Ukrajina

Post Reply
Hlapoje

#7401 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

http://danas.net.hr/svijet/kriza-u-ukra ... si-u-pravu

Deo teksta:
Fašisti u vladi

Alexander Rahr, direktor Njemačko-ruskog foruma, smatra da je situacija u Rusiji potpuno podcijenjena. On je za ZDF, drugi program njemačke televizije, govorio o odnosu Zapada prema "Majdanskom pokretu": "Zapad je, vjerujući da se radi o demokratskoj revoluciji, jednostrano stao na stranu oporbe." Ali, ta revolucija je značila i vjetar u leđa nedemokratskim snagama, što se moglo vidjeti po vodećoj ulozi, koju je tijekom prosvjeda imala stranka Svoboda.

Ulazak te stranke u vladu, koja je, među ostalim, u uskom kontaktu s desničarskom Nacionaldemokratskom strankom Njemačke (NPD), Günter Verheugen ocjenjuje kao apsolutno kršenje tabua. Prema njegovom mišljenju, fatalna greška je bila, što su "prvi put u ovom stoljeću u jednu vladu pušteni nacionalistički ideolozi i pravi fašisti". Tu stranku karakterizira mržnja prema židovima, Poljacima, kao i prema Rusima. Verheugen uspoređuje kako je EU uvela sankcije Austriji zbog ulaska desničarsko-populističke Slobodarske stranke Austrije (FPÖ) Jörga Haidera u vladu. "Haiderova Slobodarska stranka Austrije od tada, u usporedbi s ovim što sada imamo u Ukrajini sa Svobodom, djeluje kao dječji rođendan."
Hlapoje

#7402 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

tnnt wrote: 1. nije nikakva pro Ruska stranka bila na vlasti, njima nije bilo u programu da prekinu pridrživanje prema EU
zato i one demonstracije na Majdanu
1. Partija regiona nezvanično jeste proruska stranka. Tačnije, za nju glasaju Rusi i proruski Ukrajinci i ta partija se zalaže za uključenje Ukrajine u integracijske tokove u kojima je Rusija. Politika prema EU kod njih je uslovljena. Nemaju ništa protiv, ali pod odredjenim okolnostima. NATO ne dolazi u obzir.
Dakle, onaj ko u Ukrajini glasa za tu partiju sigurno ne glasa za "EU po svaku cenu" i sigurno ne bi išao ubijati zato što su prekinuti pregovori sa EU.
spreca

#7403 Re: Ukrajina

Post by spreca »

celziifc wrote:
tnnt wrote:
celziifc wrote:covjece to sto si ti zivio u odesi ne znaci da poznajes situaciju u citavoj ukrajini,,jel ti znas kolika je ukrajina..
moze se reci da poznajes veoma dobro situaciju u odesi,
ponavljam covjek stranac koji dodje u banja luku,on ce steci neko svoje misljenje o bosni i hercegovini..
ali to ne znaci da je to misljenje tacno,naprotiv,,
jel ukrajina je kao i bosna nazalost,,podijeljena zemlja,,
kad odes na zapad ukrajine pomislit ces kako ukrajina mrzi rusiju,kad odes na istok ukrajine pomislit ces ,pa ova ukrajina je najveci prijatelj rusije.
glavno da ti bolje poznaješ situaciju od njega a nisi nikad tamo nogom kročio :-)
a sta on kao poznaje situaciju jel je zivio u odesi :-) dal si ti svjestan da je ukrajina ne brojeci rusiju najveca drzava u evopi,ogromna drzava..
jel mozes razumjeti da je ukrajina podijeljena na istok i zapad,,istok ukrajine je uz rusiju zapad je protiv rusije,i ne bitno koje su ljudi nacionalnosti.
i sad smo mi glupi jel,i on nam treba objasnjavati situaciju u ukrajinu jel je zivio u jednom gradu ukrajine.
on moze objasnjavati situciju samo za taj grad,
a sa sve ostalo postoje revalantni podatci kao sto su izbori,,
to je isto kao da trebinjac nama svima objasnjava kako bosanci i hercegovci svih nacija najvise vole srbiju jel on to zna po tome sto svi oko njega vole srbiju,,
Ja sam bar 6 godina zivio tamo(Odessa-Kiev)...imam masu prijatelja sa kojima se cujem stalno......a ti samo nastavi zivjeti u svojim ubjedjenjima .
AleksoMKD

#7404 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Nego jeste li primetili da su Japanci poludeli za Natalijom Poklonskajom, novopostavljenom javnom tuziteljicom Krima?
Image

Internet vrvi od manga stil slicica :lol:
Image

Image
akcid

#7405 Re: Ukrajina

Post by akcid »

AleksoMKD wrote:Nego jeste li primetili da su Japanci poludeli za Natalijom Poklonskajom, novopostavljenom javnom tuziteljicom Krima?

Pedofilija japanska :D
spreca

#7406 Re: Ukrajina

Post by spreca »

celziifc wrote:a imas li prijatelja recimo u donjecku i savestopolju ,znas li kakvo je njihovo razmisljanje,,
covjece niko ne spori da ne postoji dio ukrajine koji ne podnosi ukrajinu to niko ne negira.
ali ti negiras citav istok ukrajine koji voli i podrzava rusiju,
uostalom jel su bili u ukrajini demokratski izbori,,jesu,,jel janukovic dobio vise od 50 posto,,jeste,,jel rusa u ukrajini 17 posto,
izvoli napisati ko su ostali koji su glasali za janukovica.
nemoj da izmisljas......moji prijatelji imaju prijatelje po cijelpj ukraini.....a moji prijatelji su i rusi i ukrainci

Ok ti si u pravu.....nemam za bacanje
AleksoMKD

#7407 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Inace oko ozbiljnih stvari evo one korvete koja je odbila da se preda, Hetman Sahaydachny konstantno u patroli sa Ruskim brodovima u blizini.

Image
Image

Navodno je kapetan korvete odbio predaju recima "Rus se ne predaje" jer je etnicki Rusin ali veran Ukrajini :lol: Ne znam dali je tacno.

No podmornica Zaporozye je presla na Rusku stranu.
Image

Ako sam dobro razumeo, verni Kijevu su osim gorespomenute korvete ostali i jos jedna korveta, jedan minolovac, jedan torpedni/raketni cvamac i jedan brod za istovar trupa.
spreca

#7408 Re: Ukrajina

Post by spreca »

ima i onaj brod sto je nedavno isplovio i sad je usidren u Odessi
AleksoMKD

#7409 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

akcid wrote:
AleksoMKD wrote:Nego jeste li primetili da su Japanci poludeli za Natalijom Poklonskajom, novopostavljenom javnom tuziteljicom Krima?

Pedofilija japanska :D
Dok ne crtaju oktopode dobro je :lol:

http://www.unian.net/politics/899373-te ... atsya.html
Novi ministar odbrane Ukrajine optuzio jedinice na Krimu za slab moral, komandanti na terenu se zale da nisu imali nikakvih kontakta sa Kijevom i da su svakodnevno dolazili Ruski oficiri sa kojima je imao vise kontakta nego sa Kijevom.
Deo vojnika su vec potpisali da prelaze u Rusku armiju.

Cak su i Ukrajinski marinci, koji su najvise bili za Kijev poceli da se raspadaju i cak prelaze na Rusku stranu
AleksoMKD

#7410 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

spreca wrote:ima i onaj brod sto je nedavno isplovio i sad je usidren u Odessi
Da, zaboravio sam. Mislim da je to nekakav komandni brod.
spreca

#7411 Re: Ukrajina

Post by spreca »

Kiev se je ovdje ponasao kao da nije rijec o njihovoj armiji..........u stvari ovo je cista samoselekcija :lol:
Last edited by spreca on 22/03/2014 13:30, edited 1 time in total.
Grean

#7412 Re: Ukrajina

Post by Grean »

Koji god portal ostvoris Srbi su u ekstazi zbog Rusa i budjenja pomajke.

Na Balkanu nista novo, treba biti posten pa reci da svaki od balkanskih naroda ima neku pomajku ili bratsku zemlju koju podrzava bezulovno ma sta god radila. Tako Bosnjaci gledaju na Tursku, Hrvati na Njemacku i sve stavove zasnivamo na osnovu toga kojem taboru pripadamo.

I ja blagonaklono gledam na Cecene, Dagestance, Tatare i sve one muslimanske narode koji su porobljeni od Rusa i prizeljkujem njihovo osamostaljenje, blagonaklono gledam na to sto je Turska zastitila tursku manjinu intervencijom na Kipru, za mene je Kosovo kao dio Srbije bila istorijska greska napravljena 1912 a ispravljena intervencijom Nato-a 87 godina kasnije.

Trebamo prihvatiti da smo kroz istoriju imali razlicite stavove i da cemo ih imati i u buduce.
oitija

#7413 Re: Ukrajina

Post by oitija »

Nebih bas rekao da Nijemci gledaju na Hrvate kao na bratskog naroda. Ovi Njemci protestanti gledaju na Hrvate kao na katolike i, doslovno receno, oni mrze katolike. Oni Nijemci koje gledaju bratski na Hrvate su vecinom i Istocne Njemacke gdje zive katolici.

Bosnjacima nisu Turci samo bratski narod vec cijeli Islamski svijet. Jer kod muslimana je Islam "nad- nacija" dok to kod krscana nije slucaj. Recimo Arapi vise investiraju u BiH nego Turci. Isto tako i daleka Malezija je pokazala interes za investicije kao i indonezija koja je doalzila u energoivest jos prije rata sa pricom o "bratskim muslimanima".
ZV Keli

#7414 Re: Ukrajina

Post by ZV Keli »

Ovo oko Njemaca dijelim misljenje samo zato sto sam uistinu dozivio i vidio kod Svaba nepodnosljivost katolika (naravno kod protestanata, koji su dvije-trecine stanovnistva).

A sto se tice Ukrajine, Rusa je oko 13% po posljednjem popisu, ali isti su kao i Srbi, i da ih je 1% trazili bi nesto sto im ne pripada a to je Krim prije svega, ako cemo gledati vec historijski jedino Tatarima pripada, ali haj ti objasni ruskim fasistima...
Hlapoje

#7415 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

Srbi i Rusi su narod istog slovenskog porekla i iste vere. Mi smo deo iste civilizacije.
Kakva ba Malezija?
agnostic_front

#7416 Re: Ukrajina

Post by agnostic_front »

Valjda su svi narodi istog porekla, srpskog?
Kikibombona

#7417 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

ZV Keli wrote:Ovo oko Njemaca dijelim misljenje samo zato sto sam uistinu dozivio i vidio kod Svaba nepodnosljivost katolika (naravno kod protestanata, koji su dvije-trecine stanovnistva).

A sto se tice Ukrajine, Rusa je oko 13% po posljednjem popisu, ali isti su kao i Srbi, i da ih je 1% trazili bi nesto sto im ne pripada a to je Krim prije svega, ako cemo gledati vec historijski jedino Tatarima pripada, ali haj ti objasni ruskim fasistima...
Kakvo bolan historijsko pripadanje?

Sa historijskim pripadanjima mozemo ici u nedogled, a ja sam uvjeren da tebi neki primjeri ne bi bili dragi.

Ovdje se radi o demonstraciji moci, o partiji saha zapada i Rusije preko ukrajinskih ledja.
Grean

#7418 Re: Ukrajina

Post by Grean »

Nema veze sta Nijemci misle o katolicima, bitno je da je njemacka politika uvijek uz Hrvatsku, od priznanja 92' do guranja u EU 2013.
Creasy

#7419 Re: Ukrajina

Post by Creasy »

Roland_Of_Gilead

#7420 Re: Ukrajina

Post by Roland_Of_Gilead »

Grean wrote:Koji god portal ostvoris Srbi su u ekstazi zbog Rusa i budjenja pomajke.

Na Balkanu nista novo, treba biti posten pa reci da svaki od balkanskih naroda ima neku pomajku ili bratsku zemlju koju podrzava bezulovno ma sta god radila. Tako Bosnjaci gledaju na Tursku, Hrvati na Njemacku i sve stavove zasnivamo na osnovu toga kojem taboru pripadamo.

I ja blagonaklono gledam na Cecene, Dagestance, Tatare i sve one muslimanske narode koji su porobljeni od Rusa i prizeljkujem njihovo osamostaljenje, blagonaklono gledam na to sto je Turska zastitila tursku manjinu intervencijom na Kipru, za mene je Kosovo kao dio Srbije bila istorijska greska napravljena 1912 a ispravljena intervencijom Nato-a 87 godina kasnije.

Trebamo prihvatiti da smo kroz istoriju imali razlicite stavove i da cemo ih imati i u buduce.
Najobičnija laž. Nećeš nigdje vidjeti Hrvate kako nose njemačke zastave niti se igdje u crkvama drže mise za Angelu Merkel, kao što se u BiH klanjalo za Erdogana.
oitija

#7421 Re: Ukrajina

Post by oitija »

Srbi imaju Ruse slazem se. Ali da Hrvati imaju Nijemce... to je vec jako diskutabilno. Reci jednom protestantu Nijemcu da je Hrvatska bratska drzava i velika vjerovatnoca je da ce te pogledati sa u ocima jedan veliki znak ?

Da je Hrvatska nijemcima bratska drzava nebi Franjo Tudjman ovo rekao:
Franjo Tudjman - snimljeni stenogrami iz njegove kancelarije- koristeni u Haagu:

Njemačka je na strani Muslimana. Zašto? Zato da bi preko bosanskih Muslimana pokazala se najvjerniji saveznik Turske republike od prije Prvog svjetskog rata pa nadalje
S druge strane, priključuje se kritikama Hrvatske da smo mi tobože išli na razbijanje Bosne, da bi time dokazali da nemaju ništa zajedničkog s Hrvatskom ukoliko bi to bio nastavak NDH, itd. Među nama rečeno, Nijemci imaju kompleks Trećeg Reicha koji liječe na našem slučaju...(F. Tuđman, 8.3.1993.)
A Turci gledaju na Bosnjake kao na bracu. To zna svako ko je isao u Tursku na godisnji. Recimo izadjete i prosetate bodrumom (koji je najvise anti -Erdogana) i popricate malo sa tim ljudima. Ja sam bio tamo tokom protesta protiv Erdogana. U gradu sam sreo studente koji protestuju protiv Erdogana, mi smo im se pridruzili cisto iz zabave na jedno sat vremena, pricali smo sa tim ljudima.

Kada smo im rekli da smo iz Bosne; ovaj jedan lik nas zagrlio i rekao bukvalno ovako:
"Bosna je nasa druga matica."
Ako tako moze reci neko iz okoline Izmira na protestima protiv Erdogana; kako onda tek misle oni vise nacionalisticki Turci ili Erdoganovi Turci?
Last edited by oitija on 22/03/2014 13:59, edited 2 times in total.
Grean

#7422 Re: Ukrajina

Post by Grean »

Roland_Of_Gilead wrote:
Najobičnija laž. Nećeš nigdje vidjeti Hrvate kako nose njemačke zastave niti se igdje u crkvama drže mise za Angelu Merkel, kao što se u BiH klanjalo za Erdogana.
A "Danke Dojcland" na trgu Bana Jelacica 8-)
Creasy

#7423 Re: Ukrajina

Post by Creasy »

ZV Keli wrote:Ovo oko Njemaca dijelim misljenje samo zato sto sam uistinu dozivio i vidio kod Svaba nepodnosljivost katolika (naravno kod protestanata, koji su dvije-trecine stanovnistva).

95% stanovnika Krima glasalo za pripajanje Rusiji i ti kažeš da im ne pripada... :-)
Roland_Of_Gilead

#7424 Re: Ukrajina

Post by Roland_Of_Gilead »

Grean wrote:
Roland_Of_Gilead wrote:
A "Danke Dojcland" na trgu Bana Jelacica 8-)
A kad je to bilo?
Grean

#7425 Re: Ukrajina

Post by Grean »

Creasy wrote:

95% stanovnika Krima glasalo za pripajanje Rusiji i ti kažeš da im ne pripada... :-)
Probaj organizovati referendum u Ceceniji pa ces vidjeti koliko oni pripadaju Rusiji.
Post Reply