FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

FreakyStyley

#74226 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

Bravo!
avetinja

#74227 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Ima li neko da je upoznat sa kaznama vezanim za igrače i nezalaganje, na osnovu čega se kazne donose? Mislim da je to teško dokazati, ukoliko igrači uredno obavljaju sve svoje obaveze. I šta ko zijane od Zvijezde, Sarajeva i drugih? Hoće li ih opet kazniti?
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#74228 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Trebalo ih drasticno katniti ali jos prije 15 dana, kaznjavanje poslije dvije odlicne pobjede ce nas otjerati u tri lijepe... No dobro sad
decko_sa_kovaca

#74229 Re: FK Željezničar

Post by decko_sa_kovaca »

Slo Burner wrote:Trebalo ih drasticno katniti ali jos prije 15 dana, kaznjavanje poslije dvije odlicne pobjede ce nas otjerati u tri lijepe... No dobro sad
Znali su za kazne prije 15 dana jer ih je uorava obavjestila al vrijeme isolate plata nije bilo prije 15 dana nego ove sedmice
Alfa_i_Omega

#74230 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Jos jedan cirkus. Aferim.
ultima_palabra

#74231 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

BlueBlood wrote:Otjerat sve koji su odbili trenirati. Ovo je klasicno igranje sa imenom Kluba. Igraju se sa nama, sa renomeom, biraju kad hoce a kad ne da igraju evo sad kad hoce a kad ne i da treniraju. Uprava kazni zbog rezultata tog bojkota, onda bojkotuju Upravu i Želju zbog smanjenja plata. Sram vas i stid bilo sram i stid

ŽELJEZNIČAR IZNAD SVEGA !
Pa uprava se igra s imenom kluba tri godine i nikom nista. Svaka moguca sramota i glupost koja klub moze zadesiti nas je zadesila. Jel neko snosio odgovornost?

I sto bi sad Krpic i jos nekoliko njih koji ginu svaku utakmicu, plus ovi sto nisu igrali i bili povrijedjeni, pristali da budu kaznjeni?
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#74232 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

decko_sa_kovaca wrote:
Slo Burner wrote:Trebalo ih drasticno katniti ali jos prije 15 dana, kaznjavanje poslije dvije odlicne pobjede ce nas otjerati u tri lijepe... No dobro sad
Znali su za kazne prije 15 dana jer ih je uorava obavjestila al vrijeme isolate plata nije bilo prije 15 dana nego ove sedmice
Onda ko im jebe mater. Nadam se da su kazne po zasluzi a ne svima jednake
Melbourne_Australia

#74233 Re: FK Željezničar

Post by Melbourne_Australia »

avetinja wrote:Ima li neko da je upoznat sa kaznama vezanim za igrače i nezalaganje, na osnovu čega se kazne donose? Mislim da je to teško dokazati, ukoliko igrači uredno obavljaju sve svoje obaveze. I šta ko zijane od Zvijezde, Sarajeva i drugih? Hoće li ih opet kazniti?
Znaci to ne smijes raditi ...Pa kad bi to moglo, svi klubovi to radili...Eto Real izgubio i sad udri po platama...Igrac ima ugovor potpisan i on je zasticen....Izvana terena i disciplinske gluposti mozes kazniti...Ali dokazati nikad ne mozes da se ne trudi....Znaci uprava ili je glupa ili debilna pa ne zna zakone....Pa to bi svi radili jbt, Higuain na primjer ima platu 5 miliona i on igra kurac i ti sad kazes , kazna je jer igras lose :lol: :lol: ..Mozes samo kazniti onoga ko mu je dao ugovor toliki..
FreakyStyley

#74234 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

Pa sta ako su kaznjeni ovi sto ne igraju? Nadam se da ce biti principijelni i odbijati premije kad ne budu igrali u buducnosti.
DonieBrasco

#74235 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Vi fakat mislite da veliki klubovi nemaju pravila ponasanja i pravilnike ?

Sta vi mislite potpises za Real, sedmicno plata 50.000 i boli te kurac ne moras ni trenirati, ne moras biti ni na klupi, cak iako igras boli te briga ako grijesis, ne interesuje te zalaganje niti bilo sta jer si ti potpisao ugovor ? Malo sutra.
Alfa_i_Omega

#74236 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Isto ovako U Realu. :lol:
avetinja

#74237 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Melbourne_Australia wrote:Znaci to ne smijes raditi ...Pa kad bi to moglo, svi klubovi to radili...Eto Real izgubio i sad udri po platama...Igrac ima ugovor potpisan i on je zasticen....Izvana terena i disciplinske gluposti mozes kazniti...Ali dokazati nikad ne mozes da se ne trudi....Znaci uprava ili je glupa ili debilna pa ne zna zakone....Pa to bi svi radili jbt, Higuain na primjer ima platu 5 miliona i on igra kurac i ti sad kazes , kazna je jer igras lose :lol: :lol: ..Mozes samo kazniti onoga ko mu je dao ugovor toliki..
Tako i ja mislim. Ne možeš kazniti igrače zato što se izgubili sa obrazloženjem da se nisu dovoljno zalagali. Mada ne vjerujem da je uprava ovo donijela na svoju ruku bez ikakve osnove. Nisu valjda tolike budale. Postavljase pitanje mogu li se igrači nekome žaliti da im se ukinu kazne?

Moglo bi ovo poprimiti šire razmjere, da igrači namjerno izgube derbi ili neke od sljedećih utakmica. Vjerujem da ćemo Zvijezdu pobijediti, bez obzira na ova dešavanja.
nosara

#74238 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Uprava se uvlaci navijacima, na racun kluba. Da sam na mjestu igraca, opalio bih strajk, pa ko duze izdrzi.

Zeljo je sprdnja.
insaneinthebrain

#74239 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

udri neradnike po dzepu, nema labavo :izet:
Alfa_i_Omega

#74240 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Majstorski pripremljen teren za zimski prelazni. Otjeraj deset, dovedi nove. Po vec uhodanim procedurama.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#74241 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Igrači sami sebi skacu u stomak. Ali i uprava.
Trpi klub, trpe navijači.
Samo još neko da dobije batine, ako stvari ne budu isle kako treba u narednim utakmicama. Ici ce prica, nisu htjeli, strajkuju, jbm im majku i neko ce biti bjen :D
Sumnjam da ce neko na Misimovica poletiti kad izadje novi video sa izgledom Juga. Gratis i Zapada :skoljka:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#74242 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Melbourne_Australia wrote:
avetinja wrote:Ima li neko da je upoznat sa kaznama vezanim za igrače i nezalaganje, na osnovu čega se kazne donose? Mislim da je to teško dokazati, ukoliko igrači uredno obavljaju sve svoje obaveze. I šta ko zijane od Zvijezde, Sarajeva i drugih? Hoće li ih opet kazniti?
Znaci to ne smijes raditi ...Pa kad bi to moglo, svi klubovi to radili...Eto Real izgubio i sad udri po platama...Igrac ima ugovor potpisan i on je zasticen....Izvana terena i disciplinske gluposti mozes kazniti...Ali dokazati nikad ne mozes da se ne trudi....Znaci uprava ili je glupa ili debilna pa ne zna zakone....Pa to bi svi radili jbt, Higuain na primjer ima platu 5 miliona i on igra kurac i ti sad kazes , kazna je jer igras lose :lol: :lol: ..Mozes samo kazniti onoga ko mu je dao ugovor toliki..
Najveci problem je u tome sto je izgleda uprava popsutila pod pritiskom navijaca da je Zeljo neko ko mora sve redom dobijati i osvajati titulu za titulom kao da su svi ostali u komletnoj ligi retardirani i samo cekaju da ih Zeljo naguzi. Od zadnjih devet utakmica u prvenstvu Zeljo je izgubio samo jednu i samo idiotima i kretenima moze pasti na pamet da nekoga kaznjavaju za to. I sad ako cemo otvoreno pricati mozda nisu krivi igraci ,,,,mozda je kriv i Odovic sa par retardiranih poteza sa izmejnama, sa konstantnim izmjenama u zadnjoj liniji pa i u sredini. Pobjednicka ekipa se ne mijenja izuzev ako ne mora a on je okonstantno mijenja i ne znam da li su dvije utakmice za redom odigrane u istom sastavu. U pravu si 100% @Melburn....eno ti primjer Rome pa nigdje ne procitah o sad aman zaman novcanim kaznama jer kako ces ti dokazati da je igrac svjesno lose igrao?? Zelju vec odavno osim uprave i igraca konstantno jebu i navijaci....ja kad procitam ovdje postove pojedinaca koji fakticki znaju malte ne u detalje finansijske transakcije kluba i sve ono sto iskljucivo treba da zna samo upravo popiso bi se na takav klub. Gdje to javnost u imalo ozbiljnijim ligama ima takve podatke. To bi bilo isto da onaj koji pije Coca Colu zna finansijske transakcije fabrike. Sve do jednog navijaca treba rastjerati koji se motaju oko uprave i kaznjavati one koji pricaju po kafama ono sto treba biti poslovna tajna. Arezina je igrao kad je dosao Odovic, zavalio onaj gol iz slobodnjaka i odjednom ne valja toliko da nije ni za klupe, Bakrac koji je ubjedljivo najbolji odbrambeni igrac u Zelji sa Stevanovicem na jednoj utakmici napravi neku gresku i nema ga sljedecih 5 utakmica, Vranjes koji ima vec i godina ne valja ni za klupe ali zato mali Saban kojeg konstantno moras pokrivati sa drugim igracem ne izlazi iz prvih 11. Nije sve do igraca i ako je taj jebeni Arezena povalio Zelju proslu sezonu ko bekane u Mladosti onda u cemu je problem???
Kako si i rekao ako igracui popizde sloziti ce prijave klubu preko sindikata ili preko advokata i dobro ce ga klub popusiti jer kako ce dokazati da sa jednim porazom u 9 odigranih utakmica igraci nesto bojkotiraju. Kompas se najozbiljnije izgubio!
Melbourne_Australia

#74243 Re: FK Željezničar

Post by Melbourne_Australia »

hrasno38 wrote:
Melbourne_Australia wrote:
Najveci problem je u tome sto je izgleda uprava popsutila pod pritiskom navijaca da je Zeljo neko ko mora sve redom dobijati i osvajati titulu za titulom kao da su svi ostali u komletnoj ligi retardirani i samo cekaju da ih Zeljo naguzi. Od zadnjih devet utakmica u prvenstvu Zeljo je izgubio samo jednu i samo idiotima i kretenima moze pasti na pamet da nekoga kaznjavaju za to. I sad ako cemo otvoreno pricati mozda nisu krivi igraci ,,,,mozda je kriv i Odovic sa par retardiranih poteza sa izmejnama, sa konstantnim izmjenama u zadnjoj liniji pa i u sredini. Pobjednicka ekipa se ne mijenja izuzev ako ne mora a on je okonstantno mijenja i ne znam da li su dvije utakmice za redom odigrane u istom sastavu. U pravu si 100% @Melburn....eno ti primjer Rome pa nigdje ne procitah o sad aman zaman novcanim kaznama jer kako ces ti dokazati da je igrac svjesno lose igrao?? Zelju vec odavno osim uprave i igraca konstantno jebu i navijaci....ja kad procitam ovdje postove pojedinaca koji fakticki znaju malte ne u detalje finansijske transakcije kluba i sve ono sto iskljucivo treba da zna samo upravo popiso bi se na takav klub. Gdje to javnost u imalo ozbiljnijim ligama ima takve podatke. To bi bilo isto da onaj koji pije Coca Colu zna finansijske transakcije fabrike. Sve do jednog navijaca treba rastjerati koji se motaju oko uprave i kaznjavati one koji pricaju po kafama ono sto treba biti poslovna tajna. Arezina je igrao kad je dosao Odovic, zavalio onaj gol iz slobodnjaka i odjednom ne valja toliko da nije ni za klupe, Bakrac koji je ubjedljivo najbolji odbrambeni igrac u Zelji sa Stevanovicem na jednoj utakmici napravi neku gresku i nema ga sljedecih 5 utakmica, Vranjes koji ima vec i godina ne valja ni za klupe ali zato mali Saban kojeg konstantno moras pokrivati sa drugim igracem ne izlazi iz prvih 11. Nije sve do igraca i ako je taj jebeni Arezena povalio Zelju proslu sezonu ko bekane u Mladosti onda u cemu je problem???
Kako si i rekao ako igracui popizde sloziti ce prijave klubu preko sindikata ili preko advokata i dobro ce ga klub popusiti jer kako ce dokazati da sa jednim porazom u 9 odigranih utakmica igraci nesto bojkotiraju. Kompas se najozbiljnije izgubio!

Sve si u pravu :thumbup: :thumbup:
BlueBlood

#74244 Re: FK Željezničar

Post by BlueBlood »

ultima_palabra wrote:
BlueBlood wrote:Otjerat sve koji su odbili trenirati. Ovo je klasicno igranje sa imenom Kluba. Igraju se sa nama, sa renomeom, biraju kad hoce a kad ne da igraju evo sad kad hoce a kad ne i da treniraju. Uprava kazni zbog rezultata tog bojkota, onda bojkotuju Upravu i Želju zbog smanjenja plata. Sram vas i stid bilo sram i stid

Pa uprava se igra s imenom kluba tri godine i nikom nista. Svaka moguca sramota i glupost koja klub moze zadesiti nas je zadesila. Jel neko snosio odgovornost?

I sto bi sad Krpic i jos nekoliko njih koji ginu svaku utakmicu, plus ovi sto nisu igrali i bili povrijedjeni, pristali da budu kaznjeni?
fudbal je timski sport, ako svi dobiju premije kad pobjede zasto da ih ne kaznjavaju sve za lose rezultate :thumbup:

izgubis od goska kuci pobjedis zrinjski u gostima :-) samo lud moze reci da nije do igraca ;-)
salle_eh1986

#74245 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

Melbourne_Australia wrote:Igrac ima ugovor potpisan i on je zasticen....Izvana terena i disciplinske gluposti mozes kazniti...Ali dokazati nikad ne mozes da se ne trudi....
radim u državnoj firmi, imam fiksnu platu plus za hranu i prevoz koliko radim toliko dobijem
postoji opcija da me kazne ako me "uhvate" da kršim pravila, isto tako i da budem nagrađen
i ne lično, ali znam desetine primjera gdje se ovo izvršilo
e sad možda u australiji ovog nema, haj ga znaj 8-)
mali_milojica

#74246 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

salle_eh1986 wrote:
Melbourne_Australia wrote:Igrac ima ugovor potpisan i on je zasticen....Izvana terena i disciplinske gluposti mozes kazniti...Ali dokazati nikad ne mozes da se ne trudi....
radim u državnoj firmi, imam fiksnu platu plus za hranu i prevoz koliko radim toliko dobijem
postoji opcija da me kazne ako me "uhvate" da kršim pravila, isto tako i da budem nagrađen
Teza povreda radne discipline donosi za sobom u nekim slučajevima i otkaz. Ovim medvjedima (jer tako su i zasticeni) i da das otkaz moraš mu isplatiti do zadnje KM iz ugovora.
hrasno38

#74247 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

BlueBlood wrote:
ultima_palabra wrote:

fudbal je timski sport, ako svi dobiju premije kad pobjede zasto da ih ne kaznjavaju sve za lose rezultate :thumbup:

izgubis od goska kuci pobjedis zrinjski u gostima :-) samo lud moze reci da nije do igraca ;-)
Zato sto u firmi kada neko hoce da ti oduzme tvoju zagarntovanu platu mora da se provede komeletan disciplinski postupak, pa prvo ide disciplinska mjera opomene.....U proizvodnim firmama gdje se desi ostecenje prozivoda ili nesto slicno tome oduzima se od plate. Uglavnom poenta je da u svakoj ozbiljnijoj drzavnoj firmi (a Zeljo jos uvijek nije privatna) 10x je lakse nagraditi nego nekome oduzeti od plate. Da bi to razumio moras raditi i procitati zakone, pravilnike i sva ostala sranja. Igrali su se sa Bogicevicem i dobio ih je glat. Ajde reci mi kako ces mi dokazati da se igrac svjesno ne trudi do te mjere da mu imas pravo uzeti od plate.
Jel mislis npr. da je Dzeko kada je imao onu krizu golova zasluzio u Romi da mu uzmu od plate??? Neobjektivni ste do bola. Ono sto ja vidim a sto niko od vas nece da prizna da za ovu ne uzasnu krizu nego prosjcenu krizu rezultata veliku krivicu snosi i Odovic. Samo sto ga ja ne kriv na nacin na koji vi to radite prema igracima jer svako ko radi i grijesi. Ja opet ponavljam da od 9 zadnjih utakmica PL-a Zeljo je izgubio samo JEDNU! Ako je vama neupsjeh odigrati sa Slobodom nerjeseno onda ste vi neobjektivni do bola jer Sloboda je Zeljin teret vec godinama. Jebo to sto ih je Zvijezda dobila ali Sloboda pravi probleme i Zelji i sarajevu vec duze vrijeme. Da nije bilo sudijskih sranja i Pitarima bi hladno uzeli bod. Evo dobijene su dvije utakmice za redom i u gostima jedan od dva glvana konkurenta i onda nekome padne na pamet da razjebe sad taj uspon. Pa to je ciljano i nekome je to ocito cilj jer mu ne odgovara da se Zeljo vrati na pobjednicke staze. Pa sto nisu kazne zveknuli odmah nakon GOSK-a???? Ovo je zaista precudno!
hrasno38

#74248 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

salle_eh1986 wrote:
Izvini ali moram ti reci da lazes! Ne moze ti oduzeti od plate tek tako. Moze samo ako ostetis firmu i napravis joj svjesno nekakav finansijski gubitak. Ali i za to mora da prodju disiplinske i disciplinske komisije. Nagradjivanje isto tako je moguce ali mora biti potkrijepljeno bas sa brdom papira. Sto se tice drzavnih firmi ono sto mozes dobiti na platu su prekovremeni sati i neka nagrada i to je otprilike to. Oduzimanje od plate skoro da je SF!
hrasno38

#74249 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

mali_milojica wrote:
salle_eh1986 wrote:
Teza povreda radne discipline donosi za sobom u nekim slučajevima i otkaz. Ovim medvjedima (jer tako su i zasticeni) i da das otkaz moraš mu isplatiti do zadnje KM iz ugovora.
Sta znaci za fudbalera "teza povreda radne discipline"? Da ne dolazi na treninge, da pije, da se drogira, da ne ispunjava klupske programe, da se na utakmicama zajebava....sve ostalo je aposlutno nedokazivo. Jer ako napadac promasi 100% sansu ne znaci da je to uradio namjerno, ako lopta golmanu prodje krioz noge ne zanci da ih je svjesno rasirio, ako bek uklize u prazno ne znaci da je to svjesno uradio itd itd. Gledao sam sve utakmice Zelje i nisam vidio nikoga da se svjesno zajebavao i namjerno opstruirao ekipu.
mali_milojica

#74250 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Pa i ovi igrači su napravili Zelji gubitak. Da igraju dobro, da smo prvi na tabeli, na tribinama bi bilo 5-6 hiljada u prosjeku, ovako je 2-3. Znaci zbog njihove igre klub je u minusu 3000 karata po 10 KM = 30k KM po utakmici.
:D
Post Reply