jbg onda zasto ih prave ako ne sluzi nicemuAmazingness wrote:Sretno ti bilo. Osjećaj je kao telefonski seks, nema ga nikako, sve je do tvoje inspiracije
Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- aux
#7426 Re: Šta trenutno čitate?
-
Amazingness
#7427 Re: Šta trenutno čitate?
aux wrote:jbg onda zasto ih prave ako ne sluzi nicemuAmazingness wrote:Sretno ti bilo. Osjećaj je kao telefonski seks, nema ga nikako, sve je do tvoje inspiracije
Iz više razloga. Imao sam preko 1.000 e-books. Počeo sam jednu čitati, došao do treće strane i sve sam ih izbrisao. Jednostavno to nije za mene. Svaka čast tebi ako možeš, ništa protiv toga. Malo me podsjeća na poznatu frazu da nije isto kada gledaš i kada diraš (nemoj odmah imati perverzne misli)
- quentin
#7428 Re: Šta trenutno čitate?
Ja više i ne znam koju knjigu sam pročitao u elektronskom formatu, a koju na papiru. To mi je kao da treba da se sjetim da li sam nešto čitao na latinici ili na ćirilici. Pamtim šta sam pročitao, a ne kako je bilo napisano.aux wrote: Poceo danas citati na racunaru i zasad mi dobro ide.Ovo mi je inace prva knjiga koju sam poceo citati preko pc-a i jest malo nezgodno ali se moze citati,mislim da mi kupovina elektronskog citaca ne gine jer mi se ne isplati kupovati "normalne" knjige.
Inače, lakše je čitati sa čitača ili tableta, ali i sa PC ekrana je moguće.
-
Amazingness
#7429 Re: Šta trenutno čitate?
Čitao sam sa Ipad-a, nije loše ali sam previše old school.
Prešao sam više od pola romana Quattrocento i do sada je dobar. Jeste da je sve fikcija, ali Firence u meni budi želju za čitanje
Prešao sam više od pola romana Quattrocento i do sada je dobar. Jeste da je sve fikcija, ali Firence u meni budi želju za čitanje
- LeonardoAC
#7430 Re: Šta trenutno čitate?
ako ima nekih istinskih entuzijasta za čitanje... imam preko 50 GB Elektronskih knjiga, što na engleskom, što na b/h/s. Skupljam E-Books već godinama, mogu prebaciti tu kolekciju ako neko želi 
-
vjetropirka
#7431 Re: Šta trenutno čitate?
"Inferno" - Den Brown
moje preporuke , knjiga je u njegovom stilu-dešifrovanje simbola, al je nteresantna
moje preporuke , knjiga je u njegovom stilu-dešifrovanje simbola, al je nteresantna
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Filter
#7433 Re: Šta trenutno čitate?
ja imam skromnih 4-5 GBLeonardoAC wrote:ako ima nekih istinskih entuzijasta za čitanje... imam preko 50 GB Elektronskih knjiga, što na engleskom, što na b/h/s. Skupljam E-Books već godinama, mogu prebaciti tu kolekciju ako neko želi
knjige su uvijek dobrodosle
-
Amazingness
#7434 Re: Šta trenutno čitate?
Inferno bi stavio na diobi drugog i trećeg mjesta knjiga samog Browna. Anđeli i Demoni su za mene broj 1, Da Viničijev kod i Inferno se bore za to drugo mjesto. Izgubljeni simbol mu je najslabije djelo i to isključivo radi kraja knjige koji je u najmanju ruku bez veze.vjetropirka wrote:"Inferno" - Den Brown
-
vjetropirka
#7435 Re: Šta trenutno čitate?
slažem se , i meni su anđeli i demoni 1Amazingness wrote:Inferno bi stavio na diobi drugog i trećeg mjesta knjiga samog Browna. Anđeli i Demoni su za mene broj 1, Da Viničijev kod i Inferno se bore za to drugo mjesto. Izgubljeni simbol mu je najslabije djelo i to isključivo radi kraja knjige koji je u najmanju ruku bez veze.vjetropirka wrote:"Inferno" - Den Brown
digitalna tvrđava mi je na zadnjem mjestu ..
- dedovic.almir
#7436 Re: Šta trenutno čitate?
Ja i dalje volim da citam na stari nacin, knjigu u ruke, osjeti papir i listaj.
Ne volim preko monitora i iPad'a, jednostavno mi to nije to.
-
sour cherry
#7437 Re: Šta trenutno čitate?
Ni meni.Nije to to,definitivno.dedovic.almir wrote:Ja i dalje volim da citam na stari nacin, knjigu u ruke, osjeti papir i listaj.
- Afanasi_94
#7438 Re: Šta trenutno čitate?
+1sour cherry wrote:Ni meni.Nije to to,definitivno.dedovic.almir wrote:Ja i dalje volim da citam na stari nacin, knjigu u ruke, osjeti papir i listaj.
-
doktor78
#7439 Re: Šta trenutno čitate?
Utisak o nekoj procitanoj knjizi moze dosta ovisiti o zivotnom dobu u kojem se knjiga citaBlack swan wrote:da
htio sam reći da nema šta da bude nejasno ako se čita u srednjoj
možeđ samo malo bolje skontati te naći neku novu dimenziju
- angelo
#7440 Re: Šta trenutno čitate?
Nije to za nas đuturume. Volim osjetiti papir, volim uzeti olovku i potcrtavat....sour cherry wrote:Ni meni.Nije to to,definitivno.dedovic.almir wrote:Ja i dalje volim da citam na stari nacin, knjigu u ruke, osjeti papir i listaj.
-
hanady
#7441 Re: Šta trenutno čitate?
ja imam skromnih 4-5 GBFilter wrote:LeonardoAC wrote:ako ima nekih istinskih entuzijasta za čitanje... imam preko 50 GB Elektronskih knjiga, što na engleskom, što na b/h/s. Skupljam E-Books već godinama, mogu prebaciti tu kolekciju ako neko želi
knjige su uvijek dobrodosle
Sjajno! Ja bih tu kolekciju na b/h/s jeziku?!
- angelo
#7442 Re: Šta trenutno čitate?
Možda je došao vakat da se i ja moderniziram. 
- quentin
#7443 Re: Šta trenutno čitate?
Ma dobro, svako bira šta mu odgovara. Meni je kod knjige bitan tekst i ništa drugo.Afanasi_94 wrote:+1sour cherry wrote:Ni meni.Nije to to,definitivno.dedovic.almir wrote:Ja i dalje volim da citam na stari nacin, knjigu u ruke, osjeti papir i listaj.
-
Modest Musorgski
#7444 Re: Šta trenutno čitate?
LeonardoAC wrote:ako ima nekih istinskih entuzijasta za čitanje... imam preko 50 GB Elektronskih knjiga, što na engleskom, što na b/h/s. Skupljam E-Books već godinama, mogu prebaciti tu kolekciju ako neko želi
Mene interesuju sljedeci autori pa ako nije problem vidi ima li sta (po mogucnosti na nasim jezicima) :
Paul Virilio
Peter Sloterdijk
Vesna Goldstvorti
Giorgio Faletti
hvala
- Praetorious
#7445 Re: Šta trenutno čitate?
I ja sam stara škola i volim osjetiti težinu knjige na stomaku, dok poluzavaljen putujem nepoznatim krajevima koje mi knjiga otvara.
Ali ... trenutno samo u kompu imam oko 2000 E-knjiga, to puta ... je'no 20-30-40 marona po komadu = ... Nema Šanse!
Da nije elektronskih verzija ne bi se lako došlo do materijala za čitanje. Na žalost neki reader ili tablet (još) nemam, PC i laptop rade svoj posao. Čitanje nije tako ugodno kao papirna knjiga, ali zaista služi svrsi. Treba se navići, to ne ide za 2-3 strane već treba par knjiga da Vam stvar 'legne'. Ko voli čitati, kome treba duševna hrana za mozak, taj će bez većih problema preći (i) na elektronske knjige. Na tržištu ih ima dosta, ne samo na originalnim jezicima već i na nekom od EX-YU jezika.
Imam ih dosta u rastućoj kolekciji online na ponudi, ko voli nek izvoli, kome šta treba neka pita - možda se ima negdje u šteku ...
No definitino su E-publikacije postale dio intelektualne svakodnevnice.
@ musorgski
Imam: Giorgio Faletti - Ja sam Bog i Giorgio Faletti - Ja ubijam - posjeti navedeni link gore.
Ali ... trenutno samo u kompu imam oko 2000 E-knjiga, to puta ... je'no 20-30-40 marona po komadu = ... Nema Šanse!
Da nije elektronskih verzija ne bi se lako došlo do materijala za čitanje. Na žalost neki reader ili tablet (još) nemam, PC i laptop rade svoj posao. Čitanje nije tako ugodno kao papirna knjiga, ali zaista služi svrsi. Treba se navići, to ne ide za 2-3 strane već treba par knjiga da Vam stvar 'legne'. Ko voli čitati, kome treba duševna hrana za mozak, taj će bez većih problema preći (i) na elektronske knjige. Na tržištu ih ima dosta, ne samo na originalnim jezicima već i na nekom od EX-YU jezika.
Imam ih dosta u rastućoj kolekciji online na ponudi, ko voli nek izvoli, kome šta treba neka pita - možda se ima negdje u šteku ...
No definitino su E-publikacije postale dio intelektualne svakodnevnice.
@ musorgski
Imam: Giorgio Faletti - Ja sam Bog i Giorgio Faletti - Ja ubijam - posjeti navedeni link gore.
-
Modest Musorgski
#7446 Re: Šta trenutno čitate?
Pronašao, hvalaPraetorious wrote: @ musorgski
edit: kad smo već ovdje - kad ti bude na ruku ako mozes uploadovati Ja ubijam u epub formatu, link je mrtav...
- Praetorious
#7447 Re: Šta trenutno čitate?
Postavljen novi link. Uživaj 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7448 Re: Šta trenutno čitate?
e books
samo ono nenabavljivo tipa... Anderson Biće vremena... ili ursula legvin Dvanaest cetvrti vetra
te traj before baj
Patrick Rothfuss - Ime vetra
Robin Hobb - Vidovnjaci 01 - Krv kraljeva
i neke bez vrijednosti knjige.... neksusi npr...
te Celebi
samo ono nenabavljivo tipa... Anderson Biće vremena... ili ursula legvin Dvanaest cetvrti vetra
te traj before baj
Patrick Rothfuss - Ime vetra
Robin Hobb - Vidovnjaci 01 - Krv kraljeva
i neke bez vrijednosti knjige.... neksusi npr...
te Celebi
-
crni dule
#7449 Re: Šta trenutno čitate?
Džoana Pitman - Rafaelovim tragom
- simonese
#7450 Re: Šta trenutno čitate?
dobar,ostavlja ukus krvi u ustimaPraetorious wrote:
Pogledaću sutra šta Cody McFadyen ima da kaže u svoje 3 knjige koje sam prikupio.
Valjda me neće razočarati, mrzim kad mi knjiga ostavi bljutav ukus u ustima ...
BTW knjige možete skinuti sa >>Foruma ovdje<<.