Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zipoo
#7426 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Jeste razvezali. I koja je peonta trenutne teme 
- Belay Queen
#7427 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
ma znam spreca nisu svi isti,samo sam htjela reci da djeca nisu nikakva garancija ni brige ni topline ni toga da ce ti sutra otvorit vrata i pitat trebal ti sta i tako to.. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7428 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Vidi, čovjek kao dominantno biće na planeti je po prirodi proklet.triconja wrote: Ja bih reko da ljudi sebi postavljaju smisao zivota u neku ruku nesto sto su i sami sigurni da 99% nece ispuniti pa eto, kao teze tome. Nije smisao zivota kad nesto vec imas, to je onda nesto drugo.
Sve što nemaš, želiš.
Sve što imaš, boli te bimbo za tim.
Čak iako si izdisao prije za tim, ali sad imaš, meh....idemo dalje, dajemo više
Oni koji su ispunili svoje životne smisle, nemaju više šta dalje, oni se uglavnom predoziraju.
- duminjo
#7429 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ti se Fatas bukvalno za jedan obicni primjer i uzimas to kao da je sve a ja te fino pitao hoćeš li sve razloge da ti Nabrojim. Ne možeš iz svega uzimati samo sta ti se svidi i to predstavljati tako kao da sam ja to napisoVelkoski wrote:
Medicinska sestra možda?![]()
Prave dakle za kateter i da imam koga smarati kad mi bude 50, solidni razlozi
- merlin246
#7430 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
duminjo wrote:A djes čitav život živjeti sam. Raditi i dolaziti kuci Sam medju cetiri zida. Eto i zaradis Auto, kucu, vikendicu, avion, kurac i palac, al opet sam. Pa onda opet tamo u pedestim i sezdesetim kad Malo snaga izdaje i kada se svega u zivotu nasitis, opet sam. Nema mi smisla vala. Otudjis se vala i Od svijeta i Od svega.
Ja sam od 18-te Do 28-me živio sam i ne bih nikome preporucio da tako Zivi duže od par godina. Samoca i cetiri zida su skoro zä bolest. Hajd opet kad je insan mladji pa na dje svakakvih zanimacija, nekako i ide. A bogami kad se nagazi pedeseta i kad nemaš vise Energije da se Trosis 15 sati na dan, sumnjam da čovjeka tada moze zadovoljiti Samoca. Da ne spominjem penzijusta jebeni penzioner samac moze da Radi po cijeli dan i kako mu Dani prolaze?
Prica bez zene/muza hajd i nekako a bogami bez djece mi ne ide bas u glavu. Možda se razmišlja tako sa dvaestak godina kad si zeljan svega i kad gledaš samo od danas Do Sutra. A ako gledaš život čitav i ako misliš da zivis život, pisaj ga ako ćeš ga živit sam.
Zamisli jbt imas 60 godina, sutra bajram, ti nemaš kome dati bajramluka, nemas nikoga ko će ti vrata otvoriti..
Egoizam je zanimljiv u momentima, za život bogami i nije. Nista nam dobro ne donosi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7431 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Loži vas ba Krste, kad padne kakvoj pred noge, promijeniće on ploču 
- duminjo
#7432 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Hajd ja haluciniram. Jebo moje oci, vjerujem tebiwalter kurtz wrote:Zapadno od ljubljane imaju djecu samo im to nije smisao zivotaduminjo wrote:Samo Balkanci imaju djecu. Sve zapadno od Ljubljane su svemirci?walter kurtz wrote:Moras ziviti po kolektivnom balkanskom mindsetu inace si promasio zivot
- Belay Queen
#7433 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Tomahawk11 wrote:Loži vas ba Krste, kad padne kakvoj pred noge, promijeniće on ploču
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7434 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Brt ako ćeš praviti djecu da ti budu uslovno rečeno sluge i prijatelji u pedesetoj mislim da ćeš se dobro razočarati, ali gud lakduminjo wrote:Ti se Fatas bukvalno za jedan obicni primjer i uzimas to kao da je sve a ja te fino pitao hoćeš li sve razloge da ti Nabrojim. Ne možeš iz svega uzimati samo sta ti se svidi i to predstavljati tako kao da sam ja to napisoVelkoski wrote:
Medicinska sestra možda?![]()
Prave dakle za kateter i da imam koga smarati kad mi bude 50, solidni razlozi
- merlin246
#7435 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ramzess Veliki wrote:Kad je Muju zviznulo da trazi smisao zivota pa se ubio citajuci, istrazujuci, I na kraju bez rjesenja rijesi da ode na put I posjeti Dalaj Lamu ...
I tako pita on mudrog Dalaj Lamu - "mudri Dalaj Lamo, kazi mi ... sta je smisao zivota?"
A mudri Dalaj Lama se zamisli i odgovori mu - "Zivot je ... rijeka."
Zamisli se mujo I upita - "Stani malo, kakva rijeka ... zar nije smisao zivota provod, dernek, rostilj, piva sa rajom, skontat dobru zensku, dobar motor, auto ??? "
Dalaj Lama se zamisli ... razmislja ... razmislja ... I nakon duzeg vremena progovori - "U j...te , a ja svo vrijeme mislio da je rijeka ..."
- duminjo
#7436 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Nije garancija ni da ćeš doci Do mora. Svaki dan citamo crnu hroniku nasih cesta pa se opet svi vozikamo i kada trebamo a bogami i onako kad ne trebamo.Belay Queen wrote:ma znam spreca nisu svi isti,samo sam htjela reci da djeca nisu nikakva garancija ni brige ni topline ni toga da ce ti sutra otvorit vrata i pitat trebal ti sta i tako to..
Hajmo onda tabanat?
- merlin246
#7437 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Aj Velkoski dosta vise gluposti. Culi smo i previse 
- Belay Queen
#7438 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
hajmoduminjo wrote:Nije garancija ni da ćeš doci Do mora. Svaki dan citamo crnu hroniku nasih cesta pa se opet svi vozikamo i kada trebamo a bogami i onako kad ne trebamo.Belay Queen wrote:ma znam spreca nisu svi isti,samo sam htjela reci da djeca nisu nikakva garancija ni brige ni topline ni toga da ce ti sutra otvorit vrata i pitat trebal ti sta i tako to..
Hajmo onda tabanat?
- walter kurtz
#7439 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pogledaj samo demografiju razvijenih zapadnih zemalja reci ce ti puno o prioritetima u zivotuduminjo wrote:
Hajd ja haluciniram. Jebo moje oci, vjerujem tebi
- duminjo
#7440 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Sluga je Malo pogrdna rijec al recimo da bih od djece ocekivao da su tu kad mi Nesto zatreba.Velkoski wrote:
Brt ako ćeš praviti djecu da ti budu uslovno rečeno sluge i prijatelji u pedesetoj mislim da ćeš se dobro razočarati, ali gud lak![]()
Prijatelje svakako da. Koliko god života prodjes, nikad neces imati prijatelja kao što ti je roditelj.
- duminjo
#7441 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Stare ljudi. Produzio se životni vijek. Jucer vidim babu od 90 godina na biciklu sa sesirom i nekim veselim bojama. Tacno Mi Nesto toplo bilo. nije mi se digo bogamiwalter kurtz wrote:Pogledaj samo demografiju razvijenih zapadnih zemalja reci ce ti puno o prioritetima u zivotuduminjo wrote:
Hajd ja haluciniram. Jebo moje oci, vjerujem tebi
Ne stancaju se djeca ko prije. Daj pesest komada. Malo se razmišlja. Jedno, dvoje... OK,. Dosta.
I to je to. Ti napisa u prvom postu kao da niko nece djecu. Fuj to
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#7442 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
nešto kontam, ako je definicija života univerzalna ...(glavni proces od rođenja, razvoja i smrti je jednak, ono svi smo se rodili i umrijet ćemo) onda bi trebala biti i definicija smisla tog života, također, univerzalna..?
to da je nekome neki drugi čovjek(dijete, partner, kunto, panto) smisao života, ili pak sex, nekako mi nije bliska ideja...tu bi se radilo o nekakvim zadovoljenjima nagona, strasti i takoto...i sve je to privremeno, može , a i ne mora biti...
šta ga znam, mislim da bi taj nekakav smisao trebao biti ko malo uzdignutiji ...
to da je nekome neki drugi čovjek(dijete, partner, kunto, panto) smisao života, ili pak sex, nekako mi nije bliska ideja...tu bi se radilo o nekakvim zadovoljenjima nagona, strasti i takoto...i sve je to privremeno, može , a i ne mora biti...
šta ga znam, mislim da bi taj nekakav smisao trebao biti ko malo uzdignutiji ...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7443 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
U idealnom svijetu da, u realnom tvoje dijete upozna mene i ja ga izvedem na pravi put, a onda ode sve u hendekduminjo wrote:Sluga je Malo pogrdna rijec al recimo da bih od djece ocekivao da su tu kad mi Nesto zatreba.Velkoski wrote:
Brt ako ćeš praviti djecu da ti budu uslovno rečeno sluge i prijatelji u pedesetoj mislim da ćeš se dobro razočarati, ali gud lak![]()
Prijatelje svakako da. Koliko god života prodjes, nikad neces imati prijatelja kao što ti je roditelj.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7444 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ali, moramo prihvatiti i da su nekom djeca smisao života. Epicentar svih zbivanja.lmo wrote:nešto kontam, ako je definicija života univerzalna ...(glavni proces od rođenja, razvoja i smrti je jednak, ono svi smo se rodili i umrijet ćemo) onda bi trebala biti i definicija smisla tog života, također, univerzalna..?
Možda će mu ta djeca sutra okrenuti leđa, možda strpati u starački dom ili otići u bijeli svijet i prekinuti sve veze....to opet neće promijeniti one momente kad je bilo epicentar, kad se svijet vrtio oko njega.
Smisao života je ono što nekog čini ispunjenim, da li u momentu ili duži period. Sad šta je to - individualna stvar. Nekom drugom - glupost, gubljenje vremena.
- mad_max_ba
#7445 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
ovo majke m na filozofiju prebacit

- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#7446 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
znači, smisao = sreća (ispunjenost) ?
a sreća je, kako znamo, privremena kategorija. ne znam, nije mi ni to blisko.
edit: je li vi u svojim promišljanjima poistovjećujete pojmove cilj (ishod) i smisao?
edit: je li vi u svojim promišljanjima poistovjećujete pojmove cilj (ishod) i smisao?
- duminjo
#7447 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Bar bih mogo sa zetom sta pošteno zarezatVelkoski wrote:
U idealnom svijetu da, u realnom tvoje dijete upozna mene i ja ga izvedem na pravi put, a onda ode sve u hendek
Dobro je jebiga.. Eto ti gledaš tako kako gledaš. Ja te ne shvatam al gledaj.. I pusti mene da gledam svoje. Nemoj me ubjedjivati. Moj realni svijet je mozda drugaciji
Evo pola Sata kontam i ne poznajem ni jednu situaciju gdje su djeca nastetili roditeljima. Cak su to skoro sve "zlatna" djeca i ljudi koji su uvijek tu zä roditelje. Jebiga, mozda i to dosta utiče na razmišljanje.
Npr.. Kad bi mojoj majci Nesto zafalilo, ja bih se osjećao duznim da joj to obezbjedim. Možda prije njoj nego sebi.
I ove godine ja na godišnji. Familija, ovo ono.. Majka na godišnji. More pucina.. Jebiga
I Sada u Oktobru opet imam desetak Dana.. Gledam kako izbacuju Ove ponude zä majorku, Abu dabi,.kubu..neke pizde materine jos. Se su to prihvatljive cijene i period kad bih mogo. Al dzaba. Ne mogu ja kiselit guzicu a u glavi kako nisam vidio majku i brata pola godine i ako ih sad ne vidim, necu ni naredne pola godine. Možda sam i glup al jebiga, tako mi je.
Bice rostilj.. Dosta
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7448 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa i smisao može biti privremenog karaktera. Može i dugoročnog, ali nije isti smisao djeteta koje snuje novu lutku ili igračku bager i čovjeka od 35 koji tjera karijeru i osnovao multinacionalnu kompaniju.lmo wrote:znači, smisao = sreća (ispunjenost) ?
Sreća je rezultat svih naših dobro realizovanih zacrtanih ciljeva. Šta su drugo ti ciljevi nego djelići smisla našeg života?
Možemo tu ubaciti i nesreću kao kontraefekat.
- mad_max_ba
#7449 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Svoj dugoročni plan zovem maštanjem i težim da ga ostvarim, jer tako i ako se ne ispuni manje žalim, a inače živim dan za dan.lmo wrote:znači, smisao = sreća (ispunjenost) ?
Danas sam ustao i idem napraviti taj dan što boljim, sutra nezz, možda se neću probuditi.....
- duminjo
#7450 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Odoh zapalit i pobjeci na atribute. Umorih semad_max_ba wrote:ovo majke m na filozofiju prebacit