SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
mirzet87sa
#7426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pojacana je policijska kontrola u zadnjih par dana, ne zezajte. Samo do kad, dajem im jos 20 dana.
- muha_sa
#7427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pošto sam svakodnevno u autu vjerovat cu kad vidim da ove "slalomaše" budu zaustavljali,--il one što profuraju kolonu-- koja ceka na semaforu za skretanje-- a on ispred njih pa drito u raskrsnicu.mirzet87sa wrote:Pojacana je policijska kontrola u zadnjih par dana, ne zezajte. Samo do kad, dajem im jos 20 dana.
zaustavljaju se auta u traku sa upaljenim sva 4 da se svrati malo u mesaru, bankomat, na fuka, u piceriji ceka da se pica ispece za ponjet...........................kad vidim da te i takve redom kažnjavaju vjerovat cu u pojacanu kotrolu
-
bosanska senzacija
#7428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Rank rana ovog drustva je nesposobno i korumpirano tuzilastvo.
To sto je Sejdic na 200m od policije ubio dvije osobe je krivica tuzilastva koje je u 18 pokrenutih krivicnih postupaka samo jednom disciplinovalo Sejdica i to uslovnom kaznom.
To sto je Sejdic na 200m od policije ubio dvije osobe je krivica tuzilastva koje je u 18 pokrenutih krivicnih postupaka samo jednom disciplinovalo Sejdica i to uslovnom kaznom.
-
mali_balon
#7429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svi snose dio isti dio odgovornosti, policija, tuzilastvo i sud....policija, ako je vec radila svoj posao sto je onda Cosic sutio sto nije digao hampu na tuzialstvo, sud, vladu i skupstinu imao je nacina i sredtava a ne da se usutio ko zdanja picka, (btw sta bi sa njegovm sinom i udesom sa Stojnicem) a usutio se zato jer i on ima oraha u dzepu.....tuzilastvo isto tako ako je vec radilo svoj posao sto njie alarmiralo komesara, predsjednika suda, vladu i skupstinu da neko ne radi svoj posao....ali jok svi sute jer valja neke predmete gurnuti u najtamnije i najdublje latice.....sud takodje, ako je bilo sve po PSu sto nisu alarmirali sve zivo i rekli da je razlog sto pustaju kriminalce javasluk policije i tuzilastva....ali jok znaju da ce kad tad neko "njihov" doci i sjest ispred njih na optuzencicku klupu i valjat ce se otplatit dug za nesta(posao sina/cerke...kredite...razne usluge itd itd)
Znam ja nas jebo ti nas....svi bi mi isto radili da smo na njihovim mjestima jer zadnjih 25 godina je stvaran taka sistem, sistem drzavne mafije, ili sistem u kojem mafija ima svoju drzavu.....pa su i oni koji bi hjteli biti posteni primorani da se uvale u govna....
Znam ja nas jebo ti nas....svi bi mi isto radili da smo na njihovim mjestima jer zadnjih 25 godina je stvaran taka sistem, sistem drzavne mafije, ili sistem u kojem mafija ima svoju drzavu.....pa su i oni koji bi hjteli biti posteni primorani da se uvale u govna....
-
VjecitiStudent
#7430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Malo smo prebrzo zaboravili drugo brutalno ubistvo, četvorica su bezbol palicama pretukla i ubila čovjeka u Hrasnom.
Istraga tek započela, no glasnogovornici mafije već izvrću cijeli slučaj i unaprijed amnestiraju počinioce
Prvo ide naslov
http://www.avaz.ba/clanak/258069/platio ... d-napadaca
Šta se desilo sa ovom krivičnom prijavom?
Istraga tek započela, no glasnogovornici mafije već izvrću cijeli slučaj i unaprijed amnestiraju počinioce
Prvo ide naslov
Pa onda ide opis žrtve iz usta navodnog komšiluka, diler = zasluženo ubijenPlatio glavom, jer je zlostavljao majku jednog od napadača!
Onda treba pustiti suzu za prvu dvojicu počinilacaPrema kazivanju komšija, Ambrožić je bio narkoman, a mnogi su sumnjali da se bavio i dilanjem droge.
Na kraju, amnestija za svu četvoricu, pravedni i bijesni osvetnici se zanijeli pa "otelo se kontroli"Hisenaj se u policijskim prostorijama, suočen sa mnogim dokazima, slomio te skoro detaljno opisao zločin i šta mu je prethodilo. Ispričao je da je Ambrožić napao i maltretirao majku braće Babaić, s kojom je, navodno, neko vrijeme i živio. Ermin je zbog toga došao da se obračuna s Ambrožićem, ali je izvukao deblji kraj.
Cijeli tekst je ovdje, u Avazu, novini - glasnogovornici sarajevske mafijeU namjeri da se osveti, otišao je po brata i Hisenaja. Njih su trojica ponijela i dvije bejzbol-palice, koje su policajci prilikom hapšenja i pronašli. Isti izvor nam je rekao da napadači nisu namjeravali da usmrte Ambrožića, ali da se, očigledno, sve otelo kontroli te da su mu zadali kobne udarce.
http://www.avaz.ba/clanak/258069/platio ... d-napadaca
Šta se desilo sa ovom krivičnom prijavom?
Ambrožić je bio i žrtva napada zaštitara koji su 4. oktobra prošle godine radili na osiguranju sarajevskog derbija na Grbavici. On je podnio krivičnu prijavu protiv zaštitara, jer su mu nanijeli tjelesne povrede.
- Reglan
#7431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A ako im je stvarno maltretiro staru??? Ne opravdavam ovo ubistvo al ako je ubijeni nesto im uradio mami onda me ne cudi njihov zastitnicki nagon, samo sto su pretjerali ocito.
- vješalica
#7432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jucer su nekakvu zenu na socijalnom zaustavili jer je krenula mimo pjesackog sa stanice tramvajskemuha_sa wrote:pošto sam svakodnevno u autu vjerovat cu kad vidim da ove "slalomaše" budu zaustavljali,--il one što profuraju kolonu-- koja ceka na semaforu za skretanje-- a on ispred njih pa drito u raskrsnicu.mirzet87sa wrote:Pojacana je policijska kontrola u zadnjih par dana, ne zezajte. Samo do kad, dajem im jos 20 dana.
zaustavljaju se auta u traku sa upaljenim sva 4 da se svrati malo u mesaru, bankomat, na fuka, u piceriji ceka da se pica ispece za ponjet...........................kad vidim da te i takve redom kažnjavaju vjerovat cu u pojacanu kotrolu
dok je holesterol seljacina u srebrenoj metalik oktaviji uredno zajala na trotoar -a unutra na tabli barem 100 kartica raznih 'odobrenja'
pa dole nize na semaforu dok su selektivno provodili zakon
par auta drcno nije stalo pjesacima nego papci poletili da prodju
imaju oni preca posla od stajanja po semaforima
-
VjecitiStudent
#7433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A da to prvo sud utvrdi, šta se i zašto desilo, pa tek onda da novine to napišu?Reglan wrote:A ako im je stvarno maltretiro staru??? Ne opravdavam ovo ubistvo al ako je ubijeni nesto im uradio mami onda me ne cudi njihov zastitnicki nagon, samo sto su pretjerali ocito.
Ali šta će sud kad je Avaz već o dokazao da je on narkoman, diler, zlostavljac, a oni pravedni osvetnici, a sve iz izjava navodnog komšiluka i usta nevinih ubica.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#7434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A mrtva usta ne govoreVjecitiStudent wrote:A da to prvo sud utvrdi, šta se i zašto desilo, pa tek onda da novine to napišu?Reglan wrote:A ako im je stvarno maltretiro staru??? Ne opravdavam ovo ubistvo al ako je ubijeni nesto im uradio mami onda me ne cudi njihov zastitnicki nagon, samo sto su pretjerali ocito.
Ali šta će sud kad je Avaz već o dokazao da je on narkoman, diler, zlostavljac, a oni pravedni osvetnici, a sve iz izjava navodnog komšiluka i usta nevinih ubica.
- JThomas
#7435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
samo što nisu napisali "neka su ga ubili". a ne zna se, i druga strana iz objektivnih razloga nije u mogućnost da iznese svoju veriju.
- basicm
#7436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koji je za razliku od njih kokuz pa je dobio toliko. Vidi rastodera i ostale!julisiz es grant wrote:Već smo i ja drugi nekoliko puta naveli primjer Mirsada Subašića, koji je za slično djelo, sa jednim smrtnim ishodom, dobio 12 godina.golfiista wrote:Ima tu nekoliko djela u sticaju, ali ni za jedno nema preko 10.g, tako ako mu ne prikace neka djela od ranije, a tako teskih nema, dobit ce 10 plafon vani je za 4.g. Na vikende, a skroz za 7. Takav Zakon, i da se promijeni Zakon, mora mu se suditi po blazem, a od postojeceg blaze nema, jer cesto eminentni krivicari znaju kazati da je postojeci KZ i ZKP uoravo onakav kakav bi kriminalci pozeljeli i sigurni su da su ga krimosi i napisali za sebe
Poslato s brzoglasa koristeci Tapatalk!
- salik79
#7437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koliko se sjecam, majka je sutkinja, a otac advokat, tako da bas i ne bi trebao biti kokuz. Barem ne u poredjenju sa ovim debilom...basicm wrote:Koji je za razliku od njih kokuz pa je dobio toliko. Vidi rastodera i ostale!julisiz es grant wrote:Već smo i ja drugi nekoliko puta naveli primjer Mirsada Subašića, koji je za slično djelo, sa jednim smrtnim ishodom, dobio 12 godina.golfiista wrote:Ima tu nekoliko djela u sticaju, ali ni za jedno nema preko 10.g, tako ako mu ne prikace neka djela od ranije, a tako teskih nema, dobit ce 10 plafon vani je za 4.g. Na vikende, a skroz za 7. Takav Zakon, i da se promijeni Zakon, mora mu se suditi po blazem, a od postojeceg blaze nema, jer cesto eminentni krivicari znaju kazati da je postojeci KZ i ZKP uoravo onakav kakav bi kriminalci pozeljeli i sigurni su da su ga krimosi i napisali za sebe
Poslato s brzoglasa koristeci Tapatalk!
- Ljakan
#7438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Citam babo od ovog prica da moze zaustavit vrijeme na par minuta bla bla....
Kakva suplja prica pa jarane sto ga nisi zaustavljo dok ti je mali ranije kazne pravio pa ga prevaspitavo a ne sad kad je ubio cure.Ljudi danas svasta lupetaju a nisu ni svjesni svoje nesvjesnosti...
Kakva suplja prica pa jarane sto ga nisi zaustavljo dok ti je mali ranije kazne pravio pa ga prevaspitavo a ne sad kad je ubio cure.Ljudi danas svasta lupetaju a nisu ni svjesni svoje nesvjesnosti...
- Muhamed Đakmić
#7439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja za slučaj Ambrožića neću nikoga amnestirati, no postavit ću jedno pitanje.
Ako je istina da je zlostavljao majku ovim likovima, a vjerujem da će se jasno dokazati da li je ili nije, zar ovo nije ono što je forum direktno prizivao?
UZIMANJE PRAVDE U SVOJE RUKE.
Ako je istina da je zlostavljao majku ovim likovima, a vjerujem da će se jasno dokazati da li je ili nije, zar ovo nije ono što je forum direktno prizivao?
Takvu sam rečenicu pročitao ovdje nekoliko hiljada puta. I ne amnestiram počinitelje, nego fakat pitam.Da mojoj majci/kćeri/ženi/djevojci ovo uradi, ja bih ga lično sastavio sa zemljom...
- insomnia78
#7440 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ubilo ga sto je hrvatVjecitiStudent wrote:A da to prvo sud utvrdi, šta se i zašto desilo, pa tek onda da novine to napišu?Reglan wrote:A ako im je stvarno maltretiro staru??? Ne opravdavam ovo ubistvo al ako je ubijeni nesto im uradio mami onda me ne cudi njihov zastitnicki nagon, samo sto su pretjerali ocito.
- Edin H.
#7441 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E j... ga sada insomnia, koja je osnova za ovu tvrdnju?insomnia78 wrote:Ubilo ga sto je hrvatVjecitiStudent wrote:A da to prvo sud utvrdi, šta se i zašto desilo, pa tek onda da novine to napišu?Reglan wrote:A ako im je stvarno maltretiro staru??? Ne opravdavam ovo ubistvo al ako je ubijeni nesto im uradio mami onda me ne cudi njihov zastitnicki nagon, samo sto su pretjerali ocito.
- kloniran
#7442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ultima_palabra wrote:Velic ima integritet i intelektualni kapacitet bukve.
Prica li se ista o onom ubistvu bejzbol palicama u Hrasnom?
Prvo pogledaj malo svoj intelekt pa onda procjenjuj tuđi
Efendija nije javno glasilo pa da mora iskakati iz pastete na svaku situaciju.
A sto se tice narkica i ja bih isto postupio kao oni momci i da je bio musliman, jer upravo to hoces da provuces kroz post samo si malo providan
LP
-
smijesni_ste
#7443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislim da zapravo i pričamo o efendiji jer iskače iz paštete i o svemu ima 'mišljenje'.
A sjećam se i jednog sličnog ubistva iz 2002. godine u Hrasnom Brdu. Isto je opravdanje bilo u vidu 'prijetnji' majci počinioca i isto je počinilac bio veoma mlad (mladji od ove trojice) tako da će prije biti da su rekli šta im je prvo palo na pamet da se opravdaju, ali eto ne tvrdim ništa.
A sjećam se i jednog sličnog ubistva iz 2002. godine u Hrasnom Brdu. Isto je opravdanje bilo u vidu 'prijetnji' majci počinioca i isto je počinilac bio veoma mlad (mladji od ove trojice) tako da će prije biti da su rekli šta im je prvo palo na pamet da se opravdaju, ali eto ne tvrdim ništa.
-
BadBoy
#7444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravo tako, ovo isto sam i ja napisao par stranica ranije. Kad god se desi neko krivično djelo u ovom gradu, pun je forum, portal i facebook komentara "ja bih ga odležao", "treba vješati javno", "treba uzeti pravdu u svoje ruke", "ima li žrtva oca/brata/prijatelje" itd. Evo rezultata "uzimanja pravde u svoje ruke".Muhamed Đakmić wrote:Ja za slučaj Ambrožića neću nikoga amnestirati, no postavit ću jedno pitanje.
Takvu sam rečenicu pročitao ovdje nekoliko hiljada puta. I ne amnestiram počinitelje, nego fakat pitam.Da mojoj majci/kćeri/ženi/djevojci ovo uradi, ja bih ga lično sastavio sa zemljom...
- golfiista
#7445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E pa vidi, kod Nade idu kada sam prezauzethrasno38 wrote:http://m.avaz.ba/clanak/258130/seficu-p ... na-zatvoragolfiista wrote:Ima tu nekoliko djela u sticaju, ali ni za jedno nema preko 10.g, tako ako mu ne prikace neka djela od ranije, a tako teskih nema, dobit ce 10 plafon vani je za 4.g. Na vikende, a skroz za 7. Takav Zakon, i da se promijeni Zakon, mora mu se suditi po blazem, a od postojeceg blaze nema, jer cesto eminentni krivicari znaju kazati da je postojeci KZ i ZKP uoravo onakav kakav bi kriminalci pozeljeli i sigurni su da su ga krimosi i napisali za sebe
Nada je vrsni advokat i zna bolje od nas kako stvari stoje.
- golfiista
#7446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kolegica je dobro odgovorila, ali je Avaz to senzacionalisticki prenio. Ona kaze ako je djelo ucinjeno sa umisljajem, moze dobiti do 20.g. Nema tog tuzioca koji moze dokazati da je imao umisljaj u odnosu na ucinjeno djelo, svjesni nehat jeste.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#7447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije tako lijepo ako je kolegica u pitanju pogotovo ako je kolegica koja ima dugi staz i cijenjeno ime. I ona je samo dala svoje misljenje na osnovu procjene zakonskih odredbi ali naravno na kraju moze dobiti kao i Tomo Spahovic 7.5 iako je zasluzio duplo vise (doduse ovo koliko znam nije konacna presuda). Nigdje se ne dobija isto za ubistvo jednog i za ubistvo dva ljudska bica.golfiista wrote:E pa vidi, kod Nade idu kada sam prezauzethrasno38 wrote:http://m.avaz.ba/clanak/258130/seficu-p ... na-zatvoragolfiista wrote:Ima tu nekoliko djela u sticaju, ali ni za jedno nema preko 10.g, tako ako mu ne prikace neka djela od ranije, a tako teskih nema, dobit ce 10 plafon vani je za 4.g. Na vikende, a skroz za 7. Takav Zakon, i da se promijeni Zakon, mora mu se suditi po blazem, a od postojeceg blaze nema, jer cesto eminentni krivicari znaju kazati da je postojeci KZ i ZKP uoravo onakav kakav bi kriminalci pozeljeli i sigurni su da su ga krimosi i napisali za sebe
Nada je vrsni advokat i zna bolje od nas kako stvari stoje., citirat cemo ovaj post prvi put kada izađe na vikend u proljece 2021, taman da provoza Golfa 8, kako neko to otuzno primjeti.
- Muhamed Đakmić
#7448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa nije ona rekla ništa pogrešno, ako fino pročitaš tekst shvatit ćeš da je ovih 20 godina obična insinuacija novinara a ne iznošenje njenog mišljenja.
Njeno mišljenje je ispod.
Njeno mišljenje je ispod.
- JThomas
#7449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kod k.d. protiv saobraćaja se ne dokazuje umišljaj u odnosu na posljedicu, nego u odnosu na kršenje saobraćajnih propisa. da postoji umišljaj u odnosu na posljedicu, bilo bi ubistvo. ako te ja namjerno zgazim autom, to je ubistvo, a ne k.d. protiv saobraćaja.
- golfiista
#7450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E pa vidi, kod Nade idu kada sam prezauzethrasno38 wrote:http://m.avaz.ba/clanak/258130/seficu-p ... na-zatvoragolfiista wrote:Ima tu nekoliko djela u sticaju, ali ni za jedno nema preko 10.g, tako ako mu ne prikace neka djela od ranije, a tako teskih nema, dobit ce 10 plafon vani je za 4.g. Na vikende, a skroz za 7. Takav Zakon, i da se promijeni Zakon, mora mu se suditi po blazem, a od postojeceg blaze nema, jer cesto eminentni krivicari znaju kazati da je postojeci KZ i ZKP uoravo onakav kakav bi kriminalci pozeljeli i sigurni su da su ga krimosi i napisali za sebe
Nada je vrsni advokat i zna bolje od nas kako stvari stoje.
Nije tako lijepo ako je kolegica u pitanju pogotovo ako je kolegica koja ima dugi staz i cijenjeno ime. I ona je samo dala svoje misljenje na osnovu procjene zakonskih odredbi ali naravno na kraju moze dobiti kao i Tomo Spahovic 7.5 iako je zasluzio duplo vise (doduse ovo koliko znam nije konacna presuda). Nigdje se ne dobija isto za ubistvo jednog i za ubistvo dva ljudska bica.[/quote]
Zao mi je sto nisi primjetio da sam sarkastican. Naravno da nije isto ubiti jedno ili dva bica, ali je to zakon sveo na otezavajucu okolnost, a to u praksi znaci da ce kazna biti bliza zakonskom maksimumu. Koliko god neko mislio da ce ga Sud kastrirati, nece, jer je Zakon na strani pocinitelja krivicnih djela, sve da se i promijene propisi, ovome ce se suditi po Zakonu koji je vazio u vrijeme izvrsenja krivicnog djela, a po izmjenjenom samo ako je blazi, dakle opet u korist pocinioca.
Jednostavno propisi se moraju mijenjati, a parlament ne zasjeda ima tri mjeseca, a sad ce se sastati da odobre novo zaduzenje od MMf i opet nece naredna tri mjeseca, a zavto vrijeme kriminalci slave KZ i ZKP.