Ok, poštujem. Samo mi se čini da broj takvih opada iz utakmice u utakmicu, sa tendencijom pada na trocifreni broj.Charuga wrote:Ja se mogu identifikovati sa ovim klubom.
Mogao sam prije rata, mogao sam poslije rata, mogao sam kad nas je Zmaj punio tamo, a Lukavac na Grbavici, a mogu i sada. Ko ne može taj i ne mora, niko nikoga ne tjera.
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#73826 Re: FK Željezničar
-
zipoo
#73827 Re: FK Željezničar
Eto neka je Vranjes bolji od Sabana. Jovan se ne moze sa Ivanom, ne moze se ni sa Vranjesom i kako bi izgledala nasa veza?UnKnownBA wrote:Nije bolje trenutno ali moglo bi biti kada bi imao sa nekim da igra. Šaban nije nikakvo rješenje ali neću ni ja više ulaziti u ovo dublje, svako ima svojezipoo wrote:Kao nesto nam je bolje sa Jovanom? Trenutnom ekipom? Ne gubimo korak za konkurencijom?UnKnownBA wrote:[
Korak za konkurencijom! Msm na ovu polusezonu.
Saban postaje igrac, a drugi se afirmisao u 5x jacim ligama. I nema razlike na terenu. Ti ne vidis tu problem? Mi proigrali kako nema Vranjesa i to ti nista ne govori?
Last edited by zipoo on 02/10/2018 15:30, edited 1 time in total.
-
Alfa_i_Omega
#73828 Re: FK Željezničar
Vrati Vranješa upravo. Pardon Oda. Ja stalno zaboravim da trener sve odluke donosi.
-
vryzas
#73829 Re: FK Željezničar
Ljudi od Blagojevica napravili Iniestu. Prosjecan igrac koji je imao vise losih nego dobrih utakmica u ovih nekoliko sezona, igrac koji je bio dio druzine koja je izgubila dvije titule na sramotan nacin.
Razlika izmedju njega ili Vranjesa i malog Sabana je ogromna. Ova dvojica su gotov proizvod i trebali bi u 90% utakmica pokazati zbog cega se nalaze na platnom spisku.
Razlika izmedju njega ili Vranjesa i malog Sabana je ogromna. Ova dvojica su gotov proizvod i trebali bi u 90% utakmica pokazati zbog cega se nalaze na platnom spisku.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#73830 Re: FK Željezničar
Odovic mora biti mudar i probati pronaci zlatnu sredinu jer sve drugo bi moglo odvuci Zelju ne u borbu za titulu, Evropu nego u donji dio tabele. Zeljo nema fond igraca za kurcenja i niko normalan ne bi u takvom fondu igraca Vranjesa i Arezinu poslao na tribine aboga mi Kjosevskog. Zato postoje novcane kazne pa ako Vranjes prima 10.000 uzmes mu 5000 na kaznu i das vidis kako ce igrati. Medjutim ja nisam bas stekao neki dojam da Stojan nece da igra i da Arezina manje trci i trudi se nego sto to radi kroz cijelu karijeru. Oni ovakvom Zelji trebaju ili neka Odovic istupi i javno kaze da ce rastjerati pola tima i da se ide u borbu za opstanak ili sredinu tabele. Jovan Blagojevic je u ovakom Zelji nezamjenjiv bez obzira na simpatije ili ne simpatije. Niko od nas nije svaki dan na poslu isto produktivan pa to vazi i za igrace. Sto se tice kapitenske trake ona je trebala da se da Stevanovicu koji je vec u Zelji 3 sezonu a ne nekome ko je za Zelju odigrao 10 utakmica ma koliko pokazao svoje kvalitete.
-
Alfa_i_Omega
#73831 Re: FK Željezničar
Svaka čast Odi jer je sebi prvog golmana suspendovao.
- hrasno38
#73832 Re: FK Željezničar
Vedran je i najmanji problem jer nije Fejzic toliko los da ga ne moze adekvatno zamjeniti.Alfa_i_Omega wrote:Svaka čast Odi jer je sebi prvog golmana suspendovao.
-
zipoo
#73833 Re: FK Željezničar
Alfa_i_Omega, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
Ko ga citira ide na foe
Display this post.
Ko ga citira ide na foe
-
zipoo
#73835 Re: FK Željezničar
hrasno38, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
Display this post.
Display this post.
Ko ih citira ide na foe
Display this post.
Display this post.
Display this post.
Ko ih citira ide na foe
- avetinja
#73836 Re: FK Željezničar
Sumnjam da mu možeš toliko skresati od plate, odnosno da su ugovorom sklopili takav odnos. Hajduk je imao (ne znam da li još uvijek ima) "kućni red", prema kojem su igrače za prekršaje slijedile određene kazne, ali i nagrade za ostvarene rezultate. Ne vjerujem da mi nešto slično imamo. Zato kažem da je plaćanje na crno najbolja metoda za rješavanje takvih problema.hrasno38 wrote:Odovic mora biti mudar i probati pronaci zlatnu sredinu jer sve drugo bi moglo odvuci Zelju ne u borbu za titulu, Evropu nego u donji dio tabele. Zeljo nema fond igraca za kurcenja i niko normalan ne bi u takvom fondu igraca Vranjesa i Arezinu poslao na tribine aboga mi Kjosevskog. Zato postoje novcane kazne pa ako Vranjes prima 10.000 uzmes mu 5000 na kaznu i das vidis kako ce igrati. Medjutim ja nisam bas stekao neki dojam da Stojan nece da igra i da Arezina manje trci i trudi se nego sto to radi kroz cijelu karijeru. Oni ovakvom Zelji trebaju ili neka Odovic istupi i javno kaze da ce rastjerati pola tima i da se ide u borbu za opstanak ili sredinu tabele. Jovan Blagojevic je u ovakom Zelji nezamjenjiv bez obzira na simpatije ili ne simpatije. Niko od nas nije svaki dan na poslu isto produktivan pa to vazi i za igrace. Sto se tice kapitenske trake ona je trebala da se da Stevanovicu koji je vec u Zelji 3 sezonu a ne nekome ko je za Zelju odigrao 10 utakmica ma koliko pokazao svoje kvalitete.
Tjeranje nije dobro rješenje, zavisno od situacije. Ostat ćemo bez pola tima i pasti na peto mjesto.
Za ove što žele otjerati Blagojevića bih imao jedno pitanje, ko će igrati umjesto njega?
- hrasno38
#73837 Re: FK Željezničar
Ma ja sam to vise fgurativno napisao ali skres mu da ga zaboli jer sta si napravio ako mu o 10.000 uzmes milju?avetinja wrote:Sumnjam da mu možeš toliko skresati od plate, odnosno da su ugovorom sklopili takav odnos. Hajduk je imao (ne znam da li još uvijek ima) "kućni red", prema kojem su igrače za prekršaje slijedile određene kazne, ali i nagrade za ostvarene rezultate. Ne vjerujem da mi nešto slično imamo. Zato kažem da je plaćanje na crno najbolja metoda za rješavanje takvih problema.hrasno38 wrote:Odovic mora biti mudar i probati pronaci zlatnu sredinu jer sve drugo bi moglo odvuci Zelju ne u borbu za titulu, Evropu nego u donji dio tabele. Zeljo nema fond igraca za kurcenja i niko normalan ne bi u takvom fondu igraca Vranjesa i Arezinu poslao na tribine aboga mi Kjosevskog. Zato postoje novcane kazne pa ako Vranjes prima 10.000 uzmes mu 5000 na kaznu i das vidis kako ce igrati. Medjutim ja nisam bas stekao neki dojam da Stojan nece da igra i da Arezina manje trci i trudi se nego sto to radi kroz cijelu karijeru. Oni ovakvom Zelji trebaju ili neka Odovic istupi i javno kaze da ce rastjerati pola tima i da se ide u borbu za opstanak ili sredinu tabele. Jovan Blagojevic je u ovakom Zelji nezamjenjiv bez obzira na simpatije ili ne simpatije. Niko od nas nije svaki dan na poslu isto produktivan pa to vazi i za igrace. Sto se tice kapitenske trake ona je trebala da se da Stevanovicu koji je vec u Zelji 3 sezonu a ne nekome ko je za Zelju odigrao 10 utakmica ma koliko pokazao svoje kvalitete.
Tjeranje nije dobro rješenje, zavisno od situacije. Ostat ćemo bez pola tima i pasti na peto mjesto.
Za ove što žele otjerati Blagojevića bih imao jedno pitanje, ko će igrati umjesto njega?
- decko_sa_kovaca
#73838 Re: FK Željezničar
Pa evo igra blagojevic i kakvi su rezultati? Svadja se s kolegom ko ce izvest slobodnjak i pogodi zivi zid u cjevanicu
- avetinja
#73839 Re: FK Željezničar
Zabolila bi ta hiljada njega, ne sumnjam u to.hrasno38 wrote:Ma ja sam to vise fgurativno napisao ali skres mu da ga zaboli jer sta si napravio ako mu o 10.000 uzmes milju?
Uprava pod hitno mora napraviti pravilnik o ponašanju igrača, ako ga već nemaju. Da se odmah znaju kazne za prekršaje, pa ko ne želi da potpiše ugovor i složi se sa pravilnikom znači da nam ni ne treba, taman Ronaldo bio.
- avetinja
#73840 Re: FK Željezničar
Dobro, isključit ćemo Blagovića, ko će igrati? Šta ako bude lošiji od njega, hoćemo li ga vraćati? Sumnjam da bi trenutno neko obavljao bolji posao od njega. Takve probleme treba rješavati, a ne tjerati igrače. Gdje bi klubovi dogurali kada bi za takve slučajeve tjerali igrače.decko_sa_kovaca wrote:Pa evo igra blagojevic i kakvi su rezultati? Svadja se s kolegom ko ce izvest slobodnjak i pogodi zivi zid u cjevanicu
- Radio Sarajevo
#73841 Re: FK Željezničar
Bilo bi dobro da se većina ovdje upozna s osnovnim činjenicama kad je radni odnos u pitanju. Svi naši igrači su u radnom odnosu, i ne može se njima tek tako skresati od plate. Ako se to i uradi, igrač može tužiti klub, pa onda će Željo izgubiti mnogo više novaca jer će morati platiti i sudske troškove, pogotovo ako nema nikakvih klauzula u ugovoru.
Interni pravilnik nije iznad ugovora, i ako u ugovoru nema ništa o eventualnim kaznama, nema ništa od toga. Čak i ako ima dio o kaznama, teško je na sudu dokazati da je neki igrač zaslužio kaznu. Evo recimo Vranješ, nikad nije odbio da izađe ili da uđe, igrao je čak i u Ilijašu bez pogovora, nikome se nije protivio, itd. Ne mogu loše igre biti razlog za kaznu jer je to subjektivna stvar, on na sudu uvijek može reći da nije mogao bolje.
Zatim, stvarno bih pitao ove što bi svakog živog otjerali, koga onda dovesti?
Popularno je reći kako se možemo "zahvaliti" određenim igračima, ali moraš ih plaćati do kraja ugovora. Rastjerati pet - šest igrača znači finansijski gubitak, atak na njihove karijere, i pad na dno tabele. Zato molim vas ne lupetajte gluposti.
Ista stvar važi i za trenera, Upravu i sl. Znam da je lijepo s juga urlati "ovaj napolje, onaj napolje", ali treba najprije imati bolju alternativu da bi se nešto tako odlučilo.
Interni pravilnik nije iznad ugovora, i ako u ugovoru nema ništa o eventualnim kaznama, nema ništa od toga. Čak i ako ima dio o kaznama, teško je na sudu dokazati da je neki igrač zaslužio kaznu. Evo recimo Vranješ, nikad nije odbio da izađe ili da uđe, igrao je čak i u Ilijašu bez pogovora, nikome se nije protivio, itd. Ne mogu loše igre biti razlog za kaznu jer je to subjektivna stvar, on na sudu uvijek može reći da nije mogao bolje.
Popularno je reći kako se možemo "zahvaliti" određenim igračima, ali moraš ih plaćati do kraja ugovora. Rastjerati pet - šest igrača znači finansijski gubitak, atak na njihove karijere, i pad na dno tabele. Zato molim vas ne lupetajte gluposti.
Ista stvar važi i za trenera, Upravu i sl. Znam da je lijepo s juga urlati "ovaj napolje, onaj napolje", ali treba najprije imati bolju alternativu da bi se nešto tako odlučilo.
- UnKnownBA
#73842 Re: FK Željezničar
Prvo su mu suspendovali ovu dvojicu pa će mu sada suspendovati Blagojevića i ako ne bude išlo, a neće (što se moglo vidjeti u drugom poluvremenu protiv Slobode), onda će smjeniti Odu i sve navedeno mu spremiti u kofer i reći kako ga je sam spremao, kako to kod nas već biva. Isto je bilo i prošli put kada su mu prodali najbolje, dovodili zamjene po dobro utvrđenim procedurama i onda Odinom smjenom prebacili krivicu na njega.avetinja wrote:Dobro, isključit ćemo Blagovića, ko će igrati? Šta ako bude lošiji od njega, hoćemo li ga vraćati? Sumnjam da bi trenutno neko obavljao bolji posao od njega. Takve probleme treba rješavati, a ne tjerati igrače. Gdje bi klubovi dogurali kada bi za takve slučajeve tjerali igrače.decko_sa_kovaca wrote:Pa evo igra blagojevic i kakvi su rezultati? Svadja se s kolegom ko ce izvest slobodnjak i pogodi zivi zid u cjevanicu
- hrasno38
#73843 Re: FK Željezničar
Ako ima disciplinski pravilnik po njemu se postupa a ako nema onda nikom nista.Radio Sarajevo wrote:Bilo bi dobro da se većina ovdje upozna s osnovnim činjenicama kad je radni odnos u pitanju. Svi naši igrači su u radnom odnosu, i ne može se njima tek tako skresati od plate. Ako se to i uradi, igrač može tužiti klub, pa onda će Željo izgubiti mnogo više novaca jer će morati platiti i sudske troškove, pogotovo ako nema nikakvih klauzula u ugovoru.
- decko_sa_kovaca
#73844 Re: FK Željezničar
oda kaze da od vranjesa i arezine nema koristi i tu se sva prica zavrsava
- hrasno38
#73845 Re: FK Željezničar
Tu is u pravu jer on je sef strucnog staba a mi mozemo samo komentarisati.decko_sa_kovaca wrote:oda kaze da od vranjesa i arezine nema koristi i tu se sva prica zavrsava
- Radio Sarajevo
#73846 Re: FK Željezničar
Samo ako je pravilnik spomenut u ugovoru, a ako nije, ne može se zaposlenik naknadno o tome upoznati. Po tome bi u firmama mogli stavljati svakakve gluposti u pravilnik, ali to nije iznad ugovora.hrasno38 wrote:
Ako ima disciplinski pravilnik po njemu se postupa a ako nema onda nikom nista.
Ali manimo se priče, lako ih je poslati na tribine, ali ih se mora plaćati. Isto važi i za ostale igrače koji su možda na tapeti. A nije samo do igrača, ne može biti...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#73847 Re: FK Željezničar
bavite se glupostima. u 99% ugovora o radnom odnosu ako eksplicitno nije naveden pravilnik jeste fraza: "u skladu sa zakonom", što opet navodi na pravilnik.Radio Sarajevo wrote:Samo ako je pravilnik spomenut u ugovoru, a ako nije, ne može se zaposlenik naknadno o tome upoznati. Po tome bi u firmama mogli stavljati svakakve gluposti u pravilnik, ali to nije iznad ugovora.hrasno38 wrote:
Ali manimo se priče, lako ih je poslati na tribine, ali ih se mora plaćati. Isto važi i za ostale igrače koji su možda na tapeti. A nije samo do igrača, ne može biti...
-
DonieBrasco
#73848 Re: FK Željezničar
Nije rekao da nema koristi nego da se drugi igraci qurce i kao ne prihvataju Vranjesa, a Arezina je odustan mislima. Itekako ima koristi od njih i treba da igraju, vjerovatno ih je isiti ovaj klan svlacionice stavio u drugi plan.decko_sa_kovaca wrote:oda kaze da od vranjesa i arezine nema koristi i tu se sva prica zavrsava
Vecu treba poslat na tribine, yebat ga, istrpiti ga do ljeta, kao i Jadranka do januara. Bolje i tako nego da klub ima dugorocne poljedeci rezultata, samo budalaa na svoje zdrave oci ne vidi da sami sebe pobjeđuju i ne zalazu se.
- hrasno38
#73849 Re: FK Željezničar
U svakoj firmi postoji disciplinski pravilnik pod obavezno.Radio Sarajevo wrote:Samo ako je pravilnik spomenut u ugovoru, a ako nije, ne može se zaposlenik naknadno o tome upoznati. Po tome bi u firmama mogli stavljati svakakve gluposti u pravilnik, ali to nije iznad ugovora.hrasno38 wrote:
- avetinja
#73850 Re: FK Željezničar
Raja se malo zanijela. Otjerali bi sve igrače, samo da juniori ostanu. Kada juniori zaredaju loše rezultate, onda bi išla priča da ne mogu juniori sami, gdje su drugi.UnKnownBA wrote:Prvo su mu suspendovali ovu dvojicu pa će mu sada suspendovati Blagojevića i ako ne bude išlo, a neće (što se moglo vidjeti u drugom poluvremenu protiv Slobode), onda će smjeniti Odu i sve navedeno mu spremiti u kofer i reći kako ga je sam spremao, kako to kod nas već biva. Isto je bilo i prošli put kada su mu prodali najbolje, dovodili zamjene po dobro utvrđenim procedurama i onda Odinom smjenom prebacili krivicu na njega.