Ilegalni migranti u BiH
- animals
#7426 Re: Migranti u BiH
Pa nikad necu razumijeti Nijemce..
ili oni nisu mogli na to utjecati, neko je vjerovatno netko jaci ili neki dogovor
je uzrokovao ovom udaru imigranata..mozda dug prema Izraelu..
da su dali Bosancima da idu u Njemackoj, bio bi rijesen problem BIH..
ne bi se imao vise dole ko mrziti..a u Njemackoj bi bili svi opet stari
dobri jugosi, koji bi se druzili i volili..
ili oni nisu mogli na to utjecati, neko je vjerovatno netko jaci ili neki dogovor
je uzrokovao ovom udaru imigranata..mozda dug prema Izraelu..
da su dali Bosancima da idu u Njemackoj, bio bi rijesen problem BIH..
ne bi se imao vise dole ko mrziti..a u Njemackoj bi bili svi opet stari
dobri jugosi, koji bi se druzili i volili..
- Point.
#7427 Re: Migranti u BiH
Pravljen je studij svih grupa izbjeglica, dakle libaneza koji su dolazili kad je bio belaj kod njih, asirijanaca, kurda, afrikanaca, čileanaca, albanaca vakih nakih. To stoji da je konkurencija kita ali mogli su se i naši nakačiti na socijalu i štancati djecu i primati kojekakve pare na taj način ali nisu. Ali evropski radnički mentalitet, slično školstvo i slično su svakako stvari koje su pomogli pri integraciji. Dakako ima i tih što su izganjali kojekakve penzije na fol ali to je ogromna manjina. Ali kad neki ovdje porede naše ljude sa ovim e onda mi pritisak skoči._BataZiv_0809 wrote:Kad su konkurencija Somalijci i FilipinciPoint. wrote: Davno je već napisano da su se izbjeglice iz područja bivše Jugoslavije najbolje integrisale od svih grupa u švedsko društvo, sa najvišim procentom školovanih i zaposlenih. Naravno, možeš naći rijedak slučaj socijalaca ali to je više izuzetak nego pravilo.sta se imas posebno integrisat bijel si i rodjen i odrastao u Evropi
konkurencija su ti ljudi koji prvi put vide pokretne stepenice.
Znam i ja dosta nasih u Skandinaviji. Od uspjesnih prica do onih sto su izganjali njakve penzije na konto "ludosti".
- pustopoljina
#7428 Re: Migranti u BiH
A boze...nesto kupio, bio negdje zivio, neko potvrdi..jeste te i te godine je zivio tu...to je bila samo jedna opcija, ne znaci da je uspjevala svakom.zrakomlat wrote:Jedino možda da, kao trag i dokaz boravišta, uvaže snimak kamere iz nekog objekta u koji su ušli ko u državuinsomnia78 wrote:Kako ce ostati trag kad nemas papira?
- Bloo
- Globalna šefica
#7429 Re: Migranti u BiH
Mi+ti neki+neki treci... i to sve treba da podnese obecana zemlja jer mi+ti tamo neki+treci misle da ih tamo ceka bolji zivot pod bilo koju cijenu?pustopoljina wrote:Ma mi smo smijesno maleni za njemacku...
Problem je kad se krene iz drzava sa gradovima od po par miliona..
- MarshalDodik
#7430 Re: Migranti u BiH
Kako ne kontas?zposao wrote:MarshalDodik wrote: Pa nacin ulaska u nasu drzavu izgledao je kao ulazak u zadnju vukoyebinu.
Prvi iskustvo im je dalo povod za svaku sljedecu kriminalnu radnju.
Ja neznam u kakvom vi paralelnom svemiru zivite?
Cuj nacin ulaska u drzavu dao povod za kriminalne radnje?
Pa nisu usli preko legalnog granicnog prelaza niti su ispostovali protokole i medjunarodne propise kako se ulazi u neku drzavu. Jesi ti svjestan da su oni sami odavrali nacin ulaska u ovu drzavu?
Koji vam je k***c ljudi? Pa nije im valjda trebalo prostrti crveni tepih tamo u nekoj šumi gdje su odlučili ilegalno prijeći granicu.
Ja stvarno ne kontam šta vi pričate
Usao drzavu tako kako si opisao, kao u vukoyebinu, nakon sto je otkriven opet nastavio da radi sta mu je volja kao u vukoyebini?
Kakav su dojam stekli ?
- animals
#7431 Re: Migranti u BiH
Ma pusti ih pretjeruju..od nasi 90% rade i privredjuju..Point. wrote:Pravljen je studij svih grupa izbjeglica, dakle libaneza koji su dolazili kad je bio belaj kod njih, asirijanaca, kurda, afrikanaca, čileanaca, albanaca vakih nakih. To stoji da je konkurencija kita ali mogli su se i naši nakačiti na socijalu i štancati djecu i primati kojekakve pare na taj način ali nisu. Ali evropski radnički mentalitet, slično školstvo i slično su svakako stvari koje su pomogli pri integraciji. Dakako ima i tih što su izganjali kojekakve penzije na fol ali to je ogromna manjina. Ali kad neki ovdje porede naše ljude sa ovim e onda mi pritisak skoči._BataZiv_0809 wrote:Kad su konkurencija Somalijci i FilipinciPoint. wrote: Davno je već napisano da su se izbjeglice iz područja bivše Jugoslavije najbolje integrisale od svih grupa u švedsko društvo, sa najvišim procentom školovanih i zaposlenih. Naravno, možeš naći rijedak slučaj socijalaca ali to je više izuzetak nego pravilo.sta se imas posebno integrisat bijel si i rodjen i odrastao u Evropi
konkurencija su ti ljudi koji prvi put vide pokretne stepenice.
Znam i ja dosta nasih u Skandinaviji. Od uspjesnih prica do onih sto su izganjali njakve penzije na konto "ludosti".
10% imas izroda, ali tako je i kod Nijemaca..
i najgore je pisu tako oni koji ne zive vani..
-
Anno Domini
#7432 Re: Migranti u BiH
Hrvati masovno sa porodicama odlaze iz BiH, zahvaljujući pasošu koji im umnogome olakšava neke stvari, bošnje nemaju izbora ili krepaj ovde ili neđe drugo isto mu je, srbi ista stvar.
- Bloo
- Globalna šefica
#7433 Re: Migranti u BiH
Stoje pred ambasadama, u manjem broju rade na crno u obećanoj zemlji?
Zašto onda Bošnje i Srbi ne pokušaju isto. Poderimo pasoše i krenimo!
P.S.
Idemo svi kod insomnije
Zašto onda Bošnje i Srbi ne pokušaju isto. Poderimo pasoše i krenimo!
P.S.
Idemo svi kod insomnije
-
zrakomlat
#7434 Re: Migranti u BiH
Jest, živio na adresi, Stuttgart, Ispod mosta bb, kupovao kebab kod Hakana iz Izmira. Pa imala bi Njemačka milijardu stanovnika za pola godine.pustopoljina wrote:A boze...nesto kupio, bio negdje zivio, neko potvrdi..jeste te i te godine je zivio tu...to je bila samo jedna opcija, ne znaci da je uspjevala svakom.zrakomlat wrote:Jedino možda da, kao trag i dokaz boravišta, uvaže snimak kamere iz nekog objekta u koji su ušli ko u državuinsomnia78 wrote:Kako ce ostati trag kad nemas papira?
- pustopoljina
#7435 Re: Migranti u BiH
U idealnom slucaju da.Bloo wrote:Mi+ti neki+neki treci... i to sve treba da podnese obecana zemlja jer mi+ti tamo neki+treci misle da ih tamo ceka bolji zivot pod bilo koju cijenu?pustopoljina wrote:Ma mi smo smijesno maleni za njemacku...
U svim ostalim- samoregulacija.
-
zposao
#7436 Re: Migranti u BiH
Neki se ponasaju kao da imaju svemirom zagaratirano pravo da žive gdje im padne na pamet. Pa nisu drzave Bogom dane. Sve drzave su stvarali ljudi. Drzava je isto kao i privatna imovina. Odakle nekome to da misli da ima pravo na nešto nečije. Izvoli uredi svoj životni prostor kako ti odgovara, a ne zaposjedati tuđe a svoje si ostavio u rasulu.
Evo ja bio volio zivit u americi. Mislim da je to najbolja drzava. I sta sad? Jel trsbam ocekivati da mi sve zemlje na putu do amerike prostru crveni tepih docekujuci me? Odakle meni pravo da to ocekujem? Pa nije drzava amerika najbolja zato jer je Bog to tako stvorio, nego su ameriku napravili takvom ljudi koji su se organizovali i uredili najslobodniju zemlju.
I kakva nužda hebemu majku, o kakvoj nuždi pričaš u vezi migranata?
Kakva je nužda u Pakistanu, Alžiru, Maroku..itd?
Pa jebote u ovoj rulji ljudi bez identiteta koja maršira preko desetina drzava je najmanje ljudi iz ratom pogođenih područja.
Šta ekonomija ih natjerala?
Pa je li onda i našim ljudima isto tako nužda na Njemacku socijalu?
Zapitate li se ikad koliko je naše sirotinje? Imaju li oni nuždu? Zašto se pred našim ljudima u potrebi ne otvaraju sve svjetske granice i ne sazivaju konferencije?
Naš jadnik treba trunuti čekajući vizu za rad, a ovaj neki u najnovijoj modi sa ajfonom u ruci, platio desetak hiljada dolara da se ilegalno dočepa Njemačke. I njemu nekakva nužda, a I ri iz Kalesije koji nema primanja, dijete bolesno, njemu nije nužda?
Jebo vas nužda.
Evo ja bio volio zivit u americi. Mislim da je to najbolja drzava. I sta sad? Jel trsbam ocekivati da mi sve zemlje na putu do amerike prostru crveni tepih docekujuci me? Odakle meni pravo da to ocekujem? Pa nije drzava amerika najbolja zato jer je Bog to tako stvorio, nego su ameriku napravili takvom ljudi koji su se organizovali i uredili najslobodniju zemlju.
I kakva nužda hebemu majku, o kakvoj nuždi pričaš u vezi migranata?
Kakva je nužda u Pakistanu, Alžiru, Maroku..itd?
Pa jebote u ovoj rulji ljudi bez identiteta koja maršira preko desetina drzava je najmanje ljudi iz ratom pogođenih područja.
Šta ekonomija ih natjerala?
Pa je li onda i našim ljudima isto tako nužda na Njemacku socijalu?
Zapitate li se ikad koliko je naše sirotinje? Imaju li oni nuždu? Zašto se pred našim ljudima u potrebi ne otvaraju sve svjetske granice i ne sazivaju konferencije?
Naš jadnik treba trunuti čekajući vizu za rad, a ovaj neki u najnovijoj modi sa ajfonom u ruci, platio desetak hiljada dolara da se ilegalno dočepa Njemačke. I njemu nekakva nužda, a I ri iz Kalesije koji nema primanja, dijete bolesno, njemu nije nužda?
Jebo vas nužda.
- pustopoljina
#7437 Re: Migranti u BiH
Upravo sam skontala da nemam zivaca za ovo drobljenje.Jest, živio na adresi, Stuttgart, Ispod mosta bb, kupovao kebab kod Hakana iz Izmira. Pa imala bi Njemačka milijardu stanovnika za pola godine.
Karikiras, a mozda fakat i ne kontas.
-
aerodinamika
#7438 Re: Migranti u BiH
bijo je jedan sa hitlerskim brcicima prije stotinjak godina i yvao se takode hitler koji je ogra]ivao LJUDE zicama...vjesticanametli wrote:Zica zakon ogradi i nema nikud....a fuj jebo ih otac
žalosno je da danas u BOSNI ima ljudi koji zagovaraju fašistoičistku ideologiju, i to nakon svega što je naš ljudi prošli kroz drugi svjetski i zadnji rat,
ja vjerujem da velika večina naroda iam razumijevnja i podrške za ljude koji su u nevolji danas kao što smo i mi bili prije, ovjde je glavni probmlem kao što vidim to što su mnogi unesrečeni migracijama određene vjere i boje kože...
zašto naviše pobuna protiv migranata (da kažem muslimana) dolazi iz velike kladuše gdje je načelnik RATNI ZLOČINAC?
evropa sama po sebi danas ima veliki demografijski promlem, evropa umire i izumire, prije hiljadu godina evropa je živila u mračnjašptvu, nisu imali ni gdje obavit nuždu (velku nuždu) bacali su od nužde po ulicama, nisu imali niti su se kupali, umirali su od kuge zbog prljavštine,
istok ih je preporodio
danas se evropa ponovo nalazi ako ne u istoj a onda barem sličnoj krizi, prostitucija, droga, alkoholisanje na svakom koraku, evropa je dotakla mopralno dno i zbopg toga nestaje, franscuska, njemacka, belkgija holandija stoje na staklenim nogama, jedino što ih može mo0guče spasiti jeste migracija vitalnog dijela svjetske populacije sa itsoka.
evropa če biti preporođena danas ili sutra, ali evropa ovakva kakva jest fašistoičistka nemože 9i neče ostati!
- insomnia78
#7439 Re: Migranti u BiH
Ono zivis u drzavi ilegalno, bez papira i iznajmljujes stan i topustopoljina wrote:A boze...nesto kupio, bio negdje zivio, neko potvrdi..jeste te i te godine je zivio tu...to je bila samo jedna opcija, ne znaci da je uspjevala svakom.zrakomlat wrote:Jedino možda da, kao trag i dokaz boravišta, uvaže snimak kamere iz nekog objekta u koji su ušli ko u državuinsomnia78 wrote:Kako ce ostati trag kad nemas papira?
- Bloo
- Globalna šefica
#7440 Re: Migranti u BiH
Ne znam jel trolaš ili wtf. Nije ovo USa početkom prošlog stoljeća.pustopoljina wrote:U idealnom slucaju da.Bloo wrote:Mi+ti neki+neki treci... i to sve treba da podnese obecana zemlja jer mi+ti tamo neki+treci misle da ih tamo ceka bolji zivot pod bilo koju cijenu?pustopoljina wrote:Ma mi smo smijesno maleni za njemacku...
Jedna država koja nije tvoja TI NE DUGUJE NIŠTA.
Mislim ni tvoja vlastita ti ne duguje, osim možda da pametnije koristi onaj harač što ti otima od poreza.
Ako jednoj državi nedostaje radno sposobnog stanovništva, ista se pobrinula da to reguliše.
Dalje, isto kao u video igrama, imaš resurse koje planirano koristiš, da ti se ne bi sistem urušio.
Ako ti smatraš da jedna ekonomski razvijena država može da podnese nekontrolisani priliv ogromnog broja migranata, a da joj to ne utječe na ekonomiju, molim te objasni kako? Te ljude treba zbrinuti, naučiti jeziku, obučiti da rade ako ne znaju....ko će to platiti? Iz čijeg džepa?
Kako bi ta obećana zemlja bufferovala atak priliva ogromnog broja ljudi u potrazi za svojim snom?
- pustopoljina
#7441 Re: Migranti u BiH
Bgm eto tebe danas ko s marsaOno zivis u drzavi ilegalno, bez papira i iznajmljujes stan i to
Jel' to ne mozes uskociti umjesto nekog u neku sobu?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7442 Re: Migranti u BiH
Ljudi su svugdje isti. Cim imaju priliku za zloupotrebu a da ne budu kaznjeni iskoristit ce je. Pitaj bilo kojeg zubara kod nas koliko raje iz dijaspore trazi da se uduplaju fakture i sve ce ti biti jasno.Point. wrote: Pravljen je studij svih grupa izbjeglica, dakle libaneza koji su dolazili kad je bio belaj kod njih, asirijanaca, kurda, afrikanaca, čileanaca, albanaca vakih nakih. To stoji da je konkurencija kita ali mogli su se i naši nakačiti na socijalu i štancati djecu i primati kojekakve pare na taj način ali nisu. Ali evropski radnički mentalitet, slično školstvo i slično su svakako stvari koje su pomogli pri integraciji. Dakako ima i tih što su izganjali kojekakve penzije na fol ali to je ogromna manjina. Ali kad neki ovdje porede naše ljude sa ovim e onda mi pritisak skoči.
Opet za ove hahare smo Tesle i Hegeli. Jer kad dodjemo u uredjen sistem radimo. Plus smo navikli na nevolje i poteskoce pa kad dodjemo u uredjen sistem prekucamo ga. Samo volimo strancu robovat pa to je cudo nazalost.
-
zposao
#7443 Re: Migranti u BiH
Kako glup komentar...aerodinamika wrote:bijo je jedan sa hitlerskim brcicima prije stotinjak godina i yvao se takode hitler koji je ogra]ivao LJUDE zicama...vjesticanametli wrote:Zica zakon ogradi i nema nikud....a fuj jebo ih otac
žalosno je da danas u BOSNI ima ljudi koji zagovaraju fašistoičistku ideologiju, i to nakon svega što je naš ljudi prošli kroz drugi svjetski i zadnji rat,
ja vjerujem da velika večina naroda iam razumijevnja i podrške za ljude koji su u nevolji danas kao što smo i mi bili prije, ovjde je glavni probmlem kao što vidim to što su mnogi unesrečeni migracijama određene vjere i boje kože...
zašto naviše pobuna protiv migranata (da kažem muslimana) dolazi iz velike kladuše gdje je načelnik RATNI ZLOČINAC?
evropa sama po sebi danas ima veliki demografijski promlem, evropa umire i izumire, prije hiljadu godina evropa je živila u mračnjašptvu, nisu imali ni gdje obavit nuždu (velku nuždu) bacali su od nužde po ulicama, nisu imali niti su se kupali, umirali su od kuge zbog prljavštine,
istok ih je preporodio
danas se evropa ponovo nalazi ako ne u istoj a onda barem sličnoj krizi, prostitucija, droga, alkoholisanje na svakom koraku, evropa je dotakla mopralno dno i zbopg toga nestaje, franscuska, njemacka, belkgija holandija stoje na staklenim nogama, jedino što ih može mo0guče spasiti jeste migracija vitalnog dijela svjetske populacije sa itsoka.
evropa če biti preporođena danas ili sutra, ali evropa ovakva kakva jest fašistoičistka nemože 9i neče ostati!
Čim neko poziva na poštivanje državnih granica i civilizacijskih normi odmah ga proglasiš za Hitlera... Već viđeno.
A kakva je nesreća natjerala 30-ogodišnjake sa ajfonima?
Jel ima nesretnika i potrebnika među našim ljudima, pa ne hodaju sa ajfonima i metalnim šipkama?
Dokle više ta glupa spika?
I gdje su te ugrožene žene i djeca? Vazda kako god okreneš među tim ilegalnim imigrantima 95% muškarci u najjačim godinama (bez identiteta).
- animals
#7444 Re: Migranti u BiH
Ja ne robujem, a vjerujem nitko na zapadu.._BataZiv_0809 wrote:Ljudi su svugdje isti. Cim imaju priliku za zloupotrebu a da ne budu kaznjeni iskoristit ce je. Pitaj bilo kojeg zubara kod nas koliko raje iz dijaspore trazi da se uduplaju fakture i sve ce ti biti jasno.Point. wrote: Pravljen je studij svih grupa izbjeglica, dakle libaneza koji su dolazili kad je bio belaj kod njih, asirijanaca, kurda, afrikanaca, čileanaca, albanaca vakih nakih. To stoji da je konkurencija kita ali mogli su se i naši nakačiti na socijalu i štancati djecu i primati kojekakve pare na taj način ali nisu. Ali evropski radnički mentalitet, slično školstvo i slično su svakako stvari koje su pomogli pri integraciji. Dakako ima i tih što su izganjali kojekakve penzije na fol ali to je ogromna manjina. Ali kad neki ovdje porede naše ljude sa ovim e onda mi pritisak skoči.
Opet za ove hahare smo Tesle i Hegeli. Jer kad dodjemo u uredjen sistem radimo. Plus smo navikli na nevolje i poteskoce pa kad dodjemo u uredjen sistem prekucamo ga. Samo volimo strancu robovat pa to je cudo nazalost.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7445 Re: Migranti u BiH
Dobro drugo si ti. ti si poput Kurca.animals wrote:
Ja ne robujem, a vjerujem nitko na zapadu..
- insomnia78
#7446 Re: Migranti u BiH
Mozes. Samo sto bez papira ne postojispustopoljina wrote:Bgm eto tebe danas ko s marsaOno zivis u drzavi ilegalno, bez papira i iznajmljujes stan i to![]()
Jel' to ne mozes uskociti umjesto nekog u neku sobu?
- animals
#7447 Re: Migranti u BiH
Da zivis na zapadu, znao bi da si ti rob u svojoj drzavi, a ne ja u tudjoj.._BataZiv_0809 wrote:Dobro drugo si ti. ti si poput Kurca.animals wrote:
Ja ne robujem, a vjerujem nitko na zapadu..
ali, cula , kazala..
- pustopoljina
#7448 Re: Migranti u BiH
Ja ne znam sto si prvi moj red stavila u kurziv, kad si onda u postu opisala ono sto sam napisala u mom drugom redu?Bloo wrote:Ne znam jel trolaš ili wtf. Nije ovo USa početkom prošlog stoljeća.pustopoljina wrote:U idealnom slucaju da.Bloo wrote: Mi+ti neki+neki treci... i to sve treba da podnese obecana zemlja jer mi+ti tamo neki+treci misle da ih tamo ceka bolji zivot pod bilo koju cijenu?
Jedna država koja nije tvoja TI NE DUGUJE NIŠTA.
Mislim ni tvoja vlastita ti ne duguje, osim možda da pametnije koristi onaj harač što ti otima od poreza.
Ako jednoj državi nedostaje radno sposobnog stanovništva, ista se pobrinula da to reguliše.
Dalje, isto kao u video igrama, imaš resurse koje planirano koristiš, da ti se ne bi sistem urušio.
Ako ti smatraš da jedna ekonomski razvijena država može da podnese nekontrolisani priliv ogromnog broja migranata, a da joj to ne utječe na ekonomiju, molim te objasni kako? Te ljude treba zbrinuti, naučiti jeziku, obučiti da rade ako ne znaju....ko će to platiti? Iz čijeg džepa?
Kako bi ta obećana zemlja bufferovala atak priliva ogromnog broja ljudi u potrazi za svojim snom?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7449 Re: Migranti u BiH
Zato si ti tu da me prosvijetlis. Idi bizi.animals wrote:
Da zivis na zapadu, znao bi da si ti rob u svojoj drzavi, a ne ja u tudjoj..
ali, cula , kazala..
- CPT
#7450 Re: Migranti u BiH
Da. To je cijena jeftinog i lagodnog zivota na tudjim ledjima.Bloo wrote:Mi+ti neki+neki treci... i to sve treba da podnese obecana zemlja jer mi+ti tamo neki+treci misle da ih tamo ceka bolji zivot pod bilo koju cijenu?pustopoljina wrote:Ma mi smo smijesno maleni za njemacku...