Dobro se ispovracati.
1. DOM NARODA USVOJIO HDZ-OV PRIJEDLOG IZBORNOG ZAKONA - KAKO SE DOGODILO DA TAKAV FASISTICKI PRIJEDLOG DOGURA DO OVE, FINALNE FAZE
Pise: Dr. Muhamed Borogovac
Postovani poslanici Parlamenta BiH, i svi gradjani BiH. Mi se jos se ne smijemo opustiti. Jos nije zavrseno glasanje u Predstavnickom domu Bosne i Hercegovine. Neprijateljima i izdajnicima je ostalo da ucine jos samo jedan zavrsni korak pa da defintivno ukinu drzavu BiH, jer usvajanje HDZ-ovog Izbornog zakona bi bio koraku provaliju poslije kojeg nema povratka.
Zakon je po svom sadrzaju fasisticki, jer po njemu glas pripadnika jednog naroda (Hrvata) vrijedi vise od glasa pripadnika drugog naroda (Bosnjaka). Najtragicnije je sto se bosnjacki pregovarac, Bakir Izetbegovic slozio sa time, i cak taj fasizam pokusao oprati nazivajuci ga "elektorski model". Ranije smo objasnili da to nije ni nalik, da se u elektorkom modelu u USA ne vrednuje jedna etnicka grupa vise od druge.
Na djelu je jedan dobro osmisljen i veoma lukavo vodjen, projekat. Covic je glavni izvodjac, ali bi on bio nemocan bez lukave podrske Bakira Izetbegovica, koji je svojim prihvatanjem da ozbiljno pregovara o tom fasistickom prijedlogu, istom dao pravo gradjanstva.
Mozemo biti sigurni da ce Bakir i Covic uoci samog glasanja u Predstvnickom domu izvuci nekog keca iz rukava, kojim ce pokusati da prevare poslanike iz redova SDA da promjene svoj glas. OVAJ GLASNIK PISEMO DA IH PREDUHITRIMO, DA BAKIR ZNA DA JE PROCITAN.
Iz Bakirovog komentara poslije usvajanja prijedloga na Domu naroda, cini se da on pokusava da u odlucivanje ponovo uvuce Evropljane. Da li ce neki od "autoriteta" iz Evrope pokusati da utice na poslanika SDA, da bi ipak glasali za HDZ-ov zakon. Zatim, da li ce umjesto jasnog glasanja protiv zakona, Izetbegovic odglumiti patriotizam i rusiti taj zakon sabotirajuci glasanje, ili odrzavanje te sjednice, cime ce nas Bosnjake gurnuti u ilegalne sabotere drzave BiH. To bi bila velika pomoc rasturacima drzave BiH.
Zasto smo toliko skepticni? Pa pogledajte od pocetka kako je Bakir temeljito pripremao ovu situaciju da HDZ-ov zakon prodje kroz sve institucije BiH, da dodje do ovog zavrsnog koraka.
1. Bakir Izetebgovic je jos 2018 obezbijedio da Dom naroda kontorlisu neprijatelji BiH.
2. Bakir Izetbegovic je u julu 2020 protisao Mostarki dogovor i time strancima zacetio usta, jer u zapadnoj kulturi potpisani ugovori se trebaju postovati, cak i ako su fasisticki. Naime, mada nisu pozeljne, fasisticke drzave i fasisticki Ustavi su dozvoljeni u svijetu, ako to sami narodi koji u njima zive zele. Zato taj HDZ-ov zakon nije anti-ustavan, jer i Daytonski etnicki ustav ima ugradjenu neravnopravnost naroda i gradjana. Zato BiH i jeste stalno na udaru evropskog suda u Strazbourgu.
3. Zatim je Bakir Izetbegovic otvorio parlamentarnu proceduru, oformio komisiju za promjenu Izb zakona i Ustava, dok je istovremeno poslanike SDA i narod varao, kako on toboze time zavlaci HDZ. A zavlacio je cijelo vrijeme samo nas.
4. Koliko je Bakir odan projektu razbijanja BiH dokazuje i to da je odmah poslije Briselskih dogovora pogazio principe koje je tamo toboze prihvatio, te su HDZ i SDA usvojili etnicki zakon o policiju u HNK kantonu
Postovani poslanici, ukoliko bi se i pored toga sto je procitan, Bakir drznuo da ucini u posljednjem trenutku neki korak u cilju usvajanja HDZ-ovog Izbornog zakona, vi morate biti cvrsti i posteni prema narodu i zemlji iz koje dolazite, ne smijete ga poslusati ni po koju cijenu. Dostojanstveno izglasajte da se ne smatrate nizim bicima od Hrvata iz Hercegovine, tj. oborite ovaj Covic-Bakirov fasisticki zakon.
U nezavidnoj je situaciji. Ako se kandiduje i flopne, dovodi u pitanje polozaj u stranci i velike su sanse da odmah budu pozvali na njegov opoziv svi oni koji se ne slazu sa njegovom politikom i Sebijom. Ako kandiduje Sebiju, to je znak da je vec priznao poraz i time ce otvoriti vrata opet onima koji hoce da ga skinu. Nema bas puno izbora.Filter wrote: ↑17/06/2022 10:47 ako nesto ne namandjaju da garantovano dobija izbore, bakir se sigurno nece kandidovati.
ne smije se kockati sa kandidaturom. velike su sanse da sda prne u sisu, u tom slucaju nema koga okriviti osim sebe. pa prva bi mu ona njegova bogomoljka odgrizla glavu, baska sto bi pola sda poletilo da ga strovali.

Nisam clan SDA, niti sam ikad bio.Project Lucian wrote: ↑17/06/2022 12:37A fakat sad ono ozbiljno pitam, jesil ti simpatizer SDA? Ili možda si član? Šta si po tom pitanju?
A o ovome nista...tramvajtrojka wrote: ↑18/06/2022 10:41
al kako se klix provalio da su sda medij i da im je ovaj dokument proslijeđen iz biserinog kabineta![]()
kako je neki sda uhljeb ovo markerom podvukao
![]()
![]()
stvarno je klix kao medij pao kurcu za uši po pitanju javnog i političkog opredjeljenja od svega najzalosniji su mi hvalospjevi autocesta i federalne vlade kako grade a pokazuju dionice kojima je rok probijen prosle godine![]()
. Postali su medij sa veoma objektivnim stavovima i faktorima
![]()

Samo da čestitam SDA na vazalnom pišanju bosanskog jezika."Odnos Republike Turkije je iskren, pošten i prijateljski. Podržava suverenu, cjelovitu zemlju, evropski i NATO put. Podržava institucije i reforme, protivi se bilo kojoj politici koja ruši sve ovo o čemu sam govorio. To je stav koji je danas rečen", naveo je Džaferović.
...
"Mi imamo dvije trilaterale. Turkije - Srbija - Bosna i Hercegovina i Turkije - Hrvatska - Bosna i Hercegovina. Uvijek sam da imamo za te sastanke, zašto da ne. Ti sastanci uvijek donose korist. Zadnja trilaterala je 2019. bila u Beogradu. Vjerujem da ćemo imati trilateralu do konca ove godine, ne zavisi sve od mene", istakao je.
koja je zemlja turkijakluz franjo wrote: ↑18/06/2022 19:23 Ovako Predsjedavajući predsjedništva BiH njeguje i poštuje zvanične jezike Bosne i Hercegovine.
Nisam mogao vjerovati, dok nisam pronašao video snimak sa konferecije za medije...
Samo da čestitam SDA na vazalnom pišanju bosanskog jezika."Odnos Republike Turkije je iskren, pošten i prijateljski. Podržava suverenu, cjelovitu zemlju, evropski i NATO put. Podržava institucije i reforme, protivi se bilo kojoj politici koja ruši sve ovo o čemu sam govorio. To je stav koji je danas rečen", naveo je Džaferović.
...
"Mi imamo dvije trilaterale. Turkije - Srbija - Bosna i Hercegovina i Turkije - Hrvatska - Bosna i Hercegovina. Uvijek sam da imamo za te sastanke, zašto da ne. Ti sastanci uvijek donose korist. Zadnja trilaterala je 2019. bila u Beogradu. Vjerujem da ćemo imati trilateralu do konca ove godine, ne zavisi sve od mene", istakao je.

I ja se pitam koja je ovo novonastala država Turkiya. Đe dođe?tramvajtrojka wrote: ↑18/06/2022 20:00koja je zemlja turkijakluz franjo wrote: ↑18/06/2022 19:23 Ovako Predsjedavajući predsjedništva BiH njeguje i poštuje zvanične jezike Bosne i Hercegovine.
Nisam mogao vjerovati, dok nisam pronašao video snimak sa konferecije za medije...
Samo da čestitam SDA na vazalnom pišanju bosanskog jezika.
![]()
jesmo li je priznali u UN
![]()
![]()
![]()
jbt tito sta rade od nas majmuni ovo je tuzno i zalosno kako se pisaju u usta ovoj drzavi dok su im jos lafo punija usta o toj državi
I to na proputovanju za Rusiju.
Samo se nadajte kao i prethodnih 25 godina. Svašta se ovdje od domaćih petokolonaša moglo pročitati, ali ne čudi s obzirom ko piše sve.Dozer wrote: ↑18/06/2022 21:59 Teske ce borbe biti na izborima, i po svoj prilici SDA odlazi na smetljiste istorije.
Jedina sansa da ostanu bar dijelom.u vlasti jeste da pokradu izbore, ali posto to nisu uspjeli na.lokalnim, tesko da ce im to sad poci za rukom na opstim.
Ovo sto je Murat uradio je za svaku mogucu pohvalu. Covjek je rekao samo istinu.
aldinjo wrote: ↑18/06/2022 22:36Samo se nadajte kao i prethodnih 25 godina. Svašta se ovdje od domaćih petokolonaša moglo pročitati, ali ne čudi s obzirom ko piše sve.Dozer wrote: ↑18/06/2022 21:59 Teske ce borbe biti na izborima, i po svoj prilici SDA odlazi na smetljiste istorije.
Jedina sansa da ostanu bar dijelom.u vlasti jeste da pokradu izbore, ali posto to nisu uspjeli na.lokalnim, tesko da ce im to sad poci za rukom na opstim.
Ovo sto je Murat uradio je za svaku mogucu pohvalu. Covjek je rekao samo istinu.
Mogao je Murat reči koliku je penziju dobio, kako je 1993. godine izašao iz BiH, da li je stan dobio u centru grada, kao i da li je dobio poslovni prostor u Starom Gradu i je li isti prodao? A inače ništa od države nije dobio.![]()
![]()

sto uzivam u dolce vita gdje ces veceg meraka od ovog jedem grickalice ide oliver dragojevic na TV-u ispijam pivo i sa vama botovima malo se dopStripy1 wrote: ↑18/06/2022 23:29Ja bih se ubio kada bi napisao ovo sto si sada titramvajtrojka wrote: ↑18/06/2022 23:27
hjoj hljebe kad misli da je ovo fb page ponosni bosnjace , vildane i luksemburskog bota pa da uvrede i ovakva prozivanja se ne primijete
stvarno kad ce doci sda bot da ima neki stav , misljenje ,sa kojim mozes diskutirati argumentovano ovako salju kopiju kopije majke mi postalo je dosadno cim ih malo protreses da pokažu pravo lice![]()
![]()
![]()
zahtjevamo od SDA da posalju nekog bota sa mozgom hvalaaaaaa![]()
![]()