Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baudelaire

#7401 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

Da vidimo ko će sad maket Slobodu iz Premijer lige :D
jeza u ledja

#7402 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by jeza u ledja »

:lol: :lol:
north

#7403 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by north »

Jao Abdulaha giganta, čovjek kad ga na prvu sluša kako palamudi, još lik ko biva "educiran" pa se kniga izbaci, iako mu pravopis baš nije jača strana, bi i pomislio da će "daleko" dobaciti... ali njemu je izgleda nesretna Sloboda vrh od koje je i bog digao ruke....Biti će krasno slušati njegove stručne analize poslije svakog kola....
Baudelaire

#7404 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

Jedino je u našoj ligi moguće da isti nivo trenera preuzima i ekipe koje se bore za opstanak i ekipe koje se bore za sam vrh tabele. Nema nikakvog ranga trenera, ne bi me iznenadilo da sutra Ibraković sjede na klupu neke od ekipa koja ima potencijal da redovno igra Evropu, recimo Olimpika.
Charuga
Globalni moderator

#7405 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Da je obnovimo ... :)

Željezničar - Amar Osim vec trecu sezonu na klupi.
Široki Brijeg - Branko Karačić - Marjan Bloudek.
Sarajevo - Jiri Plišek - Dragan Jović.
Borac - Zvezdan Cvetković - Velimir Stojnić - Slaviša Božičić.
Zrinjski - Slaven Musa - Dragan Perić.
Olimpic - Mehmed Janjoš - Nedim Jusufbegović.
Čelik - Boris Gavran - Elvedin Beganović - Vlatko Glavaš.
Zvijezda - Dragan Jović - Zoran Kuntić.
Velež - Mirza Varešanović - Asmir Džafić
GOŠK - Darko Dražić - Milomir Odović - Boris Gavran.
Rudar P. - Dragan Radović - Velimir Stojnić
Sloboda - Ibrahim Crnkić - Darko Vojvodić - Abdulah Ibraković.
Leotar - Slavko Jović - Bogdan Korak - Borče Sredojević.
Travnik - Nedžad Selimović - Mesud Duraković - Nermin Bašić - Haris Jaganjac - Husnija Arapović.
Kozara - Vinko MArinović - Vlado Jagodić - ..... ........?.
Slavija - Dragan Bjelica - Aleksandar Simić - Zoran Erbez - Milan Gutović - Vlado Čapljić.

Kozara?
samo_ti

#7406 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by samo_ti »

Ovo je bas smijesno vidjeti, jbte pa samo jedna sezona je u pitanju ( nije zavrsena jos ) :D , a ovoliki broj trenera se izmijenjao...i onda se cudimo sto smo zadnja rupa na sviralu...ma nismo, a-a :-)
Coalman

#7407 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Coalman »

Plavih_11 wrote:Da je obnovimo ... :)

Željezničar - Amar Osim vec trecu sezonu na klupi.
Široki Brijeg - Branko Karačić - Marjan Bloudek.
Sarajevo - Jiri Plišek - Dragan Jović.
Borac - Zvezdan Cvetković - Velimir Stojnić - Slaviša Božičić.
Zrinjski - Slaven Musa - ..... ........?.
Olimpic - Mehmed Janjoš - Nedim Jusufbegović.
Čelik - Boris Gavran - Elvedin Beganović - Vlatko Glavaš.
Zvijezda - Dragan Jović - Zoran Kuntić.
Velež - Mirza Varešanović - Asmir Džafić
GOŠK - Darko Dražić - Milomir Odović - Boris Gavran.
Rudar P. - Dragan Radović - Velimir Stojnić
Sloboda - Ibrahim Crnkić - Darko Vojvodić - Abdulah Ibraković.
Leotar - Slavko Jović - Bogdan Korak - Borče Sredojević.
Travnik - Nedžad Selimović - Mesud Duraković - Nermin Bašić - Haris Jaganjac - Husnija Arapović.
Kozara - Vinko MArinović - Vlado Jagodić - ..... ........?.
Slavija - Dragan Bjelica - Aleksandar Simić - Zoran Erbez - Milan Gutović - Vlado Čapljić.

Jesu li Kozara i Zrinjski dobili trenere?
Miloš Pojić je novi šef stručnog štaba Kozare.
todd_smith

#7408 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by todd_smith »

samo_ti wrote:Ovo je bas smijesno vidjeti, jbte pa samo jedna sezona je u pitanju ( nije zavrsena jos ) :D , a ovoliki broj trenera se izmijenjao...i onda se cudimo sto smo zadnja rupa na sviralu...ma nismo, a-a :-)
Ugledali se na Chelsea :mrgreen:
El_comadante

#7409 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by El_comadante »

gledam ovo i vidim da je Travniku ovo 5ti trener u sezoni. to je mnogo previše
Obuca9

#7410 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Obuca9 »

Image

E baš me zanima u čemu je sad problem? U srijedu sve normalno bilo, nikakvog organizovanog odlaska, raja jednostavno iskoristila praznik da se odleti do Travnika, kupili kartu, sjedili, gledali utakmicu, najnormalnije, malo se navijalo, domaćini bili korektni, bez ikakvih problema i opet ne valja i opet traže nekakve krivce da oni nekoga kazne.

Čuj što nisu primjetili kolonu auta iz Sarajeva u Tranvik, pa majku ti glupu, zar to nije direktno kršenje ljudskih prava o slobodi kretanja, da ja mogu kao i svaki drugi građanin BiH ući na stadion i sjesti, odgledati utakmicu? Šta je slijedeće, vjerovatno će tražiti lične karte na ulazu... Što ionako nije novo, jarana su mi iz Zenice vratili sa kapije, nakon što su mu tražili ličnu kartu, ja prije njega bio i ušao, a njemu nisu dali da uđe.
ultima_palabra

#7411 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

Održan sastanak inicijativnog odbora
Udruženje premijerligaša od sezone 2013/2014

U prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak Inicijativnog odbora za formiranje Udruženja klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U Inicijativnom odboru se nalaze predstavnici klubova: FK „ Željezničar“, FK „Sarajevo“ , FK „ Sloboda“, FK „ Borac“, NK „ Široki Brijeg“, HŠK „Zrinjski“ i FK „Slavija“, kao i potpredsjednik Komiteta za normalizaciju Darko Ljubojević i član administracije NS/FS BiH, Elmir Pilav, a sastanak je prošao u radnoj atmosferi.

"Sastanak je prošao u dosta dobroj i radnoj atmosferi, dogovorili smo dosta toga. Napravljene su radne grupe koje će posjetiti Udruženja klubova u našim susjednim zemljama u kojima već duže vrijeme postoje takva Udruženja. Mislim da je dosta dobro posjetiti Hrvatsku i Srbiju, upoznati se sa nekim stvarima koje će nam sasvim sigurno biti od velike koristi prilikom osnivanja samog Udruženja klubova Premijer lige", za SportSport.ba je istakao direktor FK Željezničar, Đelaludin Muharemović, koji je danas prisustvovao pomenutom sastanku.

"Dogovoreno je i da sve klubove, kao i entitetske saveze upoznamo sa našim radom, te da članove Skupštine Fudbalskog saveza BiH upoznamo sa aktivnostima koje sprovodimo. Ovo je ozbiljan posao, moramo mnogo raditi, no siguran sam da će nam formiranje Udruženja donijeti dobro. Sve klubove moramo upoznati sa dobrim stranama formiranja Udruženja, oni koji su skeptični prema osnivanju istog, moraju shvatiti da se sve radi za dobrobit bh. klubova", dodao je Muharemović.

"Realno je da Udruženje zaživi od sezone 2013/2014. Sve treba dobro pripremiti, ne smijemo nespremni ući u ovaj projekat", zaključio je Muharemović.
Arteta

#7412 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Arteta »

FK „ Željezničar“, FK „Sarajevo“ , FK „ Sloboda“, FK „ Borac“, NK „ Široki Brijeg“, HŠK „Zrinjski“ i FK „Slavija“,
Gdje su ostali? :D
elSaik

#7413 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by elSaik »

Arteta wrote:
FK „ Željezničar“, FK „Sarajevo“ , FK „ Sloboda“, FK „ Borac“, NK „ Široki Brijeg“, HŠK „Zrinjski“ i FK „Slavija“,
Gdje su ostali? :D
Boldirani se pitaju. ;-) A koliko znam predstavnici ovih klubova su imenovani u taj neki odbor. Ima i drugih klubova uključenih u inicijativu ali nemaju članove odbora.
LSD

#7414 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
Održan sastanak inicijativnog odbora
Udruženje premijerligaša od sezone 2013/2014

U prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak Inicijativnog odbora za formiranje Udruženja klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U Inicijativnom odboru se nalaze predstavnici klubova: FK „ Željezničar“, FK „Sarajevo“ , FK „ Sloboda“, FK „ Borac“, NK „ Široki Brijeg“, HŠK „Zrinjski“ i FK „Slavija“, kao i potpredsjednik Komiteta za normalizaciju Darko Ljubojević i član administracije NS/FS BiH, Elmir Pilav, a sastanak je prošao u radnoj atmosferi.

"Sastanak je prošao u dosta dobroj i radnoj atmosferi, dogovorili smo dosta toga. Napravljene su radne grupe koje će posjetiti Udruženja klubova u našim susjednim zemljama u kojima već duže vrijeme postoje takva Udruženja. Mislim da je dosta dobro posjetiti Hrvatsku i Srbiju, upoznati se sa nekim stvarima koje će nam sasvim sigurno biti od velike koristi prilikom osnivanja samog Udruženja klubova Premijer lige", za SportSport.ba je istakao direktor FK Željezničar, Đelaludin Muharemović, koji je danas prisustvovao pomenutom sastanku.

"Dogovoreno je i da sve klubove, kao i entitetske saveze upoznamo sa našim radom, te da članove Skupštine Fudbalskog saveza BiH upoznamo sa aktivnostima koje sprovodimo. Ovo je ozbiljan posao, moramo mnogo raditi, no siguran sam da će nam formiranje Udruženja donijeti dobro. Sve klubove moramo upoznati sa dobrim stranama formiranja Udruženja, oni koji su skeptični prema osnivanju istog, moraju shvatiti da se sve radi za dobrobit bh. klubova", dodao je Muharemović.

"Realno je da Udruženje zaživi od sezone 2013/2014. Sve treba dobro pripremiti, ne smijemo nespremni ući u ovaj projekat", zaključio je Muharemović.
:thumbup: :thumbup: konacno razum....ovo je neminovnost kada je buducnost naših klubova u pitanju i ovo su trebali pokrenuti prije 10 godina, ne 2013 :shock: ali dobro bolje ikad nego nikad.

Bice sigurno klubova koji nece ili ne žele biti u ovom udruženju premierligaša jer im to tako odgovara - OK, ne moraju niti ih iko može natjerati....niko nikoga nece moliti da pristupi udruženju, ali ce levati kasnije sami htjeti ( i to moliti) da budu primljeni.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7415 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by -LIBERO- »

Obuca9 wrote:Image
Jeste Begicu(retardu jedan) mene i moja dva jarana je organizovao treci jaran, jer je on prvi bacio prijedlog"..hajde da odemo na tekmu u Travniku..". Ako to smatras organizacijom onda ok, kaznite svakog pojedinacno navijaca ili po predstavnika svakog iz jednog automobila pa im lijepo kazne napisite.

Cuj kako nisu policajci primjetili kolonu automobila, pa vjerovatno zato sto su ljudi dosli svak svojim kolima u svojim nekim intervalima NEORGANIZOVANO, retardu jedan.

I koliko se to navijalo ?? 10 minuta sve skupa, maksimalno.

Koja skupina delitanata i likova koji veze sa zivotom nemaju, da ne povjerujes.

A Ligata i ti se samoubij, jer kad' vec nemas napisati nista pametnije ne pisi ni ovako glupe clanke i baci se u realno istrazivacko novinarsto a ne ovo sto ti radis.
Opetja033

#7416 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Opetja033 »

Ma trebaju samo jos verbalni delikt da vrate pa da slika bude potpuna. Sta ce Begic, retardirani kloc, uraditi po pitanju lokalnih navijaca FK Sarajevo? Otkud znas debilu jedan da to nisu navijaci FKS iz Travnika, treba murija barikade da postavi duz M 17 da bi vama lesinarima i parazitima punila budzet?!
Eto recimo da sam bio u Travniku, eto recimo cak i da sam organizovao da jos 15 ljudi ide sa mnom - sta mi mozes klosaru maloumni?
JThomas

#7417 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

a kad se ne sastaju gradski rivali, onda je moguće prepoznati navijače gostiju bez obilježja?
RusmirBurek

#7419 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by RusmirBurek »

elSaik

#7420 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by elSaik »

Šta je konkretno prepreka, dugovi? Vjerujem da će to sad proći kroz žalbenu proceduru i da će obje ekipe dobiti licence.
JThomas

#7421 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

ma dobiće na drugom stepenu.
LSD

#7422 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

"Tim sa Koševa ima dugovanja prema igračima, trenerima i zaposlenicima u klubu, a na osnovu sudskih pravosnažnih presuda dužan je urgentno platiti „zaostatke“ prema više osoba. Zrinjski je u nešto povoljnijoj situaciji, jer je na osnovu trenutnih pravosnažnih presuda, špekuliše se, dužan jednoj osobi.

U Prvostepenoj komisiji do sada nisu htjeli govoriti o imenima ljudi kojima su spomenuti klubovi dužni, ali od ranije javna je tajna da Sarajevo na osnovu sudskih presuda treba platiti Daliboru Nediću, Mirzetu Krupincu, Muhidinu Zukiću, Husrefu Musemiću, Vahidinu Ćahtareviću i Muberi Nuhanović. Zrinjski nije ispunio obaveze prema Veliboru Đuriću, današnjem igraču Olimpica"

Fino im ga ovi bivši igraci i treneri šuknuše, ispostavi se tacnom one Gracićeve prognoze i najave :roll: odakle li samo sad izranjaju ovi likovi poput Čahtarevića, Nedića, Krupinca....ljudi otišli prije 10 godina i sad se sjetili da traže pare :lol: ...neko je to dobro smislio i savjetovao....jbt i Olimpic dobi licencu.

Nego, jeko Mubera Nuhanović :roll: :?
Last edited by LSD on 04/05/2012 18:14, edited 1 time in total.
palermo

#7423 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by palermo »

podnose li ovi naši kakav izvještaj UEFI* Mislim, ne sumnjam ja da bi i na prvostepenoj prošli da je samo do naših.

Ta što se tiče nas, mi licenciranje nikad ne bi ni uveli :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7424 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

LSD wrote:neko je to dobro smislio i savjetovao....j

Jok ba drug, to su samo nase teorije zavjere ;-)
cvrčak_na_hedonizmu

#7425 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Koliko ste imali pogrešnih, jedna je (zavjera ) morala biti tačna. Zakon velikih brojeva :D

Ipak mislim da će te dobiti licencu, odnosno platiti dugove. Sumnjam da je cifra veća od 100.000 ;
Locked