TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
CooK

#7426 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

dadoka84 wrote:Udaljenost od ekrana je oko 3.2m, bojim se da ne bude prevelik 55?
Nije prevelik. Jedino ako planiras na njemu gledati samo SD kanale onda ti je prevelik a za HD, FullHD i 4K nije uopste prevelik za tih cca 3 metra udaljenosti.
Last edited by CooK on 18/11/2018 21:47, edited 1 time in total.
typeOnegative

#7427 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by typeOnegative »

OLED ispod 55 se ne proizvodi, a vjeruj bit ce ti prevelik dva dana :-D
Evo ovaj moj 49" svaki dan sve manji :lol: :lol:
dadoka84

#7428 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by dadoka84 »

typeOnegative wrote:OLED ispod 55 se ne proizvodi, a vjeruj bit ce ti prevelik dva dana :-D
Moguće :) da ne bude čitanje titlova ko teniski meč. Trenutno se gleda uglavnom hd i netflix, a sd nesto manje.
CooK

#7429 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

typeOnegative wrote:OLED ispod 55 se ne proizvodi, a vjeruj bit ce ti prevelik dva dana :-D
Neka moja formula je da je velicina televizora obrnuto proporcionalna velicini rezolucije sadrzaja koji gledas i broju dana koliko taj TV imas. :mrgreen: Pojednostavljeno: sto je veca rezolucija sadrzaja koji gledas i sto duze imas isti TV njegova velicina se sve vise smanjuje. :lol: :mrgreen:
dadoka84

#7430 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by dadoka84 »

Ha ja 42 sad ko 51cm crt :)
PlusSA

#7431 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Ko da gledam za 10-20 godina projektori ili hologrami preko cijelog zida gledas :lol:

55" na 3 metra fino djeluje 4k i FHD dok SD osjeti se loš kvalitet.
dadoka84

#7432 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by dadoka84 »

uštekaš džek u nos i voila :)
zippoo87

#7433 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

u Domodu trenutno najprodavaniji TV onaj Vox 32'' od 200 KM
toliko o nasoj kupovnoj moci i odabiru kvaliteta slike
dadoka84

#7434 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by dadoka84 »

Kupio sam jedan takav za kuću u starom gradu, samo za sd signal. Za tu namjenu radi posao samo tako.
majstor.yoda

#7435 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by majstor.yoda »

zippoo87 wrote:u Domodu trenutno najprodavaniji TV onaj Vox 32'' od 200 KM
toliko o nasoj kupovnoj moci i odabiru kvaliteta slike
Kao što neko ranije reče, penzioneri ga najviše kupuju. A iskreno, za veliki broj ljudi, koji nisu nimalo ljubitelji tehnike ili jednostavno nemaju velike prohtjeve, taj tv je taman. Boje i kvalitet dovoljno dobri za sapunice i farme. Sumnjam da veliki broj ljubitelja navedenih sadržaja istovremeno zahtijeva 4k hdr filmove :)

Vjerovatno je najbitnija stavka kakav je fudbal na tom tv-u. A, opet, penzioneri obično nemaju para za skuplje tv pakete, tako da i to isključuje potrebu za kvalitetnim, skupljim uređajima
channel10

#7436 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

Eno kome treba 65-ca u sancta domenici Sony xe8577 marku manje od dvije milje.
Mada je pitanje imaju li je na stanju jer ista 55-ca stoji na stranici, a nema je odavno.
Last edited by channel10 on 19/11/2018 18:23, edited 1 time in total.
photo&video

#7437 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by photo&video »

Pozdrav ljudOvi :skoljka:

U fazi sam kupovine novog TV. Sta mislite o Sony modelu 55xf8096. Sad imam 50tku, ali sam kontao 4k uzeti 55icu. Gledam sa neka 2.5 m udaljenosti i svjestan sam da ce nasi kanali biti ocajni. Srecom sve gledam u HD, nadam se filmove u 4k :). Kakva su vasa iskustva ako ga neko ima.

Hvalaaaaa
sve_ovo_ja

#7438 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sve_ovo_ja »

Pitanje za stručnjake jer ne mogu pohvatati sve ove termine oko efekata slike(judder reduction, soap opera,blur, auto motion...). :-)
Slika do rubova (gore, dole i sa strana) je zamagljena, kao da nije u fokusu uopšte. Je li to i kod vas isto? Probao sam i Netflix i YT neke klipove isto se čini. Druga stvar na sportskim sadržajima gdje se prebrzo kreću objekti, skroz čudno i neprirodno kretanje imaju (lopta u fudbalu i sl.).
Samsung 8 serija je u pitanju.
SanskiBiser

#7439 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SanskiBiser »

sve_ovo_ja wrote:Pitanje za stručnjake jer ne mogu pohvatati sve ove termine oko efekata slike(judder reduction, soap opera,blur, auto motion...). :-)
Slika do rubova (gore, dole i sa strana) je zamagljena, kao da nije u fokusu uopšte. Je li to i kod vas isto? Probao sam i Netflix i YT neke klipove isto se čini. Druga stvar na sportskim sadržajima gdje se prebrzo kreću objekti, skroz čudno i neprirodno kretanje imaju (lopta u fudbalu i sl.).

Ma to sve pogasiti treba :lol:
Nadam se da nije nesto osteceno tj. hardverske prirode.
vidi ovdje trebalo bi da ova podesavanja vrijede pa vidi, mada bi trebalo vidjeti tacan model pa po njemu traziti i vidjeti ima li na RTINGs sajtu. Ali ovo je za citavu seriju NU8000;

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... 0/settings
r_faruk

#7440 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

channel10 wrote:Eno kome treba 65-ca u sancta domenici Sony xe8577 marku manje od dvije milje.
Mada je pitanje imaju li je na stanju jer ista 55-ca stoji na stranici, a nema je odavno.
To je model iz izloga... Provjereno
channel10

#7441 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

r_faruk wrote:
channel10 wrote:Eno kome treba 65-ca u sancta domenici Sony xe8577 marku manje od dvije milje.
To je model iz izloga... Provjereno
Ma ja :) . Previse je dobro bilo :D

Ali u petak ce imati snizenja, pa treba pratiti ako kome treba nesto od telefona, televizora...
Igrice su vec snizili i to dobro snizili.
r_faruk

#7442 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

Hvala na info. valjalo bi pogledati....
ado_sar

#7443 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ado_sar »

r_faruk wrote:Hvala na info. valjalo bi pogledati....
Poznajuci nase trgovce...
sve_ovo_ja

#7444 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by sve_ovo_ja »

SanskiBiser wrote:
sve_ovo_ja wrote:Pitanje za stručnjake jer ne mogu pohvatati sve ove termine oko efekata slike(judder reduction, soap opera,blur, auto motion...). :-)

vidi ovdje trebalo bi da ova podesavanja vrijede pa vidi, mada bi trebalo vidjeti tacan model pa po njemu traziti i vidjeti ima li na RTINGs sajtu. Ali ovo je za citavu seriju NU8000;

Hvala :thumbup:
NU8009 je kod mene, tako da su iste postavke. Previse i ja zagledam u detalje, pa seruckam pomalo, niko drugi u kuci ne vidi, samo ja :D
CooK

#7445 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

sve_ovo_ja wrote:
SanskiBiser wrote:

Hvala :thumbup:
NU8009 je kod mene, tako da su iste postavke. Previse i ja zagledam u detalje, pa seruckam pomalo, niko drugi u kuci ne vidi, samo ja :D
Ti si izgleda kao i ja, zvjerlas po rubovima televizora i trazis mu mane umjesto da pratis sadrzaj na njemu. :lol: Proci ce te i to nista ne brini, posle odredjenog vremena dosadi traziti mane i pocnes zaista gledati sadrzaj na TV-u. :D
BJB

#7446 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by BJB »

Pitanje za sve vas koji se razumijete u tematiku jer ja blage veze nemam..Gledala sam nekog Njemca koji je radio recenziju tv-a na youtube-u ali on je vjerovatno placen da ga pohvali..
https://www.ekupi.ba/Grundig-LED-televi ... 66708.aspx
Vrijedi li ovaj tv ovoliko ili je preskup? Treba mi tv za penzice, a jedno od njih voli pogledati youtube-recepti i tako to, sapunice i filmovi?
ado_sar

#7447 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ado_sar »

BJB wrote:Pitanje za sve vas koji se razumijete u tematiku jer ja blage veze nemam..Gledala sam nekog Njemca koji je radio recenziju tv-a na youtube-u ali on je vjerovatno placen da ga pohvali..
https://www.ekupi.ba/Grundig-LED-televi ... 66708.aspx
Vrijedi li ovaj tv ovoliko ili je preskup? Treba mi tv za penzice, a jedno od njih voli pogledati youtube-recepti i tako to, sapunice i filmovi?
Ja mislim da se taj grundig sada proizvodi u turskoj. Ako je to tacno, ja bih radije nekog kineza onda
BJB

#7448 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by BJB »

Zar stvarno mozete upratiti gdje se sta proizvodi? Zar Grundig nije njemack8 brand?
Grundig (German pronunciation: [ˈɡʁʊndɪç], English: /ˈɡrʌndɪɡ/ or /ˈɡrʊndɪɡ/) is a Turkish-owned German manufacturer of consumer electronics, domestic appliances and personal care products. Established in 1945 by Max Grundig in Nuremberg. Since 2007, the Grundig brand has become part of Turkey's Arçelik A.S., the third largest company in the white goods industry in Europe and part of the Stock Exchange-listed Koç Holding, a global conglomerate with more than 80,000 employees.[1] :roll: :roll: :lol: Imali smo prije 40 godina Grundig, moji bas sretni bili sto im nadjoh opt Grundig-a, kad sam 8m rekla da je turska kompanija :shock: :? :( ne mogu vjerovati.
Last edited by BJB on 21/11/2018 18:57, edited 1 time in total.
ado_sar

#7449 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ado_sar »

BJB wrote:Zar stvarno mozete upratiti gdje se sta proizvodi? Zar Grundig nije njemack8 brand?
Jeste, to je stari njemacki brend koji su kupili turci da bi stampali grundig na svoju elektroniku. Javice se ljudi koji bolje znaju pa ce reci da li grundig sada vrijedi tih para
SanskiBiser

#7450 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SanskiBiser »

BJB wrote:Zar stvarno mozete upratiti gdje se sta proizvodi? Zar Grundig nije njemack8 brand?
Grundig (German pronunciation: [ˈɡʁʊndɪç], English: /ˈɡrʌndɪɡ/ or /ˈɡrʊndɪɡ/) is a Turkish-owned German manufacturer of consumer electronics, domestic appliances and personal care products. Established in 1945 by Max Grundig in Nuremberg. Since 2007, the Grundig brand has become part of Turkey's Arçelik A.S., the third largest company in the white goods industry in Europe and part of the Stock Exchange-listed Koç Holding, a global conglomerate with more than 80,000 employees.[1] :roll: :roll: :lol: Imali smo prije 40 godina Grundig, moji bas sretni bili sto im nadjoh opt Grundig-a, kad sam 8m rekla da je turska kompanija :shock: :? :( ne mogu vjerovati.

Kamo su nestali Grunding, Telefunken, Nordmende?
https://www.dw.com/bs/kamo-su-nestali-g ... a-40344353
Post Reply