Smijesan si, ne trpaj mi u usta ono sto nisam rekao, vec uzmi knjigu u ruke pa se onda javi.breuer wrote:Opet ću ti reči da pričaš gluposti, jer ih pričaš
Par velikih djela moderne čovjek upoređuje sa svim prijašnjim ostvarenjimai to je jak argument.
Bjež ba
Irak
-
Captain Ahab
#7401 Re: ISIS zauzeo Mosul
- Fantassin
#7402 Re: ISIS zauzeo Mosul
Moderna umjetnost vrijedna milione 

-
breuer
#7403 Re: ISIS zauzeo Mosul
Dobar je Rothko, on bi se sad najviše ježio sadašnje gluposti oko tolikih cijena slika.
ne znam samo koji bi bio stav ISIS-a povodom njegove umjetnosti, nema figuracije, nema prostakluka, nema idolopoklonstva...
MOŽDA BI GA ONI VOLJELI VIŠE
ne znam samo koji bi bio stav ISIS-a povodom njegove umjetnosti, nema figuracije, nema prostakluka, nema idolopoklonstva...
MOŽDA BI GA ONI VOLJELI VIŠE
-
sarajevoxxxx
#7404 Re: ISIS zauzeo Mosul
Izgleda da je pao stambeni kompleks u El-Bagdadiju.Još je sami taj dio disrikta El-Bagdadi ostao pod vladinom kontrolom, navodno danas su i njega pripadnici iračkih plemena zauzeli.
-
Captain Ahab
#7405 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nego da se osvrnem i na ove ISIS-ovce. Ovo sto rade je sokantno i barbarstvo kakvo je rijetko vidjeno i treba se boriti protiv toga svim silama.
Medjutim, da se ne pravimo slijepi - ISIS-ova ideologija se nije pojavila iz vedra neba. Postoji vec dobro uvrijezena tradicija slicnih tumacenja Islama, od pripadnika Wahabi sekte u S. Arabiji kroz stoljeca (gotovo kompletno kulturno naslijedje je unisteno, da ne pricam o odnosu prema licnim slobodama itd.), pa dalje preko Talibana, do ovih sadasnjih skupina. Taj fundamentalizam je nesto s cim se prije svega islamski svijet treba pozabaviti. A nazalost, cini mi se da taj svijet jos uvijek u velikoj mjeri zmiri pred svojom odgovornoscu i trazi izgovore za ISIS-ove zlocine u zapadu.
P.S. Naravno da su uz ovo gore jednako bitni, ako ne i bitniji, politicki faktori koji su pospjesili nastanak ISIS-a (kolaps diktatura, mijesanje stranih sila, plemenski odnosi itd.). To je posebna prica koju je potrebno rijesiti i tu zapad snosi veliku odgovornost, ali odgovornost za ovaj ideoloski aspekt je prije svega na islamskom svijetu.
Medjutim, da se ne pravimo slijepi - ISIS-ova ideologija se nije pojavila iz vedra neba. Postoji vec dobro uvrijezena tradicija slicnih tumacenja Islama, od pripadnika Wahabi sekte u S. Arabiji kroz stoljeca (gotovo kompletno kulturno naslijedje je unisteno, da ne pricam o odnosu prema licnim slobodama itd.), pa dalje preko Talibana, do ovih sadasnjih skupina. Taj fundamentalizam je nesto s cim se prije svega islamski svijet treba pozabaviti. A nazalost, cini mi se da taj svijet jos uvijek u velikoj mjeri zmiri pred svojom odgovornoscu i trazi izgovore za ISIS-ove zlocine u zapadu.
P.S. Naravno da su uz ovo gore jednako bitni, ako ne i bitniji, politicki faktori koji su pospjesili nastanak ISIS-a (kolaps diktatura, mijesanje stranih sila, plemenski odnosi itd.). To je posebna prica koju je potrebno rijesiti i tu zapad snosi veliku odgovornost, ali odgovornost za ovaj ideoloski aspekt je prije svega na islamskom svijetu.
Last edited by Captain Ahab on 27/02/2015 17:56, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#7406 Re: ISIS zauzeo Mosul
Izgleda da je info tacan....sarajevoxxxx wrote:Izgleda da je pao stambeni kompleks u El-Bagdadiju.Još je sami taj dio disrikta El-Bagdadi ostao pod vladinom kontrolom, navodno danas su i njega pripadnici iračkih plemena zauzeli.
Koji su tuhlibi ovi Iracani, prestrasno.... I kaze, avijacija!? Roka avijacija nemilosrdno, salje dosta vise i dosta boljeg oruzja Bagdadu nego Kurdima, pa se opet muce sa teroristima. Nevjerovatno....
Sjeverna okolina Mosula...... Ovi ISILovci nikako da skontaju da sa autobombama nemaju prolaz
Pesmerga na putu za Kobani

Posiljka iz Njemacke za Pesmerge. Svabe su se najbolje pokazale, daleko najvise pomazu Kurde....
6000 Combat helmets
1500 Binoculars
4000 NBC-masks and filters
30 Mine-probes
30 MILAN-Launchers + 500 rockets
- Zeljoooo
#7407 Re: ISIS zauzeo Mosul
A glupo je sto hvataju ljude koji idu da se pridruze ISIL-u.
To treba skupiti tamo na jedno mjesto i pobiti ili napraviti sabirni centar tipa Guantanamo. Cim se lola vratiodmah na sa granice u sabirni centar bez i nek ceka sudjenje.
To treba skupiti tamo na jedno mjesto i pobiti ili napraviti sabirni centar tipa Guantanamo. Cim se lola vratiodmah na sa granice u sabirni centar bez i nek ceka sudjenje.
- Gojeni H
#7408 Re: ISIS zauzeo Mosul
Slazem se, ali ... ovo ispod sam postavio na drugoj temi. Merdzer ISIS-a i bivsih Sadamovih oficira te logisticko-jatacke mreze je fenomen koji je neko monstruozno-perfektno osmislio.Captain Ahab wrote:Nego da se osvrnem i na ove ISIS-ovce. Ovo sto rade je sokantno i barbarstvo kakvo je rijetko vidjeno i treba se boriti protiv toga svim silama.
Gojeni H wrote:Tekst nije los. Autor se odlucio na razgovor s ljudima koji se tesko mogu nazvati bilo kakvim islamskim autoritetima, da bi se moglo formirati misljenje o "vjerskoj podlozi" ISIS-ove ideologije.
Dobra strana je sto je autor intervjuisao vise osoba koje na razumljiv nacin, ma koliko bio perverzan i sokantan za vjerujem vecinu muslimana, objasnjavaju svoju ideologiju.
Da bi se razumjela pozadina ISIS-ovog uspona, mislim da je adekvatnije baviti se spojem tekfirske ideologije sa baatistickim kadrom i dobro razgranatom logistickom mrezom.
Takodje, autor se prekratko zadrzao na fenomenu zvanom Abu Musab Al Zarqawi.
Zarkawi je prvi obukao taoce u narandzaste kombinezone i prvi prikazao klanje taoca pred kamerama, i tako pripremio secnografiju i kostimografiju svih buducih ISIS-ovih egzekucija.
Dekapitacija Nick Berg-a je bila pocetak upotrebe masovnih/drustvenih medija u svrhu soka i ponizavanja zapadnih talaca.
Da li je Nick Berg bio samo komunikacijski tehnicar ostaje da se vidi.
Ono sto je cinjenica je da je FBI u jednom trenutku ispitivao Berg-a zbog mogucih veza s 20-im teroristom iz grupe 9/11, Zacarias-om Moussaoui-jem:
On May 14, 2004, it was revealed that Nick Berg had been investigated during the U.S. government's investigation of Zacarias Moussaoui. Berg's email address had been used by Moussaoui prior to the September 11, 2001, attacks.
Oficirski baatisticki kadar cini sam vrh vojnog vijeca ISIS-a. Autor se uopste nije osvrnuo na cinjenicu da vecinu vojnih komandanata cine ljudi koji su sluzili socijalistickom sistemu Sadama Huseina.
Haji Bakr, Abu Ahmad al-Alwani, Abu Abdulrahman al-Bilawi, Abu Muslim al-Turkmani i Abu Ali al-Anbari su sve bivsi Sadamovi oficiri.
Ideologije se mijenjaju u skladu sa kompatibilnostima ciljeva.
"Dolazak tobe" na bosanskom jeziku oznacava nesto durgo i ne desava se bas cesto.
-
Captain Ahab
#7409 Re: ISIS zauzeo Mosul
Taj element sto ti spominjes je mozda i kljucan za uspjeh ISIS-a - dakle spoj ISIS-a, baahtista i pojedinih sunitskih plemena. Ali ja mislim da je to prije svega "brak" iz oportunizma, jer su i ovi drugi i treci osjetili da im nema buducnosti u post-sadamovskom Iraku.Gojeni H wrote:Slazem se, ali ... ovo ispod sam postavio na drugoj temi. Merdzer ISIS-a i bivsih Sadamovih oficira te logisticko-jatacke mreze je fenomen koji je neko monstruozno-perfektno osmislio.Captain Ahab wrote:Nego da se osvrnem i na ove ISIS-ovce. Ovo sto rade je sokantno i barbarstvo kakvo je rijetko vidjeno i treba se boriti protiv toga svim silama.
Gojeni H wrote:Tekst nije los. Autor se odlucio na razgovor s ljudima koji se tesko mogu nazvati bilo kakvim islamskim autoritetima, da bi se moglo formirati misljenje o "vjerskoj podlozi" ISIS-ove ideologije.
Dobra strana je sto je autor intervjuisao vise osoba koje na razumljiv nacin, ma koliko bio perverzan i sokantan za vjerujem vecinu muslimana, objasnjavaju svoju ideologiju.
Da bi se razumjela pozadina ISIS-ovog uspona, mislim da je adekvatnije baviti se spojem tekfirske ideologije sa baatistickim kadrom i dobro razgranatom logistickom mrezom.
Takodje, autor se prekratko zadrzao na fenomenu zvanom Abu Musab Al Zarqawi.
Zarkawi je prvi obukao taoce u narandzaste kombinezone i prvi prikazao klanje taoca pred kamerama, i tako pripremio secnografiju i kostimografiju svih buducih ISIS-ovih egzekucija.
Dekapitacija Nick Berg-a je bila pocetak upotrebe masovnih/drustvenih medija u svrhu soka i ponizavanja zapadnih talaca.
Da li je Nick Berg bio samo komunikacijski tehnicar ostaje da se vidi.
Ono sto je cinjenica je da je FBI u jednom trenutku ispitivao Berg-a zbog mogucih veza s 20-im teroristom iz grupe 9/11, Zacarias-om Moussaoui-jem:
On May 14, 2004, it was revealed that Nick Berg had been investigated during the U.S. government's investigation of Zacarias Moussaoui. Berg's email address had been used by Moussaoui prior to the September 11, 2001, attacks.
Oficirski baatisticki kadar cini sam vrh vojnog vijeca ISIS-a. Autor se uopste nije osvrnuo na cinjenicu da vecinu vojnih komandanata cine ljudi koji su sluzili socijalistickom sistemu Sadama Huseina.
Haji Bakr, Abu Ahmad al-Alwani, Abu Abdulrahman al-Bilawi, Abu Muslim al-Turkmani i Abu Ali al-Anbari su sve bivsi Sadamovi oficiri.
Ideologije se mijenjaju u skladu sa kompatibilnostima ciljeva.
"Dolazak tobe" na bosanskom jeziku oznacava nesto durgo i ne desava se bas cesto.
- Sanjarko
- Sanjarko
#7412 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sto Meni Youtube Opcija Neradi.Vizionar 1985 wrote:[youtube]https://www.youtube.com/watch?feature=p ... Gl6SIi56DA[/youtube]
- Sanjarko
#7413 Re: ISIS zauzeo Mosul
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Gl6SIi56DA[/youtube]
Last edited by Sanjarko on 27/02/2015 21:13, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#7414 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ruse Divljaci sve kao da je Idolo Poklonstvo gledati te kipove.Ali Kemal wrote:
-
Rob_Atl
#7415 Re: ISIS zauzeo Mosul
izbrisi S iz to http i bice u dure
- Sanjarko
#7416 Re: ISIS zauzeo Mosul
Hvala RobRob_Atl wrote:izbrisi S iz to http i bice u dure
- Sanjarko
#7417 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ludzaci Sta Drugo Reci.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... xKGHEjl-dE[/youtube]
- Sanjarko
#7418 Re: ISIS zauzeo Mosul
Neradi opet i bez S.Vizionar 1985 wrote:Ludzaci Sta Drugo Reci.
- Grover
#7419 Re: ISIS zauzeo Mosul
CIA više ne zna gde udara..Ali Kemal wrote:
-
celava_dlaka
#7420 Re: ISIS zauzeo Mosul
vjerovatno si na fb il negdje drugo nabasao na link pa ti nece, ne znam ti strucno objasniti al kopiraj ime klipa lupi ga u yt pretragu i onda taj link staviVizionar 1985 wrote:Neradi opet i bez S.Vizionar 1985 wrote:Ludzaci Sta Drugo Reci.
- Kikibombona
#7421 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pesmerge napreduju na Sindzaru, ubijena su dva ISILova lidera. Napredak je ostvaren i u regiji Tel Afara gdje su Pesmerge oslobodile 17 zena koje je ISIL drzao u zatocenistvu. Uskoro bi Sindzar i sira oblast mogla biti potpuno slobodna a Tel Afar okruzen. Raspadaju se...
- dječak sa šibicama
#7422 Re: ISIS zauzeo Mosul
RadiVizionar 1985 wrote:Neradi opet i bez S.Vizionar 1985 wrote:Ludzaci Sta Drugo Reci.
-
2604570
#7423 Re: ISIS zauzeo Mosul
Iracka vojska, oko 24 000 vojnika, pokrenula napad na Tikrit.
- Sanjarko
#7424 Re: ISIS zauzeo Mosul
Malo 24k trebaju sa vise napast satrat sve ove ludzake sto nas sve Muslimane blate pa sve vise ljudi misli da smo mi Muslimani zli losi barbari itd. i da nas treba istrijebiti.Da nam se ne dogodi holokaust kao Jevrejima radi ovih neljudi kako Kuran kaze Oni sto nered na Zemlji siju ovi ludzaci su upravo to siju Nered Vatru Rat na Zemlji Planeti.2604570 wrote:Iracka vojska, oko 24 000 vojnika, pokrenula napad na Tikrit.
-
Juliuscezar
#7425 Re: ISIS zauzeo Mosul
Od svih ovih vojnih formacija u Siriji i Iraku, Iracka vojska mi se cini kao ubjedljivo najnesposobnija.