo riješili pitanje Rafinerije. Vlada prije mene dogovorila je prodaju Rafinerije "Alonu", zajedničkoj izraelsko-američkoj kompaniji, za jedan dolar, a da svi dugovi pripadnu RS. Samo nekoliko mjeseci poslije toga dobijamo ovaj projekat.

Da je meni ko DoDi sanjati

-
bogumil-8
#7434 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Interesantno je kako M. Dodik unaprijed zna da će biti i kakvi će biti zaključci i odluke u organima i institucijama RS!?Lustracija! wrote:
FOKUS: Najavili ste mogućnost referenduma u slučaju da visoki predstavnik u BiH nametne odluku kojom bi produžio mandat stranim sudijama i tužiocima, kao i po pitanju NATO. Hoće li se građani RS izjasniti o ovom pitanju u 2010. godini?
DODIK: Kada se OHR osjećao najvažnijim u BiH nije se posezalo za nametanjem takve odluke. Nelogično je da sada, kada se vidi kraj same funkcije OHR, nameću bilo kakvu odluku. Sud i Tužilaštvo BiH jesu antiustavne tvorevine, bez uporišta u Ustavu BiH, nametnute od strane visokog predstavnika. Pribavljaju kvazilegitimnost činjenicom da je ta odluka kasnije usvojena u parlamentu BiH, što po Dejtonskom sporazumu nije dovoljno. Da bi nešto bilo ustavno, mora se promijeniti Ustav. Za to je potrebna saglasnost strana potpisnica Aneksa IV Dejtonskog sporazuma. Suštinska priča jesu odnosi u BiH, a ne sudije i tužioci. RS je strana potpisnica Dejtonskog sporazuma i mora biti pitana za takvu vrstu transfera. Veoma je jasno da će u tom slučaju na sjednici parlamenta RS biti odbijena takva, eventualno nametnuta odluka, od organa i institucija u RS biće zatraženo da se to ne primjenjuje, kao ni bilo koja odluka Suda i Tužilaštva u BiH. Biće donijet stav da se članovi iz RS u zajedničkim organima pasiviziraju, a pokazaće se da se na ovaj način ne može više vladati. Kada sve to bude jasno, nakon sjednice parlamenta RS, usvojeni stav sadržavaće i zaključak da se ljudi u RS izjasne da li žele prihvatiti nametanje od strane visokog predstavnika i promjenu statusa RS.
Edit: Ova slika gore - je li to Dodikova vila na Dedinju?!
-
kv99
#7435 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Koji bolan ONI ? Da li mislis na salonce koji kao "normalni " i "umjereni", "demokratski " srbi brane krkanovu i SANU politiku i zagovaraju podjelu kao "najbolje rjesenje " ? Ili mislis na trolove koji kao veliki " Bosnjaci"brane krkanovu i SANU politiku i zagovaraju podjelu kao "najbolje rjesenje " ? Ej moj Lustracija, postavljas krkanov intervju kao argument da se podijeli drzava i onda se pitas sto su te svi prepoznali kao trolaLustracija! wrote:Pa zar ti ne znas?! Ti fakat ne znas za sta su oni?bogumil-8 wrote: Interesantno je kako M. Dodik unaprijed zna da će biti i kakvi će biti zaključci i odluke u organima i institucijama RS!?
- mO k3
#7436 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Italijanski premijer Silvio Berlusconi lakše je povrijeđen u incidentu koji se dogodio danas u italijanskom gradu Milanu nakon političkog mitinga.
Naime, napadač se uspio probiti do italijanskog premijera dok je dijelio autograme te ga udariti po licu nakon čega je italijanski premijer pao kao pokošen. Berlusconi je nakon toga prevezen u bolnicu krvave usne, a svjedoci govore da je 73-godišnjem premijeru krv obilato tekla iz nosa i iz usne.
Kasnije je otkriveno kako mu je napadač udarcem izbio dva zuba, što je potvrdio i glasnogovornik italijanske vlade dodajući da će premijer sutra službeno oglasiti o napadu. Berlusconi je zadržan u milanskoj bolnici sv. Rafaela na liječenju, a navodno je na odjeljenju hitne pomoći ponavljao kako je dobro.
Kako prenose italijanski mediji napadač je 42-godišnji Massimo Tartaglia koji se navodno već desetak godina liječi zbog psihičkih problema.
Policija je u prvom izvještaju navela kako je mladić udario šakom premijera, da bi kasnije dozvolili mogućnost kako je ipak udaren nekim predmetom. Na kraju se otkrilo kako je mladić imao stisnut u šaci za sada nepoznat predmet, a navodno je riječ je maketi milanske katedrale.
Napadač je odmah uhapšen.

dodo moram paziti da mu se ovo ne desi
samo sto ce mu ljudi izbiti sve zube iz usta 
Naime, napadač se uspio probiti do italijanskog premijera dok je dijelio autograme te ga udariti po licu nakon čega je italijanski premijer pao kao pokošen. Berlusconi je nakon toga prevezen u bolnicu krvave usne, a svjedoci govore da je 73-godišnjem premijeru krv obilato tekla iz nosa i iz usne.
Kasnije je otkriveno kako mu je napadač udarcem izbio dva zuba, što je potvrdio i glasnogovornik italijanske vlade dodajući da će premijer sutra službeno oglasiti o napadu. Berlusconi je zadržan u milanskoj bolnici sv. Rafaela na liječenju, a navodno je na odjeljenju hitne pomoći ponavljao kako je dobro.
Kako prenose italijanski mediji napadač je 42-godišnji Massimo Tartaglia koji se navodno već desetak godina liječi zbog psihičkih problema.
Policija je u prvom izvještaju navela kako je mladić udario šakom premijera, da bi kasnije dozvolili mogućnost kako je ipak udaren nekim predmetom. Na kraju se otkrilo kako je mladić imao stisnut u šaci za sada nepoznat predmet, a navodno je riječ je maketi milanske katedrale.
Napadač je odmah uhapšen.
dodo moram paziti da mu se ovo ne desi
-
bogumil-8
#7437 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nisu, valjda, za "ono što im Dodo kaže da jesu"?! Nije Dodo baš toliko pametan, pa da unaprijed zna i šta će i kako će mu skupština glasati! Nisu delegati baš toliko nesamostalni, valjda imaju i svoje mišljenje?!Lustracija! wrote:Pa zar ti ne znas?! Ti fakat ne znas za sta su oni?bogumil-8 wrote: Interesantno je kako M. Dodik unaprijed zna da će biti i kakvi će biti zaključci i odluke u organima i institucijama RS!?
Nego ona vila - je li to "Dodikov san" na Dedinju ili u Laktašima?
- vee-jay
#7438 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
jel' moze neko skratiti ovaj interviju gore u dve recenice? moze i jedna ako se nema sta suziti, neda mi se citat' 
-
bogumil-8
#7439 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nema za nas, ali ima za njegove pristalice i za njegove protivnike. I "pristalice" bi trebali shvatiti da će Dodo sve žrtvovati (pa i njih) kako bi očuvao "teškom mukom stečena dobra". Uništio bi Dodo i Srbiju, a pobjegao u Ameriku ili na Farska ostrva, ako bi postojala mogućnost da mu sudovi sude za njegova djela/nedjela.
- Bosnolog
#7440 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
DODIK OPTUŽUJE EU: DALI STE VIZNU LIBERALIZACIJU HRVATSKOJ U RATU 1993.
00:18 / 14.12.2009.

O tome nije pristojno pričati, ali pošto sam ja nepristojan ... : "Utisku o različitim aršinima nemoguće se oteti. To je vidljivo na mnogim mjestima, ali je to tabu tema o kojoj nije pristojno pričati. Pošto sam ja nepristojan, imam mogućnost da to kažem. Zahtjevi koje smo dobili, njih 167, za bijeli šengen, to potvrđuju. Evropa, suočena s problemom islama, plaši se još jedne neuralgične tačke u BiH. Ozbiljne pretpostavke govore da RS nema terorističke kapacitete, ali niko ne isključuje postojanje potencijala islamskog fundamentalizma u FBiH. Zato imamo problem zastoja."
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da je cijeli proces provođenja ustavnih reformi u BiH, u stvari, alibi za pokrivanje bespravnih poteza visokih predstavnika u ranijem periodu, za koje će morati da odgovaraju. "Mi nismo zainteresovani za jaku ...
... BiH, što ne znači da nismo zainteresovani ni za kakvu. Balans uspostavljen u Dejtonu jedini je održiv u BiH. Novi prijedlog /ustavnih promjena/ jeste na liniji debalansa koji nije održiv. OHR nastoji individualizovati odgovornost za stanje u BiH", naglasio je premijer Dodik za današnji broj "Fokusa".
On je ocijenio da su Srbi u BiH kolateralna šteta zbog straha Evrope od islama, zbog čega se pred BiH u procesu integracija postavljaju uslovi teži nego pred druge zemlje.
Premijer Srpske je istakao da nasilja u RS neće biti, a da se BiH mora konačno suočiti sa svojom realnošću, bez međunarodnog faktora, te da vidi ima li nekih kohezionih stvari u kojima može obezbijediti buduću egzistenciju.
"Teško će biti održana priča da smo pristajali ponešto prenijeti na BiH, znajući da je to pratila upotreba ogromne sile međunarodnog faktora, čak i vojne sile, zatvorima, tužbama, procesuiranjima koja se nikada nisu završila presudom. To je neregularna atmosfera otimanja nadležnosti i preko toga se ne može preći. Zato je na brzinu sklepana priča ustavnih promjena, kako bi se do sada otete nadležnosti uvrstile u Ustav BiH. Mi ne možemo ništa nametnuti BiH, ali i te kako imamo mogućnost da odbranimo RS", rekao je Dodik.
Komentarišući činjenicu da je Srbija u posljednje vrijeme ubrzala put ka EU i koliko to utiče na poziciju RS, Dodik je rekao da se neki pomaci vide, ali da je tu i pitanje procesa koji se vodi u Hagu u vezi sa Kosovom.
On je ocijenio da je sve više euroskeptika u samoj Srbiji, ali i ovdje, te da se kroz iglene uši provlači priča o viznoj liberalizaciji, a zaboravlja da je u vrijeme rata 1993. godine to isto dato Hrvatskoj, iako je bila u ratu.
"Utisku o različitim aršinima nemoguće se oteti. To je vidljivo na mnogim mjestima, ali je to tabu tema o kojoj nije pristojno pričati. Pošto sam ja nepristojan, imam mogućnost da to kažem. Zahtjevi koje smo dobili, njih 167, za bijeli šengen, to potvrđuju. Evropa, suočena s problemom islama, plaši se još jedne neuralgične tačke u BiH. Ozbiljne pretpostavke govore da RS nema terorističke kapacitete, ali niko ne isključuje postojanje potencijala islamskog fundamentalizma u FBiH. Zato imamo problem zastoja. Srbija jeste dobila bezvizni režim, ali mislim da će to i BiH dobiti naredne godine", naglasio je premijer Dodik.
Izvor :Biznis.ba / Srna
/Fasisoidni rijecnik identican onom koji je koristio Dabic Jadovan 1991,Guslarsko mitolomansko sludivanje sludenih masa se nastavlja,sve u cilju spasa sopstvene koze i velikosrpske ideologije/
00:18 / 14.12.2009.

O tome nije pristojno pričati, ali pošto sam ja nepristojan ... : "Utisku o različitim aršinima nemoguće se oteti. To je vidljivo na mnogim mjestima, ali je to tabu tema o kojoj nije pristojno pričati. Pošto sam ja nepristojan, imam mogućnost da to kažem. Zahtjevi koje smo dobili, njih 167, za bijeli šengen, to potvrđuju. Evropa, suočena s problemom islama, plaši se još jedne neuralgične tačke u BiH. Ozbiljne pretpostavke govore da RS nema terorističke kapacitete, ali niko ne isključuje postojanje potencijala islamskog fundamentalizma u FBiH. Zato imamo problem zastoja."
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da je cijeli proces provođenja ustavnih reformi u BiH, u stvari, alibi za pokrivanje bespravnih poteza visokih predstavnika u ranijem periodu, za koje će morati da odgovaraju. "Mi nismo zainteresovani za jaku ...
... BiH, što ne znači da nismo zainteresovani ni za kakvu. Balans uspostavljen u Dejtonu jedini je održiv u BiH. Novi prijedlog /ustavnih promjena/ jeste na liniji debalansa koji nije održiv. OHR nastoji individualizovati odgovornost za stanje u BiH", naglasio je premijer Dodik za današnji broj "Fokusa".
On je ocijenio da su Srbi u BiH kolateralna šteta zbog straha Evrope od islama, zbog čega se pred BiH u procesu integracija postavljaju uslovi teži nego pred druge zemlje.
Premijer Srpske je istakao da nasilja u RS neće biti, a da se BiH mora konačno suočiti sa svojom realnošću, bez međunarodnog faktora, te da vidi ima li nekih kohezionih stvari u kojima može obezbijediti buduću egzistenciju.
"Teško će biti održana priča da smo pristajali ponešto prenijeti na BiH, znajući da je to pratila upotreba ogromne sile međunarodnog faktora, čak i vojne sile, zatvorima, tužbama, procesuiranjima koja se nikada nisu završila presudom. To je neregularna atmosfera otimanja nadležnosti i preko toga se ne može preći. Zato je na brzinu sklepana priča ustavnih promjena, kako bi se do sada otete nadležnosti uvrstile u Ustav BiH. Mi ne možemo ništa nametnuti BiH, ali i te kako imamo mogućnost da odbranimo RS", rekao je Dodik.
Komentarišući činjenicu da je Srbija u posljednje vrijeme ubrzala put ka EU i koliko to utiče na poziciju RS, Dodik je rekao da se neki pomaci vide, ali da je tu i pitanje procesa koji se vodi u Hagu u vezi sa Kosovom.
On je ocijenio da je sve više euroskeptika u samoj Srbiji, ali i ovdje, te da se kroz iglene uši provlači priča o viznoj liberalizaciji, a zaboravlja da je u vrijeme rata 1993. godine to isto dato Hrvatskoj, iako je bila u ratu.
"Utisku o različitim aršinima nemoguće se oteti. To je vidljivo na mnogim mjestima, ali je to tabu tema o kojoj nije pristojno pričati. Pošto sam ja nepristojan, imam mogućnost da to kažem. Zahtjevi koje smo dobili, njih 167, za bijeli šengen, to potvrđuju. Evropa, suočena s problemom islama, plaši se još jedne neuralgične tačke u BiH. Ozbiljne pretpostavke govore da RS nema terorističke kapacitete, ali niko ne isključuje postojanje potencijala islamskog fundamentalizma u FBiH. Zato imamo problem zastoja. Srbija jeste dobila bezvizni režim, ali mislim da će to i BiH dobiti naredne godine", naglasio je premijer Dodik.
Izvor :Biznis.ba / Srna
/Fasisoidni rijecnik identican onom koji je koristio Dabic Jadovan 1991,Guslarsko mitolomansko sludivanje sludenih masa se nastavlja,sve u cilju spasa sopstvene koze i velikosrpske ideologije/
-
Abacija
#7441 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Evo dvije:vee-jay wrote:jel' moze neko skratiti ovaj interviju gore u dve recenice? moze i jedna ako se nema sta suziti, neda mi se citat'
Bili su zaduženi da brane Dejtonski sporazum. citaj kao
RS je strana potpisnica Dejtonskog sporazuma i mora biti pitana za takvu vrstu transfera. citaj kao
Sve u svemu, Dodo je frustiran jer mu prica ne pali onako kako bi on to htio.

-
dallton
#7442 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
@abacija kao i uvijek potpuno u pravuAbacija wrote:Evo dvije:vee-jay wrote:jel' moze neko skratiti ovaj interviju gore u dve recenice? moze i jedna ako se nema sta suziti, neda mi se citat'
Bili su zaduženi da brane Dejtonski sporazum. citaj kaoBili su zaduženi da brane pc.
RS je strana potpisnica Dejtonskog sporazuma i mora biti pitana za takvu vrstu transfera. citaj kaoPC je kolateralna šteta zbog straha Evrope od islama.
Sve u svemu, Dodo je frustiran jer mu prica ne pali onako kako bi on to htio.
evo da i ja kopiram svoju redigovanu verziju posta s teme o ohr-u
apsolutno se slazem, evo da se kockice poredaju..
1. bih nije usla u nato, znaci da nato nece da uzima sebi mjesto na kojem kontaju da ce biti belaja...lijepo mi je objasnio jedan njihov analiticar "ohr vise nema cime da kontrolise situaciju, a mi ni slucajno necemo da dodjemo u situaciju kad bi mozda morali okrenuti puske protiv muslimana da bi odrzali mir u nebitnoj zemlji to se nece desiti..." drugi razlog - neprimanjem u nato pojedine zemlje unutar nato-a hoce sebi da priskrbe navodno bolju poziciju u cjenkanju s politicarima i da iskoriste ulazak u nato kao vrstu pritiska na bosnjake da prihvate sve zivo i nezivo..odgovor - nito se nece desiti, jer nato sad zasad bosnjacima ne treba tako da taj pritisak nece imati efekta..nato treba dodi i srbima da ih stiti, nama ne treba
2. ohr mora otici, i incko mora otpustiti strane sudije i tuzioce tj. ostat ce samo oni koji se bave ratnim zlocinima - da ne bi ulazio u konflikt s dodom jer nema odgovora na referendume...da ohr ode - to je za bosnjake najbolje rjesenje, rizikuje se nekakva nestabilnost tacno - ali nesto ne vidim da se se i ostankom ohr-a osigurava stabilnost (ako neko vidi nek iznese dokaze, kako situacija pokazuje stvari stoje obratno)...
3. ohr je u bosni da cuva pc toliko je valjda dosad svima jasno a ohr cuva pc da bi ovi kao fola kontrolisali muslimane...nema od toga nista, 80posto srba u pcu danas zivi oko banja luke, a izmedju su vukovi i mevjedi, plus vise nego previse bosnjaka s druge strane, plus uspjelo stvaranje bosnjacke vecine ili ravnoteze naspram rapidno opadajuce srpske populacije u mjestima kao sto je brcko, doboj (svakako neodrzivo mjesto), srebrenica i drugi dijelovi podrinja koji sami od sebe zavise od tuzle i okoline gdje zive podrinjci, da ne pricam o divicu, zvorniku i dalje...
4. dodo vristi i pravi uvrede da bi izazvao bosnjake da naprave neki potez, ali to se nece desiti jer su bosnjaci neimpresionirani njegovim potezima, buduci da znaju da imaju sve da dobiju i vremenom ce dobiti a nista da izgube, a svakako se nicega ne boje jer znaju da srbi dobro ratuju samo kad treba klati djecu, ali ne u onome sto se inace naziva "normalnim ratom" - tj. ratom protiv naoruzanog protivnika..pravi ciljevi dodine vriske je postizanje dva efekta : prvo, da prisili najslabiji faktor u BiH - medjunarodnu zajednicu - da ga zastiti kako zna i spasi svoj projekat (a pc je bas to - projekat medj. zajednice), a to spasavanje bi se trebalo desiti tako sto ce mz kao da prinudi bosnjake na "kompromis" ili neko slicno popustanje...mz to ne moze - jer kao sto sam sto puta napisao bosnjacima se nema sta ponuditi (srbi im pogotovo nemaju sta ponuditi) a ne moze ih se bilo cime ni ucjeniti - najveca patka je prica "prihvatite ovo pa kao idete u EU" - posto niko nije budala da vjeruje da ce bih ikada uci u eu, a znamo da zasto to evropske zemlje radi, to nece proci..
drugi efekat koji dodo treba da proizvede jeste da bude zeton (a ova srpska dijaspora u bosni je svakako samo to - zeton ili cip za cjenkanje) za brzi ulazak srbije u eu...priblizavanje srbije eu ce imati blagotvorne efekte na bih, kao i na gradjevinsku industriju u beogradu i novom sadu...
5. mz bi najradje podijelila bih, ali je shvatila da je vrijeme za to proslo i da je to potpuno neizvodljivo, tj. izvodljivo je kroz krv i rat koji bi ponistio pokusaj podjele i proizveo kontrafekat...
kratki izvod iz jedne analize situacije na engleskom (govoreci o strahu od podjele bosne) s KONACNIM (hvala bogu kad su to otvoreno rekli) priznanjem da bosnu na okupu ne drzi ohr, nego nesto drugo (lijepi strah i bosnjaci) i potvrdjuje moje pisanje da je glavna meta pc-a u stvari medjunarodna zajednica a ne bosnjaci ili BiH :
It is time to overcome these fears. The High Representative is not what is keeping Bosnia together; the Serbs' defiance of his recent decisions shows the limits of his powers. Bosnia will stay together because of the absence of viable alternatives and because of a common expectation for progress and a normal life.
Republika Srpska is strong enough to fight the High Representative, but far too weak to secede from the state. Its fragile geography, cut in two by the Brcko District; the complete absence of international sponsors; its lack of armed forces and war-weary population all make a serious breakaway unthinkable. Nor is a stealthy campaign of undermining the state likely to bear fruit; if Bosnia stagnates and sinks, the Serbs' fortunes will suffer with it.
-
bogumil-8
#7443 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ovom odlukom o produženju mandata stranim sudijama u BiH na tri godine stvoreni su uslovi da M. Dodiku sude sudovi države BiH? Da li će to biti i izvodljivo? Hoće li se M. Dodik uspjeti staviti iznad sudstva?
-
detroit-mercy
#7444 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Hocel biti referenduma, kakvog. 
-
dallton
#7445 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nisi dobro procitao inckovu odluku - ostaju samo strani tuzioci i sudije u odjelu za ratne zlocine, a ovi za org. kriminal slucaj dodik ce biti kao "savjetnici" jer dodo racuna da s domacima moze mlatiti,..bogumil-8 wrote:Ovom odlukom o produženju mandata stranim sudijama u BiH na tri godine stvoreni su uslovi da M. Dodiku sude sudovi države BiH? Da li će to biti i izvodljivo? Hoće li se M. Dodik uspjeti staviti iznad sudstva?
ovo je odlicno ispalo, sad treba napraviti jos belaja i shebati ohr do kraja, da im vidimo ledja ...
- Skijash
#7446 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Produžen je mandat strancima koji se bave ratnim zločinima, Dodik se boji kadrova koji se bave organizovanim kriminalom, a njima mandat nije produžen, nego ostaju samo ova stranačka postavljenja.bogumil-8 wrote:Ovom odlukom o produženju mandata stranim sudijama u BiH na tri godine stvoreni su uslovi da M. Dodiku sude sudovi države BiH?
- grany-smith
#7447 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Hajde Milo,referendum.
- karanana
#7448 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
sta ce mu referendum? dobio je sto je htio. nije se dodo bojo tuzioca i sudija za ratne zlocine. on se bojao sudija i tuzitelja za privredni kriminal, i njih se i otarasio.
-
braco1
#7449 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
opet je donesena odluka koja u potpunosti odgovara dodiku...
u prvom slucaju tj, da ostaju za ratne zlocine mu ne smeta
jer (jos) nije ratni zlocinac
ali da su ostali ovi za kriminal.......e to je ono cega se
dodo boji....
jer misljenje i savjeti stranih sudija u bh sudu a vezano za kriminal nije obavezujuce...
ne mogu da shvatim da nasi politicari mogu biti tako naivni i da ocekuju nesto od eu
koja je od samog pocetka (92) bila licemjerna i neiskrena prema bh drzavi a pogotovo
prema bosnjackom narodu...
u prvom slucaju tj, da ostaju za ratne zlocine mu ne smeta
jer (jos) nije ratni zlocinac
ali da su ostali ovi za kriminal.......e to je ono cega se
dodo boji....
jer misljenje i savjeti stranih sudija u bh sudu a vezano za kriminal nije obavezujuce...
ne mogu da shvatim da nasi politicari mogu biti tako naivni i da ocekuju nesto od eu
koja je od samog pocetka (92) bila licemjerna i neiskrena prema bh drzavi a pogotovo
prema bosnjackom narodu...
- ultima_palabra
#7450 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sranje. Piši, piši, sranje