Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Mea_parvitas
#74176 Re: Premijer liga BiH
Zna li se cifra koju je novi vlasnik iskesirao i da li je istina da je Duljevic taj vlasnik 10% jer je kupio 3 ves masine? 
- Logovan
#74177 Re: Premijer liga BiH
A sad nešto kontam, zašto se policija uopšte ovoliko pita hoće li biti gostujućih navijača? Nevjerovatno mi je da oni donesu konačnu odluku za svaku moguću situaciju.
Zabrane gostovanje kad im je kurcu ćejf. Mogu onda zabraniti i gostovanje npr. na Grbavicu zbog sigurnosnih razloga.
- decko_sa_kovaca
#74178 Re: Premijer liga BiH
Najbolje da uvedu da smijes samo u kakanj 
- phillie
#74179 Re: Premijer liga BiH
Ove zabrane su karakteristicne za HNK, odnosno za navijace koji dolaze a nisu iz "nji'ove zupanije". Ne znam ni za jedan slucaj da je bilo da npr mi ne mozemo u Tz, Sa, pa ni za RS nije bilo zabrana....samo ovi dole seruckaju.
- alberto_tomba
- luckylaka
#74182 Re: Premijer liga BiH
Ti si momak ovdje zalutaoBlixen wrote:Engleska?luckylaka wrote:Na stadfionima sirom svijeta pale se baklje,zasto bi Premijer liga bila izuzetak.Pali ali placaj i kazne i kontaj isplati li seRaigor Stonehoof wrote:Samo kazne, jebale vas baklje. Pali u kuci.
Spanija?
Njemacka?
jok ba samo po nerazvijenm zemljama se pale baklje
- Maharadza
#74183 Re: Premijer liga BiH
I kaže majorizirani, a još malo pa će Romića biti više od njih mater im fašističku, bukvalno rade šta hoće šačica njih... :run
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#74184 Re: Premijer liga BiH
BlueBlood wrote:
- luckylaka
#74185 Re: Premijer liga BiH
Pa zar niste do skoro j...i sve po spisku BHF kada su pravili belaj.decko_sa_kovaca wrote:Samo palit na repki
- decko_sa_kovaca
#74186 Re: Premijer liga BiH
Boga mi ja nisam.luckylaka wrote:Pa zar niste do skoro j...i sve po spisku BHF kada su pravili belaj.decko_sa_kovaca wrote:Samo palit na repki
- luckylaka
#74187 Re: Premijer liga BiH
Ma nisam vala ni mislio konkretno na tebe ali svasta se ovdje BHF nabijalo na nos.Ali bice ono jos belaja ako savez nastavi ovakodecko_sa_kovaca wrote:Boga mi ja nisam.luckylaka wrote:Pa zar niste do skoro j...i sve po spisku BHF kada su pravili belaj.decko_sa_kovaca wrote:Samo palit na repki
- Logovan
#74188 Re: Premijer liga BiH
decko_sa_kovaca wrote:Najbolje da uvedu da smijes samo u kakanj
Zamisli zabrane gostovanje u Kakanj, eto rizično je, ne može, sigurnosni razlozi.
-
Crvena Tifoza
#74189 Re: Premijer liga BiH
Gdje se može pročitati neki realan tekst o dešavanjima u i oko FK Sarajeva? Vidim dosta se stvari piše i dešava ali šta je od toga istina, napucane informacije itd.
- Analiticarr
#74190 Re: Premijer liga BiH
Ja bi okreno vola na raznju da se to desiPitar_na_motoru wrote:zivim za dan kad ce izbaciti reprezentaciju i kazniti je al momackidecko_sa_kovaca wrote:Samo palit na repki
- Analiticarr
#74191 Re: Premijer liga BiH
Sta te tacno zanima?Crvena Tifoza wrote:Gdje se može pročitati neki realan tekst o dešavanjima u i oko FK Sarajeva? Vidim dosta se stvari piše i dešava ali šta je od toga istina, napucane informacije itd.
- ultima_palabra
#74192 Re: Premijer liga BiH
Kazu mi da novog frajera imas...
-
Crvena Tifoza
#74193 Re: Premijer liga BiH
Analiticarr wrote:Navijaci manjeg sarajevskog kluba su se pokusavali smijati na silu i kad je u FKS dosao Tan. Tan je isplatio dugove, napravio akademiju, doveo sponzore i napravio klub samoodrzivim. Sada je doveo novog ulagaca koji je fudbalski fanatik i koji ce u buducnosti zajedno sa Tanom izgraditi stadion i pokusati napraviti ekipu za LP. Navijaci Zeljeznicara znaju da nikad nece dostici nivo na kojem je FKS trenutno, a pogotovo nece dostici ono ce FKS tek postati, i zbog toga ponovo na silu pokusavaju nekog ili nesto ismijavati a u stvari laznim ''ismijavanjem'' pokusavaju sakriti svoju bol i zabrinutost. Oni pravi navijaci zeljeznicara, a takvih je sve manje, dobro znaju da amar bukvalno moli, tj vuce za rukav jednog stranca (europljanin) da kupi dio zeljeznicara, tj njegovih upravljackih prava, ali problem su ogromna dugovanja, tuzbe, nerijesena vlasnicka prava i jos mnoge mnoge malverzacije u i oko kluba sa Grbavice.
ISKRENE CESTITKE NAVIJACIMA FK SARAJEVO NA JOS JEDNOM ISTORIJSKOM ISKORAKU.![]()
![]()
![]()
Npr. ovaj sam komentar pročitao prije dva dana. Insteresuju me stvari vezano za akademiju, stadion, dugove kluba i naravno sad ovo oko prodaje kluba. Na forumu je teško pratiti ove informacije jer je previše prepucavanja ovih i onih. Poatoji li neki članak iz novina koji piše o ovim stvarima bez napucavanja.
- Analiticarr
#74194 Re: Premijer liga BiH
Otprilike ovako: Prije dolaska Tana, FKS je bilo bukvalno pred gasenjem. Klub je bio zaduzen do grla i doveden na tako niske grane da cak nisu imali gdje trenirati. Znalo se desiti da dodju npr u Vogoscu i ljudi ih vrate jer ne placaju koristenje terena. Omladinski pogon skoro da i nije postojao. Klub je do dolaska Tana izbacio mozda 4 ili 5 solidnih igraca koji su napravili neke karijere. Onda su se navijaci/prijatelji kluba dosjetili ideje o UPRAVLJACKIM PRAVIMA. Ideja je bila prodati 3000 upravljackih prava ali je odaziv bio los, prodano je samo 300 jer niko nije zelio ulagati u nesto sto se gasi. Onda se pojavio Tan i otkupio ostalih 2700 i otplatio sve dugove FKS. On je klasicni biznismen i nije bas poznavaoc fudbala ali zna da u BiH i Sarajevu ima mnogo talenata. Zelio je otvoriti akademiju u koju bi dovodili talente iz cijele BiH, i to je djelimicno i uradjeno ali ne bas zavrseno jer normalno da su ga nasi izlevatili. Trenutno akademija ima 3 vrhunska terena i smjestaj i hranu i sve ostalo za akademce, sto nema niko u BiH. Kod drugih klubova je to klasicni omladinski pogon gdje roditelji placaju da im djeca treniraju. Ovan novi ulagac je Tanov partner i Tan mu je prodao 1800 prava jer je ovaj poznavaoc fudbala i vec godinu radi u FKS. Covjek zeli graditi stadion i hotele i ostale pratece objekte(skupa sa Tanom) i takodje zeli zavrsiti akademiju. Inace on je vlasnik najjace fudbalske akademije u Aziji i saradjuje sa najjacim klubovima u svijetu. Covjek zeli ulagati jer je fudbalski fanatik a u BiH vidi sansu za uspjehom i zaradom. Cilj mu je Liga Prvaka.Crvena Tifoza wrote:Analiticarr wrote:Navijaci manjeg sarajevskog kluba su se pokusavali smijati na silu i kad je u FKS dosao Tan. Tan je isplatio dugove, napravio akademiju, doveo sponzore i napravio klub samoodrzivim. Sada je doveo novog ulagaca koji je fudbalski fanatik i koji ce u buducnosti zajedno sa Tanom izgraditi stadion i pokusati napraviti ekipu za LP. Navijaci Zeljeznicara znaju da nikad nece dostici nivo na kojem je FKS trenutno, a pogotovo nece dostici ono ce FKS tek postati, i zbog toga ponovo na silu pokusavaju nekog ili nesto ismijavati a u stvari laznim ''ismijavanjem'' pokusavaju sakriti svoju bol i zabrinutost. Oni pravi navijaci zeljeznicara, a takvih je sve manje, dobro znaju da amar bukvalno moli, tj vuce za rukav jednog stranca (europljanin) da kupi dio zeljeznicara, tj njegovih upravljackih prava, ali problem su ogromna dugovanja, tuzbe, nerijesena vlasnicka prava i jos mnoge mnoge malverzacije u i oko kluba sa Grbavice.
ISKRENE CESTITKE NAVIJACIMA FK SARAJEVO NA JOS JEDNOM ISTORIJSKOM ISKORAKU.![]()
![]()
![]()
Npr. ovaj sam komentar pročitao prije dva dana. Insteresuju me stvari vezano za akademiju, stadion, dugove kluba i naravno sad ovo oko prodaje kluba. Na forumu je teško pratiti ove informacije jer je previše prepucavanja ovih i onih. Poatoji li neki članak iz novina koji piše o ovim stvarima bez napucavanja.
To je samo onako povrsinski jer tipkam sa telefona jbg. A imas nekih clanaka na sportsport.ba, mada i tamo zavisi ko pise jer kod nas je sve nakaradno pa tako i novinari. Ali u BiH ti je pravilo da ako ti se komsije pokusavaju sprdati sa necim sto radis, to ti je najbolji pokazatelj da si na dobrom putu. Nazalost tako je i u sportu.
-
Crvena Tifoza
#74195 Re: Premijer liga BiH
Analiticarr wrote: Otprilike ovako: Prije dolaska Tana, FKS je bilo bukvalno pred gasenjem. Klub je bio zaduzen do grla i doveden na tako niske grane da cak nisu imali gdje trenirati. Znalo se desiti da dodju npr u Vogoscu i ljudi ih vrate jer ne placaju koristenje terena. Omladinski pogon skoro da i nije postojao. Klub je do dolaska Tana izbacio mozda 4 ili 5 solidnih igraca koji su napravili neke karijere. Onda su se navijaci/prijatelji kluba dosjetili ideje o UPRAVLJACKIM PRAVIMA. Ideja je bila prodati 3000 upravljackih prava ali je odaziv bio los, prodano je samo 300 jer niko nije zelio ulagati u nesto sto se gasi. Onda se pojavio Tan i otkupio ostalih 2700 i otplatio sve dugove FKS. On je klasicni biznismen i nije bas poznavaoc fudbala ali zna da u BiH i Sarajevu ima mnogo talenata. Zelio je otvoriti akademiju u koju bi dovodili talente iz cijele BiH, i to je djelimicno i uradjeno ali ne bas zavrseno jer normalno da su ga nasi izlevatili. Trenutno akademija ima 3 vrhunska terena i smjestaj i hranu i sve ostalo za akademce, sto nema niko u BiH. Kod drugih klubova je to klasicni omladinski pogon gdje roditelji placaju da im djeca treniraju. Ovan novi ulagac je Tanov partner i Tan mu je prodao 1800 prava jer je ovaj poznavaoc fudbala i vec godinu radi u FKS. Covjek zeli graditi stadion i hotele i ostale pratece objekte(skupa sa Tanom) i takodje zeli zavrsiti akademiju. Inace on je vlasnik najjace fudbalske akademije u Aziji i saradjuje sa najjacim klubovima u svijetu. Covjek zeli ulagati jer je fudbalski fanatik a u BiH vidi sansu za uspjehom i zaradom. Cilj mu je Liga Prvaka.
To je samo onako povrsinski jer tipkam sa telefona jbg. A imas nekih clanaka na sportsport.ba, mada i tamo zavisi ko pise jer kod nas je sve nakaradno pa tako i novinari. Ali u BiH ti je pravilo da ako ti se komsije pokusavaju sprdati sa necim sto radis, to ti je najbolji pokazatelj da si na dobrom putu. Nazalost tako je i u sportu.
Hvala na odgovoru.
Na početku se Tan dosta pojavljivao u medijima kao i samom gradu. Znači li ovaj ‘transfer’ da će se on povući totalno iz kluba u skorije vrijeme. Isto tako, nadam se da se klub zaštitio od ovih stranih investitora ukoliko ne budu ispunjali svoja obećanja i obaveze. Drago mi je da su se i kod nas klubovi počeli čupati iz bijede, jer ovo je jedini način da nešto i učine na Evropskoj sceni.
- karanana
#74196 Re: Premijer liga BiH
meni ovo ni od tan transakcije nije bilo jasno, pa tako ni ova najnovija prodaja. kako se klub koji ustvari ni nema vlasnika nego je registrovan ne znam ni ja kako, mozda kao drustvo gradjana, moze prodati nekom kao recimo tanu? zar za ovo prvo ne bi trebalo uvesti neki zakon o sportskim drustvima? jer sta se prodalo, tj. sta je tan dobio a sta je dobio taj neko ko je prodao klub tanu? ja tu ne vidim nikakvu transakciju. ok, covjek jeste dosao i donijeo ulaganje od par miliona, napravilo se nesto, sigurno bolje nego sto bi bilo bez njega. ali nekako mi ovo sve nedefinisano. ali valjda je pocetak necega u nasem fudbalu, samo daj boze da bude vise investitora zainteresovanih za vise klubova.
- Analiticarr
#74197 Re: Premijer liga BiH
Crvena Tifoza wrote:
Hvala na odgovoru.Prije sam pokušavao biti u toku, ali to je teško kad konstantno čitaš podje8avanja na forumima. Ovo za ‘upravljačka prava’, to je nešto poput dionica ako ne griješim.
Na početku se Tan dosta pojavljivao u medijima kao i samom gradu. Znači li ovaj ‘transfer’ da će se on povući totalno iz kluba u skorije vrijeme. Isto tako, nadam se da se klub zaštitio od ovih stranih investitora ukoliko ne budu ispunjali svoja obećanja i obaveze. Drago mi je da su se i kod nas klubovi počeli čupati iz bijede, jer ovo je jedini način da nešto i učine na Evropskoj sceni.
Kao i sve drugo i to je kod nas komplikovano jer ne postoji zakon o sportu i Fudbalski Klubovi ne mogu biti privatna vlasnistva. Upravljacka prava su ustvari dionice i one su podijeljene tako sto 30 upravljackih prava znace 1% procenat ili 1 glas u skupstini i tako vlasnici upravljackih prava (dionica) upravljaju klubom i kad jednog dana budemo imali normalnu drzavu i dodje do privatizacije, oni ce biti u mogucnosti da sami sebi prodaju klub, tj da ga privatuzuju za sumu koju oni odrede (npr za 1KM).karanana wrote:meni ovo ni od tan transakcije nije bilo jasno, pa tako ni ova najnovija prodaja. kako se klub koji ustvari ni nema vlasnika nego je registrovan ne znam ni ja kako, mozda kao drustvo gradjana, moze prodati nekom kao recimo tanu? zar za ovo prvo ne bi trebalo uvesti neki zakon o sportskim drustvima? jer sta se prodalo, tj. sta je tan dobio a sta je dobio taj neko ko je prodao klub tanu? ja tu ne vidim nikakvu transakciju. ok, covjek jeste dosao i donijeo ulaganje od par miliona, napravilo se nesto, sigurno bolje nego sto bi bilo bez njega. ali nekako mi ovo sve nedefinisano. ali valjda je pocetak necega u nasem fudbalu, samo daj boze da bude vise investitora zainteresovanih za vise klubova.
Zaboravio sam dodati da FK Sarajevo trenutno u svom prvom timu ima 7 akademaca i da su prodali mujakica za 1,1 milion eura sto je do sada svim klubovima u BiH bio samo pusti san. U tom razvoju i prodaji mladih, kao i u pratecim objektima (hoteli, bazeni, teretane itd) ovi ulagaci vide svoj interes. Nadam se da sam vam bar priblizno objasnio kako to funkcionise i o cemu se radi jer nazalost kod nas sve mora biti 100 puta komplikovanije nego u normalnom svijetu.
-
testni_akaunt
#74198 Re: Premijer liga BiH
Prodalo se jer smo imali genijalca iz sjene koji je napisao status, takav da je zadovoljio i zakonske okvire i ulagače.
- Analiticarr
#74199 Re: Premijer liga BiH
Otprilike tako. I taj genijalac je jos uvjek tu uz klub i ima dio ulagackih prava (dionica).testni_akaunt wrote:Prodalo se jer smo imali genijalca iz sjene koji je napisao status, takav da je zadovoljio i zakonske okvire i ulagače.
Tan je i dalje tu sa 30% upravljackih prava. On zeli biti dio akademije i plan mu je graditi hotele u SA. Svoju sansu vidi u FKS, tj stadionu sa svim pratecim objektima u koje spadaju i hoteli.Crvena Tifoza wrote:
- decko_sa_kovaca
#74200 Re: Premijer liga BiH
A sta znaci kad ja kao vlasnik kluba prodam igraca u klub gdje sam isto ja vlasnik? Zasto ga ne bi samo prebacio iz kluba u klub kao slobodan transfer i izbjegao poreze i tako to? Ako moze pojasnjenje. I ako se ne varam jos je bilo "prodatih" igraca u kortrijk