GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#7401 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

TheWatcher wrote:nevezano za gras (ali ipak na neki nacin povezano) :x

Sramotan potez: Poslanici u Skupštini KS sebi povećali plate za 700 KM

sta treba da se desi u ovom jebenom gradu da ljudi konacno izadju na ulice (masovno) i da ova govna od ljudi lincuju :x
1. Zatvaranje kladionica
2.Poskupljenje šoljice kafe/kahve/kave na cca 4 KM
3. Poskupljenje cigareta a ukidanje alternativnih doprema duhana
4. Dizanje cijene janjetine,čevapćića i pljeskavica za 250% deset dana pred 1. Maj.
5. Ukidanje interneta :lol:
hhaarree

#7402 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

jazzer wrote:
hecimnadri wrote:Centrotrans je Tito.
A Himzanija i okupljeni nek mašu ušima.
Eno i odgovora na neka pitanja postavljena na forumu po piranju 13 plate i tegresa.
Po zakonu Tegres u 13 plaro mogu isplaćivati firme koje posluju sa dobiti.
Obzirom da je GRAS već godinama u dubiozi (gubitku),takve najnade se nemogu isplaćivati.
A što se tiče pitanja ko je doveo GRAS u oovo stanje .Krivaca je mnogo osim Jusuhranića i vozalča koji su svojeddobno iz rezervaoara autobusa zenkovali svoja privatna vozila.Slažen se da se i ovo izvede na čistac.

STEČAJ JE PRAVO RJEŠENJE.S ovim se slaže i građani,koji konačno imaju priliku da dobiju prevoz dostojan čovjeku.
Sto nas ti izjeba gramatikom to trojica Himzanija ne mogu autobusom :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tacno smo idioti samo se zezamo

eo on topic sto je neko iznad pitao dokle ce narod trpit prije nego izadje na ulice? pa ne zna niko evo sad je proces utvrdjivanja, nemamo prevoz - normala, voda skuplja haos - normala, vlada dize plate - normala, e sad cekamo sta ce se dalje desiti da vidimo hoce li biti normala ili gori zgrada vlade

Isto tako prosvjeta i zdravstvo se nesto komesaju, mozda ce i oni u strajk i mozda ce ta kap prelit casu, al o tom po tom, et

evo ozon me prestigo jbg :lol: a tacno bi ja da se bilo sta desi od tog sto si naveo prvi transparente i na ulicu, do duse ne bih za cevape i to :mrgreen:
zli_hordas

#7403 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zli_hordas »

Ma samo bjezat odavde kume vjeruju mi.
shandrprcSA

#7404 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by shandrprcSA »

je li ko za setnju? :D :D
zvrk

#7405 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

od mene danas muzicka podloga setacima

ako ko bude mogo podnijet decibele, cu da ga povezem :)
Paranoid

#7406 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Paranoid »

Vrhhhh vrhova....
O'zone
Globalni moderator

#7407 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

shandrprcSA wrote:je li ko za setnju? :D :D
Evo ja završavam za pola sata pa lagano

A može i ova

hhaarree

#7408 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

Paranoid wrote:

Vrhhhh vrhova....
svaki put vristim
O'zone
Globalni moderator

#7409 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

Nije vezano uz GRAS mada opet s druge strane
Bihać: Radnici BIRA-e stupili u generalni štrajk, traže plate

Preko 200 radnika Bihaćke industrije rashladnih aparata (BIRA) jutros je stupilo u generalni štrajk, zbog kako kažu, neredovne isplate plata i indolentnog odnosa menadžmenta i većinskog vlasnika prema zaposlenima i Sindikatu.

Bihać: Radnici BIRA-e stupili u generalni štrajk, traže plate
"Radnici traže isplatu plata za januar i februar ove godine, a štrajk će trajati do ispunjenja njihovih zahtjeva", izjavio je za Fenu predsjednik Sindikalne organizacije BIRA-e Omer Balić.

Prema njegovim riječima, odluku o stupanju u generalni štrajk donio je Odbor Sindikalne organizacije BIRA-e 19. marta ove godine nakon provedene ankete među 220 radnika od kojih se preko 200 izjasnilo da su za takav način ostvarivanja svojih prava.

Sindikat se na ovaj korak odlučio nakon što je prethodno iscrpio sve mogućnosti pronalaženja rješenja iz ove teške situacije u kojoj su se našli radnici, a koja traje, kako kažu, još od novembra prošle godine. Tada su radnici mirnim okupljanjem pokušali riješiti problem neredovne isplate plata, ali im to nije pošlo za rukom.

Direktor BIRA-e Damir Mihelčić nije želio davati izjave o nastaloj situaciji, a predstavnicima medija je rečeno da je na sastanku te da se ne zna koliko će sastanak potrajati.
jazzer

#7410 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jazzer »

hhaarree wrote:
Paranoid wrote:

Vrhhhh vrhova....
svaki put vristim
Ne mogu da vjerujem da ovo nisam prije vidio :shock:

Placem... :lol: :lol:
NEOPLAN

#7411 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by NEOPLAN »

Image
hhaarree

#7412 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

NEOPLAN wrote:Image
vidi vidi
jazzer

#7413 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jazzer »

Nakon ovog pisma podrske ja cu ozbiljno preispitati svoj stav glede GRAS-a.

:lol: :lol: :lol:
Innovation

#7414 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Innovation »

Svaka Vama cast sto se tice struke. Hvala na pristojnom odgovoru. Ja takodje nisam imala namjeru da Vas uvrijedim. Ako jesam, ja se duboko izvinjavam.
Samo sam reagovala na vas poziv ljudima da blokiraju i kucaju na vrata "elite" . Da li znate kolike su place clanova Vlade KS? Da li znate da ova Vlada ne moze dati nalog niti tuzilastvu niti policiji da intervenise, da bi vozila izasla iz kruga Grasa? Moze samo da napise zahtjev tuzilastvu da da nalog policiji da intervenise /sto je i ucinila/. Ako oni odluce da nema elemenata za intervenciju, Vlada nema pravo da utice na njih. Meni to nema logike, ali tako je.
Sarajevo bas i nije tako mali grad, da se svi izmedju sebe poznaju.
dresdener78 wrote:pa sam imao dug razgovor sa gradskim političarom odgovornim za javni saobraćaj i diskusija je bila zanimljiva - donio sam mu hrpu informacija na ovu temu jer on je jedva znao da autobus koristi dizel i ne benzin i da trolejbus koristi istosmjernu struju. Znam da oni na kraju rade to što oni žele ali moraju znati da čovjek kojem vladaju nije apatičan.
Ne znam ko je taj politicar, ali G. Bubica sigurno nije, jer covjek koji je skoro citav radni vijek proveo uz raznu mehanizaciju na terenu od Sarajeva do Kenije, zna koje se gorivo za sta trosi.
Kantonalni Budzet nije prazan, jer Kanton funkcionise.
Ugodan dan Vam zelim :)
PapakizSarajeva

#7415 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by PapakizSarajeva »

hhaarree wrote:
vidi vidi
Pecat ima ... A gdje je datum ???
hhaarree

#7416 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

ja preispitujem vec bgm :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#7417 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

Innovation wrote:Svaka Vama cast sto se tice struke. Hvala na pristojnom odgovoru. Ja takodje nisam imala namjeru da Vas uvrijedim. Ako jesam, ja se duboko izvinjavam.
Samo sam reagovala na vas poziv ljudima da blokiraju i kucaju na vrata "elite" . Da li znate kolike su place clanova Vlade KS? Da li znate da ova Vlada ne moze dati nalog niti tuzilastvu niti policiji da intervenise, da bi vozila izasla iz kruga Grasa? Moze samo da napise zahtjev tuzilastvu da da nalog policiji da intervenise /sto je i ucinila/. Ako oni odluce da nema elemenata za intervenciju, Vlada nema pravo da utice na njih. Meni to nema logike, ali tako je.
Sarajevo bas i nije tako mali grad, da se svi izmedju sebe poznaju.
dresdener78 wrote:pa sam imao dug razgovor sa gradskim političarom odgovornim za javni saobraćaj i diskusija je bila zanimljiva - donio sam mu hrpu informacija na ovu temu jer on je jedva znao da autobus koristi dizel i ne benzin i da trolejbus koristi istosmjernu struju. Znam da oni na kraju rade to što oni žele ali moraju znati da čovjek kojem vladaju nije apatičan.
Ne znam ko je taj politicar, ali G. Bubica sigurno nije, jer covjek koji je skoro citav radni vijek proveo uz raznu mehanizaciju na terenu od Sarajeva do Kenije, zna koje se gorivo za sta trosi.
Kantonalni Budzet nije prazan, jer Kanton funkcionise.
Ugodan dan Vam zelim :)
Bogami evo mešćini da će biti dosta veće, bar se za taj dio ne moramo brinuti.
slucajni prolaznik

#7418 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by slucajni prolaznik »

O'zone wrote:
Ministar Bubica je još jednom ponovio da je štrajk u KJKP GRAS nelegalan te da je dužnost Vlade KS-a osigurati normalno funkcioniranje prijevoza u gradu.

"Mi smo Vlada KS-a, mi nikoga ne hapsimo. Naša je dužnost da obezbijedimo normalno funkcionisanje prijevoza u ovom gradu i u tom smislu se borimo. S obzirom na to da nemamo partnera u GRAS-u formirali smo krizni štab i naš je zadatak da obezbijedimo alternativni prijevoz, s obzirom na to da grad ne bi trpio, da građani ne bi bili taoci inata",kazao je ministar Bubica.

"Što se tiče odnosa s GRAS-om to je predmet Tužilaštva i krimpolicije, jer su se tamo dešavale kriminalne radnje. Ako neko uzme za taoce 500.000 ljudi građana Sarajeva naravno da za to mora odgovarati", naglasio je Bubica.

Niko od vas i ne traži da Vi hapsite bolan nego da date nalog tužilaštvu i MUP-u KS da djeluju kako bi se vozila vratila na cestu i kako bi prestalo nelegalno zadržavanje imovine grada Sarajeva.

Reci brate otvoreno "Ja nemam muda a ni moje kolege da nešto pokušamo u GRAS-u pa ćemo se ovako krpiti sa nakim autobusima dok ovim u GRAS-u ne dopizidi pa ne odluče sami da izađu da rade"
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
megaman4

#7419 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by megaman4 »

dragi forumaši, građani BiH, ovi posljednji događaji su nam pokazali, da država BiH defacto više ne postoji...zavladalo je stanje anarhije, samo ćorav to ne vidi, tj. političari ne vide da ne vladaju više, gube svaki legalitet...cijela država u štrajku, svakim danom sve više štrajkova, što znači da je daytonsk BiH došla do svog kraja...
hhaarree

#7420 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

megaman4 wrote:dragi forumaši, građani BiH, ovi posljednji događaji su nam pokazali, da država BiH defacto više ne postoji...zavladalo je stanje anarhije, samo ćorav to ne vidi, tj. političari ne vide da ne vladaju više, gube svaki legalitet...cijela država u štrajku, svakim danom sve više štrajkova, što znači da je daytonsk BiH došla do svog kraja...
nemoj zezat
Innovation

#7421 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Innovation »

A koji to Sindikat komunalne privrede /osim Himzanijine mafije/ podrzava Gras u ovome?
hhaarree

#7422 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

Innovation wrote:A koji to Sindikat komunalne privrede /osim Himzanijine mafije/ podrzava Gras u ovome?
podrzavaju ih oni iz BL i fahro bezbeli, van men sindikat
Innovation

#7423 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Innovation »

megaman4 wrote:Post Postao/la megaman4 dana 08/04/2013 14:29
dragi forumaši, građani BiH, ovi posljednji događaji su nam pokazali, da država BiH defacto više ne postoji...zavladalo je stanje anarhije, samo ćorav to ne vidi, tj. političari ne vide da ne vladaju više, gube svaki legalitet...cijela država u štrajku, svakim danom sve više štrajkova, što znači da je daytonsk BiH došla do svog kraja...
Sto bi neko sretan bio, ali malo "morgen". :skoljka: :bih:
Reglan

#7424 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Reglan »

Stanje se koliko toliko normalizovalo.Nije idealno al se moze trpiti samo da ne bude kako bi htjela sandzacka gamad.
Samo da je vise konduktera u centrinim busevima da vozac ne naplacuje karte jer se stvara guzva.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7425 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

ima li šta za trnovo dejčiće garež krupac :cry:
Post Reply