Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kombinacija ove stvarcice sa rpg7, snajperom i mitraljezom 12.7 mm izbija i pomisao iz glave.
Upoznat sam sa dometom, ima lijepih snimaka uvodjenja demokratije s ovom igrackom. Al na 400 metara predjes sa razmisljanja "mi bi da se kao odcijepimo a oni nam kao nedaju", na "sto mi je ovo trebalo".
Jedno 300-400 komada ovog oruzja bi nam trebalo. Nije to nikakva fantastika za napraviti ili nabaviti. Najbitnija je tu municija. Toga treba vagonima.
Mene je tu strah diverzija. Ona drzava je imala strog sistem zaštite objekata a danas to nema ni 1 posto.
inace na ovoj temi je postavljeno nekoliko snimaka koje prikazuju koliko je mocno to oruzje. to je bilo kad smo prvi put vidjeli ovaj stroj na promocji TRZ za voje atase stranih ambasada u BiH.
Lako oklopno vozilo naoružano 12.7mm mitraljezom i 40mm AGL-om montiranom na DUBS predstavlja smrt za živu silu, slabo oklopljena vozila i fortifikacije u radijusu 700m Idealno za urbano ratovanje, postavljanje kontrolnih punktova i patroliranje.
nepoznati988 wrote:Davno je to bilo. Nadam se da su ga zavrsli do sada. Inace, ocigledno je da su zauzeli stav da vise ne objavljuju nove proizvode namjenske.
Fakat. Jedan poznanik mi reče da je proizvodnja cijevi u Igmanu počela 2017. godine, a još nigdje nije objavljeno zvanično. O barutani, haubici, AGL-u, oklopnjaku u zadnjih godinu dana nismo čuli skoro ni riječi.Ovaj oprez nije bez veze, mozda je bilo i nekih pokusaja sabotaza. Ko zna sta se sve događa u pozadini
nepoznati988 wrote:Davno je to bilo. Nadam se da su ga zavrsli do sada. Inace, ocigledno je da su zauzeli stav da vise ne objavljuju nove proizvode namjenske.
Fakat. Jedan poznanik mi reče da je proizvodnja cijevi u Igmanu počela 2017. godine, a još nigdje nije objavljeno zvanično. O barutani, haubici, AGL-u, oklopnjaku u zadnjih godinu dana nismo čuli skoro ni riječi.Ovaj oprez nije bez veze, mozda je bilo i nekih pokusaja sabotaza. Ko zna sta se sve događa u pozadini
ma ne znam. neprijatelji su duboko infiltrirani u sve organe odlučivanja u fbih i bih tako da je od njih nemoguće bilo šta sakriti. ovo ima efekta samo prema nama, ovdje na forumu da nas drže u neizvjesnosti.
Nuken wrote:Lako oklopno vozilo naoružano 12.7mm mitraljezom i 40mm AGL-om montiranom na DUBS predstavlja smrt za živu silu, slabo oklopljena vozila i fortifikacije u radijusu 700m Idealno za urbano ratovanje, postavljanje kontrolnih punktova i patroliranje.
A ko je ponosni proizvođač ovog "granatobacača" ? Vidim ćirilične oznake na kutijama za municiju - nisu B&H proizvod, a teško mi je povjerovati da je sam "granatobacač" domaći proizvod.
Hrmpallier wrote:A ko je ponosni proizvođač ovog "granatobacača" ? Vidim ćirilične oznake na kutijama za municiju - nisu B&H proizvod, a teško mi je povjerovati da je sam "granatobacač" domaći proizvod.
Americki je a municija u sanducima nije njegova nego Ruska 7.62x39.
Hrmpallier wrote:A ko je ponosni proizvođač ovog "granatobacača" ? Vidim ćirilične oznake na kutijama za municiju - nisu B&H proizvod, a teško mi je povjerovati da je sam "granatobacač" domaći proizvod.
Americki je a municija u sanducima nije njegova nego Ruska 7.62x39.
sanduk na vrhu je vjerovatno od municije 7.62x51 NATO
Sanduci ispod su od municije 7.62 x 54 Legkaja Pulja s Staljnjim serdečnjikom (laki projektil sa čeličnom jezgrom), čelična čaura sa bakarnim premazom (GŽ); godina proizvodnje 1976. 880 komada u sanduku, barut u gornjem sanduku je nešto drukčiji nego u ostalima...
U fazi razvoja trenutno se nalazi i automatski bacač granata 40x53 mm, a to oružje, skupa s jednometnim bacačem kalibra 40x46 mm, čija je tehnologija već osvojena, sigurno će imati svoje kupce na svjetskom tržištu, jer je riječ o vatrenim sistemima koji jedinicama na najnižem taktičkom nivou omogućavaju rješavanje onih vatrenih zadataka koje je ranije morala rješavati artiljerija. Uvođenjem sredstava velike vatrene moći u pješadijska odjeljenja, vodove i čete, ne samo da se skraćuje vrijeme reagovanja na prijetnju, jer nema potrebe da se podrška zahtijeva od druge jedinice, već se i artiljerija rasterećuje od necjelishodnih i nerentabilnih zadataka.