Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
DonieBrasco
#74201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja ocekujem raskol u osmorci, sestorci, koliko god ih ima jer ce mnogi ostati bez fotelja i pozicija a samo je to bitno vecini njih. Na kraj pameti im nije drzava i borba, boljitak, narod, da je meni i samo meni.
To prije svega je unistilo i unistava BiH a tek onda Covic i Dodik, evo ga prvi Damir Arnaut kao uvrjeđena mlada sto nece dobiti poziciju htio da se ubaci niotkuda, ljigavac ljigavi a puna mu usta drzavnosti, daj da se ja uvalim pa da palamudrim.
Ne samo on nego mnogi, samo se strpite jos par dana pa ce mnoge da se uvrijede kako im nije pripala fotelja, pozicija, tenderi, sta ce im sutra djeca vozati crni ferari a ne crveni.
To prije svega je unistilo i unistava BiH a tek onda Covic i Dodik, evo ga prvi Damir Arnaut kao uvrjeđena mlada sto nece dobiti poziciju htio da se ubaci niotkuda, ljigavac ljigavi a puna mu usta drzavnosti, daj da se ja uvalim pa da palamudrim.
Ne samo on nego mnogi, samo se strpite jos par dana pa ce mnoge da se uvrijede kako im nije pripala fotelja, pozicija, tenderi, sta ce im sutra djeca vozati crni ferari a ne crveni.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#74202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
90 % članstva naših stranaka je tu samo iz golog interesa.DonieBrasco wrote: ↑12/01/2023 20:09 Ja ocekujem raskol u osmorci, sestorci, koliko god ih ima jer ce mnogi ostati bez fotelja i pozicija a samo je to bitno vecini njih. Na kraj pameti im nije drzava i borba, boljitak, narod, da je meni i samo meni.
Kakvi članovi takvi i lideri , članovi su uglavnom mrtvi klimoglavci i čankolisci.
Potpuno je prirodno da će se osmorka-šestorka-trojka kad tad raspasti , svaki skup stranaka se nakon nekog perioda raziđe.
Jedino korisno od osmorke i od izbora što smo dobili je funkcionalna vlast nakon 10 godina.
Država i njen suverenitet kao i njena unutrašnja administrativna podjela je zacementirana Dejtonom.
Nebošnjaci , nesrbi i nehrvati u BiH su i funkcionalno ugroženi jer ne mogu kandidovati i biti kandidovani.
Mada ta funkcionalnost ne bi mnogo ni pomogla njihovom opstanku jer iz zemlje zbog katastrofalnog upravljanja i loše sigurnosti u budućnost bježi ko može.
-
channel10
#74203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa da im ne bi ko pos'o raz.eb'o...velikonja wrote: ↑12/01/2023 20:02Raspored kao i do sadDonieBrasco wrote: ↑12/01/2023 19:58 Znaci tek sad nece biti istraga i djelovanja SIPE i Tuzilastva po RS.
Niti gore niti bolje
Sipa, uvijek s, kao i sluzba za strance
Dkpt i osa b
Granicna i agenciha za skolovanje h
Identicno od osnivanja
-
DonieBrasco
-
meridiyan
#74205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dodik dobija zamjenika direktora OSA-e i na tu pozicijuvelikonja wrote: ↑12/01/2023 20:02Raspored kao i do sadDonieBrasco wrote: ↑12/01/2023 19:58 Znaci tek sad nece biti istraga i djelovanja SIPE i Tuzilastva po RS.
Niti gore niti bolje
Sipa, uvijek s, kao i sluzba za strance
Dkpt i osa b
Granicna i agenciha za skolovanje h
Identicno od osnivanja
namjerava imenovati Ristu Zarića.
-
noviforumas
#74206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaci Dodiku zamjenik OSA-e, sluzba za strance (jesu drzali Srbi, ali ne Mile), agencija za lijekove?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Roccohljup
#74208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jos malo na fadilovim respiratorima
- dulekrele
#74209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma do proljeca se sve raspada. Ovo jos nije ni pocelo. Tek kada pocnu da rade i kad dodik i covic pocnu da rade po starom bit ce kuku lele sta uradismo. Bez odredenih uslova se nije smjelo uci u aranzman sa dodikom i covicem.DonieBrasco wrote: ↑12/01/2023 20:09 Ja ocekujem raskol u osmorci, sestorci, koliko god ih ima jer ce mnogi ostati bez fotelja i pozicija a samo je to bitno vecini njih. Na kraj pameti im nije drzava i borba, boljitak, narod, da je meni i samo meni.
Zanima me da li je danas u Lukavici ispravljen nacionalni debalans za koji je kriva SDA u vezi direktorskih pozicija drzavnih institucija prema popisu. Poznato je da i srbi i hrvati imaju vise nego sto im pripada. Opste je poznato da sve drzavne institucije u kojima su na rukovodecim mjestim srbi i hrvati dolazi do srozavanja tih institucija da ne kazem da ih svjesno unistavaju.
Last edited by dulekrele on 12/01/2023 20:51, edited 1 time in total.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#74210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Roccohljup wrote: ↑12/01/2023 19:24 Sto bi rekli......no shit Sherlock![]()
"Sve ono što je do sada bilo na našoj strani će uglavnom ostati na našoj i bit će nekih manjih izmjena", rekao je.
Dodaje kako je pozicija stranaka koje predstavlja na državnom nivou u lošijoj poziciji nego pozicija SNSD-a i HDZ-a.
"Uočili smo neke anomalije u trgovinama ove strane koju mi predstavljamo. Potpuno je derogirana pozicija i u statističkom, i u nekom kvantitativnom, kvalitativnom smislu, danas smo radili na uravnoteženju toga", naveo je Konaković.
Znaci vec imamo napredak u odnosu na sda zlo"Avaz" saznaje da je postignut dogovor u omjeru 12 - 12 - 12. To znači da će Osmorka, tačnije bošnjački korpus dobiti jednu poziciju više. Ranije je, SDA, tačnije 2018.godine dogovorila raspodjelu pozicija u omjeru 11-11-14. Tada je S komponenta imala najviše pozicija - 14. Sada je to vraćeno.
- SmokingMan
#74211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dovoljno je bilo ugledati ruskog ambasadora i da se tu odmah sastanak u Lukavici prekine.
-
velikonja
#74212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma vidi, nema ovdje krivice osmorkenoviforumas wrote: ↑12/01/2023 20:40 Znaci Dodiku zamjenik OSA-e, sluzba za strance (jesu drzali Srbi, ali ne Mile), agencija za lijekove?
Jednoatavno, sluzba za strance, bio s, istekao mandat, ooet je s, logicno da ce biti kadar snsd
Ag zs lijekove isto
Osa, bio mehmedagic (b) , ostaje b ali je logicno da 8orka delegira, dkpt isto
Zamjenici, sve isto
ovaj raspored je betoniran od pocetka tako da...
Koja godopcija napravi vlast logika je ida imenuje direktore
Nadam se da ce sve tri komponente dati bolje kadrove nego prethodni, jer je ovo ocajno sada
-
velikonja
#74213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma tesko, uvijek prave kompromis oko uio i guvernera centralne banke na ustrb nnekih lijevih direkcijaizvrsni direktor wrote: ↑12/01/2023 20:45Znaci vec imamo napredak u odnosu na sda zlo"Avaz" saznaje da je postignut dogovor u omjeru 12 - 12 - 12. To znači da će Osmorka, tačnije bošnjački korpus dobiti jednu poziciju više. Ranije je, SDA, tačnije 2018.godine dogovorila raspodjelu pozicija u omjeru 11-11-14. Tada je S komponenta imala najviše pozicija - 14. Sada je to vraćeno.
Ne vjerujem da ce h dati uio ili b cent banku s komponenti
-
sajber87
#74214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo ako je tacno onda je realno napredak ne preveliki ali opet napredak, iskreno nisam znao da je bio odnos 11 11 14 u korist srpskih kadrova. Kako su to tada mogli prihvatiti nije mi jasno. Ni ovo 12 12 12 nije pravedno ako cemo gledati brojnost naroda ali to nam je dejtonski potpis dao nazalostizvrsni direktor wrote: ↑12/01/2023 20:45Znaci vec imamo napredak u odnosu na sda zlo"Avaz" saznaje da je postignut dogovor u omjeru 12 - 12 - 12. To znači da će Osmorka, tačnije bošnjački korpus dobiti jednu poziciju više. Ranije je, SDA, tačnije 2018.godine dogovorila raspodjelu pozicija u omjeru 11-11-14. Tada je S komponenta imala najviše pozicija - 14. Sada je to vraćeno.
- mp3sa
#74215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zar je osmorka bošnjačka komponenta? Forto nije Bošnjak. Nikšić ponosan na vojnike rs i hvo i pobjesni kad god se kaže da je SDP bošnjački? Kako sad napredak?izvrsni direktor wrote: ↑12/01/2023 20:45Znaci vec imamo napredak u odnosu na sda zlo"Avaz" saznaje da je postignut dogovor u omjeru 12 - 12 - 12. To znači da će Osmorka, tačnije bošnjački korpus dobiti jednu poziciju više. Ranije je, SDA, tačnije 2018.godine dogovorila raspodjelu pozicija u omjeru 11-11-14. Tada je S komponenta imala najviše pozicija - 14. Sada je to vraćeno.
12 srpskih 12 hrvatskih i 12 čijih? Koga?
-
velikonja
#74216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jbg,nije pravedno ali je takosajber87 wrote: ↑12/01/2023 20:55Ovo ako je tacno onda je realno napredak ne preveliki ali opet napredak, iskreno nisam znao da je bio odnos 11 11 14 u korist srpskih kadrova. Kako su to tada mogli prihvatiti nije mi jasno. Ni ovo 12 12 12 nije pravedno ako cemo gledati brojnost naroda ali to nam je dejtonski potpis dao nazalost
Direktori su paritet, ostatak osoblja po popisu 1991.
problem je sto se uvijek razvlacilo imenovsnje b komponente na rukovodecim mjestima ( sefovi terenskih ili regionalnih ureda, uprava, odsjeka ) u ovim institucijama
Last edited by velikonja on 12/01/2023 21:03, edited 1 time in total.
-
velikonja
#74217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dupli
Last edited by velikonja on 12/01/2023 21:03, edited 1 time in total.
- animus
#74218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nekad je uio bio B ali prevarom uzet i nikada više B.
Pušiona za državu koliko god se predstavlja da je nesto popravljeno. Kadar PDP i SDS je bio mila majka za ove sto sada dolaze.
Vrijeme ce pokazati koliko ce ovo koštati sve nas koji volimo državu BiH. Nema veze preživili smo i gore. Ovo ce bar da nas ocisti od svih izdajnika željnih funkcija.
Jedino sto je dobro je da ce ovo vjerojatno natjerati i Bakira da odstupi pa da se zavrsi i to poglavlje. Ovo je vecinom njegova krivica jer nije prepoznao igre stranih službi. Umjesto probosanski blok imamo dritanski blok.
Ja sam SDA bot i placem kme kme. Da vam olakšam posao pa da ne pišete bezveze.
Pušiona za državu koliko god se predstavlja da je nesto popravljeno. Kadar PDP i SDS je bio mila majka za ove sto sada dolaze.
Vrijeme ce pokazati koliko ce ovo koštati sve nas koji volimo državu BiH. Nema veze preživili smo i gore. Ovo ce bar da nas ocisti od svih izdajnika željnih funkcija.
Jedino sto je dobro je da ce ovo vjerojatno natjerati i Bakira da odstupi pa da se zavrsi i to poglavlje. Ovo je vecinom njegova krivica jer nije prepoznao igre stranih službi. Umjesto probosanski blok imamo dritanski blok.
Ja sam SDA bot i placem kme kme. Da vam olakšam posao pa da ne pišete bezveze.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#74219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kemal Causevic 
-
sajber87
#74220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dejton prokleti ovakav kakav je prepoznaje bosnjake srbe i hrvate. Ovdje onaj ko se bori sa ostale najvise dobra zeli bosni, dugorocno oni koji se bore za za podjelu striktno po nacionalnom kljucu bhs rade na raspadu domovine. Zato tkz probosanska strana mora najvise da se bori za uvodjenje ostalih u sistem iako je to tezak i trnovit put ne smije se od njega nikad odustati
-
Dr Arsla
#74221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kme kme i nije mi bilo mrsko napisati 
- mp3sa
#74222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa upravo smo i dočekali da dođu ovi koju su "ostali" ili "svi".... Kako to da se ono nisu sad uspjeli izboriti da dobiju jedno hrvatsko ili srpsko mjesto bar? Nego se pomirili da su Bošnjaci i samim tim na volej nabacili dodiku i čoviću da nas uvijek mogu smatrati muslimanima i ništa više...sajber87 wrote: ↑12/01/2023 21:05Dejton prokleti ovakav kakav je prepoznaje bosnjake srbe i hrvate. Ovdje onaj ko se bori sa ostale najvise dobra zeli bosni, dugorocno oni koji se bore za za podjelu striktno po nacionalnom kljucu bhs rade na raspadu domovine. Zato tkz probosanska strana mora najvise da se bori za uvodjenje ostalih u sistem iako je to tezak i trnovit put ne smije se od njega nikad odustati
-
sajber87
#74223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sa zapadom se mora poceti raditi na izmjeni ustava, nadam se nekom novom aprilskom paketu koji ce sustinski biti veoma slican sa originalom zalosno je sto smo izgubili skoto 20 godina pogresnom probosanskom maksimalistickom politikom prije svega sbih i harisa silajdzica, da smo tada donosili pametnije odluke sad bi bosne bilo puno vise , zapad je jedini koji nam moze pomoci i svako ko je protiv zapada protiv je bosne i bosnjaka. Mislim da ce svaki buduci dogovor oko ustava lakse postici sa dodikom nego sto bi bilo sa opozicijom iz rs a, ali eto vidjecemovelikonja wrote: ↑12/01/2023 21:01Jbg,nije pravedno ali je takosajber87 wrote: ↑12/01/2023 20:55
Ovo ako je tacno onda je realno napredak ne preveliki ali opet napredak, iskreno nisam znao da je bio odnos 11 11 14 u korist srpskih kadrova. Kako su to tada mogli prihvatiti nije mi jasno. Ni ovo 12 12 12 nije pravedno ako cemo gledati brojnost naroda ali to nam je dejtonski potpis dao nazalost
Direktori su paritet, ostatak osoblja po popisu 1991.
problem je sto se uvijek razvlacilo imenovsnje b komponente na rukovodecim mjestima ( sefovi terenskih ili regionalnih ureda, uprava, odsjeka ) u ovim institucijama
-
sajber87
#74224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Suludo je bilo ocekivati da ce u ovakvoj ustavnoj konstelaciji to biti moguce, mora se poceti pametno raditi da bi nekad dosli u tu poziciju, politika se vodi na duge staze a mi smo narod daj mi odmah jebes sutra sta ce biti i ako ne dobijes to onda je propast svijeta. Raditi pametno i strpljivo nema drugemp3sa wrote: ↑12/01/2023 21:12Pa upravo smo i dočekali da dođu ovi koju su "ostali" ili "svi".... Kako to da se ono nisu sad uspjeli izboriti da dobiju jedno hrvatsko ili srpsko mjesto bar? Nego se pomirili da su Bošnjaci i samim tim na volej nabacili dodiku i čoviću da nas uvijek mogu smatrati muslimanima i ništa više...sajber87 wrote: ↑12/01/2023 21:05
Dejton prokleti ovakav kakav je prepoznaje bosnjake srbe i hrvate. Ovdje onaj ko se bori sa ostale najvise dobra zeli bosni, dugorocno oni koji se bore za za podjelu striktno po nacionalnom kljucu bhs rade na raspadu domovine. Zato tkz probosanska strana mora najvise da se bori za uvodjenje ostalih u sistem iako je to tezak i trnovit put ne smije se od njega nikad odustati
Last edited by sajber87 on 12/01/2023 22:09, edited 1 time in total.
-
velikonja
#74225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam sta bih rekao....dogovora bez ozbiljnog zavrtanja ruku ( citaj:financijasajber87 wrote: ↑12/01/2023 21:12Sa zapadom se mora poceti raditi na izmjeni ustava, nadam se nekom novom aprilskom paketu koji ce sustinski biti veoma slican sa originalom zalosno je sto smo izgubili skoto 20 godina pogresnom probosanskom maksimalistickom politikom prije svega sbih i harisa silajdzica, da smo tada donosili pametnije odluke sad bi bosne bilo puno vise , zapad je jedini koji nam moze pomoci i svako ko je protiv zapada protiv je bosne i bosnjaka. Mislim da ce svaki buduci dogovor oko ustava lakse postici sa dodikom nego sto bi bilo sa opozicijom iz rs a, ali eto vidjecemo
Aprilski paket...kao i sve, bilo je i dobrih ali i jsko losih rjesenja u tom sporazumu...
Haris pokusao all-in...mozda je i zabrljao ali jbg ne vjerujem da mu je to bila namjera. Procjenio da je viseminusa nego afirmativnh stvari