Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bazinga1234
#74151 Re: Premijer liga BiH
Ima logike.
- Logovan
#74152 Re: Premijer liga BiH
Jebo majku, pa ovo stvarno nije normalno. Zatvoriš tribinu, oni pređu na drugu, a gostujuće odjebeš.Tomahawk11 wrote:Znači, savez je zapravo kaznio FKS zbog ispada navijača Širokog. Aferim.Navijači Sarajeva, kao i svi gostujući navijači na Pecari, do sada su bili smješteni na istočnu tribinu, no rukovodstvo Širokog Brijega je odlučilo da na meču protiv Sarajeva Škripare smjesti upravo na tu tribinu.
Fudbalski klub Sarajevo je ispoštovao redovnu proceduru najavivši dolazak navijača, ali je iz Širokog Brijega stigao odgovor kako im ne mogu garantovati sigurnost.
Sarajevo se potom žalilo Nogometnom savezu BiH pozivajući se na obavezu organizatora da osigura 5 posto kapaciteta stadiona gostujućim navijačima, no i to je odbijeno.
Tako smo dobili situaciju u kojoj navijači Sarajeva ne mogu bodriti svoju ekipu na gostovanju zbog toga što je Široki Brijeg kažnjen zbog incidenata koje su napravili navijači njihove ekipe
Ali ne, nećemo se baviti ovim problemima, hajmo mi o strašnim BAKLJAMA. Još ćemo im mi aplaudirati zbog ovog i dizati palčeve, čestitati i tako to.
Last edited by Logovan on 08/03/2019 14:57, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#74153 Re: Premijer liga BiH
I savez koji ih je kaznio sve to podrži.
Sutra će Begić reći kako savez dobro radi
- Leopard_SA
#74154 Re: Premijer liga BiH
Ali ne razumijem na osnovu cega je savez odobrio ovo.Logovan wrote:Jebo majku, pa ovo stvarno nije normalno. Zatvoriš tribinu, oni pređu na drugu, a gostujuće odjebeš.Tomahawk11 wrote:Znači, savez je zapravo kaznio FKS zbog ispada navijača Širokog. Aferim.Navijači Sarajeva, kao i svi gostujući navijači na Pecari, do sada su bili smješteni na istočnu tribinu, no rukovodstvo Širokog Brijega je odlučilo da na meču protiv Sarajeva Škripare smjesti upravo na tu tribinu.
Fudbalski klub Sarajevo je ispoštovao redovnu proceduru najavivši dolazak navijača, ali je iz Širokog Brijega stigao odgovor kako im ne mogu garantovati sigurnost.
Sarajevo se potom žalilo Nogometnom savezu BiH pozivajući se na obavezu organizatora da osigura 5 posto kapaciteta stadiona gostujućim navijačima, no i to je odbijeno.
Tako smo dobili situaciju u kojoj navijači Sarajeva ne mogu bodriti svoju ekipu na gostovanju zbog toga što je Široki Brijeg kažnjen zbog incidenata koje su napravili navijači njihove ekipe
Ali ne, nećemo se baviti ovim problemima, hajmo mi o strašnim BAKLJAMA.
Koliko ja znam, organizator je DUZAN da obezbijedi 5% kapaciteta stadiona za gostujuce navijace.
Moze li neko objasniti ako nije problem
- Leopard_SA
#74155 Re: Premijer liga BiH
Savez je apsoulutno najveca kocnica kada je u pitanju razvoj fudbala u BiH.Tomahawk11 wrote:I savez koji ih je kaznio sve to podrži.
I sve dok barem veci klubovi ne stanu zajedno protiv saveza, stanje se nece promijeniti
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#74156 Re: Premijer liga BiH
Fino piše, FKS se obratio savezu, savez odbio žalbu FKS.
Savez je napravio nebuloznu kaznu suspenzijom jedne trbine i time indirektno kaznio FKS i njegove navijače.
Pa kad opet naprave incident, nek im zatvore jednu tribinu
Savez je napravio nebuloznu kaznu suspenzijom jedne trbine i time indirektno kaznio FKS i njegove navijače.
- Logovan
#74157 Re: Premijer liga BiH
Zato što im savez sve odobrava i sve tužbe uvažava. Sve oni mogu. Šta god da požele, njima savez ispuni, a sa druge strane se žale kako ih zakidaju, kako samo njih kažnjavaju.Leopard_SA wrote: Ali ne razumijem na osnovu cega je savez odobrio ovo.
Koliko ja znam, organizator je DUZAN da obezbijedi 5% kapaciteta stadiona za gostujuce navijace.
Normalno da je organizator dužan da obezbijedi 5% kapaciteta, ali eto očito u ovom slučaju to ne igra nikakvu ulogu jer je to Široki u pitanju. Još nama odbili žalbu, kao šta se ove budale žale, pa sa pravom smo im zabranili.
I kako nakon svega ovoga ostati miran?
-
il dottore
#74158 Re: Premijer liga BiH
U BiH fudbalskom savezu je veliki broj onih sto navijaju za srbiju i hrvatsku, i jasno ti je sta od njih da ocekujesLeopard_SA wrote:Savez je apsoulutno najveca kocnica kada je u pitanju razvoj fudbala u BiH.Tomahawk11 wrote:I savez koji ih je kaznio sve to podrži.
I sve dok barem veci klubovi ne stanu zajedno protiv saveza, stanje se nece promijeniti
Nama je vaznije koliko ova probih strana moze uticati na neke odluke, odnosno koliko dobro rade svoj posao uopste. Po meni jako lose
- Leopard_SA
#74159 Re: Premijer liga BiH
Procitao sam navedeno saopstenje.Tomahawk11 wrote:Fino piše, FKS se obratio savezu, savez odbio žalbu FKS.
Ali zar nije apsurdno zatvoriti jednu tribinu te premjestiti izvir problema na drugu tribinu pri cemu ce biti ostecenigostujuci navijaci jer nece moci organizovano prisustvivati na utakmici.
Listica je ovim potezom ponizila savez, ali naravno savez boli briga.
Daj nove zgrade, daj putovanja, daj naplati kazne za baklje i “propuste u organizaciji”, a nema potrebe da se ulaze u fudbalsku infrastrukturu. Sta ce nam to
Last edited by Leopard_SA on 08/03/2019 15:24, edited 1 time in total.
- decko_sa_kovaca
#74160 Re: Premijer liga BiH
Kazna za megafon kazna za trenera u kosulji bez sakoa u julu kazna za golmana sto je prigovorio sudiji
Last edited by decko_sa_kovaca on 08/03/2019 15:20, edited 1 time in total.
-
Nadzorna_ploca
#74161 Re: Premijer liga BiH
Ova liga je smece i ovaj savez je kanta govana. Toliko se tolerisu ovim ustasama dole neke stvari. Ima li neko normalan da ovim fasistima stane u kraj, jebena selendra diktira sta i kako ce biti vec godinama.
DaBogda se ugasilo sve na celu sa reprezentacijom pizde one prodane.
- decko_sa_kovaca
#74162 Re: Premijer liga BiH
Samo palit na repki
- Leopard_SA
#74163 Re: Premijer liga BiH
Jadan potez od saveza, ali sta ocekivati od ljudi kojima je bitnija zgrada od sportske infrastrukture.Logovan wrote:Zato što im savez sve odobrava i sve tužbe uvažava. Sve oni mogu. Šta god da požele, njima savez ispuni, a sa druge strane se žale kako ih zakidaju, kako samo njih kažnjavaju.Leopard_SA wrote: Ali ne razumijem na osnovu cega je savez odobrio ovo.
Normalno da je organizator dužan da obezbijedi 5% kapaciteta, ali eto očito u ovom slučaju to ne igra nikakvu ulogu jer je to Široki u pitanju. Još nama odbili žalbu, kao šta se ove budale žale, pa sa pravom smo im zabranili.
I kako nakon svega ovoga ostati miran?
Za cijenu zgrade su mogli bez problema finansirati novi travnjak i reflektore na barem 5-6 stadiona koje koriste premijerligasi...
Iskreno, nekada mislim da bi klubovi trebali osnovati jos jedan savez koji bi u nadleznosti imao samo Premijer ligu, dok bi trenutnom savezu u nadleznosti ostala reprezentacija
Ali, onda mi padne na pamet da svakako u savezu barem pola zaposlenih radi na unistavanju sportske infrastrukture i klubova u BiH...
- Maharadza
#74164 Re: Premijer liga BiH
I savez isto nabijem na obrezanog Hašima. SAVEZ NAPOLJE!
- HowForWhom
#74165 Re: Premijer liga BiH
zivim za dan kad ce izbaciti reprezentaciju i kazniti je al momackidecko_sa_kovaca wrote:Samo palit na repki
- Leopard_SA
#74166 Re: Premijer liga BiH
Poslije finala Kupa 2017 i cirkusa oko isticanja fasitickih simbola te obiljezja druge drzave te skandiranja protiv BiH normalan fudbalski savez bi izbacio Listicu iz svih takmicenja i kaznio ih sa ogromnom novcanom kaznom i zabranom igranja na stadionu, ali vidjeli smo svi sta je bilo na kraju.Nadzorna_ploca wrote:Ova liga je smece i ovaj savez je kanta govana. Toliko se tolerisu ovim ustasama dole neke stvari. Ima li neko normalan da ovim fasistima stane u kraj, jebena selendra diktira sta i kako ce biti vec godinama.
Sve dok u savezu budu beskicmenjaci koji ce licnu korist stavljati ispred interesa prvenstveno drzave BiH, a zatim i klubova u BiH, napretka nece biti
-
EvoMeneJopet
#74167 Re: Premijer liga BiH
Ali unjeti jedno 1000 komada pa zapaliti, usput slupat Bus gostujuceg tima i jos Naci 3-4 budale da ulete na teren.decko_sa_kovaca wrote:Samo palit na repki
-
il dottore
#74168 Re: Premijer liga BiH
Nekad mi se cini da se namjerno prave slucajevi i problemi pred gostovanje FKS u Sirokom, pa onda na navijaci FKS pizde po drustvenim mrezama, pljuju, prijete...
Ne znam zasto, mozda se u Sirokom tako mobilisu
- Leopard_SA
#74169 Re: Premijer liga BiH
S obzirom da je Listica selo, njima je ogroman uspjeh ugostiti klubove poput Sarajeva, Veleza itd.il dottore wrote:Nekad mi se cini da se namjerno prave slucajevi i problemi pred gostovanje FKS u Sirokom, pa onda na navijaci FKS pizde po drustvenim mrezama, pljuju, prijete...
Isto tako, navijaci kluba iz navedenog sela pate od kompleksa nize vrijednosti tako da gostujuci navijaci cesto imaju problema zbog njih
- BlueBlood
#74170 Re: Premijer liga BiH
kone sretan vam 8. mart 
-
PeppermintSA
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...