SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
zonbirile
#7401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
traže se dobrovoljci za eskadrone smrti,po uzoru na j.Ameriku.Lično naoružanje ponjeti sa sobom.
- Corto Maltese
#7402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne vidiš razliku, pa ti je sve ovo zajebancija. Kada uvidiš razliku, onda priča pređe sa teoretskog na praktični nivo. Jer, kad se Benjo Delalić poubijava po čaršiji, on u prosjeku pogodi tri slučajna prolaznika. Nebitno, ne kontaš.Neelix wrote:nije music rekao "da se hoce popucati", nego "kad vec pucaju, da se hoce poubijati". ne vidim razliku za tvoje dijete.
Kako god, kao što neko već napisa, ako je Fikro Musić ovo rekao, a više izvora potvrđuje da jest, ne može ga varikina oprat.
Last edited by Corto Maltese on 17/02/2011 12:46, edited 1 time in total.
- Pasiflora
#7403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Potpis ko kucaPrpa.ba wrote:Zasto da porezni obveznici kriminalcima placaju centre za resocijalizaciju i strucnjake, tj. da trose novac na nekoga ko ga ni po kojem osnovu nije zasluzio? Pametnije bi bilo ulagati u obrazovanje i utrostruciti stipendije i broj stipendija da bi pametna i vrijedna djeca bila materijalno osigurana u svakom smislu, nego da bi propalice i kriminalu skloni neradnici "imali priliku da se vrate u drustvo". Ako bi selekcija pocinjala vec u osnovnoj skoli, mozda bi "mladi lavovi" ranije shvatili da se novac moze zaraditi i kroz stipendiju, a ne reketarenje mladjih i slabijih od sebe. A ako je vec takav kakav je sklon kriminalu a kloni se i skole i sporta, jedan metak kosta cca 10 pf i trajno preodgaja problematicnog pojedinca, dok njegov civilizovani "preodgoj" (uz trajnu mogucnost povratka na staro) kosta hiljade maraka, a drustvo ne dobija nista.PipiDugaDevetka wrote:A zašto ''mlade lavove'' pustiti da budu ubijeni?
Ima stručnjaka koji se razumiju u prevaspitavanje. Zašto njih ne poslušati?
- Comrad
#7404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma ta resocijalizacija je previse skupa i neefikasna. Hebo ti to, ako ces od njih 10 kod jednog uspjeti razbiti te iluzije i natjerati ga da razmislja normalno. Jednostavno u ovoj neimastini, to ne mozemo priustiti.
Ko se ne moze ponasati civilozovano u zatvor i neka truhne. Nemam stvarno trunke sazaljenja prema takvima. Ajd ok maloljetnici i djecurlija ova, ali tokmak od 20 godina ima svoju tikvu kojom moze razmisljati. Znaci to je odluka ili ces posteno raditi ili ici laksim i rizicnijim putem. Pa nek odabere.
Hebote, ja ovamo crncim radim, a tamo neko se uhvati linije manjeg otpora i zaboli ga neka stvar. I onda jos plus, ajd da mu ja dam da se "izlijeci". Neka hvala. Jeftiniji je metak il zatvori govno kad se ne zna ponasat. Ne vidim drugo rjesenje.
Ko se ne moze ponasati civilozovano u zatvor i neka truhne. Nemam stvarno trunke sazaljenja prema takvima. Ajd ok maloljetnici i djecurlija ova, ali tokmak od 20 godina ima svoju tikvu kojom moze razmisljati. Znaci to je odluka ili ces posteno raditi ili ici laksim i rizicnijim putem. Pa nek odabere.
Hebote, ja ovamo crncim radim, a tamo neko se uhvati linije manjeg otpora i zaboli ga neka stvar. I onda jos plus, ajd da mu ja dam da se "izlijeci". Neka hvala. Jeftiniji je metak il zatvori govno kad se ne zna ponasat. Ne vidim drugo rjesenje.
- Cyrax
#7405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nesta tipa Sombra Negra?zonbirile wrote:traže se dobrovoljci za eskadrone smrti,po uzoru na j.Ameriku.Lično naoružanje ponjeti sa sobom.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Šta žene, majke kažu na ovo?Comrad wrote:Ma ta resocijalizacija je previse skupa i neefikasna. Hebo ti to, ako ces od njih 10 kod jednog uspjeti razbiti te iluzije i natjerati ga da razmislja normalno. Jednostavno u ovoj neimastini, to ne mozemo priustiti.
- burek_in_space
#7407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne bi moj mali mrava zgazio.PipiDugaDevetka wrote: Šta žene, majke kažu na ovo?
- headbanger
#7408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
resocijalizacija??? ok ali prvo kastracija pa onda nekoliko godina teskog fizickog rada pa tek onda kod pedagoga psihologa i ostalih logova
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#7409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
headbanger wrote:resocijalizacija??? ok ali prvo kastracija pa onda nekoliko godina teskog fizickog rada pa tek onda kod pedagoga psihologa i ostalih logova
Da vidiš kako bi se onda resocijalizirali...
-
zonbirile
#7410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-----------------Cyrax wrote:Nesta tipa Sombra Negra?zonbirile wrote:traže se dobrovoljci za eskadrone smrti,po uzoru na j.Ameriku.Lično naoružanje ponjeti sa sobom.
najpoželjnija je pumparica.
- Alhemicarkaa
#7411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pitaj prvo Denisovu majku šta kaže (možeš i proguglati, ima njenih par izjava), pa onda pitaj majku ubice i sve će ti se samo kasti.PipiDugaDevetka wrote:Šta žene, majke kažu na ovo?Comrad wrote:Ma ta resocijalizacija je previse skupa i neefikasna. Hebo ti to, ako ces od njih 10 kod jednog uspjeti razbiti te iluzije i natjerati ga da razmislja normalno. Jednostavno u ovoj neimastini, to ne mozemo priustiti.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pero Trto, vidi ti glave:Pera Trta wrote:headbanger wrote:resocijalizacija??? ok ali prvo kastracija pa onda nekoliko godina teskog fizickog rada pa tek onda kod pedagoga psihologa i ostalih logova![]()
Da vidiš kako bi se onda resocijalizirali......ne bi im peda
gog ni treebao.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
A sve sami socijaldemokrata,liberal i ljevicar...mnogo utice ova kolaicija sa SDA i HSP-om ,vidim i osnovni stavovi se mijenjaju.
Ljudska prava ima i taj nesretni pistoljas,koji je zbog ko zna kojeg razloga,krize u drustvu,nestabilnih unutar porodicnih odnosa,manjka mentalnih kapaciteta,odgoja koji je ostao samo na razini porodice ili ulice....finansijske krize ,ocajnog skolstva..ili ko zna cega,nesretnik,uhvatio se pistolja i oponasao junake iz pucackih igrica po ulicama ovoga grada.
Drustvo koje se brutalno,i to i kroz institucije a i kroz hosku podrsku gradjanstva ,odnosi cak i prema prestupnicima,je drustvo koje nije vidjelo ni demokratije ni osnovne ljudskosti niti bilo sta drugo.
Danas ce to biti delikventi,sutra ...mozda romi koji prose,ili gay populacija. Jednom kada se nasilje i otvoreni linc spakiraju kao nesto sto je legitimni odgovor DRZAVE,pa cak i na ovakve delikventske pojedince,vrlo lako prelazi u situaciju kada se slicni zakoni i principi pocnu primjenjivati i prema drugim grupacijama bez obzira koje su one.
Rade sranja po ulici,pucaju,lose je...to niko normalan ne moze osporiti,ali se na to treba odgovoriti zakonski propisanim nacinima. A svoju ,ocitu,nesposobnost drzavni rukovidoci ne mogu,vise,kriti i amnestirati iza slicne price. Nema se para,neka se sami medjusono popucaju
,treba ih ubijati po ulici i slicno.
Sta vam je ba,pa sto onda odgovorni ljudi u institucijama primaju plate i za sta su onda oni odgovorni ako ne mogu rijesiti osnovnu stavku a to je sigurnost svojih gradjana.
Ljudska prava ima i taj nesretni pistoljas,koji je zbog ko zna kojeg razloga,krize u drustvu,nestabilnih unutar porodicnih odnosa,manjka mentalnih kapaciteta,odgoja koji je ostao samo na razini porodice ili ulice....finansijske krize ,ocajnog skolstva..ili ko zna cega,nesretnik,uhvatio se pistolja i oponasao junake iz pucackih igrica po ulicama ovoga grada.
Drustvo koje se brutalno,i to i kroz institucije a i kroz hosku podrsku gradjanstva ,odnosi cak i prema prestupnicima,je drustvo koje nije vidjelo ni demokratije ni osnovne ljudskosti niti bilo sta drugo.
Danas ce to biti delikventi,sutra ...mozda romi koji prose,ili gay populacija. Jednom kada se nasilje i otvoreni linc spakiraju kao nesto sto je legitimni odgovor DRZAVE,pa cak i na ovakve delikventske pojedince,vrlo lako prelazi u situaciju kada se slicni zakoni i principi pocnu primjenjivati i prema drugim grupacijama bez obzira koje su one.
Rade sranja po ulici,pucaju,lose je...to niko normalan ne moze osporiti,ali se na to treba odgovoriti zakonski propisanim nacinima. A svoju ,ocitu,nesposobnost drzavni rukovidoci ne mogu,vise,kriti i amnestirati iza slicne price. Nema se para,neka se sami medjusono popucaju
Sta vam je ba,pa sto onda odgovorni ljudi u institucijama primaju plate i za sta su onda oni odgovorni ako ne mogu rijesiti osnovnu stavku a to je sigurnost svojih gradjana.
Last edited by -LIBERO- on 17/02/2011 14:42, edited 1 time in total.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#7414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pa vidiš da iz iskustva govorimPipiDugaDevetka wrote:Pero Trto, vidi ti glave:Pera Trta wrote:headbanger wrote:resocijalizacija??? ok ali prvo kastracija pa onda nekoliko godina teskog fizickog rada pa tek onda kod pedagoga psihologa i ostalih logova![]()
Da vidiš kako bi se onda resocijalizirali......ne bi im peda
gog ni treebao.
- PipiDugaDevetka
#7415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ovo pričamo još dok su ''mladi lavovi'', znači prije nego li postanu lavovi-ubice, spalioci starih žena, narkomani,...Alhemicarkaa wrote: Pitaj prvo Denisovu majku šta kaže (možeš i proguglati, ima njenih par izjava), pa onda pitaj majku ubice i sve će ti se samo kasti.
- Alhemicarkaa
#7416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
PipiDugaDevetka wrote:Ovo pričamo još dok su ''mladi lavovi'', znači prije nego li postanu lavovi-ubice, spalioci starih žena, narkomani,...Alhemicarkaa wrote: Pitaj prvo Denisovu majku šta kaže (možeš i proguglati, ima njenih par izjava), pa onda pitaj majku ubice i sve će ti se samo kasti.
- burek_in_space
#7417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ja sam konzervativni ljevichar-LIBERO- wrote:A sve sami socijaldemokrata,liberal i ljuvicar...mnogo utice ova kolaicija sa SDA i HSP-om ,vidim i osnovni stavovi se mijenjaaju.
Drustvo koje se brutalno,i to i kroz institucije a i kroz hosku podrsku gradjanstva ,odnosi cak i prema prestupnicima,je drustvo koje nije vidjelo ni demokratije ni osnovne ljudskosti niti bilo sat drugo.
Danas ce to biti delikventi,sutra ...mozda romi koji prose,ili gay populacija. Jednom kada se nasilje i otvoreni linc spakiraju kao nesto sto je legitimni odgovor DRZAVE,pa cak i na ovakve delikventske pojedince,vrlo lako prelazi u situaciju kada se s,licni zakoni i principi pocnu primjenjivati i prema drugim grupacijama bez obzira koje su one.
Rade sranja po ulici,pucaju,lose je...to niko normalan ne moze osporiti,ali se na to treba odgovoriti zakonski propisanim nacinima. A svoju ,ocitu,nesposobnost drzavni rukovidoci ne kogu,vise,kriti i amnestirati iza slicne price. Nema se apra,neka se sami medjusono popucaju,treba ih ubijati po ulici i slicno.
Sta vam je ba,pa sto onda odgovorni ljudi u institucijama primaju palte i za sta su onda oni odgovorni ako ne mogu rijesiti osnovnu stavku a to je sigurnost svojih gradjana.
Ljudska prava?! Ok, i ja sam za njih, ali shta cemo sa nashim ljudskim pravima koja uznemiravaju i ogranichavaju nedojebane pubertetlije, koji umjesto knjige u rukama drzhe glockove, i vade ih iz jakne na svaki pogled upucen prema njima.
Pucaju u noge jedni drugima?!
Da njima neko prosvira dva metka kroz debelo meso samo, bez ikakvih posljedica po zdravlje kasnije, mislish li da bi se hvatali pishtolja kasnije?! Bi, al u qrtzu.
- PipiDugaDevetka
#7418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Oni što su do prije mjesec dana lutali ulicama zbog školskog raspusta i što su u toj dosadi eksperimentisali sa duhanom, alkoholom, bobama kojekakvim...umjesto da su im škole (država) otvorile vrata školskih fiskulturnih sala za bavljenje sportom, disco-partijima i svemu drugom da nauče korisno trošiti slobodno vrijeme.Alhemicarkaa wrote:PipiDugaDevetka wrote:Ovo pričamo još dok su ''mladi lavovi'', znači prije nego li postanu lavovi-ubice, spalioci starih žena, narkomani,...Alhemicarkaa wrote: Pitaj prvo Denisovu majku šta kaže (možeš i proguglati, ima njenih par izjava), pa onda pitaj majku ubice i sve će ti se samo kasti.Koji mladi lavovi, koji pucaju ali JOŠ nisu nikog ubili ili?
Ali, eto nema država para da plati nekog od nastavnika preko ferija da sve drži ''pod kontrolom'', a da za svu djecu bude BESPLATNO.
- Obuca9
#7419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Uhapsiš g,a osudiš na deset godina. U tih deset godina, šest dana sedmično mora provesti bar osam sati radeći društveno korisni rad, kopajući ceste, noseći humanitarnu pomoć na leđima ili bilo koji drugi vid fizičkog rada. Pa ako mu se puca, nek puca do mile volje, ali za svako pucanje haj u zatvor i eto državi besplatnih robova, a ostalim stanovnicima novih cesta 
Kad ga pustiš psolije deset godina, čuvaš ga na oku, za prvi i najmanji prekršaj, hajmo opet nazad, pa ćeš vidjeti hoće li se tek tako upustiti u pravljenje sranja, kad zna da ga čeka crnački rad za koricu hljeba.
Kad ga pustiš psolije deset godina, čuvaš ga na oku, za prvi i najmanji prekršaj, hajmo opet nazad, pa ćeš vidjeti hoće li se tek tako upustiti u pravljenje sranja, kad zna da ga čeka crnački rad za koricu hljeba.
- headbanger
#7420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
negdje sam vec rekao ljudska prava su super stvar i treba ih postovati
ali to nikome ne daje za pravo da ugrozi prava drugog i to ono najosnovnije pravo, pravo na zivot
nije problem postovat ce se ljudska prava, ali cim neko ugrozi tudje pravo njenu bi se odma trebala ukinuti sva ljudska prava i takav postaje vlasnistvo drzave pa neka drzava s njim raspolaze kako hoce
ali to nikome ne daje za pravo da ugrozi prava drugog i to ono najosnovnije pravo, pravo na zivot
nije problem postovat ce se ljudska prava, ali cim neko ugrozi tudje pravo njenu bi se odma trebala ukinuti sva ljudska prava i takav postaje vlasnistvo drzave pa neka drzava s njim raspolaze kako hoce
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#7421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Iliti nacional-socijalista?burek_in_space wrote:Ja sam konzervativni ljevichar![]()
- Alhemicarkaa
#7422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Je li u tvoje vrijeme bio zadužen jedan nastavnik koji je držao vrata fiskulturne sale otvorena?PipiDugaDevetka wrote: Oni što su do prije mjesec dana lutali ulicama zbog školskog raspusta i što su u toj dosadi eksperimentisali sa duhanom, alkoholom, bobama kojekakvim...umjesto da su im škole (država) otvorile vrata školskih fiskulturnih sala za bavljenje sportom, disco-partijima i svemu drugom da nauče korisno trošiti slobodno vrijeme.
Ali, eto nema država para da plati nekog od nastavnika preko ferija da sve drži ''pod kontrolom'', a da za svu djecu bude BESPLATNO.
U moje nije (a to i nije bilo tako davno), lutali smo ulicama, ali nismo eksperimentisali sa bobama, i niko od od moje raje nije postao kriminalac.
Neke stvari se nose iz kuće, i tu nijedan prosvjetni radnik neće pomoći, naročito ako roditelj tog što je "eksperimentisao" dođe i pobroji sve nastavniku što mu je đarnuo u njegovo divno i plemenito dijete (primjera koliko hoćeš, u svakom razredu, svaki razrednik kuburi sa takvim roditeljima).
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#7423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Da im je drzava priustila ono sto ih sljeduje zbog ponasanja,koristenja oruzija i delikvencije....odavno bi ti likovi ,recimo,tucali kamen na buducem autoputu.
Po meni se u ovoj prici od drveta ne vidi suma cijela. Jesu oni delikventi,imaju asocijalno ponasanje,ali toga ima svuda po planeti. Rjesenja su razlicita,od odsjecanja ruku,nogu,ociju,kamenovanja..do dugogodisnjih robija,kucnih pritvora sa onim elektronskim oglasivacima na nozi,pa sve do drustvenih radova koje bi obavljali.
Naravno da su rjesenja razlicita,ali po logici socijalne humanosti jednog drustva,i necemu gdje bi svi zajedno trebali da tezimo,mislim da opcija ubijanja,cekanja da se sami poubijaju i slicnih stvari nije prihvatljivo rjesenje za neko humano uredjenje kojem kao tezimo.
Zatvori,IZGRADITE IH VISE,dignite kredite ako treba..ja sam ZA
Drustveni radovi..radovi na autoputu i slicno..PRIHVATLJIVO.
Pozivanje na linc,cekanje da se poubijaju i to javno se pozivati na takav "plan"
,po meni je samo izbjegavanje rjesavanja osnove problema,i pokusaj amnestiranja odgovornih ljudi u vlasti
Uvjeren sam u to,duboko sam uvjeren,da jedan zatvor kapaciteta od nekih 150-200 zatvorenika,eto nije ni prevelik ,bi rijesio 90% ovih pucanja i slicnih stvari po gradu. Jer ako se statisticki uzme i pogledaju imena izvrsioca ovih vecih prestupa sve su to sami povratnici u delikvenciju.
Po meni se u ovoj prici od drveta ne vidi suma cijela. Jesu oni delikventi,imaju asocijalno ponasanje,ali toga ima svuda po planeti. Rjesenja su razlicita,od odsjecanja ruku,nogu,ociju,kamenovanja..do dugogodisnjih robija,kucnih pritvora sa onim elektronskim oglasivacima na nozi,pa sve do drustvenih radova koje bi obavljali.
Naravno da su rjesenja razlicita,ali po logici socijalne humanosti jednog drustva,i necemu gdje bi svi zajedno trebali da tezimo,mislim da opcija ubijanja,cekanja da se sami poubijaju i slicnih stvari nije prihvatljivo rjesenje za neko humano uredjenje kojem kao tezimo.
Zatvori,IZGRADITE IH VISE,dignite kredite ako treba..ja sam ZA
Drustveni radovi..radovi na autoputu i slicno..PRIHVATLJIVO.
Pozivanje na linc,cekanje da se poubijaju i to javno se pozivati na takav "plan"
Uvjeren sam u to,duboko sam uvjeren,da jedan zatvor kapaciteta od nekih 150-200 zatvorenika,eto nije ni prevelik ,bi rijesio 90% ovih pucanja i slicnih stvari po gradu. Jer ako se statisticki uzme i pogledaju imena izvrsioca ovih vecih prestupa sve su to sami povratnici u delikvenciju.
- burek_in_space
#7424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
SNSD-ovac1946 wrote:Iliti nacional-socijalista?burek_in_space wrote:Ja sam konzervativni ljevichar![]()
- PipiDugaDevetka
#7425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Evo na šta odoše pare, a nemaju para da plate nastavnika tokom ferija koji bi nadgledao besplatne dječije aktivnosti u školskim salama:
http://www.ks.gov.ba/nabavke
Svi zavšili škole, a troše paretine na edukaciona studijska putovanja u Slovačku (Valjda da popiju koju rakijicu sa Lajčakom):
http://www.kcsr.ba/index.php?option=com ... &Itemid=11
http://www.ks.gov.ba/nabavke
Svi zavšili škole, a troše paretine na edukaciona studijska putovanja u Slovačku (Valjda da popiju koju rakijicu sa Lajčakom):
http://www.kcsr.ba/index.php?option=com ... &Itemid=11
Last edited by PipiDugaDevetka on 17/02/2011 14:46, edited 1 time in total.