_BataZiv_0809 wrote:So What! wrote:_BataZiv_0809 wrote:Kako nije briga gradjana?
...
I na to pitanje, nastaviš argumentaciju, zašto jeste ...
Posto je to tvoja tvrdnja, pitam za obrazlozenje...
Jednostavna tvrdnja, demokratsko društvo.
Zgrada je privatno vlasništvo i nije javni objekt, što znači da je u njoj dozvoljeno sve što je dozvoljeno i po zakonu.
Izgrađena je privatnim kapitalom, odobrena od strane lokalnih vlasti, prošla tehnički prijem i meni jedino preostaje ili da joj se divim ili da mi je svejedno ili da mi se ne dopada, ali s onim što se dešava unutra ja nemam ništa.
Nivelacija wrote:mjenjaju namjenu jer ne mogu stana prodati pa kao daj hotel valjda bude gostiju, propala investicija ali svakako se gradilo da se operu pare.
Apsolutno nemaš pojma o čemu govoriš. Malezijski investitor je skršio ogroman novac u ovo, očekujući još ogromniji povrat.
To se naravno nije desilo, pa je BiH u Maleziji došla na glas kao "zemlja za izbjeći" kada su investicije u pitanju, a već ranije Malezijci su započeli neke druge projekte poput Vrtova Riverine, a Bosmal je čak planirao investirati u autoputeve u BiH.
Naravno nakon investicijskog debakla sa Bosmal City Centrom, odlučili su izvući šta se može i ne investirati više.
A Bosmal može puno, u to smo se uvjerili prošle godine kada je raspisana aukcija za stanove u ovom kompleksu,
gdje se pojavilo 140 ljudi, a za samo učešće bio je potreban polog od 10 000 KM.
Aukcija je na kraju otkazana, jer je katarska kraljevska porodica Al Thani
kupila sve što je bilo na prodaju za 35,2 miliona KM i tu odlučila otvoriti već navedeni hotel.
Za Bosmal će uvijek postojati interes, jer se radi o vrhunskom objektu urađenom po najvišim svjetskim standardima, samo je cijena koju su Malezijci u startu tražili bila nerealna, ali kao što sam naveo, interes za ovakvo nešto uvijek postoji te je nemoguće da ovaj kompleks bude prazan.