PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7426 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Velkoski »

Dinostula wrote:
Sta im je to Estimated Import Fees Deposit + $32.90 i zasto se to placa ? Evo racunam jaran hoce HDD od 109$ na kraju te izadje 189$. :lol:
pa carina i porez :D
typeOnegative

#7427 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

mehoxy wrote:
typeOnegative wrote:Ako ovo prođe bit ce dobro . dosta toga ulazi u taj cjenovni razred , prakticno sve osim procesora , maticnih ploca ,grafic

kih i iznadprosjecnih SSD-ova.
Znaci sve osim stvari koje su najbitnije za jednu gamersku konfiguraciju. Za mene licno je ovo beznacajno.
Gledaj stvar s vedrije strane. Uzmeš sve što možeš vani i uštedis stoju dvije tri, a tu kupiš ostalo :)
DonieBrasco

#7428 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Da ovo malo odstoji, prođe neko vrijeme a onda probati nesto kupiti tipa HDD, SSD, periferiju, konacno da mogu kupiti prave provjerene 120mm ventilatore, kuciste, moze se neka dobra napojna također naci u rangu tih cijena...itd.

A na zalost u BiH ce nas derati za ram, maticne, procesore.

Treba upratiti neke online stranice, prodavnice ili te distrubitere sto blize BiH. Kada krenete kupovati djelite linkove tih stranica.
avaks

#7429 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Mađarska odmah na udaru i Srbija još bolje, od tamo svakako i naručuju naši šverceri...
Loznica nam je fakat blizu a sigurno ima kakvih radnji sa IT opremom hehe još ako šalju ovamo ekstra :bih:
DonieBrasco

#7430 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Ima i u Hrvatskoj sigurno, znaci nece biti problema samo da ne bude paprena dostava.

Jedno pitanje, znate li mozda gdje u Sarajevu ima da se kupi ovih "kanalica za kablove" ? Ja predopostavljam da ima u OBI ili Penny, mrsko mi ici ako nema. :D

Image

Jos kad bi bile ove samoljepljive super bi bilo. Da sredim ovu đunglu od kablova.
Chstal

#7431 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Chstal »

DonieBrasco wrote:Ima i u Hrvatskoj sigurno, znaci nece biti problema samo da ne bude paprena dostava.

Jedno pitanje, znate li mozda gdje u Sarajevu ima da se kupi ovih "kanalica za kablove" ? Ja predopostavljam da ima u OBI ili Penny, mrsko mi ici ako nema. :D

Image

Jos kad bi bile ove samoljepljive super bi bilo. Da sredim ovu đunglu od kablova.
Kanalice imas na pijaci otoka tj ona pijaca prema Buca Potoku.
avaks

#7432 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

A imaš samoljepljivih kanalica u svakoj iole većoj prodavnici građevinskog i elektromaterijala... 3KM ti komad dođe (2m dužine) ja nedavno kupio nekoliko da se kablovi riješe što kaeš :mrgreen:
hopi

#7433 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by hopi »

e raja
gdje bi mogao u SA odnijet na popravak acer aspire switch 10, radi se o tablet pc sa windows 10, ima neki problem neće više da uđe u windows ni na koji način, izlgeda da je problem sa diskom -piše da ima neki eMMC 32gb, izgleda da im se ovo često dešava, a mislim da bi se ovo moglo popraviti, ostatak uređaja sve odlično radi pa šteta baciti barem probati
Adrian1946

#7434 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Adrian1946 »

M2 SSD od 275GB (Crucial ti je 219KM na piku)
Uštede pravi na grafičkoj, za početak ubaci GT 1030 koja je 160KM pa nju mijenjaj kada skupiš love
Napojna ti je također overkill za tu konfiguraciju, LC od 600W je 75KM a guraće sve ok.
Kućište isto možeš neko MS kupiti pa da uštediš barem 50-60KM što je 1000 puta pametnije uložiti u SSD i RAM koji će ti praviti osjetnu razliku u radu.

Znači taj CM napojnu na vrhu ima što treba samo tako izbjegavati... MS kiklop od 49KM ima bolje sređenu unutrašnjost jbt.

Sretno u svakom slučaju![/quote]

Za sve potpis, samo ako kojim slučajem ipak ne želi štediti na kućištu a želi da bude silent (sa zvučnom izolacijom) pa da (gotovo) ne čuje komponente tj ventilatore: https://www.next.ba/product.asp?product ... de=0151233 Kućište dođe sa 2 ventilatora naprijed, 1 nazad, fan-controller koji podržava još 2 venta pa ukupno možeš imati 5, ima još 3 filtera za prašinu, zvučna izolacija dobra, izrada generalno kvalitetna, ma best-buy)! :thumbup:[/quote]

Sta mislite o ovoj next.ba stranici ili ti radnji ? Zbog cega su racunari ovako jeftini? Nemaju kabla za napajanje mozda su ukradeni svasta moze biti.
Maharadza

#7435 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

Next.ba ti je sinko ofišl Kimtec-ova radnja a oni su ti distributeri/serviseri između ostalog za SAMSUNG! Tu znači dobiješ i fiskalni račun i garanciju i sve ofišl, provjereno, isprobano! ;-)
Adrian1946

#7436 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Adrian1946 »

Maharadza wrote:Next.ba ti je sinko ofišl Kimtec-ova radnja a oni su ti distributeri/serviseri između ostalog za SAMSUNG! Tu znači dobiješ i fiskalni račun i garanciju i sve ofišl, provjereno, isprobano! ;-)
Okej je to sve ali zbog cega su cijene racunara jeftine kao bez napojnog kabla odlican.komp je 70 km i zanima me zasto je bez napojnog kao da je negdje ukraden.
Arslan_11

#7437 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Arslan_11 »

Joj Adrian trol pravi :mrgreen:.
DaShip

#7438 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DaShip »

Maharadza wrote:Next.ba ti je sinko ofišl Kimtec-ova radnja a oni su ti distributeri/serviseri između ostalog za SAMSUNG! Tu znači dobiješ i fiskalni račun i garanciju i sve ofišl, provjereno, isprobano! ;-)
Ne, ekupi je Msan-ova (tj. kimtec-ova) trgovina.
aditon

#7439 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

ferratilis wrote:Ima li neko iskustva s ovim brendom? Cijena je veoma primamljiva :-?

http://imtec.ba/monitori/38520-aoc-q327 ... &results=1
AOC je kao marka dobar. Što se ovog modela tiče, pokušavam shvatiti ovako nisku cijenu. Nešto mi tu ne štima, doduše nisam ozbiljnije se pozabavio recenzijama istog osim što sam ove specifikacije na imtecovoj stranici vidio. 32" i 1440p.. :hm:
rolltroll

#7440 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by rolltroll »

rolltroll wrote:Planiram kupovinu novog računara a ovaj koji koristim prodao bih u kompletu s monitorom i periferijom pa ako nekog zanima može me kontaktirati putem privatne poruke ili ako je lakše mogu ostaviti i broj telefona.

CPU: Phenom II X6 3,2 GHz 1090T Black Edition
MBO: Asus M6A97 evo
GPU: HD 7870 2GB Gigabyte Windforce
RAM: 12 GB DD3 Hyper X 1600 Mhz
PSU: Cooler Master B700 (700 W)
SSD: Samsung 840 PRO 128 GB
HDD: 1 TB WD Black 7200 rpm
Cooler: Thermal Take FRIO EXTREME
CASE: Thermal Take ARMOR A97
LG DVD R/W
Gigabyte wireless keyboard
A4TECH Bloody gaming moues
Samsung FHD 21,5" monitor
Logitech C63 web camera

Komp je potpuno ispravan a dozvolio bi bilo kakvu provjeru prije kupovine.
https://www.olx.ba/artikal/28485614/kom ... nom-ii-x6/

:)
ferratilis

#7441 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

aditon wrote:
ferratilis wrote:Ima li neko iskustva s ovim brendom? Cijena je veoma primamljiva :-?

AOC je kao marka dobar. Što se ovog modela tiče, pokušavam shvatiti ovako nisku cijenu. Nešto mi tu ne štima, doduše nisam ozbiljnije se pozabavio recenzijama istog osim što sam ove specifikacije na imtecovoj stranici vidio. 32" i 1440p.. :hm:
Dobre su recenzije, s obzirom na cijenu. Naravno, postoje neke mane poput ghostinga, ali to zavisi od osobe do osobe, ne primjeti to svako. Sve u svemu, cini se da bi ovo bila dobra investicija.

Htio sam ga kupit, ali kod mene je GTX 970, na 1440p bi morao sve igre igrati na low :( Ko ima GTX 1070 ili 1080, ovo bi bio pun pogodak :)
boogy

#7442 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by boogy »

next.ba je sasvim normalna radnja kao i ostale u Sarajevu. Tu sam - unazad godinama, uzeo do sada bruku robe, što kući, što za firmu, sve uredno, račun, garancija, sevis.

Također na ulazu u Merkator u N. Sarajevu je otvoren Genelec (genelec.ba). I kod njih se može naći finih stvari.
Pitao sam u radnji, sve što ima na webu, može se naručiti da dođe u radnju.
aditon

#7443 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

ferratilis wrote:
aditon wrote:

Dobre su recenzije, s obzirom na cijenu. Naravno, postoje neke mane poput ghostinga, ali to zavisi od osobe do osobe, ne primjeti to svako. Sve u svemu, cini se da bi ovo bila dobra investicija.

Htio sam ga kupit, ali kod mene je GTX 970, na 1440p bi morao sve igre igrati na low :( Ko ima GTX 1070 ili 1080, ovo bi bio pun pogodak :)

ma odmah sam ja nakon sto sam tebi replicirao otišao da vidim recenzije," za i protiv" monitora i svi se slažu u jednom a to je da za uloženi novac ustvari dobivaš mnogo. Iako monitor nije baš gamingu namijenjen, mnogi bi se na istom mogli naigrati...kad skontaš 32 "...diagonala mog prvog lcd televizora :)

također zamjeraju mu dosta plave boje koja se ne smanjuje ni kad u postavkama monitora smanjiš plavu kao i ugao gledanja, što je meni lično najmanje bitno jer monitor mi je uvijek ispred nosa :)

sve u svemu, dobar monitor...na piku sam našao po cijeni 529 KM
aditon

#7444 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

da li je neko kupovao na piku od InsertHome iz Bijeljine? Od svih prodavaca, djeluju najjeftiniji.
Maharadza

#7445 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

aditon wrote:da li je neko kupovao na piku od InsertHome iz Bijeljine? Od svih prodavaca, djeluju najjeftiniji.
Onako, jednom kupio napojnu - sve uredno, opet drugom prilikom htio monitor naručiti i tu me je bukvalno vukao za nos 16 dana i kasnije ignorisao kada sam pitao za broj tovarnog lista (da provjerim dokle je pošiljka jer je tvrdio da ga je poslao) i tu sam naravno rekao ne hvala, i ako stigne ima da vam ga vratim (naravno nikada nije ni stigao jer ga očito nije ni poslao)!
typeOnegative

#7446 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

aditon wrote:da li je neko kupovao na piku od InsertHome iz Bijeljine? Od svih prodavaca, djeluju najjeftiniji.
je najjeftiniji , kad sam krajem 2016 uzimao komponente od njega sam uzeo . i5 6600K kod sviju bio 435 - 450 , a kod njega 400 . S te strane sve u redu ALI....poslovnost nula bodova . Vukao me za nos skoro mjesec dana , morao sam ga molit maltene da mi odgovori na poruku i da mi bilo kakve informacije ,a narucio sam artikala debelo preko milje . i slag na kraju , kad je sve stiglo cenera vise na fakturi . Bio je "zgranut" kao , posalji mi sliku , rijesit cu sve blabla i na kraju pojeo vuk magarca .Nije stvar u ceneru , ali ne volim kad me se pravi budalom i osoba sam koja postuje dogovor . Platio sam samo zato jer sam previse vremena izgubio cekajuci i trebao mi je komp sto prije , inace bi mu sve vratio . Mozes kupit kod njega ako zelis ustediti , ali pripremi se na treniranje zivaca . Eto najiskrenije :)
relevantan

#7447 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by relevantan »

Koju bi ste napojnu (600 - 700W) preporučili cijenom do 200 KM? Trebala bi da napaja jedan računar za rendering (CAD programi i 3DS max). Ne znam sve detalje o konfiguraciji, ali znam da ima neki i7 procesor i GTX 1080.
avaks

#7448 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

80+ Gold certifikat uz 3 godine garancije, mislim da je za ove pare solidno:
https://www.olx.ba/artikal/19078570/nap ... w-80-gold/

Nećeš ni sa EVGA pogriješiti mada bih ja ipak išao na ono prvo:
https://www.olx.ba/artikal/19067359/nap ... a-b1-750w/

A ubjedljivo najbolja opcija ako se može malo protegnuti:
https://www.olx.ba/artikal/28147418/sea ... 650w-novo/

Inače oficijelno daju 10 godina garancije, znači nepoderivo :mrgreen:
avaks

#7449 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

typeOnegative wrote:
je najjeftiniji , kad sam krajem 2016 uzimao komponente od njega sam uzeo . i5 6600K kod sviju bio 435 - 450 , a kod njega 400 . S te strane sve u redu ALI....poslovnost nula bodova . Vukao me za nos skoro mjesec dana , morao sam ga molit maltene da mi odgovori na poruku i da mi bilo kakve informacije ,a narucio sam artikala debelo preko milje . i slag na kraju , kad je sve stiglo cenera vise na fakturi . Bio je "zgranut" kao , posalji mi sliku , rijesit cu sve blabla i na kraju pojeo vuk magarca .Nije stvar u ceneru , ali ne volim kad me se pravi budalom i osoba sam koja postuje dogovor . Platio sam samo zato jer sam previse vremena izgubio cekajuci i trebao mi je komp sto prije , inace bi mu sve vratio . Mozes kupit kod njega ako zelis ustediti , ali pripremi se na treniranje zivaca . Eto najiskrenije :)
Ista situacija oko dostave i kod mene :lol:
Kupio grafičku kod njega za 640KM, kad je kurir stigao ono 650 i po belaju mi 5KM zafali, fakat nisam kontao da će biti tako.
Sreća u gradu odmah na ulazu jaran naleti i platim čovjeku, a reko blama jbt. Nazvao sam naravno ovog, jebo' mu sve, nije problem u 10KM što kolega kaže ali šta majmuna glumiš.
Naravno kada budem opet kod njega kupovao da mu se javim pa će mi spustiti za tu cijenu ali pojeo vuk magarca. Sumnjam da ću i kupiti išta više od tog lika :run:

Da napomenem da je grafika još uvijek za 10, znači nova zapakovana stigla. Ne kao kod perop kupiš pod novo a ono ti prašnjavo dođe... Valjda čoek malo ćejfio pa nazad u kutiju :lol:
relevantan

#7450 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by relevantan »

Hvala za preporuku avaks :thumbup:
Post Reply