FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#73951 Re: FK Željezničar
Ja jedno mogu reci. Misljenja sam da ni Amar ni Senad ne vole Zelju koliko ga ja volim, koliko ga mi navijači volimo. Ja bi pakt sa djavolom potpisao zbog Zelje, a ne sa Amarom sa jedne ili Senadom sa druge strane. 
- ultima_palabra
#73952 Re: FK Željezničar
Raslo, živjelo i disalo je puno više od ovih 1500 kolika je sad posjeta. Samo se ljudima više ogadio cirkus koji im stalno priređuju ovi na terenu i njihovi nadređeni u loži. Jeste bilo daleko gorih trenutaka, ali se tad barem znalo da nema para i da je to neki limit koji trenutno imamo kao klub. Kad neko umisli da može igrati Football Manager u stvarnom svijetu i srozavati ugled kluba iz godine u godinu je nešto drugo.itekako wrote:ultima_palabra wrote:Amar jeste bio diktator. Samo što je Amar imao rezultate, trofeje, znanje i autoritet.
Ovaj nema ništa od toga, što se tiče fudbala. A nema ni oko sebe ljude koji znaju, jer ne može priznati da neko zna više od njega. Zajebana dijagnoza.
Da ima rezultate ne bi mu trebale internet brigade poltrončića i pušikuraca da to objašnjavaju raji. Bilo bi vidljivo golim okom.
A što se tiče pipe, uskoro će na utakmicama ostati samo oni koji su na njoj.
Amar je imao sve ono sto Senad nema, a Senad ima sve ono sto Amar nije imao. dva ego manijaka, dva vrhunsnka strucnjaka na svojim poljima djelovanja. spustati jednog a dizati drugog moze samo pusikurac i poltron sa interesom koji se ne poklapa sa Zeljim interesima.
sto se tice posjete, uskoro cemo tacno znati koliko ljudi zaista voli Zelju radi Zelje, odnosno, koliko ih je RASLO, ZIVJELO i DISALO uz Zelju. takvu vezu ne moze raskinuti ni Amar, ni Senad ni peti deseti a jos manje neki hadalj pod ugovorom na godinu dana. bilo je daleko daleko daleko gorih trenutaka i tezih vremena, pa nas je bilo.
sto se mene tice, mozemo igrati kantonalnu, ja cu uvijek biti na svom mjestu za razliku od bivsih predsjednika, kojekakvih mahalskih legendi, bivsih radnika i igraca, prijatelja kluba koji dolaske biraju na osnovu nekih drugih parametara. interesnih, naravno.
Osim ulaganja u stadion, mandat Senada Misimovića je sveopšta kataklizma za FK Željezničar. Toliko šamara i poniženja za kratko vrijeme navijač Želje nikad nije primio.
-
FreakyStyley
#73953 Re: FK Željezničar
Pogleda li ko od vas pres? Ima na zvanicnoj na FB. Na kraju kolegu Hadzica malo prenijelo, poceo da se kurci, hoce da se bije, sta li. Da li da se smijem ili da placem?
- Radio Sarajevo
#73954 Re: FK Željezničar
Gledao sam presicu, ali ne vidjeh nikakvo kurčenje, samo loš humor.FreakyStyley wrote:Pogleda li ko od vas pres? Ima na zvanicnoj na FB. Na kraju kolegu Hadzica malo prenijelo, poceo da se kurci, hoce da se bije, sta li. Da li da se smijem ili da placem?
Zna li se na kraju šta to radi FIlip Arežina pa je tako nenormalan? I zašto smo ga onda doveli koji kurac?
-
FreakyStyley
#73955 Re: FK Željezničar
Ma nije nikakav humor. Imas sad citav video. Premotaj na 22 minutu. Kakav debil. 
- BlueBlood
#73956 Re: FK Željezničar
mali_milojica wrote:Ja jedno mogu reci. Misljenja sam da ni Amar ni Senad ne vole Zelju koliko ga ja volim, koliko ga mi navijači volimo. Ja bi pakt sa djavolom potpisao zbog Zelje, a ne sa Amarom sa jedne ili Senadom sa druge strane.
-
itekako
#73957 Re: FK Željezničar
mozda ovim mladjim mozes tako vazati pa da ti popuse tu pricu. ja sam ipak malo stariji. a ponesto i znam.ultima_palabra wrote:Raslo, živjelo i disalo je puno više od ovih 1500 kolika je sad posjeta. Samo se ljudima više ogadio cirkus koji im stalno priređuju ovi na terenu i njihovi nadređeni u loži. Jeste bilo daleko gorih trenutaka, ali se tad barem znalo da nema para i da je to neki limit koji trenutno imamo kao klub. Kad neko umisli da može igrati Football Manager u stvarnom svijetu i srozavati ugled kluba iz godine u godinu je nešto drugo.itekako wrote:ultima_palabra wrote:Amar jeste bio diktator. Samo što je Amar imao rezultate, trofeje, znanje i autoritet.
Ovaj nema ništa od toga, što se tiče fudbala. A nema ni oko sebe ljude koji znaju, jer ne može priznati da neko zna više od njega. Zajebana dijagnoza.
Da ima rezultate ne bi mu trebale internet brigade poltrončića i pušikuraca da to objašnjavaju raji. Bilo bi vidljivo golim okom.
A što se tiče pipe, uskoro će na utakmicama ostati samo oni koji su na njoj.
Amar je imao sve ono sto Senad nema, a Senad ima sve ono sto Amar nije imao. dva ego manijaka, dva vrhunsnka strucnjaka na svojim poljima djelovanja. spustati jednog a dizati drugog moze samo pusikurac i poltron sa interesom koji se ne poklapa sa Zeljim interesima.
sto se tice posjete, uskoro cemo tacno znati koliko ljudi zaista voli Zelju radi Zelje, odnosno, koliko ih je RASLO, ZIVJELO i DISALO uz Zelju. takvu vezu ne moze raskinuti ni Amar, ni Senad ni peti deseti a jos manje neki hadalj pod ugovorom na godinu dana. bilo je daleko daleko daleko gorih trenutaka i tezih vremena, pa nas je bilo.
sto se mene tice, mozemo igrati kantonalnu, ja cu uvijek biti na svom mjestu za razliku od bivsih predsjednika, kojekakvih mahalskih legendi, bivsih radnika i igraca, prijatelja kluba koji dolaske biraju na osnovu nekih drugih parametara. interesnih, naravno.
Osim ulaganja u stadion, mandat Senada Misimovića je sveopšta kataklizma za FK Željezničar. Toliko šamara i poniženja za kratko vrijeme navijač Želje nikad nije primio.
seljacki i bezobrazno je misliti da je razlog slabe posjete Senad. HD kanali, njih 12 ili vise dostupnih na TVu, stotine vrhunskih utakmica sedmicno u udobnosti doma, besparica, ljenost, inertnost... to su razlozi lose posjete, pored cinjenice, da medju "navijacima" ima vise furaca nego istinskih zaljubljenika i da ih je uvijek bilo vise. pogledaj posjete u okruzenju pa ih uporedi sa nasom za koju kazes da je losa. jel svi ti klubovi imaju svog Senada pa nemaju publike!?!?
propadaju nam kina, muzeji, kosarkaski i rukometni savezi, sale za koncerte, opere, bolnice, firme..... cijelo drustvo nam propada ali i pored toga mi se kao Klub jos uvijek nekako drzimo na povrsini. to je fakt a ne to sto ti pricas.
mandat Senada Misomovica nije i nece biti zapamceno kao vrijeme sveopste kataklizme, nego naprotiv, bice upamceno kao vrijeme dobre organizacije, velikog infrastrukturnog napretka. ostat ce upamceno kao vrijeme bolne tranzicije, sa puno rezova i teskih odluka.
izuzemo li forumska pisanja par desetina pusikuraca, i one pitarcine sa ss.ba, te kurcevu i potplacenu novinarku FTVa i emisiju Mreza, niko ne samara Zelju. naprotiv. regoinalni i svjetski mediji su pisali o sjajnim navijacima, agilnoj upravi, velikom poslu u teskim vremenima...UEFA nas je hvalila, organi Saveza su nas hvalili, vlast je dala ruku podrske.... to nije vrijeme kataklizme ma koliko se trudio iz meni nepoznatih razloga tako ih prikazati.
edit:
kazes tad se znalo da nema para!? a sad kao pare rastu na granama vocnjaka na Grbavici pa je Senadov posao samo da nabere koliko treba, jel ti to prica!?
-
FreakyStyley
#73958 Re: FK Željezničar
Oda novi kurban. Kao da covjek poziva da mu se pomogne sa ovim komentarom da mu se sugerise sastav (Vranjes) i ko da igra. Ali ukrade Adis show, glavonja retardirani. Zao mi je Ode, opet ce biti naguzen. E jebo nas, eto. 
Hvala vam sto se osjecam ponizeno.
- ultima_palabra
#73959 Re: FK Željezničar
Boli me kurac ba za regionalne i svjetske medije, a tek za savez i organe vlasti... hoću da vidim fudbal na terenu, duple pasove, kretanje bez lopte, timski duh, pobjednički mentalitet, da nekoga izdominiramo od prve do zadnje minute... kad bude tako, onda nije problem ni što smo drugi ili treći na tabeli.
Kurčeva igra je konstanta u zadnje tri godine, kao i luzerski mentalitet kad se odlučuje sezona. Para ima sasvim dovoljno, ali kad ih trošiš na Vranješe, Arežine i Mehremiće onda je isto kao i da ih nema.
Kurčeva igra je konstanta u zadnje tri godine, kao i luzerski mentalitet kad se odlučuje sezona. Para ima sasvim dovoljno, ali kad ih trošiš na Vranješe, Arežine i Mehremiće onda je isto kao i da ih nema.
- avetinja
#73960 Re: FK Željezničar
Ne kontam zašto svi žalite Odovića, kao da on nema svoju glavu da njome misli. Sam je prihvatio poziciju i sam će snositi posljedice. Ne vjerujem da nije znao gdje dolazi.FreakyStyley wrote:Oda novi kurban. Kao da covjek poziva da mu se pomogne sa ovim komentarom da mu se sugerise sastav (Vranjes) i ko da igra. Ali ukrade Adis show, glavonja retardirani. Zao mi je Ode, opet ce biti naguzen. E jebo nas, eto.
-
FreakyStyley
#73961 Re: FK Željezničar
Ma Oda nam je najmanji problem. On je Zeljovac, poziv ne bi odbio kad bi radio za kafu i cigare. Vidis da pokusava nesto da napravi, vidis da na presovima otvoreno izlazi s informacijama kao da trazi da se nesto uradi.
Oda je nas. Nije Krcmarevic da se pokupi jer vidi da smo u kurcu.
Oda je nas. Nije Krcmarevic da se pokupi jer vidi da smo u kurcu.
- avetinja
#73962 Re: FK Željezničar
Ko mu je kriv što je pristao da radi? Ne mogu više da slušam tu famoznu priču o ljubavi dok nazadujemo iz godine u godinu.
Na stranu ljubav prema klubu, ali nećeš valjda ulaziti u nešto gdje se ne cijeni tvoj rad, gdje ti ne odlučuješ sa kim ćeš raditi, nemaš odriješene ruke. U takvom kolektivu možeš samo izgubiti ugled. Već se Odoviću počelo psovati. Opet kažem, imao Odović grešaka, ali ne treba glavnog krivca tražiti u njemu. Dok je Misimović tu mi nećemo ništa osvojiti. Živi bili, pa vidjeli.
Na stranu ljubav prema klubu, ali nećeš valjda ulaziti u nešto gdje se ne cijeni tvoj rad, gdje ti ne odlučuješ sa kim ćeš raditi, nemaš odriješene ruke. U takvom kolektivu možeš samo izgubiti ugled. Već se Odoviću počelo psovati. Opet kažem, imao Odović grešaka, ali ne treba glavnog krivca tražiti u njemu. Dok je Misimović tu mi nećemo ništa osvojiti. Živi bili, pa vidjeli.
- Radio Sarajevo
#73963 Re: FK Željezničar
Pa to što ti želiš imaš u kantonalnim ligama. Tamo se igra za dušu, a pregršt utakmica svakog vikenda.ultima_palabra wrote:Boli me kurac ba za regionalne i svjetske medije, a tek za savez i organe vlasti... hoću da vidim fudbal na terenu, duple pasove, kretanje bez lopte, timski duh, pobjednički mentalitet, da nekoga izdominiramo od prve do zadnje minute... kad bude tako, onda nije problem ni što smo drugi ili treći na tabeli.
-
itekako
#73964 Re: FK Željezničar
i tata bi sine, ali kurko.ultima_palabra wrote:Boli me kurac ba za regionalne i svjetske medije, a tek za savez i organe vlasti... hoću da vidim fudbal na terenu, duple pasove, kretanje bez lopte, timski duh, pobjednički mentalitet, da nekoga izdominiramo od prve do zadnje minute... kad bude tako, onda nije problem ni što smo drugi ili treći na tabeli.
ne znam kakvi se sportski rezultati ocekuju od "gradjevinske firme", tamo gdje navijaci podignu parolu "kup nas ne zanima"? kakav pobjednicki mentalit se ocekuje tamo gdje "vlada diktator Mao Ce Tung"? kakvu ekipu ocekujemo u klubu na cijem celu je "ratni profiter" i "lazni hadzija"? ako kontas poentu recenog!?
ne moze se rusiti tri godine, pljuvati, srati, omalovazavati, nepodrzavati, podapinjati a u isto vrijeme nadat se i ocekivat dobro.
to ne ide!
ko je to od izvikanih legendi, uspjesnih sportskih radnika, zeljovaca, pruzio ruku Misimovicu i ponudio konkretnu pomoc???
svaki je gledao da ga naguzi od starta. i danas to radi, svaki u dometu koji ima. bilo kroz medije, kafane, dostupne igrace, menadjere...
a svaki ce reci, potrosio je trenere, igrace, pare....
evo pitanje za takve, sta ste vi uradili da pomognete!?!?!?!?!?!
Last edited by itekako on 04/10/2018 16:04, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
-
itekako
- ultima_palabra
#73967 Re: FK Željezničar
Kao da čitam temu o FK Sarajevo cca 2016.itekako wrote:
i tata bi sine, ali kurko.
ne znam kakvi se sportski rezultati ocekuju od "gradjevinske firme", kakav pobjednicki mentalit se ocekuje tamo gdje "vlada diktator Mao Ce Tung". kakvu ekipu ocekujemo u klubu na cijem celu je "ratni profiter" i "lazni hadzija"? ako kontas poentu recenog!?
ne moze se rusiti tri godine, pljuvati, srati, omalovazavati, nepodrzavati, podapinjati a u isto vrijeme nadat se i ocekivat dobro.
to ne ide!
ko je to od izvikanih legendi, uspjesnih sportskih radnika, zeljovaca, pruzio ruku Misimovicu i ponudio konkretnu pomoc???
svaki je gledao da ga naguzi od starta. i danas to radi, svaki u dometu koji ima. bilo kroz medije, kafane, dostupne igrace, menadjere...
Ništa, dani komedije u Bijeljini se nastavljaju pa dokle ko izdrži. Jel istina da je danas Odović rekao da Vranješ ne igra zbog ljudi iz uprave, da je kolega Hadžić popizdio i da je to isječeno iz priloga na stranici?
-
itekako
#73968 Re: FK Željezničar
da budem iskren, slusajuci live tako mi se ucinilo. kada sam zelio provjeriti na snimku, vise ga nije bilo. sto mi je indikacija da jeste.ultima_palabra wrote:Kao da čitam temu o FK Sarajevo cca 2016.itekako wrote:
i tata bi sine, ali kurko.
ne znam kakvi se sportski rezultati ocekuju od "gradjevinske firme", kakav pobjednicki mentalit se ocekuje tamo gdje "vlada diktator Mao Ce Tung". kakvu ekipu ocekujemo u klubu na cijem celu je "ratni profiter" i "lazni hadzija"? ako kontas poentu recenog!?
to ne ide!
Ništa, dani komedije u Bijeljini se nastavljaju pa dokle ko izdrži. Jel istina da je danas Odović rekao da Vranješ ne igra zbog ljudi iz uprave, da je kolega Hadžić popizdio i da je to isječeno iz priloga na stranici?
ali sa druge strane, jesmo li ga gledali na terenu? jesmo li kose cupali radi onih kurcevih isforiranih suteva sa 40 metara? jesmo li ga kleli sto nije u stanju potrcati za 12 hiljada maraka?
i sad zelimo da igra opet?
ako je to put za uspijeh, onda ja fakat nemam pojma ne samo u fudbalu nego o zivotu.
- ultima_palabra
#73969 Re: FK Željezničar
Pa jel Odović trener? Jel on odgovara za teren? Da Bog da Vranješ nikad nije ni dolazio... ali mislim da se on nije ogriješio o disciplinu, što bi bio razlog da ga se suspenduje. Ako Odović smatra da mu je potreban, treba da ima puno pravo da ga koristi.
Drugo, ko je Adis "single room" Hadžić i odakle mu pravo da se istresa na legendu kluba?! Ako je to što je Kjosevski uradio za suspenziju, onda je ovo za izgon iz kluba.
Drugo, ko je Adis "single room" Hadžić i odakle mu pravo da se istresa na legendu kluba?! Ako je to što je Kjosevski uradio za suspenziju, onda je ovo za izgon iz kluba.
- hrasno38
#73970 Re: FK Željezničar
Bilo bi duhovito da to zaista nije napisao Miske...a ovako nije ni malo!
-
itekako
#73971 Re: FK Željezničar
trener treba imati punu autonomiju u selektiranju tima. tu nema apsolutno nikakve dileme.ultima_palabra wrote:Pa jel Odović trener? Jel on odgovara za teren? Da Bog da Vranješ nikad nije ni dolazio... ali mislim da se on nije ogriješio o disciplinu, što bi bio razlog da ga se suspenduje. Ako Odović smatra da mu je potreban, treba da ima puno pravo da ga koristi.
medjutim, mi smo danas u vrlo specificnoj situaciji i dok licno ne iskopam jos poneku informaciju o "klanu" i "odnosima" medju igracama, necu donositi sud o ovome. stvari nisu crno bijele.
sto se tice "kolege Hadzica" da se pitam, vise ne bi vodio ni jednu konferenciju a pokrenuo bi i disciplinski postupak protiv njega za urusavanja ugleda kluba.
onakav stav na pressu ne mozes imati ni da si Dimitrije a ne Adis.
-
itekako
#73972 Re: FK Željezničar
hrasno38 wrote:
to sto je napisao Misimovic, kao ima neku tezinu!? sta on zna o odnosima i situaciju u Zelji?
obicni kurcevi populizam iz kolegijalnosti.
- Mea_parvitas
#73973 Re: FK Željezničar
Bravo, sve od A do Zitekako wrote: meni je zanimljivo da se za Senada cesto koristi izraz diktator dok recimo za Amara, kojeg iznimno cijenim i volim, nikada nismo mogli cuti tako nesto iako je realno u odredjenim momentima bio daleko jaci u klubu nego je to Senad danas.
takve kvalifikacije najcesce dolaze od onih koji ce u izgradnji ZELJINOG STADIONA naci hiljade mana, omalovazavati svaki postignuti napredak po tom pitanju. takvi ce za klub reci da je gradjevinska firma. takvi ce uvijek spomenuti pomocni teren kao krajni cilj ove garniture. niko od njih nece reci da nam FAKAT treba kamp, ali ce reci da nam djeca iz OPa nemaju gdje igrati, da se OP raspada i sl.
takvi ce iz price nekakvog jebivjetra, menadjercica, izvuci samo ono najgore bez obzira koliko ima istine u tome sta prica, a nece vidjeti i neke druge stvari koje mozda i daleko bolje oslikavaju Senadov rad. naprimjer, niko ni na jednom forumu, nije primjetio da je sa Arezinom napravljen takav ugovor koji klubu ostavlja mogucnost jednostranog raskida bez obestecenja. isto je i za ugovor sa Slavkom. samo ta dva detalja govore vise nego sve drugo sto je onaj debil ispricao za ss.ba. al jok, hajde da vjerujemo debilu, a ne prvom covjeku kluba za koji navijamo i koji je svojim radom zaista napravio velike pomake na svim poljima. da zna vise o fudbalu kao igri, i taj dio bi sredio kao i sve ostalo. nazalost, on to ne zna pa se oslanja na one koji bi to trebali znati i koji za to uredno primaju plate. rezultate vidimo.
jako dugo pratim Zelju, da ne ispucam onu izlizanu i otrcanu frazu, zivim Zeljeznicar. vrlo dobro poznajem odnose medju navijacima, odnose bivsih i sadasnjih igraca, bivsih i sadasnjih sportskih i administrativnih radnika, raznih interesnih skupina koji Zelju za razliku od nas dozivljavaju potpuno drugacije...a i psihologija mi nije strana.
kad sve saberem i oduzmem, meni je sve kristalno jasno.
puno je onih koji su skinuti sa pipe i zele nazad, puno je onih koji u Zelji vide dobru pipu pa zele unutra, puno je onih retardiranih koji hoce hljeba preko pogace koji misle da tudje sunce vise sija, puno je uvrijedjenih mladenki, puno je onih koji su u ovoj promjeni izgubili sta su imali.... i svima njima je meta Senad, diktator.
pri tome, niko od tih indijanaca nije ponudio nikakvo drugo rjesenje, drugu strukturu, plan i program rada. to su palamudani i seoske varalice koje nemaju plan koji ce Zelju izdici u odnosu na ovo sto danas imamo. njih to ne zanima. pogoduje im anarhija, rasulo, mutna voda.... tu se najbolje snalaze. svoje prljave ciljeve ne mogu postici kroz legalne organe kluba jer nemaju sta ponuditi pa se koriste medijima, ulicnim kabadahijama, potkupljiivm i retardiranim igracima, labilnim navijacima...
elem, stranice se mogu napisati o tome sta se i zasto desava...
a iskreno se nadam da Zeljo i dalje ima mudre i pametne navijace koji ce moci razluciti sta je za klub dobro a sta lose. ko je prijatelj kluba a ko nije. ko radi za klub a ko protiv kluba. ko klubu dize vrijednost a ko je umanjuje.
"gradjevinci" nece Grbavicu u mezar ponijeti. ona se za nas gradi i nama ce ostati. nasoj djeci.
- hrasno38
#73974 Re: FK Željezničar
A ti, ja i vecina foruma zna?itekako wrote:hrasno38 wrote:
to sto je napisao Misimovic, kao ima neku tezinu!? sta on zna o odnosima i situaciju u Zelji?
obicni kurcevi populizam iz kolegijalnosti.
- ultima_palabra
#73975 Re: FK Željezničar
Pa jesmo prelomili, ove godine necemo ni biti u prilici da uzmemo titulu...