Ne valja ovo nimalo…
Novi Izborni zakon BiH
-
meridiyan
#7427 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sve sam ubjedjeniji da ce doci do dogovora u Neumu!
-
DonieBrasco
-
meridiyan
#7429 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kako rece Bake "nesto moras dati da bi nesto i dobio"!DonieBrasco wrote: ↑29/01/2022 20:10Nadam se na štetu fasita koji bi da dalje dijele i komadaju BiH.
-
DonieBrasco
- SpecialOffer
#7431 Re: Novi Izborni zakon BiH
Moze tebi sve pod kapu izgleda.
- House
#7432 Re: Novi Izborni zakon BiH
SpecialOffer wrote: ↑29/01/2022 19:31Moze li ovakav Jugosloven?Black swan wrote: ↑29/01/2022 19:20
Levati
Umjesto da nadju nekog damira zenju vanju sasu koji ce preko noci ili za 15 minuta postati potrebne nacije
Ali valja kasnije zivjet s tim![]()
![]()
-
Officer Crabtree
#7433 Re: Novi Izborni zakon BiH
Citiranje fašizma je zadnja faza fašizma.

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Truba
#7435 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kad ti kliksaca kaze da si fasista znas da si na pravom putu
- Truba
#7436 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ne ne spinuj
Kod gradjanskih partija ljudi mijenjaju nacije u 15 min
Ustasa je uvijek ustasa
A i cedo
Samo gradjani lelujaju...
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#7437 Re: Novi Izborni zakon BiH
Novi dan - novi biseri:
"RS ukidaju vec 25 godina, a ona sve jaca.
Borio sam se protiv nje, a sad je zdusno podrzavam. Eto sta cini islamska pokvarena politika, sa Srbima bar znam na cemu sam, ne volimo se ali toleriramo se. Za zajednicki interes."
"Naravno da bi dao policiji da ih (op.a.: učesnici današnjeg protesta ispred hotela u Neumu) ispendreči i ostanu im kronične bolesti dok ne uginu. Da imamo časti imalo tako bi bilo."
"AvAv ima jasan zadatak, istakijati kotlinu da je pritisak na Covicu i da on odbija, ne zeli, ne namjerava, okrenuti percepciju totalno da nema pritiska na islamsku stranu.
Kad sve propadne, da polupismena islamska rulja ima dojam da je Covic za sve kriv."
"Odlična prilika za rađanje nove tradicije skakanja sa Pelješkog mosta i njih (op.a.: učesnici današnjih demonstracija) i autobusa kojim su došli"
"Ima prostora da se muslimanski GDP sankcijama RH smanji za 50%, i da se pokrene duplo jači val iseljavanja."
Borio sam se protiv nje, a sad je zdusno podrzavam. Eto sta cini islamska pokvarena politika, sa Srbima bar znam na cemu sam, ne volimo se ali toleriramo se. Za zajednicki interes."
"Naravno da bi dao policiji da ih (op.a.: učesnici današnjeg protesta ispred hotela u Neumu) ispendreči i ostanu im kronične bolesti dok ne uginu. Da imamo časti imalo tako bi bilo."
"AvAv ima jasan zadatak, istakijati kotlinu da je pritisak na Covicu i da on odbija, ne zeli, ne namjerava, okrenuti percepciju totalno da nema pritiska na islamsku stranu.
Kad sve propadne, da polupismena islamska rulja ima dojam da je Covic za sve kriv."
"Odlična prilika za rađanje nove tradicije skakanja sa Pelješkog mosta i njih (op.a.: učesnici današnjih demonstracija) i autobusa kojim su došli"
"Ima prostora da se muslimanski GDP sankcijama RH smanji za 50%, i da se pokrene duplo jači val iseljavanja."
-
noviforumas
#7438 Re: Novi Izborni zakon BiH
sehohari wrote: ↑29/01/2022 20:31 Novi dan - novi biseri:
- animus
#7439 Re: Novi Izborni zakon BiH
U Federaciji BiH trenutno ima oko 2 miliona stanovnika.
Od toga je Hrvata ca. 250 hiljada.
To je oko 12.5 % stanovnistva Federacije BiH.
Pravo je pitanje koliko vlasti treba imati toliki procenat stanovnistva.
Na stranu sta piše u Ustavu i zakonu ali realno kako osigurati bilo kakvu vlast kad imas toliko malo stanovnistva.
Pa uskoro ce Bošnjaci preglasavati Hrvate i u HNK.
Sta god da danas napises u zakonu za 5 godina ce biti problem.
Pitanje je sta je pravo rješenje ovog problema.
Po meni je jedino rješenje u iskrenom prijateljstvu izmedju dva naroda. Tolerancija i suradnja gdje ce se zaboraviti razmirice. U takvoj situaciji nece biti preglasavanja i kakav god bude procenat nece se birati drugima predstavnici. U takvom sistemu se treba posvetiti zastiti svakog covjeka bez obzira na naciju.
Dalja konfrontacija ce dovesti samo do daljeg odliva stanovnistva prvenstveno Hrvata.
Ovi neki prijedlozi hrvatskih radikala da se uvedu neke sankcije i neprijateljstva prema Bosnjacima u biti idu u prilog proBiH strani jer sprječava odliv tog stanovnistva koje ce biti jos dominantnije a s druge strane bi samo ubrzalo odliv Hrvata.
Na stranu sta piše u Ustavu i zakonu ali realno kako osigurati bilo kakvu vlast kad imas toliko malo stanovnistva.
Po meni je jedino rješenje u iskrenom prijateljstvu izmedju dva naroda. Tolerancija i suradnja gdje ce se zaboraviti razmirice. U takvoj situaciji nece biti preglasavanja i kakav god bude procenat nece se birati drugima predstavnici. U takvom sistemu se treba posvetiti zastiti svakog covjeka bez obzira na naciju.
Dalja konfrontacija ce dovesti samo do daljeg odliva stanovnistva prvenstveno Hrvata.
Ovi neki prijedlozi hrvatskih radikala da se uvedu neke sankcije i neprijateljstva prema Bosnjacima u biti idu u prilog proBiH strani jer sprječava odliv tog stanovnistva koje ce biti jos dominantnije a s druge strane bi samo ubrzalo odliv Hrvata.
-
zippoo87
#7440 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ovo sto predlazes bi se moglo lako rijesiti da na celo stranaka ili naroda dodju ljudi koju su produktivni a ne destruktivni i koji nisu kriminalci.animus wrote: ↑29/01/2022 21:00 U Federaciji BiH trenutno ima oko 2 miliona stanovnika.
AUtomatski ce poceti i bolja saradnja i odnosi.
Pa ljudi koji saradjuju kroz posao ili prijateljstvo sa drugim narodima,niko nema problema ni sa kim...probleme generiraju politicari koji i postoje i odrzavaju se samo zbog takvog narativa...dakle njima je sluzbena NESARADNJA ustvari saradnja...jer garantuje i jednim i drugim da pljackaju,kradu,unistavaju a da za to ne odgovaraju.
Nadjes dva vrijedna radnika i od nule naprave fabriku.
Dovedes dva neradnika u razvijenu firmu i od nje naprave nista,ugase je .
Stvar je samo orjentacije ,nije ovo ovdje ni tesko ni nemoguce...nego kada su svi resursi ukljuceni u destrukciju,onda se samo to istice i forsira...pa kada su mediji napisali neku pozitivnu pricu ...pa svi samo o politicarima i negativnostima pisu.
Last edited by zippoo87 on 29/01/2022 22:14, edited 1 time in total.
- tvojkomsija
#7441 Re: Novi Izborni zakon BiH
Hrvatima kad nije dat entitet 1995. u Daytonu, sumnjam da ce ga ikada dobiti, pogotovo sto su tad puno bolje stajali u mjesovitim kantonima nego danas.
Cilj je odblokirati Federaciju i konacno poceti s radom... uvijek FBiH zovemo boljim, razvijenijim entitetom, ali yebo to ako je 5% bolje nego u RS
Imamo potencijal da nam standard bude 30% veci nego u RS, samo treba konacno POCETI S RADOM
Mora se autoputem povezati Mostar-Sarajevo-Zenica-Tuzla
Cetiri najvaznija grada u entitetu, pod hitno.
Cilj je odblokirati Federaciju i konacno poceti s radom... uvijek FBiH zovemo boljim, razvijenijim entitetom, ali yebo to ako je 5% bolje nego u RS
Imamo potencijal da nam standard bude 30% veci nego u RS, samo treba konacno POCETI S RADOM
Mora se autoputem povezati Mostar-Sarajevo-Zenica-Tuzla
Cetiri najvaznija grada u entitetu, pod hitno.
-
New wave
#7442 Re: Novi Izborni zakon BiH
Realno, zaboli nas neka stvar za Hrvate u svakom smislu jer ih je 95 posto UZP nastrojeno i ne voli drzavu u kojoj zivi i za koju se samo mi borimo, unistavaju je gdje god mogu, na svakom cosku. Shodno tome, nadam se da je Bakir svjestan ukoliko popusti i ovaj put UZP zajednici i onoguci im da ono smece, red army bubnjar prijeratni pobijedi u oktobru onda ce ridzokosi i stranka zelenih varalica dozivjeti takav debakl da se nece nikad vise oporaviti. Bakire, na potezu si.
- House
#7443 Re: Novi Izborni zakon BiH
noviforumas wrote: ↑29/01/2022 20:50sehohari wrote: ↑29/01/2022 20:31 Novi dan - novi biseri:
"Ima prostora da se muslimanski GDP sankcijama RH smanji za 50%, i da se pokrene duplo jači val iseljavanja."![]()
kmečU
-
New wave
#7444 Re: Novi Izborni zakon BiH
Covjek proziva na svakom cosku sve bosnjacke politicare i afere politicara najveceg naroda u Bosni i Hercegovini. Jos prije dvije godine nam je o ovome pricao, raskrinkao uticaj proustaskih obavjestajaca i podmetanje oruzja u dzamije od strane Kolindinih izaslanika kako bi Bosnjaci ispali teroristi. Isto je nastavio Milanovic. Jos prije dvije godine je pricao o ruskom uticaju, a mi smo ga sa rezervom uzimali, konkretno ja, sve se ispostavilo tacnim...Avdo Avdic je NOVINARCINA.
Last edited by New wave on 29/01/2022 21:30, edited 1 time in total.
- kokakolas
- animus
#7446 Re: Novi Izborni zakon BiH
A realno moze sve biti drugačije.
Jedna od najljepsih biznis prica zadnje godine je bila nasa firma iz Viteza koja proizvodi luksuzne jahte za svjetsko trziste. Bracni par Hrvat iz Rijeke i Bosnjakinja a u firmi zaposleni radnici obe nacije. Plate na evropskom nivou sa tendencijom rasta. U toj firmi niko ne preglasava nikoga
Da su razmisljali o Izbornom zakonu nikada se ovaj par nebi ni uzeo a kamoli pravio firmu u BiH.
Jedna od najljepsih biznis prica zadnje godine je bila nasa firma iz Viteza koja proizvodi luksuzne jahte za svjetsko trziste. Bracni par Hrvat iz Rijeke i Bosnjakinja a u firmi zaposleni radnici obe nacije. Plate na evropskom nivou sa tendencijom rasta. U toj firmi niko ne preglasava nikoga
Da su razmisljali o Izbornom zakonu nikada se ovaj par nebi ni uzeo a kamoli pravio firmu u BiH.
-
New wave
#7447 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ovo mu je zadnja sansa da ostane koliko toliko konkurentan za izbore, a i stranka isto, da se ne uruse kao kula od karata u oktobru. Zbog toga mozda iznenadi, zbog drzave nece sigurno. Ali ovo dosad se dobro nosio i pametne poteze vukao. Vidjet cemo...
-
DonieBrasco
#7448 Re: Novi Izborni zakon BiH
Bakir, Fahro, Denis su tamo ne znam ko jos iz Sarajeva, svi oni pamet u glavu !
-
Sile_sile_sa
#7449 Re: Novi Izborni zakon BiH
Meni je fahro sumnjiv, da on negdje ne popusti,DonieBrasco wrote: ↑29/01/2022 21:35Bakir, Fahro, Denis su tamo ne znam ko jos iz Sarajeva, svi oni pamet u glavu !
- Gandalf
#7450 Re: Novi Izborni zakon BiH
Pamet u glavu da u oktobru ne bude po guzovima stranke