BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
boshniak
#7401 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mtel XY net tarifa ima li trenutno povoljnije od ovoga 4GB 2KM 7 dana
- Sanjarko
#7402 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kako znam, nema. Odkako su uveli 4G, 3G im je slabiji malo. Ne znam sto. A ne znam kakav im je 4G posto mi telefon nepodzava 4G.boshniak wrote:Mtel XY net tarifa ima li trenutno povoljnije od ovoga 4GB 2KM 7 dana
-
sasagrbic
#7403 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Primarno koristim usluge Eroneta. Imam i ostale dvije mreže. Juče sam bio na jednom druženju u kanjonu Vrbasa, tačnije na izlazu iz Tijesnog. Eronet i Mtel su imali svega po jednu crtu 3G mreže i internet je bio neupotrebljiv. BH telekom je imao 3 crte 3G mreže. Mislim da je to ova bazna stanica u Račićima. Svaka im čast. Imati 3 crtice 3G mreže u onakvoj kotlini i rupi, stvarno je za svaku pohvalu. Ne znam hoće li biti još bolje kada se zamijeni i bs u Karanovcu.
- thekupus
#7404 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kako u Brčko Distriktu nema telekomova 4g mreža?
U Stocu radi odlično! Ponekad bolje nego u Sarajevu. Vjerovatno zbog manjeg opterećenja
U Stocu radi odlično! Ponekad bolje nego u Sarajevu. Vjerovatno zbog manjeg opterećenja
-
PRO165
#7405 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Slična priča na Jablaničkom prošli vikend.sasagrbic wrote:Primarno koristim usluge Eroneta. Imam i ostale dvije mreže. Juče sam bio na jednom druženju u kanjonu Vrbasa, tačnije na izlazu iz Tijesnog. Eronet i Mtel su imali svega po jednu crtu 3G mreže i internet je bio neupotrebljiv. BH telekom je imao 3 crte 3G mreže. Mislim da je to ova bazna stanica u Račićima. Svaka im čast. Imati 3 crtice 3G mreže u onakvoj kotlini i rupi, stvarno je za svaku pohvalu. Ne znam hoće li biti još bolje kada se zamijeni i bs u Karanovcu.
BH Telecom 3G gura oko 3.5MB/s
ERONET ima ko fol signal ali ne može učitati postavke aplikacije.
M-TEL nisam mjerio i pošto mi je on na dopuni žao mi bilo dati marku jer je prvo imao samo jednu crtu signala a drugo pisalo je 2G
- fusion_ba
#7406 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Cesto poslovno putujem pa imam priliku vidjeti signal i zanimljivo da BHT ima odlican 3G sve od Gradiske, preko Banjaluke do Prijedora.
Onda od Prijedora do Sanskog Mosta vec se pocinje gubiti, te se samo prebacuje izmedju 2G i 3G, a sad u posljednje vrijeme cak i 4G uleti na par sekundi, ali sve nekako nestabilno osim 2G u tih 15-20km.
Zatim na putu od Sanskog Mosta prema Bihacu katastrofa po nenaseljenim mjestima, cak i 2G se gubi. Doduse na toj lokaciji i od radio stanica "hvata" samo Radio USK.
Onda od Prijedora do Sanskog Mosta vec se pocinje gubiti, te se samo prebacuje izmedju 2G i 3G, a sad u posljednje vrijeme cak i 4G uleti na par sekundi, ali sve nekako nestabilno osim 2G u tih 15-20km.
Zatim na putu od Sanskog Mosta prema Bihacu katastrofa po nenaseljenim mjestima, cak i 2G se gubi. Doduse na toj lokaciji i od radio stanica "hvata" samo Radio USK.
-
Posmatrac_007
#7407 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pozdrav,
Interesuje me da li postoji neki funkcionalan i bezbjedan servis putem koga je moguće dopuniti elektronski, bankovnom karticom, kredit na mobitelu?
Interesuje me da li postoji neki funkcionalan i bezbjedan servis putem koga je moguće dopuniti elektronski, bankovnom karticom, kredit na mobitelu?
- kloniran
#7408 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
sistemx.ba
to ja koristim
to ja koristim
- crnivrag
#7409 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Aplikacija HuHu (ikonica smeđa sova), nudi mogućnost dopune kredita bilo kog operatera (BH Mobile, m:tel, Eronet, Haloo, Go Free, Happy) u odabranom iznosu, na odabrani broj telefona.Posmatrac_007 wrote:Pozdrav,
Dopuna stiže odmah, čim uneseš podatke sa kartice.
-
getriba
#7410 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ako si na eronetu imaš oficijelno na stranici https://www.hteronet.ba/privatni-korisnici/kupi-bon-s18Posmatrac_007 wrote:Pozdrav,
Obično ima i neki bonus za svaku nadoplatu.
-
Posmatrac_007
#7411 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Crni znaš li slučajno da li prihvata Visa kartice ili samo Mastercard, pošto mi nakon instalacije na naslovnoj strani stoji da preferira masterkard kartice?crnivrag wrote:Aplikacija HuHu (ikonica smeđa sova), nudi mogućnost dopune kredita bilo kog operatera (BH Mobile, m:tel, Eronet, Haloo, Go Free, Happy) u odabranom iznosu, na odabrani broj telefona.Posmatrac_007 wrote:Pozdrav,
Dopuna stiže odmah, čim uneseš podatke sa kartice.
- crnivrag
#7412 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kaže da je preferirana kartica Mastercard, ali izgleda da prima i Visu bez problemaPosmatrac_007 wrote: Crni znaš li slučajno da li prihvata Visa kartice ili samo Mastercard, pošto mi nakon instalacije na naslovnoj strani stoji da preferira masterkard kartice?
Usput za svakih 1 KM kredita dobijaš 0.10 KM poena, i kad skupiš dovoljno tih poena, možeš sebi besplatno napuniti kredit.
Tako sam ja nekoliko mjeseci punio ukućanima i dostigao 5 KM bonus poena, i neki dan sebi napunim kredit besplatno
-
Posmatrac_007
#7413 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Super, evo instalirao pa ću isprobati prvom prilikom 
Hvala puno svima za pomoć
Hvala puno svima za pomoć
-
allem_77
#7414 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Dopuna XY plan 4GB / 7 dana
4GB interneta
Trajanje plana: 7 dana (obnovljivo)
2,00 KM
https://mtel.ba/oec/xy-net/kupi-interne ... jgQAvD_BwE
Da li je ovo sada stalna ponuda? Ili je u pitanju neka akcija?
4GB interneta
Trajanje plana: 7 dana (obnovljivo)
2,00 KM
https://mtel.ba/oec/xy-net/kupi-interne ... jgQAvD_BwE
Da li je ovo sada stalna ponuda? Ili je u pitanju neka akcija?
- thekupus
#7415 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Joj kako bi telekom ubio da to izjednače, umjesto ovih sadašnjih 1 GB - 7 dana za 3 KM
-
Posmatrac_007
#7416 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Evo danas sam testirao, prošla je Visa kartica i istog trenutka je stigla dopuna. Razlika je što Visa karticu ne može da zapamti nego se ukucava broj kartice svaki put i što se ne sakupljaju poeni sa Visa karticom.crnivrag wrote:Kaže da je preferirana kartica Mastercard, ali izgleda da prima i Visu bez problemaPosmatrac_007 wrote: Crni znaš li slučajno da li prihvata Visa kartice ili samo Mastercard, pošto mi nakon instalacije na naslovnoj strani stoji da preferira masterkard kartice?
Usput za svakih 1 KM kredita dobijaš 0.10 KM poena, i kad skupiš dovoljno tih poena, možeš sebi besplatno napuniti kredit.
Tako sam ja nekoliko mjeseci punio ukućanima i dostigao 5 KM bonus poena, i neki dan sebi napunim kredit besplatno
- crnivrag
#7417 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Znači Mastercard ipak promovišu.Posmatrac_007 wrote: Evo danas sam testirao, prošla je Visa kartica i istog trenutka je stigla dopuna. Razlika je što Visa karticu ne može da zapamti nego se ukucava broj kartice svaki put i što se ne sakupljaju poeni sa Visa karticom.
Ja sve plaćao Mastercard karticom, i nisam znao da ne daju bonus lovu ako platiš nekom drugom karticom
- Sanjarko
#7418 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Dobar Mtel. Upotrebljiv im je internet prilicno i kad se smanji brzina na 128 kb/s. Cak i ovako kako ja koristim internet preko hotspota sa mobitela.
-
akcija007
#7419 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Bh telecom sam korisnik na staroj pretplati od 17,55 KM. Trebam se prebacoto na 4G. Da li je bolje da ostanem na BH Telecomu i uzmem paket od 10 GB ZA 20 KM . Toliko je i na Eronetu ili da se prebacim na m tel za 17 KM? .
-
tnt-tunja
#7420 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Moze li mi neko uporediti dvije tarife?
Jedna je eronetova smart net ili smart 20, razlika je u netu i minutama, sa BHT tarifom EXTRA S na 24mjesseca.
Zanima me samo da li se kod bilo kojeg operatera prenosi ostatak saobraćaja ili minuta u naredni mjesec?
Ili eventualno da li mtel ima alternativu neku sa prenosom neiskorištenih jedinica?
Jedna je eronetova smart net ili smart 20, razlika je u netu i minutama, sa BHT tarifom EXTRA S na 24mjesseca.
Zanima me samo da li se kod bilo kojeg operatera prenosi ostatak saobraćaja ili minuta u naredni mjesec?
Ili eventualno da li mtel ima alternativu neku sa prenosom neiskorištenih jedinica?
-
Dzontra_Volta
#7421 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Trebao bih uzeti neki prepaid broj da mi služi kao 2. telefon, na koji ću se uglavnom javljati i možda obaviti nekad neki poziv (interneta imam i previše preko "glavnog" telefona). Treba uzeti u obzir da broj ostane aktivan najduže moguće sa najmanjom mogućom uplatom.
Koja mi je najbolja opcija?
- fusion_ba
#7422 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mislim da je trajanje broja kod svih 6 mjeseci nakon isteka. Ali npr mtel ima opciju da za 0,50 KM "kupis" produzenje racuna.Dzontra_Volta wrote:Trebao bih uzeti neki prepaid broj da mi služi kao 2. telefon, na koji ću se uglavnom javljati i možda obaviti nekad neki poziv (interneta imam i previše preko "glavnog" telefona). Treba uzeti u obzir da broj ostane aktivan najduže moguće sa najmanjom mogućom uplatom.
Npr dopunis 2 KM i nakon recimo 5 mjeseci za pola marke produzis 3 dana i trajace ti broj jos 6 mjeseci...
-
Alkos
#7423 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Uzmeš bilo koji broj na dopune, dopuniš ga 10 KM i aktivan si 3 mjeseca. To je za slučaj da želiš da budeš aktivan sve vrijeme, da pored primanja poziva i poruka, i ti možeš obavljati pozive ili slati poruke. To ti je 3,33 KM mjesečno ili ti ga 40 KM godišnje. Jeftinije ne može...Dzontra_Volta wrote:Trebao bih uzeti neki prepaid broj da mi služi kao 2. telefon, na koji ću se uglavnom javljati i možda obaviti nekad neki poziv (interneta imam i previše preko "glavnog" telefona). Treba uzeti u obzir da broj ostane aktivan najduže moguće sa najmanjom mogućom uplatom.
- kloniran
#7424 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sto se tice trajanja dopune ultra ima najduze trajanje za cijenuDzontra_Volta wrote:Trebao bih uzeti neki prepaid broj da mi služi kao 2. telefon, na koji ću se uglavnom javljati i možda obaviti nekad neki poziv (interneta imam i previše preko "glavnog" telefona). Treba uzeti u obzir da broj ostane aktivan najduže moguće sa najmanjom mogućom uplatom.
20 maraka je 6 mjeseci trajanje dopune
Mozda se nesto i kod konkurencije promjenilo u međuvremenu
- _Reds_
#7425 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Imam alarm preko GSM kartice, znaci nabolje mi je da uplati 20 KM i bice aktivna 6 mjeseci, tj. moze me pozivati 6 mjeseci.
Mogu li ovaj kredit kasnije prebaciti nekome ?
Mogu li ovaj kredit kasnije prebaciti nekome ?