Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#74226 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

shalla wrote:
crnivrag wrote:
MoR wrote:
Ok. Kako izbjeći korištenje boxa, a imati EON pakete :D Ne dam CAM modul.

Kada (ako) postanu ekonomski isplativi.
Može se nastaviti koristiti CAM modul, ali onda u okviru EON paketa nećeš imati usluge TV Unazad 7 dana na svim kanalima, i dodatne VOD foldere.
Joj Telemach dragi kako mi je ovo nelogično :-)

Znači u petak kada sam otvarao nalog za paket EON Premium dogovorio sam se kolegicom da ne želim EON Box već želim da zadržim CAM modul, imam SONY tv iz 2017 godine i ne treba mi Android Box.
Danas me ona zove, kaže takav je nalog, mora se donijeti Box. Ok hajde jbt ga, nek stoji, jedna stvar više za brisati prašinu ali ok da bi mi maloprije tehničari koji su uključili paket rekli moramo mi odnijeti ovaj CAM modul, ako želite da ga koristite morate otvoriti novi nalog za njega i sačekati, i da napomenem da se čeka dugo :roll: :oops:

Znači totalno totalno nelogično, dakle može se reći da 2 stvari nisu kako su prvobitno dogovorene, sad dakle imam i Box koji mi ne treba a nemam CAM modul koji mi jedini treba.

Kao što sam rekao i vašoj kolegici, ja sam ovaj paket uzeo zbog interneta a ne zbog TV-a jer sam CAM modulom bio PREZADOVOLJAN pa vas ljubazno molim da otvorite nalog da mi se donese novi CAM modul i to u što kraćem roku, dosad ste bili fer nadam se da ćete tako i nastaviti.

Hvala
Lp
@shalla,
Dostavite nam broj Ugovora i kontakt telefon u pp.
semirsar

#74227 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

PlusSA wrote:
semirsar wrote:djaba ti, niko nije lud da ti udovolji zelji za app :evil:

Ne brini naci cemo nekog :thumbup:
ne brinem se, uopste ne, valjda ces uspjeti u naumu :mrgreen:
Siguran sam da ces naletiti na budalu koja ce ti dati pristupne podatke svemu sto se tice njega i njegove usluge na T-machu :lol:
semirsar

#74228 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

heat wrote:Lijepo Mute rece: Ne mere to bez kObla :D

Dobrinja - Kod Kup-a, ne radi nista :?

Brzi popravak zelim :thumbup:
dje s' komsija, sta mai, naleti li i ti ko alipasijaner na uljeza koji tvrdi da je tvoj :pisnuo:

ovaj sumrak tehnologije dobro dodje da se vidi brojno stanje famElije
PlusSA

#74229 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

semirsar wrote:
PlusSA wrote:
semirsar wrote:djaba ti, niko nije lud da ti udovolji zelji za app :evil:

Ne brini naci cemo nekog :thumbup:
ne brinem se, uopste ne, valjda ces uspjeti u naumu :mrgreen:
Siguran sam da ces naletiti na budalu koja ce ti dati pristupne podatke svemu sto se tice njega i njegove usluge na T-machu :lol:

Našao drug vec :thumbup:
Jos zakljucani SK na drugim mrezama. :kiss:

Valja i dalje iptv uzimati :bih:
semirsar

#74230 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

PlusSA wrote:

pa sto ne nadje na ovijem mrezama, bilo bi sve otkljucato :mrgreen:
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#74231 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat »

semirsar wrote:
heat wrote:Lijepo Mute rece: Ne mere to bez kObla :D

Dobrinja - Kod Kup-a, ne radi nista :?

Brzi popravak zelim :thumbup:
dje s' komsija, sta mai, naleti li i ti ko alipasijaner na uljeza koji tvrdi da je tvoj :pisnuo:

Nisam u toku :lol:

Nisam djecu vidio ima hefta :lol:
semirsar

#74232 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

heat wrote:
semirsar wrote:[

Nisam u toku :lol:

Nisam djecu vidio ima hefta :lol:
ma lopovi mali, posakrivali se dok jopet ne dodje mreza, da hi ne bi ko pito ko su, oklen ovdje, ciji su itd :lol:
semirsar

#74233 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

ja pustosi ovdeka, kad ode, bezbeli ode... sve ode, @crni dobio box i belaj puk'o svukud po dunjaluku :pisnuo: :pisnuo:
ima li ko u komsiluku da mu hitnem pass od wi fi-ja, do 500m od mene fata svak :mrgreen:

odoh vamo u naske gledat crnjak na UHD kanalu, ako bidne kake srece i mjuze, jerbo ne dam 350KM poguzijama za UHD receiver :evil:
crnivrag

#74234 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote:ja pustosi ovdeka, kad ode, bezbeli ode... sve ode, @crni dobio box i belaj puk'o svukud po dunjaluku :pisnuo: :pisnuo:
Sve je crklo kako je meni postavljen box, a naravno meni sve radi preko box-a bez problema :P
Radar71

#74235 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

duo net extra, konstantna vecernja brzina :roll:

Image
CooK

#74236 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

crnivrag wrote:
tnt-tunja wrote:@crni de nabaci koji video klip kakav je odziv resivera, kojom brzinom salta izmedju kanala. Baci i malo sk4k
Evo, video je snimljen u 4K rezoluciji, ali ga YouTube ne želi prebaciti u tu rezoluciju:

Zar ti je toliko los upload da si snimio video koji ne traje ni punu minutu? :lol: De nam snimi sta duze da fino vidimo kako radi EON na tom kinescetu od box-a, nemaju svi gradovi Telemachove showroom-ove pa da mozemo sami otici vidjeti. :D Hvala.
crnivrag

#74237 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

CooK wrote: Zar ti je toliko los upload da si snimio video koji ne traje ni punu minutu? :lol: De nam snimi sta duze da fino vidimo kako radi EON na tom kinescetu od box-a, nemaju svi gradovi Telemachove showroom-ove pa da mozemo sami otici vidjeti. :D Hvala.
Snimao u 4K rezoluciji, i video mi na kraju bio 350 MB, i YouTube ga opet nije prepoznao kao 4K video.

Probaću snimiti, samo recite šta želite, dakle naglasak je na SK 4K, a šta još želite - HD kanale, vraćanje, VOD?
PlusSA

#74238 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PlusSA »

semirsar wrote:
PlusSA wrote:

pa sto ne nadje na ovijem mrezama, bilo bi sve otkljucato :mrgreen:

Ne smijem preci na te mreže vidim raja se masovno žali nešto :lol:
CooK

#74239 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

crnivrag wrote:
CooK wrote: Zar ti je toliko los upload da si snimio video koji ne traje ni punu minutu? :lol: De nam snimi sta duze da fino vidimo kako radi EON na tom kinescetu od box-a, nemaju svi gradovi Telemachove showroom-ove pa da mozemo sami otici vidjeti. :D Hvala.
Snimao u 4K rezoluciji, i video mi na kraju bio 350 MB, i YouTube ga opet nije prepoznao kao 4K video.

Probaću snimiti, samo recite šta želite, dakle naglasak je na SK 4K, a šta još želite - HD kanale, vraćanje, VOD?
Da, naglasak je na SK 4K da vidim malo bolje kako taj box obradjuje 4K sliku. Osim toga snimi i to sto si spomenuo odnosno vracanje sadrzaja na kanalima, pokreni neki VOD, idi u Play Store i instaliraj neku aplikaciju(bilo koju) cisto da vidim koliko brzo to radi. Znaci generalno fluidnost me intereresuje.
Takodje sam veoma zainteresovan za informaciju o procesoru odnosno chipsetu koji se nalazi u tom box-u pa ako ti nije tesko skini Aida64 program sa Play Store-a i kada udjes u njega izaberi CPU ili System pa snimi. Nekako mislim(i nadam se) da se radi o Amlogic S912 chipsetu pa da se i to provjeri. Eto ako ti nije zahmet odradi ovo.
Last edited by CooK on 22/10/2018 21:40, edited 1 time in total.
duffy_duck

#74240 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote:

Samo da te pitam maloprije je na Dobrinji sve puklo, ti si mogao gledati tv putem Eon Boxa ? Kako na koji nacin posto si rekao da ide Coax kablom povezivanje ?

A snimi SK4K HD kanale testiraj kvalitet signala, i glasovne komande ako mozes.
odmor

#74241 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:

Ne kontam sta nije prepozno kao 4K? Pa ima na YT da se tvoj klip gleda u 4k. :-?
odmor

#74242 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

shalla wrote:
crnivrag wrote:
MoR wrote:
Ok. Kako izbjeći korištenje boxa, a imati EON pakete :D Ne dam CAM modul.

Kada (ako) postanu ekonomski isplativi.
Može se nastaviti koristiti CAM modul, ali onda u okviru EON paketa nećeš imati usluge TV Unazad 7 dana na svim kanalima, i dodatne VOD foldere.
Joj Telemach dragi kako mi je ovo nelogično :-)

Znači u petak kada sam otvarao nalog za paket EON Premium dogovorio sam se kolegicom da ne želim EON Box već želim da zadržim CAM modul, imam SONY tv iz 2017 godine i ne treba mi Android Box.
Danas me ona zove, kaže takav je nalog, mora se donijeti Box. Ok hajde jbt ga, nek stoji, jedna stvar više za brisati prašinu ali ok da bi mi maloprije tehničari koji su uključili paket rekli moramo mi odnijeti ovaj CAM modul, ako želite da ga koristite morate otvoriti novi nalog za njega i sačekati, i da napomenem da se čeka dugo :roll: :oops:

Znači totalno totalno nelogično, dakle može se reći da 2 stvari nisu kako su prvobitno dogovorene, sad dakle imam i Box koji mi ne treba a nemam CAM modul koji mi jedini treba.

Kao što sam rekao i vašoj kolegici, ja sam ovaj paket uzeo zbog interneta a ne zbog TV-a jer sam CAM modulom bio PREZADOVOLJAN pa vas ljubazno molim da otvorite nalog da mi se donese novi CAM modul i to u što kraćem roku, dosad ste bili fer nadam se da ćete tako i nastaviti.

Hvala
Lp
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

Image

Nema veze, naplatit ce ti modul 3,50KM mjesecno, a ti taj EON resiver ako ti ne treba mozes u mahali nekom rentat za petaka :-D

P.S. Kad si vidio da ce ti ostavit EON resiver a odnijeti modul sto ih nisi "marsno iz stana/kuce" :D :lol: :lol: :lol:
MTV

#74243 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

odmor wrote: Ne kontam sta nije prepozno kao 4K? Pa ima na YT da se tvoj klip gleda u 4k. :-?
Kad ga je tek uploadovao postojala je mogucnost samo 1080p.
crnivrag

#74244 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

CooK wrote: Da, naglasak je na SK 4K da vidim malo bolje kako taj box obradjuje 4K sliku. Osim toga snimi i to sto si spomenuo odnosno vracanje sadrzaja na kanalima, pokreni neki VOD, idi u Play Store i instaliraj neku aplikaciju(bilo koju) cisto da vidim koliko brzo to radi. Znaci generalno fluidnost me intereresuje.
Takodje sam veoma zainteresovan za informaciju o procesoru odnosno chipsetu koji se nalazi u tom box-u pa ako ti nije tesko skini Aida64 program sa Play Store-a i kada udjes u njega izaberi CPU ili System pa snimi. Nekako mislim(i nadam se) da se radi o Amlogic S912 chipsetu pa da se i to provjeri. Eto ako ti nije zahmet odradi ovo.
To je malo duža lista, ali eto probaću da to odradim brzo.
Last edited by crnivrag on 22/10/2018 21:50, edited 1 time in total.
crnivrag

#74245 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

duffy_duck wrote:
Samo da te pitam maloprije je na Dobrinji sve puklo, ti si mogao gledati tv putem Eon Boxa ? Kako na koji nacin posto si rekao da ide Coax kablom povezivanje ?

Nisam gledao TV, bio sam na internetu, ali sam upalio box oko 21 sat, i sve je radilo kako treba.

A ne znam da li sam spreman da vam podarim i glas na forumu :pisnuo:
crnivrag

#74246 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:
Ne kontam sta nije prepozno kao 4K? Pa ima na YT da se tvoj klip gleda u 4k. :-?
Vjerovatno je YouTube-u trebalo malo duže da obradi 4K video, ja nisam imao živaca da čekam, vidio da je prikazao najveću rezoluciju kao 1080p, a sad vidim ide i u 4K :D
duffy_duck

#74247 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote:
duffy_duck wrote:

Nisam gledao TV, bio sam na internetu, ali sam upalio box oko 21 sat, i sve je radilo kako treba.

A ne znam da li sam spreman da vam podarim i glas na forumu :pisnuo:
Ma spreman si sto ne bi bio nece ti niko glas ukrast hahahaha.
A i ja sam u 21 sat mogao gledati do tada je bio prekid .
CooK

#74248 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

crnivrag wrote:
CooK wrote: Da, naglasak je na SK 4K da vidim malo bolje kako taj box obradjuje 4K sliku. Osim toga snimi i to sto si spomenuo odnosno vracanje sadrzaja na kanalima, pokreni neki VOD, idi u Play Store i instaliraj neku aplikaciju(bilo koju) cisto da vidim koliko brzo to radi. Znaci generalno fluidnost me intereresuje.
To je malo duža lista, ali eto probaću da to odradim brzo.
Ma nije zurba, odradi to kada budes slobodan i samo ovdje lupi link. Moze i sutra ako ti je kasno.
aladinosmic1

#74249 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

može li se na taj eon box instalirati "smart iptv" aplikacija za iptv?
shalla

#74250 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

@ odmor

Nije problem box, naći ću mu primjenu (tj već sam našao, gledao formulu jer jučer nisam do kraja), problem mi je ova nelogičnost sa modulom...

Nisam ih otjerao zato što su mi ljudi rekli da je takva procedura, kaže nije vam kolegica dobro objasnila. Ok, šta sad, svi griješimo, zato sam i reagovao ovdje da mi se modul što prije ponovo uključi...

Lp
Locked