Lakat Jebić wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/ramiz-sa ... /160917065
evo i prvih reakcija iz RS-a![]()
![]()
Referendum(i) u RS-u
- Edin H.
#7426 Re: Referendum(i) u RS-u
- ljevoruki
#7427 Re: Referendum(i) u RS-u
arzuhal wrote: Halali, evo naknadno:
- arzuhal
#7428 Re: Referendum(i) u RS-u
Republika Srbija, da šta valja, imala bi svoju krsnu slavu k'o i Republika Srpska. Zato mogu samo da šute.ljevoruki wrote:Vise me zanima kakva ce biti reakcija iz srbije nego ovih iz rs.
Niko ne sme da vas bije i da vam zabranjuje da slavite krsnu slavu.
-
L u c i f e r
#7429 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa ovo je karanje u suVu bulju....oakville wrote:Šamaraju ružno ovu Republiku Srpsku.Mislio sam da će odluka biti neko razvodnjavanje, ali ovo je grublje nego u wrestlingu. Najsmješnije je kad se iz RS-a zaprijeti "nesagledivim posljedicam ako sud ne promjeni odlukama" - kad nisu nastale "nesagledive posljedice" nakon proglašenja nezavisnosti Kosova, tek danas nema šanse da te "posljedice" nastupe. Iz prazne se ne puca
SARAJEVO - Ustavni sud Bosne i Hercegovine prihvatio je apelaciju bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića da se sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske, koji je zakazan za 25. septembar, privremeno zabrani.
U obrazloženju ove odluke stoji da postoji dovoljno razloga da se održavanje referenduma privremeno zabrani, jer, kako ističu u Ustavnom sudu, izlazak na referendum bi imalo štetne i nenadoknadive posljedice po BiH.
"Ustavni sud je Odlukom broj U 10/16 konstatovao da u ovoj fazi postupka postoji dovoljno razloga koji ukazuju na to da bi sprovođenje referenduma, prije nego što Ustavni sud odluči o zahtjevima koji su podneseni u konkretnom slučaju, imalo ozbiljne i neotklonjive štetne posljedice najprije za izvršenje Odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine broj U 3/13", stoji u saopštenju Ustavnog suda.
Dalje se navodi da je ova odluka Ustavnog suda u interesu zaštite ustavnog poretka
"Ustavni sud je uvjeren da privremeno obustavljanje primjene Odluke o referendumu – do donošenja konačne odluke o postavljenim zahtjevima, nije u suprotnosti sa navedenim interesima, već im direktno doprinosi. Ustavni sud je, stoga, usvojio privremenu mjeru kojom se privremeno obustavlja Odluka o raspisivanju republičkog referenduma", zaključuje se u saopštenju Ustavnog suda.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ranije je izjavio da će, bez obzira na to kakva odluka Ustavnog suda bude, Referendum o Danu Republike biti održan 25. septembra, a pogotovo ako Sud ne ukine svoju odluku.
"Tek onda ćemo održati referendum", izjavio je Dodik novinarima tokom posete Ribniku.
I brojni drugi predstavnici srpskog naroda u BiH su takođe rekli da će 9. januar Dan Republike nastaviti da se slavi, te da će referendum biti održan jer je NS RS o tome već odlučila.
.
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.
- Infologicar
#7430 Re: Referendum(i) u RS-u
Patrijarh je aminovao, biće referenduma, zavjet je dat.
- Lincoln-Burrows
#7431 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne mere tako,155_mm wrote:referendum je protiv mirovnog sporazuma sto je malo veci problem.Lincoln-Burrows wrote:Referendum je u principu protiv Ustavnog suda.
Čemu odluke US ako neće vrijediti,
u Mostaru je US donio davno presudu ali đaba.
a za mostar sud nije presudio da SDA mora da ugodi zeljama HDZ-a. za stolnim gradom.
ili će se US poštivati ili nek US ide u 3pm.
- Lakat Jebić
#7432 Re: Referendum(i) u RS-u
pa poštuje se, napisao ti je palermo maloprije, izbora nemaLincoln-Burrows wrote:Ne mere tako,155_mm wrote:referendum je protiv mirovnog sporazuma sto je malo veci problem.Lincoln-Burrows wrote:Referendum je u principu protiv Ustavnog suda.
Čemu odluke US ako neće vrijediti,
u Mostaru je US donio davno presudu ali đaba.
a za mostar sud nije presudio da SDA mora da ugodi zeljama HDZ-a. za stolnim gradom.
ili će se US poštivati ili nek US ide u 3pm.
- Infologicar
#7433 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne ugađa SDA HDZ-u, nego obratno 
-
RNG_25
#7434 Re: Referendum(i) u RS-u
Koga briga šta je ustavni sud odlučio? Nekoga možda jeste, ali sigurno ne Dodika i (političku) elitu RS-a. Tako da, očekujem referendum i to sa (za Dodika) uspješnim rezultatom.
- Lincoln-Burrows
#7435 Re: Referendum(i) u RS-u
Znači US je presudio da više nema izbora, baš finoLakat Jebić wrote:pa poštuje se, napisao ti je palermo maloprije, izbora nemaLincoln-Burrows wrote: ili će se US poštivati ili nek US ide u 3pm.
- arzuhal
#7436 Re: Referendum(i) u RS-u
Svi polažemo nade u toRNG_25 wrote:Koga briga šta je ustavni sud odlučio? Nekoga možda jeste, ali sigurno ne Dodika i (političku) elitu RS-a. Tako da, očekujem referendum i to sa (za Dodika) uspješnim rezultatom.
- Infologicar
#7437 Re: Referendum(i) u RS-u
Najjači su ovi što se nadaju nekoj republici BiH.
-
oakville
#7438 Re: Referendum(i) u RS-u
Tako i treba, mislim da iskreno gotovo veliki dio Bošnjaka i jedan određeni krug ljudi u Hrvatskoj s nadom isčekuju referendum, i sve ostale referendume. I od mene puna podrška - dosta više gaženja Republike SrpskeRNG_25 wrote:Koga briga šta je ustavni sud odlučio? Nekoga možda jeste, ali sigurno ne Dodika i (političku) elitu RS-a. Tako da, očekujem referendum i to sa (za Dodika) uspješnim rezultatom.
- arzuhal
#7439 Re: Referendum(i) u RS-u
Jedino mi je žao što neću moći izbjeći da ne čujem Vulina i Dačića kada stanu lajat, već noćas...Vazda u meni počnu buditi neke primordijalne porive kojih, inače, nisam svjestan i koji me plaše...
-
emmir1
#7440 Re: Referendum(i) u RS-u
Kakav Ustavni sud
Šta Putin 22. 09. kaže tako će biti.
Mislim jasno da je poziv Dodiku u Moskvu samo javna podrška a da on već ima naredbu šta da radi
Nismo ni mi baš najmudrije ovo odradili
Mislim jasno da je poziv Dodiku u Moskvu samo javna podrška a da on već ima naredbu šta da radi
- Lakat Jebić
#7441 Re: Referendum(i) u RS-u
ne nego da izbori po statutu nisu u skladu s ustavom. izbora vise nema. novo rjesenje je politicko a ne pravno pitanje, shodno tome, pitanje dogovoraLincoln-Burrows wrote:Znači US je presudio da više nema izbora, baš finoLakat Jebić wrote:pa poštuje se, napisao ti je palermo maloprije, izbora nemaLincoln-Burrows wrote: ili će se US poštivati ili nek US ide u 3pm.
-
L u c i f e r
#7442 Re: Referendum(i) u RS-u
Sve íspod 110% glasova za "podrzavam" bi bilo razocaravajuce
-
oakville
#7443 Re: Referendum(i) u RS-u
S obzirom da BiH pretendira na ulazak u Evroazijsku uniju, u kojoj se nalaze sve zemlje u njenoj blizini, treba se zabrinuti kakve će biti Putinove reakcije.emmir1 wrote:Kakav Ustavni sud
-
oakville
#7444 Re: Referendum(i) u RS-u
Svih 12 miliona glasača podržavaju referendum.L u c i f e r wrote:Sve íspod 110% glasova za "podrzavam" bi bilo razocaravajuce
-
Frankyee
#7445 Re: Referendum(i) u RS-u
Ako sada Inzko nesto ne uradi , moze se pakovati i nazad kuci.
Ali mislim da ce bas Inzko da sad nesto razvodni ovo sve.
-
oakville
#7447 Re: Referendum(i) u RS-u
Nažalost, mislim da si u pravu. Od danas je Dodik jači nego ikad. Uz obavezno nažalostFrankyee wrote:Ako sada Inzko nesto ne uradi , moze se pakovati i nazad kuci.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7448 Re: Referendum(i) u RS-u

jopet turki 500 godina e neće valla, dina mi i imana
- muha_sa
#7449 Re: Referendum(i) u RS-u
doci ce kod Senada u CD---to mu je najveci dometFrankyee wrote:Ako sada Inzko nesto ne uradi , moze se pakovati i nazad kuci.
-
prog321
#7450 Re: Referendum(i) u RS-u
oakville wrote:
Nažalost, mislim da si u pravu. Od danas je Dodik jači nego ikad. Uz obavezno nažalost
Ovo je u stilu Kosovske Bitke.
Kad slavis poraz,, nee ?