Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MoR wrote:
Ok. Kako izbjeći korištenje boxa, a imati EON pakete Ne dam CAM modul.
Kada (ako) postanu ekonomski isplativi.
Može se nastaviti koristiti CAM modul, ali onda u okviru EON paketa nećeš imati usluge TV Unazad 7 dana na svim kanalima, i dodatne VOD foldere.
Joj Telemach dragi kako mi je ovo nelogično
Znači u petak kada sam otvarao nalog za paket EON Premium dogovorio sam se kolegicom da ne želim EON Box već želim da zadržim CAM modul, imam SONY tv iz 2017 godine i ne treba mi Android Box.
Danas me ona zove, kaže takav je nalog, mora se donijeti Box. Ok hajde jbt ga, nek stoji, jedna stvar više za brisati prašinu ali ok da bi mi maloprije tehničari koji su uključili paket rekli moramo mi odnijeti ovaj CAM modul, ako želite da ga koristite morate otvoriti novi nalog za njega i sačekati, i da napomenem da se čeka dugo
Znači totalno totalno nelogično, dakle može se reći da 2 stvari nisu kako su prvobitno dogovorene, sad dakle imam i Box koji mi ne treba a nemam CAM modul koji mi jedini treba.
Kao što sam rekao i vašoj kolegici, ja sam ovaj paket uzeo zbog interneta a ne zbog TV-a jer sam CAM modulom bio PREZADOVOLJAN pa vas ljubazno molim da otvorite nalog da mi se donese novi CAM modul i to u što kraćem roku, dosad ste bili fer nadam se da ćete tako i nastaviti.
Hvala
Lp
@shalla,
Dostavite nam broj Ugovora i kontakt telefon u pp.
semirsar wrote:djaba ti, niko nije lud da ti udovolji zelji za app
Ne brini naci cemo nekog
ne brinem se, uopste ne, valjda ces uspjeti u naumu
Siguran sam da ces naletiti na budalu koja ce ti dati pristupne podatke svemu sto se tice njega i njegove usluge na T-machu
semirsar wrote:djaba ti, niko nije lud da ti udovolji zelji za app
Ne brini naci cemo nekog
ne brinem se, uopste ne, valjda ces uspjeti u naumu
Siguran sam da ces naletiti na budalu koja ce ti dati pristupne podatke svemu sto se tice njega i njegove usluge na T-machu
Našao drug vec
Jos zakljucani SK na drugim mrezama.
ja pustosi ovdeka, kad ode, bezbeli ode... sve ode, @crni dobio box i belaj puk'o svukud po dunjaluku
ima li ko u komsiluku da mu hitnem pass od wi fi-ja, do 500m od mene fata svak
odoh vamo u naske gledat crnjak na UHD kanalu, ako bidne kake srece i mjuze, jerbo ne dam 350KM poguzijama za UHD receiver
tnt-tunja wrote:@crni de nabaci koji video klip kakav je odziv resivera, kojom brzinom salta izmedju kanala. Baci i malo sk4k
Evo, video je snimljen u 4K rezoluciji, ali ga YouTube ne želi prebaciti u tu rezoluciju:
Zar ti je toliko los upload da si snimio video koji ne traje ni punu minutu? De nam snimi sta duze da fino vidimo kako radi EON na tom kinescetu od box-a, nemaju svi gradovi Telemachove showroom-ove pa da mozemo sami otici vidjeti. Hvala.
CooK wrote:
Zar ti je toliko los upload da si snimio video koji ne traje ni punu minutu? De nam snimi sta duze da fino vidimo kako radi EON na tom kinescetu od box-a, nemaju svi gradovi Telemachove showroom-ove pa da mozemo sami otici vidjeti. Hvala.
Snimao u 4K rezoluciji, i video mi na kraju bio 350 MB, i YouTube ga opet nije prepoznao kao 4K video.
Probaću snimiti, samo recite šta želite, dakle naglasak je na SK 4K, a šta još želite - HD kanale, vraćanje, VOD?
CooK wrote:
Snimao u 4K rezoluciji, i video mi na kraju bio 350 MB, i YouTube ga opet nije prepoznao kao 4K video.
Probaću snimiti, samo recite šta želite, dakle naglasak je na SK 4K, a šta još želite - HD kanale, vraćanje, VOD?
Da, naglasak je na SK 4K da vidim malo bolje kako taj box obradjuje 4K sliku. Osim toga snimi i to sto si spomenuo odnosno vracanje sadrzaja na kanalima, pokreni neki VOD, idi u Play Store i instaliraj neku aplikaciju(bilo koju) cisto da vidim koliko brzo to radi. Znaci generalno fluidnost me intereresuje.
Takodje sam veoma zainteresovan za informaciju o procesoru odnosno chipsetu koji se nalazi u tom box-u pa ako ti nije tesko skini Aida64 program sa Play Store-a i kada udjes u njega izaberi CPU ili System pa snimi. Nekako mislim(i nadam se) da se radi o Amlogic S912 chipsetu pa da se i to provjeri. Eto ako ti nije zahmet odradi ovo.
Last edited by CooK on 22/10/2018 21:40, edited 1 time in total.
CooK wrote:
Samo da te pitam maloprije je na Dobrinji sve puklo, ti si mogao gledati tv putem Eon Boxa ? Kako na koji nacin posto si rekao da ide Coax kablom povezivanje ?
A snimi SK4K HD kanale testiraj kvalitet signala, i glasovne komande ako mozes.
CooK wrote:
Ne kontam sta nije prepozno kao 4K? Pa ima na YT da se tvoj klip gleda u 4k.
MoR wrote:
Ok. Kako izbjeći korištenje boxa, a imati EON pakete Ne dam CAM modul.
Kada (ako) postanu ekonomski isplativi.
Može se nastaviti koristiti CAM modul, ali onda u okviru EON paketa nećeš imati usluge TV Unazad 7 dana na svim kanalima, i dodatne VOD foldere.
Joj Telemach dragi kako mi je ovo nelogično
Znači u petak kada sam otvarao nalog za paket EON Premium dogovorio sam se kolegicom da ne želim EON Box već želim da zadržim CAM modul, imam SONY tv iz 2017 godine i ne treba mi Android Box.
Danas me ona zove, kaže takav je nalog, mora se donijeti Box. Ok hajde jbt ga, nek stoji, jedna stvar više za brisati prašinu ali ok da bi mi maloprije tehničari koji su uključili paket rekli moramo mi odnijeti ovaj CAM modul, ako želite da ga koristite morate otvoriti novi nalog za njega i sačekati, i da napomenem da se čeka dugo
Znači totalno totalno nelogično, dakle može se reći da 2 stvari nisu kako su prvobitno dogovorene, sad dakle imam i Box koji mi ne treba a nemam CAM modul koji mi jedini treba.
Kao što sam rekao i vašoj kolegici, ja sam ovaj paket uzeo zbog interneta a ne zbog TV-a jer sam CAM modulom bio PREZADOVOLJAN pa vas ljubazno molim da otvorite nalog da mi se donese novi CAM modul i to u što kraćem roku, dosad ste bili fer nadam se da ćete tako i nastaviti.
Hvala
Lp
Nema veze, naplatit ce ti modul 3,50KM mjesecno, a ti taj EON resiver ako ti ne treba mozes u mahali nekom rentat za petaka
P.S. Kad si vidio da ce ti ostavit EON resiver a odnijeti modul sto ih nisi "marsno iz stana/kuce"
CooK wrote:
Da, naglasak je na SK 4K da vidim malo bolje kako taj box obradjuje 4K sliku. Osim toga snimi i to sto si spomenuo odnosno vracanje sadrzaja na kanalima, pokreni neki VOD, idi u Play Store i instaliraj neku aplikaciju(bilo koju) cisto da vidim koliko brzo to radi. Znaci generalno fluidnost me intereresuje.
Takodje sam veoma zainteresovan za informaciju o procesoru odnosno chipsetu koji se nalazi u tom box-u pa ako ti nije tesko skini Aida64 program sa Play Store-a i kada udjes u njega izaberi CPU ili System pa snimi. Nekako mislim(i nadam se) da se radi o Amlogic S912 chipsetu pa da se i to provjeri. Eto ako ti nije zahmet odradi ovo.
To je malo duža lista, ali eto probaću da to odradim brzo.
Last edited by crnivrag on 22/10/2018 21:50, edited 1 time in total.
duffy_duck wrote:
Samo da te pitam maloprije je na Dobrinji sve puklo, ti si mogao gledati tv putem Eon Boxa ? Kako na koji nacin posto si rekao da ide Coax kablom povezivanje ?
Nisam gledao TV, bio sam na internetu, ali sam upalio box oko 21 sat, i sve je radilo kako treba.
A ne znam da li sam spreman da vam podarim i glas na forumu
odmor wrote:
Ne kontam sta nije prepozno kao 4K? Pa ima na YT da se tvoj klip gleda u 4k.
Vjerovatno je YouTube-u trebalo malo duže da obradi 4K video, ja nisam imao živaca da čekam, vidio da je prikazao najveću rezoluciju kao 1080p, a sad vidim ide i u 4K
duffy_duck wrote:
Nisam gledao TV, bio sam na internetu, ali sam upalio box oko 21 sat, i sve je radilo kako treba.
A ne znam da li sam spreman da vam podarim i glas na forumu
Ma spreman si sto ne bi bio nece ti niko glas ukrast hahahaha.
A i ja sam u 21 sat mogao gledati do tada je bio prekid .
CooK wrote:
To je malo duža lista, ali eto probaću da to odradim brzo.
Ma nije zurba, odradi to kada budes slobodan i samo ovdje lupi link. Moze i sutra ako ti je kasno.
Nije problem box, naći ću mu primjenu (tj već sam našao, gledao formulu jer jučer nisam do kraja), problem mi je ova nelogičnost sa modulom...
Nisam ih otjerao zato što su mi ljudi rekli da je takva procedura, kaže nije vam kolegica dobro objasnila. Ok, šta sad, svi griješimo, zato sam i reagovao ovdje da mi se modul što prije ponovo uključi...