BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

boshniak

#7401 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by boshniak »

Mtel XY net tarifa ima li trenutno povoljnije od ovoga 4GB 2KM 7 dana
Sanjarko

#7402 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

boshniak wrote:Mtel XY net tarifa ima li trenutno povoljnije od ovoga 4GB 2KM 7 dana
Kako znam, nema. Odkako su uveli 4G, 3G im je slabiji malo. Ne znam sto. A ne znam kakav im je 4G posto mi telefon nepodzava 4G.
sasagrbic

#7403 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by sasagrbic »

Primarno koristim usluge Eroneta. Imam i ostale dvije mreže. Juče sam bio na jednom druženju u kanjonu Vrbasa, tačnije na izlazu iz Tijesnog. Eronet i Mtel su imali svega po jednu crtu 3G mreže i internet je bio neupotrebljiv. BH telekom je imao 3 crte 3G mreže. Mislim da je to ova bazna stanica u Račićima. Svaka im čast. Imati 3 crtice 3G mreže u onakvoj kotlini i rupi, stvarno je za svaku pohvalu. Ne znam hoće li biti još bolje kada se zamijeni i bs u Karanovcu.
thekupus

#7404 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by thekupus »

Kako u Brčko Distriktu nema telekomova 4g mreža? :(

U Stocu radi odlično! Ponekad bolje nego u Sarajevu. Vjerovatno zbog manjeg opterećenja
PRO165

#7405 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by PRO165 »

sasagrbic wrote:Primarno koristim usluge Eroneta. Imam i ostale dvije mreže. Juče sam bio na jednom druženju u kanjonu Vrbasa, tačnije na izlazu iz Tijesnog. Eronet i Mtel su imali svega po jednu crtu 3G mreže i internet je bio neupotrebljiv. BH telekom je imao 3 crte 3G mreže. Mislim da je to ova bazna stanica u Račićima. Svaka im čast. Imati 3 crtice 3G mreže u onakvoj kotlini i rupi, stvarno je za svaku pohvalu. Ne znam hoće li biti još bolje kada se zamijeni i bs u Karanovcu.
Slična priča na Jablaničkom prošli vikend.
BH Telecom 3G gura oko 3.5MB/s
ERONET ima ko fol signal ali ne može učitati postavke aplikacije.
M-TEL nisam mjerio i pošto mi je on na dopuni žao mi bilo dati marku jer je prvo imao samo jednu crtu signala a drugo pisalo je 2G :-)
fusion_ba

#7406 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fusion_ba »

Cesto poslovno putujem pa imam priliku vidjeti signal i zanimljivo da BHT ima odlican 3G sve od Gradiske, preko Banjaluke do Prijedora.
Onda od Prijedora do Sanskog Mosta vec se pocinje gubiti, te se samo prebacuje izmedju 2G i 3G, a sad u posljednje vrijeme cak i 4G uleti na par sekundi, ali sve nekako nestabilno osim 2G u tih 15-20km.
Zatim na putu od Sanskog Mosta prema Bihacu katastrofa po nenaseljenim mjestima, cak i 2G se gubi. Doduse na toj lokaciji i od radio stanica "hvata" samo Radio USK. :lol:
Posmatrac_007

#7407 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Posmatrac_007 »

Pozdrav,
Interesuje me da li postoji neki funkcionalan i bezbjedan servis putem koga je moguće dopuniti elektronski, bankovnom karticom, kredit na mobitelu?
kloniran

#7408 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

sistemx.ba
to ja koristim
crnivrag

#7409 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by crnivrag »

Posmatrac_007 wrote:Pozdrav,
Interesuje me da li postoji neki funkcionalan i bezbjedan servis putem koga je moguće dopuniti elektronski, bankovnom karticom, kredit na mobitelu?
Aplikacija HuHu (ikonica smeđa sova), nudi mogućnost dopune kredita bilo kog operatera (BH Mobile, m:tel, Eronet, Haloo, Go Free, Happy) u odabranom iznosu, na odabrani broj telefona.

Dopuna stiže odmah, čim uneseš podatke sa kartice.
getriba

#7410 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by getriba »

Ako si na eronetu imaš oficijelno na stranici https://www.hteronet.ba/privatni-korisnici/kupi-bon-s18
Obično ima i neki bonus za svaku nadoplatu.
Posmatrac_007

#7411 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Posmatrac_007 »

crnivrag wrote:
Aplikacija HuHu (ikonica smeđa sova), nudi mogućnost dopune kredita bilo kog operatera (BH Mobile, m:tel, Eronet, Haloo, Go Free, Happy) u odabranom iznosu, na odabrani broj telefona.

Dopuna stiže odmah, čim uneseš podatke sa kartice.
Crni znaš li slučajno da li prihvata Visa kartice ili samo Mastercard, pošto mi nakon instalacije na naslovnoj strani stoji da preferira masterkard kartice?
crnivrag

#7412 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by crnivrag »

Posmatrac_007 wrote: Crni znaš li slučajno da li prihvata Visa kartice ili samo Mastercard, pošto mi nakon instalacije na naslovnoj strani stoji da preferira masterkard kartice?
Kaže da je preferirana kartica Mastercard, ali izgleda da prima i Visu bez problema :)

Usput za svakih 1 KM kredita dobijaš 0.10 KM poena, i kad skupiš dovoljno tih poena, možeš sebi besplatno napuniti kredit.

Tako sam ja nekoliko mjeseci punio ukućanima i dostigao 5 KM bonus poena, i neki dan sebi napunim kredit besplatno :D
Posmatrac_007

#7413 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Posmatrac_007 »

Super, evo instalirao pa ću isprobati prvom prilikom :)
Hvala puno svima za pomoć :)
allem_77

#7414 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by allem_77 »

Dopuna XY plan 4GB / 7 dana
4GB interneta
Trajanje plana: 7 dana (obnovljivo)
2,00 KM

https://mtel.ba/oec/xy-net/kupi-interne ... jgQAvD_BwE

Da li je ovo sada stalna ponuda? Ili je u pitanju neka akcija?
thekupus

#7415 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by thekupus »

Joj kako bi telekom ubio da to izjednače, umjesto ovih sadašnjih 1 GB - 7 dana za 3 KM
Posmatrac_007

#7416 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Posmatrac_007 »

crnivrag wrote:
Posmatrac_007 wrote: Crni znaš li slučajno da li prihvata Visa kartice ili samo Mastercard, pošto mi nakon instalacije na naslovnoj strani stoji da preferira masterkard kartice?
Kaže da je preferirana kartica Mastercard, ali izgleda da prima i Visu bez problema :)

Usput za svakih 1 KM kredita dobijaš 0.10 KM poena, i kad skupiš dovoljno tih poena, možeš sebi besplatno napuniti kredit.

Tako sam ja nekoliko mjeseci punio ukućanima i dostigao 5 KM bonus poena, i neki dan sebi napunim kredit besplatno :D
Evo danas sam testirao, prošla je Visa kartica i istog trenutka je stigla dopuna. Razlika je što Visa karticu ne može da zapamti nego se ukucava broj kartice svaki put i što se ne sakupljaju poeni sa Visa karticom.
crnivrag

#7417 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by crnivrag »

Posmatrac_007 wrote: Evo danas sam testirao, prošla je Visa kartica i istog trenutka je stigla dopuna. Razlika je što Visa karticu ne može da zapamti nego se ukucava broj kartice svaki put i što se ne sakupljaju poeni sa Visa karticom.
Znači Mastercard ipak promovišu.

Ja sve plaćao Mastercard karticom, i nisam znao da ne daju bonus lovu ako platiš nekom drugom karticom :-)
Sanjarko

#7418 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Dobar Mtel. Upotrebljiv im je internet prilicno i kad se smanji brzina na 128 kb/s. Cak i ovako kako ja koristim internet preko hotspota sa mobitela.
akcija007

#7419 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by akcija007 »

Bh telecom sam korisnik na staroj pretplati od 17,55 KM. Trebam se prebacoto na 4G. Da li je bolje da ostanem na BH Telecomu i uzmem paket od 10 GB ZA 20 KM . Toliko je i na Eronetu ili da se prebacim na m tel za 17 KM? .
tnt-tunja

#7420 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by tnt-tunja »

Moze li mi neko uporediti dvije tarife?

Jedna je eronetova smart net ili smart 20, razlika je u netu i minutama, sa BHT tarifom EXTRA S na 24mjesseca.

Zanima me samo da li se kod bilo kojeg operatera prenosi ostatak saobraćaja ili minuta u naredni mjesec?
Ili eventualno da li mtel ima alternativu neku sa prenosom neiskorištenih jedinica?
Dzontra_Volta

#7421 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Dzontra_Volta »

Trebao bih uzeti neki prepaid broj da mi služi kao 2. telefon, na koji ću se uglavnom javljati i možda obaviti nekad neki poziv (interneta imam i previše preko "glavnog" telefona). Treba uzeti u obzir da broj ostane aktivan najduže moguće sa najmanjom mogućom uplatom.
Koja mi je najbolja opcija?
fusion_ba

#7422 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fusion_ba »

Dzontra_Volta wrote:Trebao bih uzeti neki prepaid broj da mi služi kao 2. telefon, na koji ću se uglavnom javljati i možda obaviti nekad neki poziv (interneta imam i previše preko "glavnog" telefona). Treba uzeti u obzir da broj ostane aktivan najduže moguće sa najmanjom mogućom uplatom.
Mislim da je trajanje broja kod svih 6 mjeseci nakon isteka. Ali npr mtel ima opciju da za 0,50 KM "kupis" produzenje racuna.
Npr dopunis 2 KM i nakon recimo 5 mjeseci za pola marke produzis 3 dana i trajace ti broj jos 6 mjeseci...
Alkos

#7423 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

Dzontra_Volta wrote:Trebao bih uzeti neki prepaid broj da mi služi kao 2. telefon, na koji ću se uglavnom javljati i možda obaviti nekad neki poziv (interneta imam i previše preko "glavnog" telefona). Treba uzeti u obzir da broj ostane aktivan najduže moguće sa najmanjom mogućom uplatom.
Uzmeš bilo koji broj na dopune, dopuniš ga 10 KM i aktivan si 3 mjeseca. To je za slučaj da želiš da budeš aktivan sve vrijeme, da pored primanja poziva i poruka, i ti možeš obavljati pozive ili slati poruke. To ti je 3,33 KM mjesečno ili ti ga 40 KM godišnje. Jeftinije ne može... :)
kloniran

#7424 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

Sto se tice trajanja dopune ultra ima najduze trajanje za cijenu

20 maraka je 6 mjeseci trajanje dopune

Mozda se nesto i kod konkurencije promjenilo u međuvremenu
_Reds_

#7425 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by _Reds_ »

Imam alarm preko GSM kartice, znaci nabolje mi je da uplati 20 KM i bice aktivna 6 mjeseci, tj. moze me pozivati 6 mjeseci.

Mogu li ovaj kredit kasnije prebaciti nekome ?
Post Reply