BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
todd_smith

#7401 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by todd_smith »

Ja bih radije na klupi imao Saida kao eto treceg napadaca ili kao opciju u napadu nego ovog danas Ibricica ili kao sto smo do nedavno imali Ermina Zeca, ili evo sad Viscu. I to je sve sto se prica ovdje, niko ne govori da on igra umjesto Misimovica ili Pjanica.
Artest

#7402 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Artest »

oglo wrote:
Artest wrote:
oglo wrote:a gdje je Said pokazao da je igrac poteza,i koje je to on u karijeri odigrao velike utakmice? (ako predjes igraca iz gradine,ili zapresica,jel to igrac poteza i za velike stvari?),njemu je 25 godina?kakve usporedbe s afirmisanim igracima koju su prekucali lige u regiji,ako neko ima njegovu statistiku do sad iz sarajeva i dinama?
Pokazao je protiv Levskog. Reci mi kad je Ibisevic napravio onakav slalom?
ne moze napravit kad taj levski i ekipe ko levski ne mogu dobacit do nivoa takmicenja gdje igraju igraci kao sto je ibisevic,dajte statitiku Husjenovica golovi asistencije i odigrane utakmice
Aha, znaci tehnika nekog igraca zavisi od protivnika? Mozes li mi onda naci neki Ibisevic slalom dok je igrao u Achenu ili Dijonu?

Predpostavljam da i startnost i prijem lopte zavise od protivnika? Igraceva urodjena (ne) explozivnost se razlicto manisfestira, ovisno o snazi protivnika. Zanimljivo.

Da, Said ne moze konkurisat za treceg spica, jer ga jebe strasna konkurencija. (Mahmutovic, Adilovic itd)

Vozi, misko.
cindrlimindrli

#7403 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cindrlimindrli »

Momak je veliki talenat, zna lopte, al' ima jedan problem...100kila. :D
Infaze Studio

#7404 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Infaze Studio »

todd_smith wrote:Ja bih radije na klupi imao Saida kao eto treceg napadaca ili kao opciju u napadu nego ovog danas Ibricica ili kao sto smo do nedavno imali Ermina Zeca, ili evo sad Viscu. I to je sve sto se prica ovdje, niko ne govori da on igra umjesto Misimovica ili Pjanica.
To mu je jedina potencijalna pozicija...Ali nekada nije dovoljna samo "kriza" za 3. napadacem da bi se neko takav pozvao u repku. Ovo nije moj stav, ali tako se kod nas gleda...(vjerovatno ce i Pape tako gledati)
Artest

#7405 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Artest »

oglo wrote:
Artest wrote:
oglo wrote:a gdje je Said pokazao da je igrac poteza,i koje je to on u karijeri odigrao velike utakmice? (ako predjes igraca iz gradine,ili zapresica,jel to igrac poteza i za velike stvari?),njemu je 25 godina?kakve usporedbe s afirmisanim igracima koju su prekucali lige u regiji,ako neko ima njegovu statistiku do sad iz sarajeva i dinama?
Pokazao je protiv Levskog. Reci mi kad je Ibisevic napravio onakav slalom?
ne moze napravit kad taj levski i ekipe ko levski ne mogu dobacit do nivoa takmicenja gdje igraju igraci kao sto je ibisevic,dajte statitiku Husjenovica golovi asistencije i odigrane utakmice,ibricic je skavu drugu utakmicu radio ove slalome dok je igrao ovu livada ligu po HR i u eruologi,dok Saidu treba pola godine prilagodbe za igranja u toj ligi
a igrac poteza koji je napavio jedan do dva poteza u karijeri od 6-7 godina,mashala
Ibricic nikad nije bio explozivan. Igarc poteza mozda. Ali startnost je druga prica.

Frajer vec pravi projekciju Husejnovicevog ucinka za 2013/2014. Sta se tu ima razmisljat, prekrizis ga odmah u aprilu 2013. Mudro. Jebena je konkurencija za treceg spica i minutazu koju dobijas samo u vanrednim situaicijama.
oglo

#7406 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by oglo »

naravno da tehnika,prijem lopte,startonst zavisi od protivnika,nije isto kad te cuva nocni cuvar iz srebrenika i igrac koji ima ambicije da nesto napravi od karijere u evropi,i jel ga to zelis proediti i sa ibisevicem?
a de statistiku njegovu kolko golova, asistencija i odigranih utakmica da vidimo ?

evo pa upredi sa Saidom,;) nije bio eksplozivan i igrac poteza :lol: :lol:
Last edited by oglo on 16/04/2013 17:41, edited 2 times in total.
cindrlimindrli

#7407 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cindrlimindrli »

Said je bolji igrac od Ibisevica za klasu, ovaj drugi je imao vise sportske srece.
luckylaka

#7408 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

Name in native country: Said Husejinović
Date of birth: 13.05.1988
Place of birth: Zvornik
Height: 1,78
Nationality: Bosnia-Herzegovina
Position: Midfield - Attacking Midfield
Foot: both
Market value: 625.000 £
700.000 €
Name in native country: Vedad Ibišević

Date of birth: 06.08.1984
Place of birth: Vlasenica
Height: 1,88
Nationality: Bosnia-Herzegovina
Position: Striker - Centre Forward
Foot: right
Market value: 8.800.000 £
10.000.000 €
:D :-D :-) Stvarno je mala razlika izmedju Vede i Saida nekih desteak miliona eura
Last edited by luckylaka on 16/04/2013 17:40, edited 1 time in total.
Artest

#7409 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Artest »

cindrlimindrli wrote:Momak je veliki talenat, zna lopte, al' ima jedan problem...100kila. :D
Smrso je...Iako bi jos mogao.

Pratit razvoj i u skladu s tim djelovat. Ako se izgubi u Dinamu, naravno da ga niko nece prizivat u rep.
I ako se nastavi ponasat kao krusko.
Infaze Studio

#7410 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Infaze Studio »

cindrlimindrli wrote:Said je bolji igrac od Ibisevica za klasu, ovaj drugi je imao vise sportske srece.
Jes' bolji u onome sto si gore napisao: "igranju lopte". Ali, na zalost, igranje lopte (nepopraceno fizickim i mentalnim predispozicijama) u danasnjem vremenu ne vrijedi puno. Zato je Vedo za klasu bolji od Saida ;-)
cindrlimindrli

#7411 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cindrlimindrli »

luckylaka wrote:Stvarno je mala razlika izmedju Vede i Saida nekih desteak miliona eura
Ti laka si dobar momak, nemoj se ljutiti, al' o fudbalu jednostavno nemas blage veze.
Šibicar

#7412 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Šibicar »

Artest wrote:
cindrlimindrli wrote:Momak je veliki talenat, zna lopte, al' ima jedan problem...100kila. :D

Pratit razvoj i u skladu s tim djelovat. Ako se izgubi u Dinamu, naravno da ga niko nece prizivat u rep.
:lol:

Vjeruj da je to njegov najveći problem,talenat je nesporan,kao što je nesporan i mozak k'o kliker.
Artest

#7413 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Artest »

oglo wrote:naravno da tehnika,prijem lopte,startonst zavisi od protivnika,nije isto kad te cuva nocni cuvar iz srebrenika i igrac koji ima ambicije da nesto napravi od karijere u evropi,i jel ga to zelis proediti i sa ibisevicem?
a de statistiku njegovu kolko golova, asistencija i odigranih utakmica da vidimo ?
Ibisevic je s loptom na 'vi'. On moze samo sanjat da napravi slalom kakav je Husejnovic u stanju napravit. Znaci, protiv cunjeva na treningu, to Ibisevicu nece proci za rukom.

Ili ces me demantovat nekim klipom dok je ovaj igrao u Dijonu i Achenu? Ili makar...s treninga?

Pazi malog, to sto ja pricam o prijemu lopte, startnosti i tehnici, ima veze sa realizacijom, kondicijom...i u konacinici, to nam govori koga ja smatram boljim igracem, onako generalno? :D

'Daj statitisiku golova'. Da neces mozda i vrijednost na transfermarktu? :lol:

Dosta si imao moju paznju. Zahebaji nekog ko je na tvom nivou.
luckylaka

#7414 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

cindrlimindrli wrote:
luckylaka wrote:Stvarno je mala razlika izmedju Vede i Saida nekih desteak miliona eura
Ti laka si dobar momak, nemoj se ljutiti, al' o fudbalu jednostavno nemas blage veze.
Ovo nije pisao,,Lucky,,nego ljudi koji se imalo razumiju u fudbal.Sto mene prozivas :-)
Artest

#7415 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Artest »

Šibicar wrote:
Artest wrote:

:lol:

Vjeruj da je to njegov najveći problem,talenat je nesporan,kao što je nesporan i mozak k'o kliker.
Znam sve. Čvaka u glavu. Ima raznih legendi o njemu...Sjetimo se i njegovog durenja u Ćirinom vaktu.
oglo

#7416 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by oglo »

mozel neko postaviti statistiku Saida,golovi,asistencije,utakmice? hvala
da vidimo kako ta igracka velicina izgleda u brojkama
Last edited by oglo on 16/04/2013 17:54, edited 1 time in total.
cindrlimindrli

#7417 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cindrlimindrli »

luckylaka wrote:Ovo nije pisao,,Lucky,,nego ljudi koji se imalo razumiju u fudbal.Sto mene prozivas
To su bolan igre brojki slova, ja pricam o drugim stvarima. Said ce Vedi sakriti loptu koliko je bolji od njega, sad
druga stvar je kad odrastes gdje te svi guraju ako bar nesta znas, a sasvim je drugo kad odrastes u nekoj
pripizdini gdje je najveci uspjeh u zivotu okrenit janje i razduzit tri bambuce u cugu.
Last edited by cindrlimindrli on 16/04/2013 17:56, edited 2 times in total.
p206

#7418 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by p206 »

Porediti Ibiševića i Husejnovića je grehota. Mentalno i inteligencijom (igračkom i ostalom) Vedad je profesor doktor za Saida.
Kad ti Švabo da otkaz znaj da tu nešto nije uredu. Said je dobar igrač, a mogao bi biti i puno bolji da je bio pametniji.
Još nije kasno, ali imao je priliku za koju bi mnogi "ubili".
Ajatolah_

#7419 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Ajatolah_ »

Ne mogu se porediti igrači na različtim pozicijama, šta vam je? :-) Još ga niste sa Spahom i Begovićem uporedili...
luckylaka

#7420 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

cindrlimindrli wrote:
luckylaka wrote:Ovo nije pisao,,Lucky,,nego ljudi koji se imalo razumiju u fudbal.Sto mene prozivas
To su bolan igre brojki slova, ja pricam o drugim stvarima. Said ce Vedi sakriti loptu toliko je bolji od njega, sad
druga stvar je kad odrastes gdje te svi guraju ako bar nesta znas, a sasvim je drugo kad odrsates u nekoj
pripizdini gdje je najveci uspjeh u zivotu okrenit janje i razduzit tri bambuce u cugu.
To koliko je Said bolji od Vede pise ti na ovoj,,igri brojki i slova,,to koliko je Said bolji od Vede vidi se u dosadasnjoj karijeri obojice i tu se prica zavrsava.Daj boze da Said pocne misliti glavom i pocne igrati fudbal ali ako nije za 25 ...
antifascism

#7421 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

EdoI wrote:Ne mogu se porediti igrači na različtim pozicijama, šta vam je? :-) Još ga niste sa Spahom i Begovićem uporedili...
Pa bolje je imati treceg napadaca nego Avdukica i Fejzica sto jest jest :oops:
Infaze Studio

#7422 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Infaze Studio »

Vedo, iako njegova pozicija i stil igre koji je razvio to ne pokazuju u najsitnijim detaljima, je isto vrlo dobar s loptom.
Pogledati samo prijem lopte i "one-touch" dribling za slobodnjak pored aut-linije i 3-0 protiv Grcke. Fantastican dodir!
oglo

#7423 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by oglo »

vedo za polusezonu dao vise golove nego Said u svojoj karijeri
Artest

#7424 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Artest »

Evo bam jos par šokirajucih tvrdnji:

Said ima bolju tehniku od Marija Mandzukica. Said moze raditi stvari koje Dzeko ne moze.

I sad mu ga to u prevodu znaci 'Artest ga smatra boljim igracem od Dzeke'..... O cemu ovaj baljezga?

Jbg, nisam rasplozen za crtanje.
cindrlimindrli

#7425 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cindrlimindrli »

Evo, meni je Vedo super lik, al' on ovo ne bi mogao ovako ni pored cunjeva.
Post Reply