Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
kokakolas

#7426 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by kokakolas »

zrakomlat wrote: 29/01/2022 19:58 Poslije Faruka Diae evo još jednog s istim tekstom. Nešto mi sad već postaje sumLJivo, da šta nije dogovoreno na B štetu, pa ga peru unaprijed.
Ne valja ovo nimalo…
meridiyan

#7427 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by meridiyan »

Sve sam ubjedjeniji da ce doci do dogovora u Neumu!
DonieBrasco

#7428 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by DonieBrasco »

meridiyan wrote: 29/01/2022 20:07 Sve sam ubjedjeniji da ce doci do dogovora u Neumu!
Nadam se na štetu fasita koji bi da dalje dijele i komadaju BiH.
meridiyan

#7429 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by meridiyan »

DonieBrasco wrote: 29/01/2022 20:10
meridiyan wrote: 29/01/2022 20:07 Sve sam ubjedjeniji da ce doci do dogovora u Neumu!
Nadam se na štetu fasita koji bi da dalje dijele i komadaju BiH.
Kako rece Bake "nesto moras dati da bi nesto i dobio"!
DonieBrasco

#7430 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by DonieBrasco »

meridiyan wrote: 29/01/2022 20:11 Kako rece Bake "nesto moras dati da bi nesto i dobio"!
Pa jedino moze dati sve sto hoce Covic jer taj ne zna za kompromis, to je samo dozivota i potpuna vlast za HDZ.

A njemu grad Sarajevi i seki diploma Zagreb ce je naci preko noci.
SpecialOffer

#7431 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by SpecialOffer »

Black swan wrote: 29/01/2022 19:54
SpecialOffer wrote: 29/01/2022 19:31

Moze li ovakav Jugosloven?
Image
Moze i srbin islamske vjere ali da mu je mama katolkinja
Moze tebi sve pod kapu izgleda.
House

#7432 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by House »

SpecialOffer wrote: 29/01/2022 19:31
Black swan wrote: 29/01/2022 19:20
Levati
Umjesto da nadju nekog damira zenju vanju sasu koji ce preko noci ili za 15 minuta postati potrebne nacije

Ali valja kasnije zivjet s tim :mrgreen:
Moze li ovakav Jugosloven?
Image
:-D
Officer Crabtree

#7433 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Officer Crabtree »

Citiranje fašizma je zadnja faza fašizma. 8-) :zzzz:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7434 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

Nista se nece dogovoriti
Pogledajte sta kaze hrs

Sta je dragan bez bakira
Sta je sda bez hdz
Mod 2004 traju izmjene :lol:
Truba

#7435 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

Officer Crabtree wrote: 29/01/2022 20:29 Citiranje fašizma je zadnja faza fašizma. 8-) :zzzz:
Kad ti kliksaca kaze da si fasista znas da si na pravom putu :mrgreen:
Truba

#7436 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

SpecialOffer wrote: 29/01/2022 20:14
Black swan wrote: 29/01/2022 19:54
Moze i srbin islamske vjere ali da mu je mama katolkinja
Moze tebi sve pod kapu izgleda.
Ne ne spinuj
Kod gradjanskih partija ljudi mijenjaju nacije u 15 min :mrgreen:
Ustasa je uvijek ustasa
A i cedo :mrgreen:
Samo gradjani lelujaju...
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#7437 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by PreWiBa »

Novi dan - novi biseri:

"RS ukidaju vec 25 godina, a ona sve jaca.
Borio sam se protiv nje, a sad je zdusno podrzavam. Eto sta cini islamska pokvarena politika, sa Srbima bar znam na cemu sam, ne volimo se ali toleriramo se. Za zajednicki interes."

"Naravno da bi dao policiji da ih (op.a.: učesnici današnjeg protesta ispred hotela u Neumu) ispendreči i ostanu im kronične bolesti dok ne uginu. Da imamo časti imalo tako bi bilo."

"AvAv ima jasan zadatak, istakijati kotlinu da je pritisak na Covicu i da on odbija, ne zeli, ne namjerava, okrenuti percepciju totalno da nema pritiska na islamsku stranu.
Kad sve propadne, da polupismena islamska rulja ima dojam da je Covic za sve kriv."

"Odlična prilika za rađanje nove tradicije skakanja sa Pelješkog mosta i njih (op.a.: učesnici današnjih demonstracija) i autobusa kojim su došli"

"Ima prostora da se muslimanski GDP sankcijama RH smanji za 50%, i da se pokrene duplo jači val iseljavanja."
noviforumas

#7438 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by noviforumas »

sehohari wrote: 29/01/2022 20:31 Novi dan - novi biseri:

Borio sam se protiv nje, a sad je zdusno podrzavam. Eto sta cini islamska pokvarena politika, sa Srbima bar znam na cemu sam, ne volimo se ali toleriramo se. Za zajednicki interes."

"Naravno da bi dao policiji da ih (op.a.: učesnici današnjeg protesta ispred hotela u Neumu) ispendreči i ostanu im kronične bolesti dok ne uginu. Da imamo časti imalo tako bi bilo."

"AvAv ima jasan zadatak, istakijati kotlinu da je pritisak na Covicu i da on odbija, ne zeli, ne namjerava, okrenuti percepciju totalno da nema pritiska na islamsku stranu.
Kad sve propadne, da polupismena islamska rulja ima dojam da je Covic za sve kriv."

"Odlična prilika za rađanje nove tradicije skakanja sa Pelješkog mosta i njih (op.a.: učesnici današnjih demonstracija) i autobusa kojim su došli"

"Ima prostora da se muslimanski GDP sankcijama RH smanji za 50%, i da se pokrene duplo jači val iseljavanja."
Image
animus

#7439 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by animus »

U Federaciji BiH trenutno ima oko 2 miliona stanovnika.
Od toga je Hrvata ca. 250 hiljada.
To je oko 12.5 % stanovnistva Federacije BiH.
Pravo je pitanje koliko vlasti treba imati toliki procenat stanovnistva.
Na stranu sta piše u Ustavu i zakonu ali realno kako osigurati bilo kakvu vlast kad imas toliko malo stanovnistva.
Pa uskoro ce Bošnjaci preglasavati Hrvate i u HNK.
Sta god da danas napises u zakonu za 5 godina ce biti problem.
Pitanje je sta je pravo rješenje ovog problema.

Po meni je jedino rješenje u iskrenom prijateljstvu izmedju dva naroda. Tolerancija i suradnja gdje ce se zaboraviti razmirice. U takvoj situaciji nece biti preglasavanja i kakav god bude procenat nece se birati drugima predstavnici. U takvom sistemu se treba posvetiti zastiti svakog covjeka bez obzira na naciju.
Dalja konfrontacija ce dovesti samo do daljeg odliva stanovnistva prvenstveno Hrvata.
Ovi neki prijedlozi hrvatskih radikala da se uvedu neke sankcije i neprijateljstva prema Bosnjacima u biti idu u prilog proBiH strani jer sprječava odliv tog stanovnistva koje ce biti jos dominantnije a s druge strane bi samo ubrzalo odliv Hrvata.
zippoo87

#7440 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by zippoo87 »

animus wrote: 29/01/2022 21:00 U Federaciji BiH trenutno ima oko 2 miliona stanovnika.
Od toga je Hrvata ca. 250 hiljada.
To je oko 12.5 % stanovnistva Federacije BiH.
Pravo je pitanje koliko vlasti treba imati toliki procenat stanovnistva.
Na stranu sta piše u Ustavu i zakonu ali realno kako osigurati bilo kakvu vlast kad imas toliko malo stanovnistva.
Pa uskoro ce Bošnjaci preglasavati Hrvate i u HNK.
Sta god da danas napises u zakonu za 5 godina ce biti problem.
Pitanje je sta je pravo rješenje ovog problema.

Po meni je jedino rješenje u iskrenom prijateljstvu izmedju dva naroda. Tolerancija i suradnja gdje ce se zaboraviti razmirice. U takvoj situaciji nece biti preglasavanja i kakav god bude procenat nece se birati drugima predstavnici. U takvom sistemu se treba posvetiti zastiti svakog covjeka bez obzira na naciju.
Dalja konfrontacija ce dovesti samo do daljeg odliva stanovnistva prvenstveno Hrvata.
Ovi neki prijedlozi hrvatskih radikala da se uvedu neke sankcije i neprijateljstva prema Bosnjacima u biti idu u prilog proBiH strani jer sprječava odliv tog stanovnistva koje ce biti jos dominantnije a s druge strane bi samo ubrzalo odliv Hrvata.
Ovo sto predlazes bi se moglo lako rijesiti da na celo stranaka ili naroda dodju ljudi koju su produktivni a ne destruktivni i koji nisu kriminalci.
AUtomatski ce poceti i bolja saradnja i odnosi.
Pa ljudi koji saradjuju kroz posao ili prijateljstvo sa drugim narodima,niko nema problema ni sa kim...probleme generiraju politicari koji i postoje i odrzavaju se samo zbog takvog narativa...dakle njima je sluzbena NESARADNJA ustvari saradnja...jer garantuje i jednim i drugim da pljackaju,kradu,unistavaju a da za to ne odgovaraju.

Nadjes dva vrijedna radnika i od nule naprave fabriku.
Dovedes dva neradnika u razvijenu firmu i od nje naprave nista,ugase je .

Stvar je samo orjentacije ,nije ovo ovdje ni tesko ni nemoguce...nego kada su svi resursi ukljuceni u destrukciju,onda se samo to istice i forsira...pa kada su mediji napisali neku pozitivnu pricu ...pa svi samo o politicarima i negativnostima pisu.
Last edited by zippoo87 on 29/01/2022 22:14, edited 1 time in total.
tvojkomsija

#7441 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by tvojkomsija »

Hrvatima kad nije dat entitet 1995. u Daytonu, sumnjam da ce ga ikada dobiti, pogotovo sto su tad puno bolje stajali u mjesovitim kantonima nego danas.

Cilj je odblokirati Federaciju i konacno poceti s radom... uvijek FBiH zovemo boljim, razvijenijim entitetom, ali yebo to ako je 5% bolje nego u RS

Imamo potencijal da nam standard bude 30% veci nego u RS, samo treba konacno POCETI S RADOM

Mora se autoputem povezati Mostar-Sarajevo-Zenica-Tuzla

Cetiri najvaznija grada u entitetu, pod hitno.
New wave

#7442 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by New wave »

Realno, zaboli nas neka stvar za Hrvate u svakom smislu jer ih je 95 posto UZP nastrojeno i ne voli drzavu u kojoj zivi i za koju se samo mi borimo, unistavaju je gdje god mogu, na svakom cosku. Shodno tome, nadam se da je Bakir svjestan ukoliko popusti i ovaj put UZP zajednici i onoguci im da ono smece, red army bubnjar prijeratni pobijedi u oktobru onda ce ridzokosi i stranka zelenih varalica dozivjeti takav debakl da se nece nikad vise oporaviti. Bakire, na potezu si.
House

#7443 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by House »

noviforumas wrote: 29/01/2022 20:50
sehohari wrote: 29/01/2022 20:31 Novi dan - novi biseri:

Image
:lol:

kmečU
New wave

#7444 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by New wave »

Kolinda wrote: 29/01/2022 19:58
sehohari wrote: 29/01/2022 19:55

Avdo je najsposobniji novinar u BiH, možda i šire.
A sposobnost mu se ogleda u tome što je dio obavještajnog sustava koji promovira probošnjačku politiku....
Covjek proziva na svakom cosku sve bosnjacke politicare i afere politicara najveceg naroda u Bosni i Hercegovini. Jos prije dvije godine nam je o ovome pricao, raskrinkao uticaj proustaskih obavjestajaca i podmetanje oruzja u dzamije od strane Kolindinih izaslanika kako bi Bosnjaci ispali teroristi. Isto je nastavio Milanovic. Jos prije dvije godine je pricao o ruskom uticaju, a mi smo ga sa rezervom uzimali, konkretno ja, sve se ispostavilo tacnim...Avdo Avdic je NOVINARCINA.
Last edited by New wave on 29/01/2022 21:30, edited 1 time in total.
kokakolas

#7445 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by kokakolas »

New wave wrote: 29/01/2022 21:23 Bakire, na potezu si.
Zbog te cinjenice pola BiH ne spava, evo, vec drugu noc. Jadna nam majka ko nam sudbinu kroji.
animus

#7446 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by animus »

A realno moze sve biti drugačije.
Jedna od najljepsih biznis prica zadnje godine je bila nasa firma iz Viteza koja proizvodi luksuzne jahte za svjetsko trziste. Bracni par Hrvat iz Rijeke i Bosnjakinja a u firmi zaposleni radnici obe nacije. Plate na evropskom nivou sa tendencijom rasta. U toj firmi niko ne preglasava nikoga :lol:

Da su razmisljali o Izbornom zakonu nikada se ovaj par nebi ni uzeo a kamoli pravio firmu u BiH.
New wave

#7447 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by New wave »

kokakolas wrote: 29/01/2022 21:30
New wave wrote: 29/01/2022 21:23 Bakire, na potezu si.
Zbog te cinjenice pola BiH ne spava, evo, vec drugu noc. Jadna nam majka ko nam sudbinu kroji.
Ovo mu je zadnja sansa da ostane koliko toliko konkurentan za izbore, a i stranka isto, da se ne uruse kao kula od karata u oktobru. Zbog toga mozda iznenadi, zbog drzave nece sigurno. Ali ovo dosad se dobro nosio i pametne poteze vukao. Vidjet cemo...
DonieBrasco

#7448 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by DonieBrasco »

New wave wrote: 29/01/2022 21:32
kokakolas wrote: 29/01/2022 21:30

Ovo mu je zadnja sansa da ostane koliko toliko konkurentan za izbore, a i stranka isto, da se ne uruse kao kula od karata u oktobru. Zbog toga mozda iznenadi, zbog drzave nece sigurno. Ali ovo dosad se dobro nosio i pametne poteze vukao. Vidjet cemo...
Bakir, Fahro, Denis su tamo ne znam ko jos iz Sarajeva, svi oni pamet u glavu !
Sile_sile_sa

#7449 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Sile_sile_sa »

DonieBrasco wrote: 29/01/2022 21:35
New wave wrote: 29/01/2022 21:32

Bakir, Fahro, Denis su tamo ne znam ko jos iz Sarajeva, svi oni pamet u glavu !
Meni je fahro sumnjiv, da on negdje ne popusti,
Gandalf

#7450 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Gandalf »

Pamet u glavu da u oktobru ne bude po guzovima stranke :lol:
Post Reply