Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ZoomZoomKiwi
#73951 Re: Zeničani
Znači bolje ostavit sve u kurcu nego negdje, bilo gdje, početi uvoditi red.
Samo si mnogo naivan ako misliš da i tamo gdje si gledao kako dižu tu S klasu nije počelo baš ovako preko leđa običnog čovjeka.
Uvijek su se kola slamala na sitnoj buraniji. “Krupne ribe” nazovimo ih tako, ako ikad i dođu na red, dođu na kraju.
Dok svi najebu, sklonit će oni i poneki BMW i Mercedes, ne sikiraj se. Al’ će sigurno do tad najebat obični čovjek milion puta.
E ako te boli ta nepravda, budi siguran da su sva civilizirana društva danas izgrađena baš tako, preko leđa običnog čovjeka.
Samo si mnogo naivan ako misliš da i tamo gdje si gledao kako dižu tu S klasu nije počelo baš ovako preko leđa običnog čovjeka.
Uvijek su se kola slamala na sitnoj buraniji. “Krupne ribe” nazovimo ih tako, ako ikad i dođu na red, dođu na kraju.
Dok svi najebu, sklonit će oni i poneki BMW i Mercedes, ne sikiraj se. Al’ će sigurno do tad najebat obični čovjek milion puta.
E ako te boli ta nepravda, budi siguran da su sva civilizirana društva danas izgrađena baš tako, preko leđa običnog čovjeka.
- skrbavi-admin
#73952 Re: Zeničani
Joj jarane kako si sad zakuco nisi ni svjestan
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#73953 Re: Zeničani
Ima se može se, ne kukam za marku
- skrbavi-admin
#73954 Re: Zeničani
Red se uvodi primjenom zakona a ne naplacivanjem jarane.ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/11/2025 23:10 Znači bolje ostavit sve u kurcu nego negdje, bilo gdje, početi uvoditi red.
- ZoomZoomKiwi
#73955 Re: Zeničani
Kako to mogu po zonama JP Sarajevo parkinzi, JP LPT, Zagrebački holding itd., a ne može zenički JP Parking servis?doff wrote: ↑28/11/2025 23:08Vidim da nisi baš u ovim vodama, ne odlučuje GV o cijenama nego Nadzorni odbor uz saglasnost Gradonačelnika. Pročitaj u Odluci, jasno piše.ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/11/2025 22:20
Kakva kalkulacija druže moj kad nema ulaznih troškova. Nema koncesije niti bilo čega.
Troškovi održavanja svih parkinga su manje više paušalni i ne obračunavaju se po individualnom mjestu.
Također, ono najbitnije, cijena parkinga je određena Odlukom gradskog vijeća, a ne odlukom Uprave Javnog preduzeća koje je zaduženo za upravljanje i održavanje tih parkinga, kao i naplatu.
Da je u pitanju privatna firma koja plaća koncesiju gradu, onda bi svakako koncesija na različitim mjestima različito koštala, i onda bi opet imao različite cijene parkinga.
Smiješno mi je da se o ovom uopće priča, jer zoniranje parkinga nije nešto što smo mi Bosanci izmislili jutros, nego postoji u svijetu od kako postoje auta.
I ono glavno, javno preduzeće ne treba da posluje sa extra zaradom, nego dovoljno da pokrije sve svoje troškove. Za ulaganja i širenje usluga, tu je gradsko vijeće i gradska uprava da obezbjede sredstava. Ovako ih mi finansiramo a oni ubiru pare. Ne znam zašto se Zenica gas na isti ovaj način ne razvija.
Parking servis pruža komunalnu uslugu, htio ti to priznati ili ne, svojim korisnicima kao i svako drugo komunalno preduzeće ali za razliku od drugih JP ne po istim uslovima.
Zamisli da VIK počne koristiti ovu matricu, kako je to nazivaš premijom na lokaciju, gdje bi nam kraj bio.
-
Bobi
- Forum administrator
#73956 Re: Zeničani
Zakon primjenjuje kanton, obrati se centrali SDAskrbavi-admin wrote: ↑28/11/2025 23:11Red se uvodi primjenom zakona a ne naplacivanjem jarane.ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/11/2025 23:10 Znači bolje ostavit sve u kurcu nego negdje, bilo gdje, početi uvoditi red.
- skrbavi-admin
#73957 Re: Zeničani
Ja se kurcim, jer moram prec 40000 kilometara... Zamisli koliki mi je kurac kad sam prinudjen da predjem 40 000. To sto neki glodar ne shvata ironiju salu sarkazam nije moj problem nego shvatačev problem. S'vaćaš?Bobi wrote: ↑28/11/2025 23:11Ima se može se, ne kukam za markui ne kurčim se da predjem 40k godišnje
a da nemam za parking.
- skrbavi-admin
#73958 Re: Zeničani
Civilizacija nije napredovala kopiranjem jarane, nego napredovanjem. Kako god i ma sta god ti mislio....ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/11/2025 23:12
Kako to mogu po zonama JP Sarajevo parkinzi, JP LPT, Zagrebački holding itd., a ne može zenički JP Parking servis?
-
nauticamid
#73959 Re: Zeničani
Joj vidi bobija sto kuha
Hajd nam reci kako tvoje komsije koji nisu dobili parking mjesto, sta oni misle o tome i kako gledaju na vas burzuje, vas koji ste imali tu privilegiju da dobijete to mjesto
Jer, mejdandzik 3, 5, 7, pa i 9, 11, 13 i 15 imaju brat bratu 600+ stanova, a koliko ima parking mjesta od pijace do Manojlo Popic skole? Ima li ih barem 100
Gdje je onaj sto spominje 3 umjesto 4 solitera na odmutu
I kazu treba sve ocrtati
Sto ih vise oznacavaju, to prave veci problem svima.
-
Bobi
- Forum administrator
#73960 Re: Zeničani
Ko to kaze da moras preci 40k godisnje, jel ti posao, jel sluzbeni automobil, ima tu dosta nepoznanica. Cijela ti priča onako labava.Jok gradska vlast kriva što nemaš besplatan parking
.
- skrbavi-admin
#73961 Re: Zeničani
Tako je meni komsija poceo pricu da treba kolicat parkirna mjesta, poslo sam ga u 3 picke materne sa tim idejama. Kad ti jarane budes pravio drzavu na Mostrama, Maglaju, Vozuci onda kolicaj ono sto si oslobodio, a ne sto ti je babo sredio.
- skrbavi-admin
#73962 Re: Zeničani
Ja kazem i štaš ti tu sad, ništa. Mozes svirat....
Last edited by skrbavi-admin on 28/11/2025 23:19, edited 1 time in total.
-
Bobi
- Forum administrator
#73963 Re: Zeničani
Kad je krenulo to sa parkingom bilo 20 % praznmo, skupo narodu bilo, zavlacili se po ulicama. sad odjednom standard porastao cijena ista unazad 20 godina, hoce i oni parking,nemaaaanauticamid wrote: ↑28/11/2025 23:14Joj vidi bobija sto kuha![]()
Hajd nam reci kako tvoje komsije koji nisu dobili parking mjesto, sta oni misle o tome i kako gledaju na vas burzuje, vas koji ste imali tu privilegiju da dobijete to mjesto?
Jer, mejdandzik 3, 5, 7, pa i 9, 11, 13 i 15 imaju brat bratu 600+ stanova, a koliko ima parking mjesta od pijace do Manojlo Popic skole? Ima li ih barem 100?
Gdje je onaj sto spominje 3 umjesto 4 solitera na odmutu. U 4 solitera ima oko 480-500 stanova, a koliko prostora ima oko njih
Mogu li ocrtati makar 150 parking mjesta? Mogu al u qrcu. Ali hajde i da ocrtaju, gdje ce ostali parkirati?
I kazu treba sve ocrtati![]()
![]()
Sto ih vise oznacavaju, to prave veci problem svima.
- ZoomZoomKiwi
#73964 Re: Zeničani
Haha e sad je dokaz da si SDA trolčina.skrbavi-admin wrote: ↑28/11/2025 23:14Civilizacija nije napredovala kopiranjem jarane, nego napredovanjem. Kako god i ma sta god ti mislio....ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/11/2025 23:12
Kako to mogu po zonama JP Sarajevo parkinzi, JP LPT, Zagrebački holding itd., a ne može zenički JP Parking servis?
Nemojmo prepisivati postojeća rješenja koja funkcionišu već stoljeće u cijelom naprednom svijetu nego ajmo mi izmislit nešto svoje.
Klasična SDA bošnjačka spika.
Ee bokte oni bi da ukidaju parkirne zone. Bogtenejebo samo još na Mjesecu nema parking zona, ono bi izmišljalo nešto novo.
Nego daj ti nama svima džabe da parkiramo gdje god hoćemo jerbo ih ima par koji ne jebu živu silu pa što i mi da išta poštujemo. To je pravi napredak. Besplatan parking gdje god i kad god, to je vrhunac civilizacije.
Minderaši jest vam velika marka to je čudo jedno
-
doff
#73965 Re: Zeničani
Za ove van BiH ne znam a i ne zanima me, a sarajevski parkinzi "mogu" isto kao i naši. Da parkingom upravlja privatno preduzeće, onda bi bilo sve čisto, jer bi taj privatnik mora plaćati komunalnu naknadu ovisno o zoni u kojoj se nalazi.ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/11/2025 23:12
Poentu sam rekao i ne mislim se više ponavljati, a smatram da bi svi koji imaju ugovor sa parkingom trebali plaćati isti cijenu, da li je to 10KM, 20KM, 50KM...o tome ne govorim.
- skrbavi-admin
#73966 Re: Zeničani
Auuuuu kakav fejl jarane..... kakav fejl.... promasio si bazen... Al ajd
Last edited by skrbavi-admin on 28/11/2025 23:24, edited 1 time in total.
- ZoomZoomKiwi
#73967 Re: Zeničani
Znači nisi mrdnuo van BiH pa i ne znaš.doff wrote: ↑28/11/2025 23:21Za ove van BiH ne znam a i ne zanima me, a sarajevski parkinzi "mogu" isto kao i naši. Da parkingom upravlja privatno preduzeće, onda bi bilo sve čisto, jer bi taj privatnik mora plaćati komunalnu naknadu ovisno o zoni u kojoj se nalazi.ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/11/2025 23:12
Poentu sam rekao i ne mislim se više ponavljati, a smatram da bi svi koji imaju ugovor sa parkingom trebali plaćati isti cijenu, da li je to 10KM, 20KM, 50KM...o tome ne govorim.
Evo da ti kažem, u komplet civiliziranom svijetu postoje zone za parkinge kao i za javni prevoz. I nigdje u civiliziranom dijelu svijeta nije ista cijena parkinga u centru, mimo centra i na periferiji. Najčešće i imaju tri zone, negdje samo dvije, rijetko više od tri.
E jedino da se ugledamo na neku od srednjeafričkih zemalja, al’ onda bi trebali vratiti zemljane puteve, ukinuti asfalt.
- ZoomZoomKiwi
#73968 Re: Zeničani
Pa ne mogu te nikako skontat.skrbavi-admin wrote: ↑28/11/2025 23:22Auuuuu kakav fejl jarane..... kakav fejl.... promasio si bazen... Al ajdsvaka cast prstom si pogodio halu
Sve znas sve si pogodio hahahahahaha
![]()
![]()
![]()
![]()
Šta hoćeš ti zapravo?
Bezakonje? Komunizam? Feudalstvo? Ne razumijem te.
-
Bobi
- Forum administrator
#73969 Re: Zeničani
ja samo znam da je gradska vlast stavila novi asfalt lijepi u KZ i nakon toga kako sam gledao po ovim glasačkim mjestima FuaD DOBIO manje glasova u KZ nego prosli put
. Eto toliko o asfaltiranju.
- skrbavi-admin
#73970 Re: Zeničani
Nigdje "u civiliziranom svijetu" na koji se ti pozivas ( a na koji se i ja pozivam) nema zakona implementiranog na nacin na koji se implementira "u nas" .ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/11/2025 23:24Znači nisi mrdnuo van BiH pa i ne znaš.doff wrote: ↑28/11/2025 23:21Za ove van BiH ne znam a i ne zanima me, a sarajevski parkinzi "mogu" isto kao i naši. Da parkingom upravlja privatno preduzeće, onda bi bilo sve čisto, jer bi taj privatnik mora plaćati komunalnu naknadu ovisno o zoni u kojoj se nalazi.ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/11/2025 23:12
Evo da ti kažem, u komplet civiliziranom svijetu postoje zone za parkinge kao i za javni prevoz. I nigdje u civiliziranom dijelu svijeta nije ista cijena parkinga u centru, mimo centra i na periferiji. Najčešće i imaju tri zone, negdje samo dvije, rijetko više od tri.
E jedino da se ugledamo na neku od srednjeafričkih zemalja, al’ onda bi trebali vratiti zemljane puteve, ukinuti asfalt.
Tako da ne prdiš bezveze,
- navedeni
- ZoomZoomKiwi
-
nauticamid
#73973 Re: Zeničani
Sta vam je KZ?
Edit: kineski, skontao
Edit: kineski, skontao
Last edited by nauticamid on 28/11/2025 23:30, edited 1 time in total.
- skrbavi-admin
#73974 Re: Zeničani
A ne kontas.ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/11/2025 23:26Pa ne mogu te nikako skontat.skrbavi-admin wrote: ↑28/11/2025 23:22Auuuuu kakav fejl jarane..... kakav fejl.... promasio si bazen... Al ajdsvaka cast prstom si pogodio halu
![]()
![]()
![]()
![]()
Šta hoćeš ti zapravo?
PA eto ja bih prvo da se postuje zakon, da je isti za sve ,pa da se onda bubnu cijene parkinga kojem sef nece biti po babinoj liniji Armin Kurtagic jer je plave krvi sin Jasmina Kurtagica propalog ZGPa direktor. Mozda je decko sposoban, sta ja znam, ali je indikativno kako su ti babini sinovi talenti i predodredjeni za sve zivo i nezivo, pogotovo za uhljebske lezihljebedatejedem funkcije.
- ZoomZoomKiwi
#73975 Re: Zeničani
Haaha pa ti isto k’o da si jučer rođen.skrbavi-admin wrote: ↑28/11/2025 23:30A ne kontas.ZoomZoomKiwi wrote: ↑28/11/2025 23:26Pa ne mogu te nikako skontat.skrbavi-admin wrote: ↑28/11/2025 23:22
Auuuuu kakav fejl jarane..... kakav fejl.... promasio si bazen... Al ajdsvaka cast prstom si pogodio halu
![]()
![]()
![]()
![]()
Šta hoćeš ti zapravo?
PA eto ja bih prvo da se postuje zakon, da je isti za sve ,pa da se onda bubnu cijene parkinga kojem sef nece biti po babinoj liniji Armin Kurtagic jer je plave krvi sin Jasmina Kurtagica propalog ZGPa direktor. Mozda je decko sposoban, sta ja znam, ali je indikativno kako su ti babini sinovi talenti i predodredjeni za sve zivo i nezivo, pogotovo za uhljebske lezihljebedatejedem funkcije.