Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7401 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Ah te mudonje, budi mangup pa prestigni pred njima :lol:
tempuser

#7402 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Neki dan komicna situacija, cujem kako neko nekome nervozno svira, poravnam se i vidi kako u srednjoj traci izblajhana plavusa u srednjoj traci iz tamnog Golfa V sa dvoje vrata (da ne bude greske - nije sluzbeni) histericno mase nekakvom policijskom znackom drugoj curi u novom crvenom Audiu A3 koja ima sve prozore zatvorene i koja ne *ebe ovu histeriju 2%.

Sinoc jedno prijatno iznenadjenje, vozim od mora prema Sarajevu i stignem Gilfa IV TDI (DI crveno) i neko ga vozi bas kako treba, ne gubi vrijeme, drzi solidnih 100 kmh, pretice po propisima ali rezonski, po potrebi 2-3 auta, ne koci po krivinama, bas po PS-u. Negdje izmedju oko Zitomislica ga preteknem i vidim da vozi mladaj cura, sama u autu, uredno svezana, bez onih seljackih poza za volanom. Nakratk se zaustavim iza Mostara i vidim da je prosla prema Sarajevu. Ko god da si - svaka cast, za jednu curu vozis kod Fandjo!
Leon16v

#7403 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Kad spomenu vec znacke, u petak nije bila komicna situacija, bilo je real :lol:
na Dolac Malti, Golf 7, dvije muhe jednim udarcem. Dvojicu čjunera, trkača skrenuše na autobusko.

Ne znam sta je ovo, al evo vec 2-3 dana pozitivno me policija iznenadi :D
zigson

#7404 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

tempuser wrote:Neki dan komicna situacija, cujem kako neko nekome nervozno svira, poravnam se i vidi kako u srednjoj traci izblajhana plavusa u srednjoj traci iz tamnog Golfa V sa dvoje vrata (da ne bude greske - nije sluzbeni) histericno mase nekakvom policijskom znackom drugoj curi u novom crvenom Audiu A3 koja ima sve prozore zatvorene i koja ne *ebe ovu histeriju 2%.

Sinoc jedno prijatno iznenadjenje, vozim od mora prema Sarajevu i stignem Gilfa IV TDI (DI crveno) i neko ga vozi bas kako treba, ne gubi vrijeme, drzi solidnih 100 kmh, pretice po propisima ali rezonski, po potrebi 2-3 auta, ne koci po krivinama, bas po PS-u. Negdje izmedju oko Zitomislica ga preteknem i vidim da vozi mladaj cura, sama u autu, uredno svezana, bez onih seljackih poza za volanom. Nakratk se zaustavim iza Mostara i vidim da je prosla prema Sarajevu. Ko god da si - svaka cast, za jednu curu vozis kod Fandjo!
kako znas da nije sluzbeni :D
MOSALJOZE

#7405 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Pa ima nas vozača golfa koji smo uljudni u vožnji :oops1:
Just sayin...
amar1994

#7406 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

MOSALJOZE wrote:Pa ima nas vozača golfa koji smo uljudni u vožnji :oops1:
Just sayin...
ima, al ste endemska/ugrozena vrsta :roll: :mrgreen:
Leon16v

#7407 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Primjetio sam da se ljudi boje obrtaja i buke, pogotovo prilikom preticanja. Vec nekoliko takvih situacija sam imao kad sam se sa nekim drugim vozio.
Prijatelj ima Megana 1.6 16v, ma ja se živ userem kad on krene da prestiže, sa 2000 obrtaja ga zalaufa :lol:
direstraits0078

#7408 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

Leon16v wrote:Primjetio sam da se ljudi boje obrtaja i buke, pogotovo prilikom preticanja. Vec nekoliko takvih situacija sam imao kad sam se sa nekim drugim vozio.
Prijatelj ima Megana 1.6 16v, ma ja se živ userem kad on krene da prestiže, sa 2000 obrtaja ga zalaufa :lol:
Jos je taj motor tih i kad ga zavrtis na 6k rpm.
zekoslav85

#7409 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zekoslav85 »

zdruzdjo wrote:
tempuser wrote: Za to stariji nekih 40 god si zasluzio degenek! :-D
I to da sam ide ubrati sipku.

hahah ma to ja da docaram s godinama :D uskoro cu i ja u te godine no sikiriki :-) :-) :-)
amar1994

#7410 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Leon16v wrote:Primjetio sam da se ljudi boje obrtaja i buke, pogotovo prilikom preticanja. Vec nekoliko takvih situacija sam imao kad sam se sa nekim drugim vozio.
jaki vozaci :oops: , ne mozes ih natjerat, boje se da ih klip u celo ne stigne 8-) :lol: :lol:
MOSALJOZE

#7411 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Zato ja po preporuci forumaša vozim na oko 3500 obrtaja,a kad krenem preticati popne se i na 5000 8)

:skoljka:
amar1994

#7412 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

normalno :mrgreen:
Laplace

#7413 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

O'zone wrote:Nerviraju me konji i kobile koji djecu u vozilima ne smještaju u sjedalice.

Evo samo jutros gledam majmuna koji je klinju od cca 3 godine stavio na prednje suvozačko sjedište mali drži ruksačić u krilu i kompletan je skupljenih nogu stao u sjedište, mrva jbte, nit je vezan niti sjedalice uopšte ima u vozilu, život mi se zgadi. Dva semafora dalje drugi majmun troje djece na zadnjem sjedištu uzrasta od 4 do nekih 7 godina, niti jedno vezano. Prije par dana ispred Penny-a u Velešićima hanuma vozi curicu od možda 4 godine isto na prednjem sjedištu.....

I ne daj Bože naleti budala i sastavi u njihovo vozilo i imaš ili smrtno stradale ili doživotne invalide....Onda su svi krivi, država, policija, društvo, proizvođač automobila, Bog......
Nedavno iza mene vozi na nekih 2 femtometra od mog gepeka, dijete od nekih 4-5 godina sjedi vozaču u krilu.

Naravno, golf 2 je u pitanju.
Laplace

#7414 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Tomahawk11 wrote:Uvali se sa pumpe magare sa g3 karavanom, naravno, grobina zesca, krenuli uzbrdo, osta ja u oblaku crnog dima :oops: :skoljka:
Gepek svezan kanaFom, signalizacija radi-ne radi....ali ide nekako, kotrlja se.
Doduse, najvise me nanerviralo ovo ko da se vozim iza dimnjaka visoke peci :oops:
To je taj Euro2 standard.
Laplace

#7415 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Bakir1 wrote:sto ja ga prodjem desnom na autoputu pa u lijevu ispred njega i po bremzi lagano :D
i vi se zbog svega nervirate :lol:
nema blicanja, sviranja, na autoputu ako nece da se skloni nakon par minuta voznje na zadnjem braniku, bez blicanja i sviranja, prodjem desnom ispred, ispred se uvalim i brake check ;-)
Podsjetiste me na slučaj kad se tek otvorila prva dionica autoputa: dva VW kombija (čije je vrijeme poluraspada davno prošlo) voze jedan kraj drugog nekih pedesetak na sat i ćeife. Potpuno blokirali autoput, možes samo za njima.
commendatore

#7416 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

Laplace wrote:
Bakir1 wrote:sto ja ga prodjem desnom na autoputu pa u lijevu ispred njega i po bremzi lagano :D
nema blicanja, sviranja, na autoputu ako nece da se skloni nakon par minuta voznje na zadnjem braniku, bez blicanja i sviranja, prodjem desnom ispred, ispred se uvalim i brake check ;-)
Podsjetiste me na slučaj kad se tek otvorila prva dionica autoputa: dva VW kombija (čije je vrijeme poluraspada davno prošlo) voze jedan kraj drugog nekih pedesetak na sat i ćeife. Potpuno blokirali autoput, možes samo za njima.
imao sam ja epizoda sa takvim idiotima pa odem i preko zaustavne napravim reset retardoida pa se malo dohavizaju kad im zumne nesto sa desne strane iz niotkuda :lol:
Laplace

#7417 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

commendatore wrote:
Laplace wrote:
imao sam ja epizoda sa takvim idiotima pa odem i preko zaustavne napravim reset retardoida pa se malo dohavizaju kad im zumne nesto sa desne strane iz niotkuda :lol:
Tad su bili radovi i zaustavna traka je bila nedostupna ili blokirana (ako je uopšte postojala).
tempuser

#7418 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Laplace wrote:
O'zone wrote:Nerviraju me konji i kobile koji djecu u vozilima ne smještaju u sjedalice.

Evo samo jutros gledam majmuna koji je klinju od cca 3 godine stavio na prednje suvozačko sjedište mali drži ruksačić u krilu i kompletan je skupljenih nogu stao u sjedište, mrva jbte, nit je vezan niti sjedalice uopšte ima u vozilu, život mi se zgadi. Dva semafora dalje drugi majmun troje djece na zadnjem sjedištu uzrasta od 4 do nekih 7 godina, niti jedno vezano. Prije par dana ispred Penny-a u Velešićima hanuma vozi curicu od možda 4 godine isto na prednjem sjedištu.....

I ne daj Bože naleti budala i sastavi u njihovo vozilo i imaš ili smrtno stradale ili doživotne invalide....Onda su svi krivi, država, policija, društvo, proizvođač automobila, Bog......
Nedavno iza mene vozi na nekih 2 femtometra od mog gepeka, dijete od nekih 4-5 godina sjedi vozaču u krilu.

Naravno, golf 2 je u pitanju.
Danasnja situacija na Tranzitu, ne znam da li se vidi odraz u retrovizoru djecacica od nekih 3-4 godine, njegova rukica je izbacena kroz prozor (ugledao se na Tatu) skrenuli su u Ljubljansku.

Image
commendatore

#7419 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by commendatore »

ja sam picka ja dijete stavljam sa zenom nazad oboje svezano....
tempuser

#7420 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Bio sam malo neprecizan, dijete u BMW-u sjedi vozacu u krilu!
Leon16v

#7421 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

fina alfa :mrgreen:
kloniran

#7422 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

crvena poziciona svijetla naprijed :twisted:
takva auta treba pravac na presu, bez nekog drugog kaznjavanja :twisted:
sarajevo-x.com

#7423 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sarajevo-x.com »

Hej sjeroma :sad:

Image

btw naš čovjek samo se pravi englez :skoljka:
Faraone

#7424 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Faraone »

Ne znam da li je ovo pogodna tema ali da ispricam svoje neugodno iskustvo od neki dan. Prije svega da kazem nisam Sarajlija, ali sam tuda ranije prolazio milion puta bez ikakvih poteskoca.

Naime spustam se niz Alipasinu i dosao sam do semafora koji granici sa Titovom, a hocu prema Skenderiji. Pali se zeleno, ja treci-cetvrti u koloni a u istoj je i autobus i svi prolazimo na zeleno. Ja ne vidim nesto previse daleko ispred sebe, ali i ne razmisljam da mi se moze desiti ono sto me snalazi u sljedecem trenutku, mene i jos par ljudi. Semafor ispod koji presijeca Obalu, odnosno nastavlja se prema Skenderiji je zapeo, i mi sa semafora iznad smo zapeli na pola Titove bukvalno, djelomicno zakrcili ulicu. Uzasan osjecaj kada se ovima sto idu Titovom upalilo zeleno, sviraju, psuju, jedva prolaze, ali opet kontam nije toliko ni do mene. Prepusten na milost i nemilost mogao me mogao udariti ko god je zelio i da budem kriv. Hajde onda kasnije dokazi da mi se desilo to sto se desilo. Uglavnom jedva sam docekao da se njima upali crveno (kao godina mi je ovo trajalo), dolje zeleno i da se maknem "na sigurno". U dvije i po godine dana mog vozackog iskustva, ovo mi je ubjedljivo najgore iskustvo u gradu koje mi se desilo. Ne znam da li je ovo sarajevska svakodnevnica, ali ako je tako, onda je zaista strasno.
kloniran

#7425 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

to je sasvim normalno u spici, nisi se ti trefio na Marijin Dvoru u spici :lol:
skenderija je pusy smoke :-D
Post Reply