The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Rockefeller

#7401 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Hajmo sad da Karl izgine i sezona se može završit'.
kakavdanakneiskustvu

#7402 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

annoy wrote:Kad bi Carl zaginuo Rick bi sigurno imao egzistencijalnu krizu :D ali mislim da bi našao za što želi i dalje živjeti

Kad već spominjemo njega i Michonne. Jel još nekome užasno čudno vidjeti njih dvoje zajedno?
Ne znam zašto ali meni je tako neprirodno kad ih vidim, kao u ovoj epizodi u sceni u kojoj se ljube, osjećala sam se kao da gledam incest :shock: već jako dugo ih gledamo u nekom prijateljskom odnosu, a i imaju mi kemiju kao dva panja...što rezultira time da ih nikako, baš nikako ne mogu percipirati kao par :D uopće mi ne pašu zajedno
jeste i meni,bas mi bezze njihovo ljubljenje izgleda
turbofolk

#7403 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Chmoljo wrote:kad smo kod početka, sjetite se Atlante i one kolone napuštenih auta. :D goriva vala ko u omanjem arapskom sultanatu.

što ih branim titami :D
I ja isto :thumbup:

A kad si već pomenuo Atlantu i tu kolonu vozila, koja je to neizvjesnost od serije bila. Pa i onaj početak druge sezone kad izgube Carolinu malu Sophie. Tad, kad su sišli s autoceste, opasnost od walkera je pala u drugi plan, a isplivali su na površinu međuljudski odnosi. Walkeri su još jedino značajno zaprijetili na Heršelovoj farmi. Poslije toga nismo ih vidjeli u nekom značajnijem broju.
dale cooper

#7404 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote:sad ide pušenje trave, sukob sa roditeljem, lupanje vrata u svađi, glasno slušanje muzike...

taj pubertet :D
Haman je to preskočio i prešao na dio kad hoće da se najebe mame najgorem psihopati u seriji. :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#7405 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

dale cooper wrote:
Chmoljo wrote:sad ide pušenje trave, sukob sa roditeljem, lupanje vrata u svađi, glasno slušanje muzike...

Haman je to preskočio i prešao na dio kad hoće da se najebe mame najgorem psihopati u seriji. :mrgreen:
i do sad je imao sukob sa rickom,u smislu da mu se rick svako malo opravdavao zbog ovog ili onog postupka
dale cooper

#7406 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

kakavdanakneiskustvu wrote:
dale cooper wrote:

i do sad je imao sukob sa rickom,u smislu da mu se rick svako malo opravdavao zbog ovog ili onog postupka
Ako nastavi moraće Rick razmotriti vaspitne mjere (fingers crossed) :evil: :mrgreen:
Tito_i_Partija

#7407 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote:to da goriva ima mnogo, nije TOLIKO meni čudno, iz razloga što je ogroman obim stradanja, i što je to stradanje bilo vrlo brzo. rijetkost je vidjeti srodnike da su preživjeli. samim tim, ko će trošiti toliko gorivo koje je ostalo u autima, pumpama, cisternama. da ne spominjem da je kretanje svima prilično ograničeno zbog hordi šetača čak i sa vozilima, tako da se gorivo nije puno ni trošilo. pogotovo u početku.
Realno, gorivo nestaje onda kada isporuka prestane. A u slucaju zombie apokalipse, isporuka prestaje tog momenta. Znaci imas samo ono sto je ostalo u rezervoarima i u benzinskim pumpama. A vec u prvoj sezoni vidimo Ricka na praznoj benzinskoj pumpi okruzenim autima. Znaci, dok je on lez'o u bolnici, narod je vec trosio i potrosio gorivo.

Al' i ovo sto Logovan vice ima smisla. Haj' ono na autoputevima moglo je svasta bit', panika, ljudi bjezali iz auta i tako to. Al' na ruralnom putu stoji auto samo...k'o da bi neko stao u po' sume u svijetu punom zombija. :-D Haj dobro i to, mozda nema goriva, mozda se auto pokvarilo, mozda pukla guma, more svasta bit' pa covjek napustio auto u po' jebene sume, ha ja...al' kakvi drug moj, cim za volan sjednu jedan od nasih heroja, auto se upali od prve i vozi k'o da je prije pet minuta iz fabrike izas'o. :lol:

Pa majka mu stara, nije da trazim sad neki hiper-realizam, jer svoju nevjericu dubrodusno suspendujem kad vidim one spore-k'o-puz zombije koje ne bi mogle ni malo dijete stic'...al' de jebemu nek' se scenaristi posvete nekim stvarima malo vise, jer mi ovo sve vise lici na neki crtani film.
Daryl Dixon

#7408 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

light bas epizoda, uspavala me do zadnje scene :roll: :run:
listopad

#7409 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by listopad »

Rockefeller wrote:Hajmo sad da Karl izgine i sezona se može završit'.
Sto ce se mozda i dogoditi, jer se prica da Chandler Riggs namjerava napustiti seriju da bi se posvetio skoli.
sumirprimus

#7410 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:
sumirprimus wrote:bogme i rik i daril ko gostujuce uloge.
po 12 sekundi u tri epizode.
sasa je dobra, bolja od ove megi,naka sva se osusila ko grancica a malo jew i bljednula ko kupus u martu.
sta joj je?
Cuj sta joj je? :-)
Pa jel bila bolesna, uz to je jos i trudna, sta bi ti, da izgleda ko na modnoj pisti :mrgreen:
ma ja sam u ovoj seriji izbijen ko abidin, ne znam vise ni jesam poso il sam doso.
od svega najbolje mi kad prodje u kadru kakav zombi,cisto da se sjetim da se radi o hodajucim mrtvacima...
Tomahawk11
Globalni moderator

#7411 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:
Tomahawk11 wrote:
sumirprimus wrote:bogme i rik i daril ko gostujuce uloge.
po 12 sekundi u tri epizode.
sasa je dobra, bolja od ove megi,naka sva se osusila ko grancica a malo jew i bljednula ko kupus u martu.
sta joj je?
Cuj sta joj je? :-)
Pa jel bila bolesna, uz to je jos i trudna, sta bi ti, da izgleda ko na modnoj pisti :mrgreen:
ma ja sam u ovoj seriji izbijen ko abidin, ne znam vise ni jesam poso il sam doso.
od svega najbolje mi kad prodje u kadru kakav zombi,cisto da se sjetim da se radi o hodajucim mrtvacima...
Zombiji su odavno sporedna radnja u ovoj seriji.
Ono, jasno da se od pocetka potencira da serija nije o zombijima (ne primarno), ali su se svojski potrudili da to i vizuelno docaraju.
Trenutno je faza ''gledam da ubijem vrijeme'', ali je kvalitet tankosava zesca.
Partijaner

#7412 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Partijaner »

Treba izbaciti ovo "Dead" iz naziva serije. :mrgreen:
sumirprimus

#7413 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

kontam ja sta oni potenciraju da odrze seriju desetak sezona.
al majka mu stara, daj malo akcije zombija, malo sire slike, radio amateri iz londona ,sibira...
nukni zombije u kaliforniji.
veliki_ah

#7414 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by veliki_ah »

Tito_i_Partija wrote:
Chmoljo wrote:to da goriva ima mnogo, nije TOLIKO meni čudno, iz razloga što je ogroman obim stradanja, i što je to stradanje bilo vrlo brzo. rijetkost je vidjeti srodnike da su preživjeli. samim tim, ko će trošiti toliko gorivo koje je ostalo u autima, pumpama, cisternama. da ne spominjem da je kretanje svima prilično ograničeno zbog hordi šetača čak i sa vozilima, tako da se gorivo nije puno ni trošilo. pogotovo u početku.
Realno, gorivo nestaje onda kada isporuka prestane. A u slucaju zombie apokalipse, isporuka prestaje tog momenta. Znaci imas samo ono sto je ostalo u rezervoarima i u benzinskim pumpama. A vec u prvoj sezoni vidimo Ricka na praznoj benzinskoj pumpi okruzenim autima. Znaci, dok je on lez'o u bolnici, narod je vec trosio i potrosio gorivo.

Al' i ovo sto Logovan vice ima smisla. Haj' ono na autoputevima moglo je svasta bit', panika, ljudi bjezali iz auta i tako to. Al' na ruralnom putu stoji auto samo...k'o da bi neko stao u po' sume u svijetu punom zombija. :-D Haj dobro i to, mozda nema goriva, mozda se auto pokvarilo, mozda pukla guma, more svasta bit' pa covjek napustio auto u po' jebene sume, ha ja...al' kakvi drug moj, cim za volan sjednu jedan od nasih heroja, auto se upali od prve i vozi k'o da je prije pet minuta iz fabrike izas'o. :lol:

Pa majka mu stara, nije da trazim sad neki hiper-realizam, jer svoju nevjericu dubrodusno suspendujem kad vidim one spore-k'o-puz zombije koje ne bi mogle ni malo dijete stic'...al' de jebemu nek' se scenaristi posvete nekim stvarima malo vise, jer mi ovo sve vise lici na neki crtani film.
Slazem se u potpunosti :wink:

Porediš te stvari sa nasim zivotom i onda skontaš koliko njihove stvari nemaju smisla.. Pomiris se s tim da oko zombija i ne mogu imati puno logike, ipak je to malo nejasno, ali oko ovih drugih zivotnih stvari moras imat.. U ratu sam imao godina kao karl i samo kontam da sam ocu ovoliko pametovao, kako bi me razlijepio jednom vaspitnom.
Kad smo vec kod potrošnje goriva, recimo da je puno toga i ostalo, pa recimo da oni to skupljaju u neke tankove kad mi ne gledamo, opet je logicno da oni i stede to gorivo, pa da se vise koriste bicikla, kojekakvi mopedi, manja auta i sl jer te zalihe ne mogu dugo trajati.. Izgleda da je veca nestašica vode nego goriva.. Čudi me da i saviorsi ne traze da im se u zalihama dostavlja gorivo..
jasko_ba

#7415 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by jasko_ba »

Image
Rockefeller

#7416 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

listopad wrote:
Rockefeller wrote:Hajmo sad da Karl izgine i sezona se može završit'.
Sto ce se mozda i dogoditi, jer se prica da Chandler Riggs namjerava napustiti seriju da bi se posvetio skoli.
Lijepa i radosna vijest.

Je l oni razmisljaju da pobjegnu negdje drugo? Imaju milion opcija ali jok.
kakavdanakneiskustvu

#7417 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Daryl Dixon wrote:light bas epizoda, uspavala me do zadnje scene :roll: :run:

ja sam izgleda zaspo i prije zadnje scene
VenomousV

#7418 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by VenomousV »

Mene uspava i Westworld - al' zato sto sam umorna i lezim :D

Hazbend i ja smo skontali savrsen recept za prezivljavanje Walking dead epizoda, usput tandrkamo po laptopima i telefonima i tek tako bacimo pogled na desavanja u seriji :D
lajkujMe

#7419 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by lajkujMe »

veliki_ah wrote:
Tito_i_Partija wrote:

Slazem se u potpunosti :wink:

Porediš te stvari sa nasim zivotom i onda skontaš koliko njihove stvari nemaju smisla.. Pomiris se s tim da oko zombija i ne mogu imati puno logike, ipak je to malo nejasno, ali oko ovih drugih zivotnih stvari moras imat.. U ratu sam imao godina kao karl i samo kontam da sam ocu ovoliko pametovao, kako bi me razlijepio jednom vaspitnom.
Kad smo vec kod potrošnje goriva, recimo da je puno toga i ostalo, pa recimo da oni to skupljaju u neke tankove kad mi ne gledamo, opet je logicno da oni i stede to gorivo, pa da se vise koriste bicikla, kojekakvi mopedi, manja auta i sl jer te zalihe ne mogu dugo trajati.. Izgleda da je veca nestašica vode nego goriva.. Čudi me da i saviorsi ne traze da im se u zalihama dostavlja gorivo..

A evo vam jedna informacija kad smo vec kod realizma.

Gorivo to jeste benzin a i donekle dizel ima rok trajanja vjerovali ili ne benzin koji je lagerovan na klasican nacin tokom vremena gubi svoj kvalitet to jest kemikalije koje se mjesaju s gorivom tokom vremena mijenjaju svoj sastav ili ispare i gorivo je poslije dvije do tri godine ne koristivo to jest kao da si usuo vodu u rezervoar.

A mislim da je vec proslo dvije godine od apokalipse. Jos malo pa bi po logici nasi heroji trebali imati fijakere ili sopstvenu proizvodnju bio nafte :D
listopad

#7420 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by listopad »

Gdje ste vi nasli traziti logiku...
kakavdanakneiskustvu

#7421 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

VenomousV wrote:Mene uspava i Westworld - al' zato sto sam umorna i lezim :D

Hazbend i ja smo skontali savrsen recept za prezivljavanje Walking dead epizoda, usput tandrkamo po laptopima i telefonima i tek tako bacimo pogled na desavanja u seriji :D

:mrgreen: :thumbup:
dječak sa šibicama

#7422 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Tito_i_Partija wrote:
Carl i Enid usput nadjose i rosule samo da "deca budu deca i zaborave ovaj surovi svet". Koje sranje na kvadrat jbt. :roll: Hej ba, da neko u apokalipticnom svijetu nosa na ledjima dvije pari rosula umjesto stvari koje ce bit' korisne, npr. hrana, voda, oruzje, pa i higijenske potrepstine. :pisnuo: .
I to im savrseno pristaju na noge, oboma :D
dječak sa šibicama

#7423 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

Inace, za zombi apokalipsu, prvo mi bi na pamet palo negdje naci BOV a onda i gorivo, dosta municije i nema zime.

Image

sa ovim mozes u nabavku bilo gdje, bilo kada :D
kakavdanakneiskustvu

#7424 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

dječak sa šibicama wrote:Inace, za zombi apokalipsu, prvo mi bi na pamet palo negdje naci BOV a onda i gorivo, dosta municije i nema zime.

Image

sa ovim mozes u nabavku bilo gdje, bilo kada :D

i pobiti sve zombije svijeta
joske

#7425 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by joske »

ovo je meni najgora sezona do sad nema vise akcije kao prve 3 sezone sve do guvernera :-D a i mali karl je vec dosadan
Post Reply