IRAN

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#74201 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

GandalfSivi wrote: 23/04/2026 23:50 Evo kaze Trump jos tri hefte primirja… Izrael na aparatima…
što bliže svjetsko, manja šansa za nastavak neprijateljstava.

poslije toga ide kratak prozor da se uradi šta a da se može zaboraviti do novembra.

poslije novembra... pa vidjećemo.
Chmoljo

#74202 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

arman1 wrote: 24/04/2026 00:12 Cio avijacija je u zraku, tuče po Libanu i nekom selu u Siriji.
Za očekivat je Iranske rakete.
da imaš moju ličnu kartu, ne bih ti vjerovo da mi govoriš tačno ime i prezime.
DebelinJoe

#74203 Re: IRAN

Post by DebelinJoe »

Kao da kaže: Samo se vi nadajte midtermsima i da će ludi tata Donald izvrnuti papke...

Image
Dozer

#74204 Re: IRAN

Post by Dozer »

Iranski PVO nesto gadja oko Teherana... Al Jazeera.
skrbavi-admin

#74205 Re: IRAN

Post by skrbavi-admin »

Dozer

#74206 Re: IRAN

Post by Dozer »

dr_Evil

#74207 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 24/04/2026 00:53
GandalfSivi wrote: 23/04/2026 23:50 Evo kaze Trump jos tri hefte primirja… Izrael na aparatima…
što bliže svjetsko, manja šansa za nastavak neprijateljstava.

poslije toga ide kratak prozor da se uradi šta a da se može zaboraviti do novembra.

poslije novembra... pa vidjećemo.
Mada realno, mozda je za Iran gore sto je primirje. Rekao bih da ce se bolje epstain-koalicija spremiti za treci put. Osjecam da su mogli postici vise da su nastavili jos koju heftu rokati po zlatnim pedofilskim wc soljama u Dubaiu.
Chmoljo

#74208 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

arman1 wrote: 22/04/2026 23:10

Kad ljudi javno kažu da se kaju što su podržali narnađastog to je je 100 x jače nego kad ga napadaju oni koji su od početka protiv njega.
opa. Mehdi ih je prozivao upravo zbog toga što su Tucker i ostali počeli srati na Izrael (sa pravom) ali nekako uvijek aboliraju MAGA kult i vrhovnog lidera.

ovo je već nešto.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#74209 Re: IRAN

Post by arman1 »

Dozer wrote: 24/04/2026 08:13 Iranski PVO nesto gadja oko Teherana... Al Jazeera.
Nemoj tako da čmoljo i za tebe ne kaže "da imaš moju ličnu kartu, ne bih ti vjerovo da mi govoriš tačno ime i prezime."
Dozer

#74210 Re: IRAN

Post by Dozer »

Na Al Jazeeri maloprije pisalo.

A ovo sad je upravo pat pozicija.
Ameri i Izrael Iranu sustinsku ne mogu nista vojno. Mogu rusiti i unistavati, ali ce i biti poruseni i unisteni.
Iran se predati nece nikad, a svaki novi napad US-CIO falange ce biti uzvracen.

Iran moze izgubiti energetiku itd., a U.S. mogu popusiti brodove, ljudstvo i ono malo objekata sto im je ostalo u regionu, a Izrael energetiku, desalinizatore, aerodrome...

Klasicna pat pozicija. Eno Turci i Irak re-otvorili zemljani naftni koridor, a taj koridor ide kroz tromedju Turska-Irak-Iran, tako da ce i Iranu sigurno biti dozvoljeno da salje svoju naftu tuda prema Bugarskoj i EU.

Iran i Kina pocinju naftom trgovati mimo US$, sigurno ce isto poceti i Irak, sto ce biti golema sljaga petrodolaru, a sigurno ce se i neka arapcad pridruziti ovome.
alijagoro

#74211 Re: IRAN

Post by alijagoro »

Clanak o iranskoj pvo kratkog dometa
Čitalac

#74212 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Mohammad Ali Sanjideh, „Ettelaat“: Posljedice rata toliko su strašne da se ne mogu prikriti, za obnovu potrebno više od desetljeća.
Gubitak poslova postao je toliko raširen da izaziva ozbiljnu zabrinutost u društvu. Aktivnosti mnogih važnih industrija u zemlji gotovo su zaustavljene zbog štete uzrokovane neprijateljskim bombardiranjem. Osakaćen je proizvodni ciklus roba i usluga. Neslužbene procjene kažu da je zbog rata izgubljeno najmanje 4 milijuna radnih mjesta. Nastavkom ovog trenda, kriza nezaposlenosti i vrtoglava inflacija dovode nas do velikih izazova za gospodarski sustav zemlje, koji je daleko teže prevladati nego odlučiti ​​o budućnosti trenutnog rata. Posljedice rata toliko su strašne i gorke da se ne mogu prikriti.
Službene procjene pokazuju da su tijekom brutalnih napada neprijatelja na razne gradove, gospodarska infrastruktura, industrija i stambena područja zemlje oštećeni za više od 270 milijardi dolara. Našem gospodarstvu bit će potrebno više od desetljeća da se oporavi. I prije ovog rata iransko poslovno okruženje suočavalo se s ozbiljnim nedostatkom kapitala, a glavni izvori financiranja dosegli su kraj svog kapaciteta podrške.
Dužnosnici zemlje u mirovnim pregovorima s pravom su posvećeni pitanjima očuvanja teritorijalnog integriteta, povećanja obrambene moći i obrane nacionalnih vrijednosti. Moraju biti jednako osjetljivi i na pitanje opstanka iranskog gospodarstva u poslijeratnom razdoblju. Poslovno okruženje više nije u mogućnosti igrati učinkovitu ulogu, a neposredno rješavanje njegovih problema mora biti na vrhu liste strateških odluka zemlje.
DebelinJoe

#74213 Re: IRAN

Post by DebelinJoe »

https://www.facebook.com/share/18TxvxFLrV/

Tako to bude kada skupim tomahavcima gađaš smetljarske kamione po periferiji Teherana...

U komentarima Maga rulja divlja od prijetnji novinarima jer su neprijateljima Amerike otkrili koliko im je domovina tanka sa municijom, do onih koji udaraju u ratni bubanj i pozivaju na nove udare i nove ratove. Amerika je to, niko od nas nema jači...
Chmoljo

#74214 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

arman1 wrote: 24/04/2026 09:36
Dozer wrote: 24/04/2026 08:13 Iranski PVO nesto gadja oko Teherana... Al Jazeera.
Nemoj tako da čmoljo i za tebe ne kaže "da imaš moju ličnu kartu, ne bih ti vjerovo da mi govoriš tačno ime i prezime."
još jedno stotinjak provjerenih informacija da plasiraš pa da se i promijeni percepcija.
mishic

#74215 Re: IRAN

Post by mishic »

Trump je odavno zaslužio i da najveći uvoznici i najveći izvoznici nafte i naftnih derivata eliminiraju petrdolar.
Peacean

#74216 Re: IRAN

Post by Peacean »

esso_sa

#74217 Re: IRAN

Post by esso_sa »

Peacean wrote: 24/04/2026 11:48
Eh kako bi sad bilo lijepo da iranci odrade jedan "pre-emptive strike" na aerodrom :mrgreen: Kad moze Izrael i USA, zasto ne bi mogli i oni
Čitalac

#74218 Re: IRAN

Post by Čitalac »

N12: Cilj je izbjeći dugotrajnu razmjenu udaraca.
Izrael i Sjedinjene Države ciljaju na kratki vojni potez protiv Irana, s ciljem izbjegavanja razmjene udaraca koja će trajati više tjedana. Cilj je zadati "bolan udarac Irancima" koji će se usredotočiti na nacionalnu i energetsku infrastrukturu. Ministar obrane označio je ciljeve na mjestu gdje je završio prethodni napad, s naglaskom na nanošenje značajne ekonomske štete koja nije samo kinetička.
arman1

#74219 Re: IRAN

Post by arman1 »

Chmoljo wrote: 24/04/2026 11:38
još jedno stotinjak provjerenih informacija da plasiraš pa da se i promijeni percepcija.
Ima informacija, a ponekad se provuće i dezinformacija. Ovo za udare po Libanu je info od lokalne NGO. Što nema u mainstream propagandi ne znači da nije ni bilo. Dosadilo mi je kačiti linkove za svaku sitnicu. Kome nije relevantno na FOE me i mirna Bosna.
Chmoljo

#74220 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

arman1 wrote: 24/04/2026 12:05

Ima informacija, a ponekad se provuće i dezinformacija. Ovo za udare po Libanu je info od lokalne NGO. Što nema u mainstream propagandi ne znači da nije ni bilo. Dosadilo mi je kačiti linkove za svaku sitnicu. Kome nije relevantno na FOE me i mirna Bosna.
pa ima nešto što se zove i spam, pa će tebi forum biti na foe :D
arman1

#74221 Re: IRAN

Post by arman1 »

Chmoljo wrote: 24/04/2026 12:14

Pa ako prenosim info nije baš da spamam. Dosta toga se tek kasnije pokaže da je istina. Ne kažem da ne fulam, ništa više od drugih. Ova tema i Cht GPTme trenutno jedino interesuju na forumu ali nema ovo veze s onim što radim za pare (uglavnom) pa se ne zadubljujem da provjerim svaki info.
Usput zalijepim neke slikice koje mislim da su relevantne. Mislim da ću uskoro dobiti i par s mjesta radnje ali o tom potom.

A ako sam za bana bujrum, tvoja je odgovornost održavanja foruma i to poštujem. Neće biti klonova. Obečajem. Niko mi ne plaća sendviće i dvojni C da bih pisao ovdje.
arman1

#74222 Re: IRAN

Post by arman1 »

Image
arman1

#74223 Re: IRAN

Post by arman1 »

The individual responsible for throwing tomato sauce at Reza Pahlavi during his visit to Germany has been identified as Pedram Hossein Monfared, a Berlin-based art student whose father is reportedly a member of the Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC).
Image

Muško na babu.
Chmoljo

#74224 Re: IRAN

Post by Chmoljo »

arman1 wrote: 24/04/2026 12:43

Pa ako prenosim info nije baš da spamam. Dosta toga se tek kasnije pokaže da je istina. Ne kažem da ne fulam, ništa više od drugih. Ova tema i Cht GPTme trenutno jedino interesuju na forumu ali nema ovo veze s onim što radim za pare (uglavnom) pa se ne zadubljujem da provjerim svaki info.
Usput zalijepim neke slikice koje mislim da su relevantne. Mislim da ću uskoro dobiti i par s mjesta radnje ali o tom potom.

A ako sam za bana bujrum, tvoja je odgovornost održavanja foruma i to poštujem. Neće biti klonova. Obečajem. Niko mi ne plaća sendviće i dvojni C da bih pisao ovdje.
pa prenosi i linkove. na temi u ukrajini je bilo dosta informacija i lažnih i naknadno potvrđenih, ali kada se zna izvor onda i ostali mogu prosuditi koliko je lupetanje, koliko je obojeno, i koliko je vjerodostojno. ali onda forumaši mogu procijeniti, a ne - vjerujte mi na riječ.

ne prijetim banom, samo te podjebavam, jer podjebavaš na opravdanu kritiku.
arman1

#74225 Re: IRAN

Post by arman1 »

Chmoljo wrote: 24/04/2026 12:52
Spoiler
Show
arman1 wrote: 24/04/2026 12:43

pa prenosi i linkove. na temi u ukrajini je bilo dosta informacija i lažnih i naknadno potvrđenih, ali kada se zna izvor onda i ostali mogu prosuditi koliko je lupetanje, koliko je obojeno, i koliko je vjerodostojno. ali onda forumaši mogu procijeniti, a ne - vjerujte mi na riječ.

ne prijetim banom, samo te podjebavam, jer podjebavaš na opravdanu kritiku.
Takav mi je karakter.
Post Reply