Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karanana wrote:meni ovo ni od tan transakcije nije bilo jasno, pa tako ni ova najnovija prodaja. kako se klub koji ustvari ni nema vlasnika nego je registrovan ne znam ni ja kako, mozda kao drustvo gradjana, moze prodati nekom kao recimo tanu? zar za ovo prvo ne bi trebalo uvesti neki zakon o sportskim drustvima? jer sta se prodalo, tj. sta je tan dobio a sta je dobio taj neko ko je prodao klub tanu? ja tu ne vidim nikakvu transakciju. ok, covjek jeste dosao i donijeo ulaganje od par miliona, napravilo se nesto, sigurno bolje nego sto bi bilo bez njega. ali nekako mi ovo sve nedefinisano. ali valjda je pocetak necega u nasem fudbalu, samo daj boze da bude vise investitora zainteresovanih za vise klubova.
Mutna bara. Prodao svom potcinjenom, dakle sebi. A i ovo oko poreza na transakciju je simpa. Predmet prodaje u BiH, a porez se kao placa "negdje".
Da je covjek, kupio bi im zemlju i pravio stadion. Tako se povecava vrijednost. A ne zakup i kontejner.
decko_sa_kovaca wrote:A sta znaci kad ja kao vlasnik kluba prodam igraca u klub gdje sam isto ja vlasnik? Zasto ga ne bi samo prebacio iz kluba u klub kao slobodan transfer i izbjegao poreze i tako to? Ako moze pojasnjenje. I ako se ne varam jos je bilo "prodatih" igraca u kortrijk
Vlasnik upravljackih prava ne moze prodati igraca! Igraca prodaju klupske strukture i sav novac ide na klubski racun. Npr Tan je vlasnik kluba koji je kupio Mujagica i to raja tumaci kao prevaru. Medjutim klub kji je kupio Mujagica ima planove da se kvalifikuje u Euro takmicenja a Nihad je vrlo talentovan i dobar igrac. Osim toga on igra na poziciji koja je vrlo trazena i nema mnogo mladih igraca sa njegovim predispozicijama i talentom, a belgijska liga je otprilike 10 puta cijenjenija od nase. Znaci, Mujakic je imao slicne ponude od drugih klubova (1 milinon) a on je dodao jos 100 000 i kupio ga za 1,1 jer zna da ce ga iz Kotrijka prodati za najmanje 3 ili 4 mil. Vrlo prosta racunica za njega, a takodje dobro doslo i FKS.
Last edited by Analiticarr on 09/03/2019 06:54, edited 1 time in total.
karanana wrote:meni ovo ni od tan transakcije nije bilo jasno, pa tako ni ova najnovija prodaja. kako se klub koji ustvari ni nema vlasnika nego je registrovan ne znam ni ja kako, mozda kao drustvo gradjana, moze prodati nekom kao recimo tanu? zar za ovo prvo ne bi trebalo uvesti neki zakon o sportskim drustvima? jer sta se prodalo, tj. sta je tan dobio a sta je dobio taj neko ko je prodao klub tanu? ja tu ne vidim nikakvu transakciju. ok, covjek jeste dosao i donijeo ulaganje od par miliona, napravilo se nesto, sigurno bolje nego sto bi bilo bez njega. ali nekako mi ovo sve nedefinisano. ali valjda je pocetak necega u nasem fudbalu, samo daj boze da bude vise investitora zainteresovanih za vise klubova.
Mutna bara. Prodao svom potcinjenom, dakle sebi. A i ovo oko poreza na transakciju je simpa. Predmet prodaje u BiH, a porez se kao placa "negdje".
Da je covjek, kupio bi im zemlju i pravio stadion. Tako se povecava vrijednost. A ne zakup i kontejner.
Ali, ako su kone sretne i ja sam...
Tipican primjer ljubomornog komsije! On je prodao dio SVOJIH upravljackih prava, dakle nije prodao klub kao sto neki pokusavaju predstaviti.
Covjek je prevaren za zemlju i stadion (Kosevo) jer nasi politicari rade po principu ''GDJE SAM JA TU'' a zemlju je kupio (Butmir) i sagradio jedinu akademiju u drzavi. Znaci akademija gdje se dovode najtalentovaniji djecaci iz cijele BiH koji imaju sve besplatno; stan, hranu, treninge, opremu, skolu, vaspitace, i sve sto im je potrebno. To nema niko u nasoj zemlji.
Dalje-on (i novi ulagac Nam) traze zemlju za gradnju najsavremenijeg stadiona i svih pratecih objekata i ako ne dobiju Kosevo kupice zemljiste i izgradice sve. Ta vasa prepucavanja i pokusaji sprdnje su samo znakovi baliluka i nemoci. Ja ne zelim pisati o klubu za koji ti navijas jer nisam neko ko voli siri negativu, ali ako si ti voljan napisacu ti ukratko sta se desava kod tvojih i vjeruj mi da cu ti ogaditi zivot. Nebi bilo lose kad bi se svi bavili vlastitim problemima umjesto sto pokusavamo ismijavati nesto o cemu sami mastamo. Pozz i sve najbolje prijatelju.
Vidi nosare sto je pesimista. Amar vam se vratio, a ti bod
Nas moze spasiti samo Krpic, ako mu emocije prorade pa noga zadrhti i glava isto
A kod nas nema ko dati gol, znaci date jedan gol i eto vam tri boda
Treba treba bar jedan go i da se kuci vratite bez bodEva.njonjak bod vama. ionako vam vise znaci prepucavanje sa pitama.vama prepucavanje nama bodovi
Dobrodosli
sumirprimus wrote:Treba treba bar jedan go i da se kuci vratite bez bodEva.njonjak bod vama. ionako vam vise znaci prepucavanje sa pitama.vama prepucavanje nama bodovi
Dobrodosli
Analiticarr wrote:
a zemlju je kupio (Butmir) i sagradio jedinu akademiju u drzavi. Znaci akademija gdje se dovode najtalentovaniji djecaci iz cijele BiH koji imaju sve besplatno; stan, hranu, treninge, opremu, skolu, vaspitace, i sve sto im je potrebno.
Nije kupio, nego je zemlja uzeta pod koncesiju, na 20 godina mislim. Nemoj poluinformacijama kljukati ljude, ako vec pises da bi nesto pojasnio.
Analiticarr wrote:
a zemlju je kupio (Butmir) i sagradio jedinu akademiju u drzavi. Znaci akademija gdje se dovode najtalentovaniji djecaci iz cijele BiH koji imaju sve besplatno; stan, hranu, treninge, opremu, skolu, vaspitace, i sve sto im je potrebno.
Nije kupio, nego je zemlja uzeta pod koncesiju, na 20 godina mislim. Nemoj poluinformacijama kljukati ljude, ako vec pises da bi nesto pojasnio.
To je njihov osnovni problem koji ce ekspandirati u buducnosti, to gutanje svega sto im se servira. Ne mogu tamo nista ozbiljnije praviti, samo privremeni objekti, a i to kilave.
Meni nije jasna ova transakcija prodaje upravljackih prava nad necim sto je registrovano u BiH, odnosno sakrivanje informacija o visini transakcije i prica o porezu placenom vani. "Poslovna tajna" kako rece ova, a klub je jos uvijek zvanicno UG.
Analiticarr wrote:
To je njihov osnovni problem koji ce ekspandirati u buducnosti, to gutanje svega sto im se servira. Ne mogu tamo nista ozbiljnije praviti, samo privremeni objekti, a i to kilave.
Meni nije jasna ova transakcija prodaje upravljackih prava nad necim sto je registrovano u BiH, odnosno sakrivanje informacija o visini transakcije i prica o porezu placenom vani. "Poslovna tajna" kako rece ova, a klub je jos uvijek zvanicno UG.
Koga zabole cija je zemlja u Butmiru. Razumijete se u ekonomiju ko Mara u kriv...
Ne sikirajte se za grunt, Vijetnamac mozda ceka da se vi dovoljno zaduzite pa da vas grunt ode na kantar sto nije iskljuceno kako napredujete sa dugovima.
[quote="nosara"..., a klub je jos uvijek zvanicno UG.[/quote]
To je poenta svega, investitori daju lovu da upravljaju klubom, a nisu stvarni vlasnici. Mokri san svakog od vas, a ni do danas to niste uspjeli skontati...