poostar wrote:Pisao sam prije par sedmica kako mi tlf ne može da šalje sms. Problem je nestao kad sam sim karticu prebacio iz slot 2 u slot 1.
Xiaomi mi 8 je dobar telefon samo treba malo privikavanja. Definitivno nije za ljude koji su navikli na ove standardne producente.
Samo me nervira sto skoro i da hebeni digitron traži dozvolu da pristupi mojim kontaktima i dozvolu da obavlja pozive. Malo su tu pretjerali.
Ja sam gdje god sam mogao isključio sve Xiaomi aplikacije (zabranio sve pristupe) i instalisao aplikacije iste vrste koje ne traže posebne dozvole ili traže samo dozvole koje im stvarno trebaju, ne sve. Čak sam sve što sam mogao instalisao ne sa GooglePlay nego sa F-Droid
Na tvom primjeru kalkulatora, RealCalc ne traži ni jednu dozvolu nizašta.
Samo, stare verzije Androida i telefoni su neke dozvole davale aplikacijama ne pitajući nas, pa nam se sada čini da nam aplikacije traže neke posebne dozvole, a u stvari traže nam dozvole koje su u prošlim verzijama i na nekim telefonima dobijale a da nismo znali.
Ali u pravu si, ako kalkulator traži pristup kontaktima, tu sigurno nešto nije regularno.
Možda će u SAD zabraniti i Xiaomi uređaje, ne samo Huawei