Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#7401 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ah te mudonje, budi mangup pa prestigni pred njima 
-
tempuser
#7402 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan komicna situacija, cujem kako neko nekome nervozno svira, poravnam se i vidi kako u srednjoj traci izblajhana plavusa u srednjoj traci iz tamnog Golfa V sa dvoje vrata (da ne bude greske - nije sluzbeni) histericno mase nekakvom policijskom znackom drugoj curi u novom crvenom Audiu A3 koja ima sve prozore zatvorene i koja ne *ebe ovu histeriju 2%.
Sinoc jedno prijatno iznenadjenje, vozim od mora prema Sarajevu i stignem Gilfa IV TDI (DI crveno) i neko ga vozi bas kako treba, ne gubi vrijeme, drzi solidnih 100 kmh, pretice po propisima ali rezonski, po potrebi 2-3 auta, ne koci po krivinama, bas po PS-u. Negdje izmedju oko Zitomislica ga preteknem i vidim da vozi mladaj cura, sama u autu, uredno svezana, bez onih seljackih poza za volanom. Nakratk se zaustavim iza Mostara i vidim da je prosla prema Sarajevu. Ko god da si - svaka cast, za jednu curu vozis kod Fandjo!
Sinoc jedno prijatno iznenadjenje, vozim od mora prema Sarajevu i stignem Gilfa IV TDI (DI crveno) i neko ga vozi bas kako treba, ne gubi vrijeme, drzi solidnih 100 kmh, pretice po propisima ali rezonski, po potrebi 2-3 auta, ne koci po krivinama, bas po PS-u. Negdje izmedju oko Zitomislica ga preteknem i vidim da vozi mladaj cura, sama u autu, uredno svezana, bez onih seljackih poza za volanom. Nakratk se zaustavim iza Mostara i vidim da je prosla prema Sarajevu. Ko god da si - svaka cast, za jednu curu vozis kod Fandjo!
-
Leon16v
#7403 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad spomenu vec znacke, u petak nije bila komicna situacija, bilo je real
na Dolac Malti, Golf 7, dvije muhe jednim udarcem. Dvojicu čjunera, trkača skrenuše na autobusko.
Ne znam sta je ovo, al evo vec 2-3 dana pozitivno me policija iznenadi
na Dolac Malti, Golf 7, dvije muhe jednim udarcem. Dvojicu čjunera, trkača skrenuše na autobusko.
Ne znam sta je ovo, al evo vec 2-3 dana pozitivno me policija iznenadi
-
zigson
#7404 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kako znas da nije sluzbenitempuser wrote:Neki dan komicna situacija, cujem kako neko nekome nervozno svira, poravnam se i vidi kako u srednjoj traci izblajhana plavusa u srednjoj traci iz tamnog Golfa V sa dvoje vrata (da ne bude greske - nije sluzbeni) histericno mase nekakvom policijskom znackom drugoj curi u novom crvenom Audiu A3 koja ima sve prozore zatvorene i koja ne *ebe ovu histeriju 2%.
- MOSALJOZE
#7405 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ima nas vozača golfa koji smo uljudni u vožnji
Just sayin...
Just sayin...
- amar1994
#7406 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ima, al ste endemska/ugrozena vrstaMOSALJOZE wrote:Pa ima nas vozača golfa koji smo uljudni u vožnji![]()
Just sayin...
-
Leon16v
#7407 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Primjetio sam da se ljudi boje obrtaja i buke, pogotovo prilikom preticanja. Vec nekoliko takvih situacija sam imao kad sam se sa nekim drugim vozio.
Prijatelj ima Megana 1.6 16v, ma ja se živ userem kad on krene da prestiže, sa 2000 obrtaja ga zalaufa
Prijatelj ima Megana 1.6 16v, ma ja se živ userem kad on krene da prestiže, sa 2000 obrtaja ga zalaufa
-
direstraits0078
#7408 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jos je taj motor tih i kad ga zavrtis na 6k rpm.Leon16v wrote:Primjetio sam da se ljudi boje obrtaja i buke, pogotovo prilikom preticanja. Vec nekoliko takvih situacija sam imao kad sam se sa nekim drugim vozio.
-
zekoslav85
#7409 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zdruzdjo wrote:I to da sam ide ubrati sipku.tempuser wrote: Za to stariji nekih 40 god si zasluzio degenek!
hahah ma to ja da docaram s godinama
- amar1994
#7410 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jaki vozaciLeon16v wrote:Primjetio sam da se ljudi boje obrtaja i buke, pogotovo prilikom preticanja. Vec nekoliko takvih situacija sam imao kad sam se sa nekim drugim vozio.
- MOSALJOZE
#7411 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zato ja po preporuci forumaša vozim na oko 3500 obrtaja,a kad krenem preticati popne se i na 5000

- amar1994
- Laplace
#7413 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nedavno iza mene vozi na nekih 2 femtometra od mog gepeka, dijete od nekih 4-5 godina sjedi vozaču u krilu.O'zone wrote:Nerviraju me konji i kobile koji djecu u vozilima ne smještaju u sjedalice.
Evo samo jutros gledam majmuna koji je klinju od cca 3 godine stavio na prednje suvozačko sjedište mali drži ruksačić u krilu i kompletan je skupljenih nogu stao u sjedište, mrva jbte, nit je vezan niti sjedalice uopšte ima u vozilu, život mi se zgadi. Dva semafora dalje drugi majmun troje djece na zadnjem sjedištu uzrasta od 4 do nekih 7 godina, niti jedno vezano. Prije par dana ispred Penny-a u Velešićima hanuma vozi curicu od možda 4 godine isto na prednjem sjedištu.....
I ne daj Bože naleti budala i sastavi u njihovo vozilo i imaš ili smrtno stradale ili doživotne invalide....Onda su svi krivi, država, policija, društvo, proizvođač automobila, Bog......
Naravno, golf 2 je u pitanju.
- Laplace
#7414 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je taj Euro2 standard.Tomahawk11 wrote:Uvali se sa pumpe magare sa g3 karavanom, naravno, grobina zesca, krenuli uzbrdo, osta ja u oblaku crnog dima![]()
![]()
Gepek svezan kanaFom, signalizacija radi-ne radi....ali ide nekako, kotrlja se.
Doduse, najvise me nanerviralo ovo ko da se vozim iza dimnjaka visoke peci
- Laplace
#7415 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Podsjetiste me na slučaj kad se tek otvorila prva dionica autoputa: dva VW kombija (čije je vrijeme poluraspada davno prošlo) voze jedan kraj drugog nekih pedesetak na sat i ćeife. Potpuno blokirali autoput, možes samo za njima.Bakir1 wrote:sto ja ga prodjem desnom na autoputu pa u lijevu ispred njega i po bremzi lagano![]()
i vi se zbog svega nervirate![]()
nema blicanja, sviranja, na autoputu ako nece da se skloni nakon par minuta voznje na zadnjem braniku, bez blicanja i sviranja, prodjem desnom ispred, ispred se uvalim i brake check
- commendatore
#7416 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
imao sam ja epizoda sa takvim idiotima pa odem i preko zaustavne napravim reset retardoida pa se malo dohavizaju kad im zumne nesto sa desne strane iz niotkudaLaplace wrote:Podsjetiste me na slučaj kad se tek otvorila prva dionica autoputa: dva VW kombija (čije je vrijeme poluraspada davno prošlo) voze jedan kraj drugog nekih pedesetak na sat i ćeife. Potpuno blokirali autoput, možes samo za njima.Bakir1 wrote:sto ja ga prodjem desnom na autoputu pa u lijevu ispred njega i po bremzi lagano![]()
nema blicanja, sviranja, na autoputu ako nece da se skloni nakon par minuta voznje na zadnjem braniku, bez blicanja i sviranja, prodjem desnom ispred, ispred se uvalim i brake check
- Laplace
#7417 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tad su bili radovi i zaustavna traka je bila nedostupna ili blokirana (ako je uopšte postojala).commendatore wrote:imao sam ja epizoda sa takvim idiotima pa odem i preko zaustavne napravim reset retardoida pa se malo dohavizaju kad im zumne nesto sa desne strane iz niotkudaLaplace wrote:Podsjetiste me na slučaj kad se tek otvorila prva dionica autoputa: dva VW kombija (čije je vrijeme poluraspada davno prošlo) voze jedan kraj drugog nekih pedesetak na sat i ćeife. Potpuno blokirali autoput, možes samo za njima.Bakir1 wrote:sto ja ga prodjem desnom na autoputu pa u lijevu ispred njega i po bremzi lagano![]()
-
tempuser
#7418 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danasnja situacija na Tranzitu, ne znam da li se vidi odraz u retrovizoru djecacica od nekih 3-4 godine, njegova rukica je izbacena kroz prozor (ugledao se na Tatu) skrenuli su u Ljubljansku.Laplace wrote:Nedavno iza mene vozi na nekih 2 femtometra od mog gepeka, dijete od nekih 4-5 godina sjedi vozaču u krilu.O'zone wrote:Nerviraju me konji i kobile koji djecu u vozilima ne smještaju u sjedalice.
Evo samo jutros gledam majmuna koji je klinju od cca 3 godine stavio na prednje suvozačko sjedište mali drži ruksačić u krilu i kompletan je skupljenih nogu stao u sjedište, mrva jbte, nit je vezan niti sjedalice uopšte ima u vozilu, život mi se zgadi. Dva semafora dalje drugi majmun troje djece na zadnjem sjedištu uzrasta od 4 do nekih 7 godina, niti jedno vezano. Prije par dana ispred Penny-a u Velešićima hanuma vozi curicu od možda 4 godine isto na prednjem sjedištu.....
I ne daj Bože naleti budala i sastavi u njihovo vozilo i imaš ili smrtno stradale ili doživotne invalide....Onda su svi krivi, država, policija, društvo, proizvođač automobila, Bog......
Naravno, golf 2 je u pitanju.

- commendatore
#7419 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja sam picka ja dijete stavljam sa zenom nazad oboje svezano....
-
tempuser
#7420 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bio sam malo neprecizan, dijete u BMW-u sjedi vozacu u krilu!
-
Leon16v
- kloniran
#7422 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
crvena poziciona svijetla naprijed
takva auta treba pravac na presu, bez nekog drugog kaznjavanja
takva auta treba pravac na presu, bez nekog drugog kaznjavanja
-
sarajevo-x.com
#7423 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hej sjeroma

btw naš čovjek samo se pravi englez

btw naš čovjek samo se pravi englez
- Faraone
#7424 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam da li je ovo pogodna tema ali da ispricam svoje neugodno iskustvo od neki dan. Prije svega da kazem nisam Sarajlija, ali sam tuda ranije prolazio milion puta bez ikakvih poteskoca.
Naime spustam se niz Alipasinu i dosao sam do semafora koji granici sa Titovom, a hocu prema Skenderiji. Pali se zeleno, ja treci-cetvrti u koloni a u istoj je i autobus i svi prolazimo na zeleno. Ja ne vidim nesto previse daleko ispred sebe, ali i ne razmisljam da mi se moze desiti ono sto me snalazi u sljedecem trenutku, mene i jos par ljudi. Semafor ispod koji presijeca Obalu, odnosno nastavlja se prema Skenderiji je zapeo, i mi sa semafora iznad smo zapeli na pola Titove bukvalno, djelomicno zakrcili ulicu. Uzasan osjecaj kada se ovima sto idu Titovom upalilo zeleno, sviraju, psuju, jedva prolaze, ali opet kontam nije toliko ni do mene. Prepusten na milost i nemilost mogao me mogao udariti ko god je zelio i da budem kriv. Hajde onda kasnije dokazi da mi se desilo to sto se desilo. Uglavnom jedva sam docekao da se njima upali crveno (kao godina mi je ovo trajalo), dolje zeleno i da se maknem "na sigurno". U dvije i po godine dana mog vozackog iskustva, ovo mi je ubjedljivo najgore iskustvo u gradu koje mi se desilo. Ne znam da li je ovo sarajevska svakodnevnica, ali ako je tako, onda je zaista strasno.
Naime spustam se niz Alipasinu i dosao sam do semafora koji granici sa Titovom, a hocu prema Skenderiji. Pali se zeleno, ja treci-cetvrti u koloni a u istoj je i autobus i svi prolazimo na zeleno. Ja ne vidim nesto previse daleko ispred sebe, ali i ne razmisljam da mi se moze desiti ono sto me snalazi u sljedecem trenutku, mene i jos par ljudi. Semafor ispod koji presijeca Obalu, odnosno nastavlja se prema Skenderiji je zapeo, i mi sa semafora iznad smo zapeli na pola Titove bukvalno, djelomicno zakrcili ulicu. Uzasan osjecaj kada se ovima sto idu Titovom upalilo zeleno, sviraju, psuju, jedva prolaze, ali opet kontam nije toliko ni do mene. Prepusten na milost i nemilost mogao me mogao udariti ko god je zelio i da budem kriv. Hajde onda kasnije dokazi da mi se desilo to sto se desilo. Uglavnom jedva sam docekao da se njima upali crveno (kao godina mi je ovo trajalo), dolje zeleno i da se maknem "na sigurno". U dvije i po godine dana mog vozackog iskustva, ovo mi je ubjedljivo najgore iskustvo u gradu koje mi se desilo. Ne znam da li je ovo sarajevska svakodnevnica, ali ako je tako, onda je zaista strasno.
- kloniran
#7425 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to je sasvim normalno u spici, nisi se ti trefio na Marijin Dvoru u spici
skenderija je pusy smoke
skenderija je pusy smoke